Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Με επιτυχία η 4η ποδηλατική ανάβαση Ζαλόγγου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας Πρέβεζας

Με επιτυχία η 4η Ποδηλατική Ανάβαση Ζαλόγγου  


Με επιτυχία διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στην Πρέβεζα η 4η Ανάβαση Ζαλόγγου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας Πρέβεζας.


Στον αγώνα συμμετείχαν 59 αθλητές από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες 18-29, 30+ και 40+ σε μια διαδρομή ανάβασης 16 χιλιομέτρων, η οποία φέτος είχε μια αλλαγή αφού λόγω του κακού οδοστρώματος στο πίσω κομμάτι του βουνού το κομμάτι της ανάβασης έγινε από την μπροστινή πλευρά του βουνού(από την Καμαρίνα) και όχι από την Κρυοπηγή.


Αυτό βέβαια καθόλου δεν πτόησε τους αθλητές οι οποίοι αψηφώντας τη ζέστη έτρεξαν σε έναν εντυπωσιακό αγώνα με ανηφόρες, αρκετές στροφές και πολλές αμφίρροπες και ενδιαφέρουσες μάχες μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Η προεκκίνηση έγινε από το Cafe Ionio που βρίσκεται εντός του αισθητικού δάσους Μονολιθίου Πρέβεζας, ενώ η εκκίνηση του αγώνα όπως και τις προηγούμενες χρονιές πραγματοποιήθηκε στον Αρχάγγελο. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο Café Ionio πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές, όπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορεινής Ποδηλασίας Πρέβεζας κ. Χάρης Μπόχτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τους χορηγούς αλλά και την τροχαία, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ για τη συμβολή της στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.


Ο κ. Μπόχτης τόνισε στην κάμερα του www.atpreveza.gr:
«Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η ανάβαση Ζαλόγγου με επιτυχία και αν αναλογιστούμε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν ήταν πολύ ικανοποιητική η συμμετοχή των αθλητών. Εμείς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κατεβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να είμαστε πολύ οργανωμένοι και θέλω να επισημάνω την απίστευτη βοήθεια και συμπαράσταση από την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική τους οποίους και ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σαν σύλλογος ετοιμάζουμε και άλλους δύο αγώνες, ο ένας θα είναι μια μεγάλη διαδρομή το γύρο της Πρέβεζας περίπου 60-65 χιλιόμετρα και ο κλασσικός αγώνας που κάνουμε στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου που πραγματοποιήσαμε και πέρυσι, απλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι ημερομηνίες».
Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Ράπτης από το Αγρίνιο, ο οποίος πέρυσι είχε βρεθεί στην τρίτη θέση του βάθρου.
«Πάνω από όλα είναι η αγάπη για την ποδηλασία» τόνισε ο Δημήτρης ο οποίος χαρακτήρισε τη διαδρομή δύσκολη αλλά και πανέμορφη, ωστόσο υπογράμμισε πως χρειάζεται σκληρή προπόνηση για να μπορέσει κάποιος να διακριθεί στην ανάβαση του Ζαλόγγου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου μπορείτε να απευθυνθείτε:
Σ.Ο.Π.Π. Χ.Μουσκου 2
 48100 Πρεβεζα
Τηλ. 2682060727

Δείτε σχετικό βίντεο:
http://youtu.be/XDW3Le6g6Q0