Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ηπειρωτική βραδιά – συναυλία συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα της ΕΡΤ

Αθήνα 1-7-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είναι από τους πρώτους συλλογικούς φορείς που εξέδωσαν ψήφισμα ομόφωνης καταδίκης του κλεισίματος της ΕΡΤ το ίδιο κιόλας βράδυ της εξαγγελίας του.
Την εκδήλωσή μας στο Θέατρο Πέτρας την αφιερώσαμε και σε αυτό τον αγώνα.
Σήμερα που ο λαός μας έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σήμερα που η νεολαία μας έχει περιέλθει σε απόγνωση, σήμερα που έχει επιβληθεί κατάρρευση των κοινωνικών παροχών και κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων, σήμερα που με επαίσχυντες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μας περιορίζουν το δικαίωμα της δημόσιας ενημέρωσης, και  πετάνε στο δρόμο άλλους 2.600 εργαζόμενους στην ΕΡΤ, και έτσι στερούνε το μόνο δίαυλο επικοινωνίας από τους ελάχιστους ακρίτες των χωριών μας, καθώς και από τα χωριά της Β. Ηπείρου, αλλά και από τον Ελληνισμό της διασποράς, σήμερα   που τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, χρειάζεται να γίνει συνείδηση στον καθένα μας, ότι ο μόνος δρόμος σωτηρίας για να αποτινάξουμε από πάνω μας την τροϊκανή επικυριαρχία και τους ντόπιους υποστηρικτές της είναι οι καθημερινοί αγώνες για ανατροπές  που θα βοηθήσουν το λαό μας να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια, έτσι θα δούμε άσπρη μέρα  εμείς και τα παιδιά μας, έτσι και μόνο έτσι θα επαναφέρουμε στη ζωή μας το χαμόγελο  και προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΠΣΕ καλεί όλους τους Ηπειρώτες της Αττικής να ενεργοποιηθούν.
Σε συνέχεια των μέχρι τώρα ενεργειών μας παίρνουμε  τη σκυτάλη σε μια διαρκή μουσική σκυταλοδρομία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και καταδικάζοντας τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ανοίγουν το δρόμο και για πολλές χιλιάδες ακόμη απολύσεις.
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013  και ώρα 9:00 μ.μ. διοργανώνουμε συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ με όλους τους ηπειρώτες τραγουδιστές, κομπανίες, χορωδίες, πολυφωνικά σχήματα και χορευτικά.
     Θα είναι μια ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ όλο ΠΝΟΗ και ΠΑΘΟΣ. Θα δώσουμε ένα ΜΗΝΥΜΑ ΕΓΕΡΣΗΣ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ για το αύριο αυτού του δύσκολου αγώνα, για το αύριο των αγώνων που ακολουθούν. Γιατί σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο έχουν σειρά τα Ταχυδρομεία, τα Νοσοκομεία, τόσοι τομείς δημοσίου και κοινωνικών αγαθών. Είναι τόσοι οι λόγοι για να ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ όλοι στην ΕΡΤ! Και θα είμαστε! Ας πλημμυρίσουμε τον πανέμορφο κήπο της ΕΡΤ με τις μουσικές μας, τους χορούς μας, την αγωνιστικότητά μας! Και αυτό το μήνυμα, χάρη στο πρόγραμμα εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ στο διαδίκτυο, να φτάσει σε όλο τον κόσμο!
  Ο ΠέτροΛούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Σάββας Σιάτρας, η Κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, οι  « Λαλητάδες», ο Γιώργος Κοτσίνης, η Παραδοσιακή Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», Το «Πολυφωνικό Ηπείρου Βαγγέλη Κώτσου», οι κομπανίες του Θωμά Λώλη και των αδελφών Μαγκλάρα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ο κατάλογος των συμμετοχών διαρκώς μεγαλώνει.
      ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

      Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Με μεγάλη επιτυχία το "29ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων"


Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση θεατών διοργανώθηκαν στον Δήμο Κατερίνης οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το 29ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων. Χιλιάδες Βλάχοι στην καταγωγή και φίλοι, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολούθησαν τα δρώμενα, η αυλαία των οποίων άνοιξε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην κεντρική Πλατεία.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων στην Κατερίνη, έγινε παρουσία χιλιάδων θεατών το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Δημαρχείου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν o Δήμαρχος Κατερίνης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, επίσης, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η βουλευτής Πιερίας κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.  Κ. Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτών, συλλόγων και φορέων.
Παρόντες ήταν ο Αντιστράτηγος της Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας Καραλιάς κ. Ι., ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κατερίνης Γ. Παπαπολύκαρπος, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ.  Μ. Τρίτος.

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο 37χρονος αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα ο Τάσος Πάντος

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο, ο Τάσος Πάντος, όπως ανακοίνωσε  το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής.
Ο 37χρονος αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά από 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και ένα σούπερ καπ (όλα με τη φανέλα του Ολυμπιακού), κρέμασε τα "παπούτσια" του και ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν στην καριέρα του.

Αγωνία για το εργασιακό μέλλον 152 εκπαιδευτικών στο Νομό Ιωαννίνων

Από μετάταξη μέχρι και απόλυση τα σενάρια που διαρρέει γι' αυτούς το υπουργείο Παιδείας

Η εφαρμογή της κινητικότητας με υποχρεωτικές μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου του υπεράριθμου εκπαιδευτικού προσωπικού, φαντάζει σήμερα ως το καλύτερο σενάριο για τους 152 εκπαιδευτικούς των Ιωαννίνων, οι οποίοι μη έχοντας σήμερα οργανική θέση σε κάποιο σχολείο του νομού, δεν θα ήθελαν με τίποτα να επιβεβαιωθούν οι φήμες, που θέλουν την τρόικα να απαιτεί από την κυβέρνηση την απόλυσή τους από τη δημόσια εκπαίδευση.
Το λέμε αυτό, γιατί το χειρότερο σενάριο είναι αυτό που συνδυάζει τις υπεραριθμίες με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανικών θέσεων, στάδιο το οποίο θεωρείται προθάλαμος απολύσεων με όχημα ένα νέο αυστηρό σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Η τρόικα έχει μόνιμα το τελευταίο διάστημα τα μάτια της στραμμένα επάνω στη δημόσια εκπαίδευση και ήδη έχει βάλει στο στόχαστρο των απολύσεων τους λειτουργούς της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης.
Η λίστα με τα πλεονάσματα των εκπαιδευτικών στο νομό Ιωαννίνων, ανά κλάδο ειδικότητας, βρίσκεται ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων.

Διαβάστε και τα 152 ονόματα.
Κάντε  κλικ στον παρακάτω  σύνδεσμο 

Alco: Προβάδισμα 1,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει προβάδισμα, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,5%.
Ειδικότερα, από τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων απ΄όλη την Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα 25 με 27 Ιουνίου, προκύπτει, στην πρόθεση ψήφου
ΝΔ: 20,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,4%
Χρυσή Αυγή: 10,8%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,6%
ΚΚΕ: 4,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%
«Νέα Ελλάδα»: 1,2%.
Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους (53%) οι πολίτες και κυρίως οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο αρχηγών, οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κομμάτων εκτιμούν ότι μεταξύ τους θα υπάρχει καλή συνεργασία.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει, η δημοσκόπηση αποτυπώνει -τόσο στη δεξαμενή ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όσο και γενικότερα- θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων)
Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.

Επαγγελματίες μας κλέβουν στο ΦΠΑ

Χρεώνουν 23%, ενώ έχουν 13%

 Την άγνοια των καταναλωτών για το ύψος του ΦΠΑ με το οποίο βαρύνονται υπηρεσίες και προϊόντα εκμεταλλεύονται επιτήδειοι επαγγελματίες για να αποφεύγουν να κόβουν αποδείξεις ή ακόμη και για να βάζουν καπέλο στην τελική τιμή. Προτρέπουν τους καταναλωτές αν μην πάρουν απόδειξη και να γλιτώσουν τον ΦΠΑ 23%, ενώ ο νόμιμος φόρος που προβλέπεται στις εργασίες τους είναι 13%.
Έτσι κλέβουν διπλά και το δημόσιο και τους καταναλωτές. Αν ο φορολογούμενος πελάτης αποδεχθεί το παζάρι, αφενός θα έχει παραπλανηθεί πληρώνοντας στην πραγματικότητα υψηλότερη τιμή, αφετέρου χάνει την απόδειξη, ενώ οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες βάζουν στην τσέπη τη διαφορά των δύο συντελεστών ΦΠΑ.
Αν ο πελάτης επιμείνει στην απόδειξη, θα έχει πληρώσει υψηλότερο ΦΠΑ τον οποίο παρανόμως καρπώνεται ο επαγγελματίας.
Λίγοι πολίτες γνωρίζουν πως οι εργασίες για την ανακαίνιση και επισκευή ακινήτου που χρησιμοποιείται ως κατοικία ή που εκμισθώνεται ως επιπλωμένο διαμέρισμα (όχι επαγγελματική στέγη) επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%.

Kλείνουν εφορίες και στέλνουν «ραβασάκια» για εξόφληση των οφειλομένων

 
Απειλή κατασχέσεων

Ταχυδρομικώς θα ενημερωθούν εντός των ημερών οι οφειλέτες των 44 εφοριών της χώρας που κλείνουν από την 1η Ιουλίου. Το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο για την άμεση είσπραξη μέρους των χρεών ύψους περίπου 4,5 δισ. ευρώ.
Οι προϊστάμενοι των εφοριών που θα παραλάβουν τους φακέλους των οφειλετών από τις καταργούμενες ΔΟΥ, έχουν λάβει σαφείς εντολές να ταχυδρομήσουν ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους δεν μπορούν να ενταχθούν- για διαφόρους λόγους- στη ρύθμιση, ενώ θα ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι, που αν και μπορούν, αγνοούν τη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.
Όσοι λάβουν ειδοποιητήριο θα έχουν λίγες μέρες στη διάθεσή τους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση. Στην αντίθετη περίπτωση, με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών, θα προχωρήσει σε κατάσχεση του μισθού ή της σύνταξης πάνω από τα 1.000 ευρώ, του σπιτιού ή της εξοχικής κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου έχουν στο όνομά τους, ακόμη και του αυτοκινήτου.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Ξανά αλλαγή των σφραγίδων των σχολείων της χώρας από το υπουργείο Παιδείας

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο βωμό της βιτρίνας

Με νέα εγκύκλιο το υπουργείο παιδείας υποχρεώνει όλα τα  σχολεία της χώρας να ξαναφτιάξουν νέες σφραγίδες!
Σε μια περίοδο ύφεσης και σκληρής οικονομικής λιτότητας, όπου οι σχολικές επιτροπές υπολειτουργούν από την περικοπή κονδυλίων, το υπουργείο παιδείας προχωρά στην αλλαγή του τίτλο του (από υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε υπουργείο Παιδείας) υποχρεώνει τις κατά τόπους σχολικές επιτροπές των δήμων της χώρας να δαπανήσουν χιλιάδες ευρώ για αντικατάσταση των σφραγίδων στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.
Η κάθε σχολική μονάδα έχει σήμερα στην κατοχή της δύο βασικές σφραγίδες (τη στρογγυλή και την τετράγωνη), οι οποίες όμως δεν έχουν γραμμένο το νέο τίτλο του υπουργείου Παιδείας, οπότε θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν.
Πρέπει να σημειωθεί ότι την τελευταία εξαετία έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις αλλαγές στις σφραγίδες!!!

Ράγιο Θεσπρωτίας: Σύλληψη αλλοδαπού λαθροδιακινητή

Συνελήφθη, την Παρασκευή (28-06-2013) από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για «προώθηση – διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας».
Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (28-06-2013), εντοπίστηκε στο Ράγιο Θεσπρωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 41χρονο, εντός του οποίου επέβαινε μία 27χρονη ομοεθνής του, μη νόμιμη μετανάστρια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε παραλάβει την 27χρονη, με σκοπό να την μεταφέρει στην Αθήνα, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 51χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (2) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη την Παρασκευή (28-06-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, σπίτι ιδιοκτησίας του 51χρονου ημεδαπού χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα».
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο (2) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (1.980) γραμμαρίων.
δύο μεταλλικά κυτία με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους (4,2) γραμμαρίων και (2,3) γραμμαρίων αντίστοιχα.
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
ένα μαχαίρι λάμας δέκα (10) εκατοστών.
ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Πάμε σε μισθούς 350 ευρώ

Το θεσμός των mini jobs φαίνεται ότι θα προωθήσει στην Ελλάδα η τρόικα, το προσεχές χρονικό διάστημα.
Αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ ερμηνεύεται ως εργασία με αμοιβή 350 ευρώ.
Σύμφωνα με την «Real News» στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.
Συγκεκριμένα, η νέα βαριά ατζέντα που φέρεται να προετοιμάζει η τρόικα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

18ο Διήμερο Πανηγύρι (28 και 29 Ιουνίου 2013) Ηπειρωτών Ηλιούπολης

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 18ο πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιουνίου 2013,  στην Ηλιούπολη.
Η όλη εκδήλωση θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού η προσέλευση των Ηπειρωτών και φίλων και τις δύο ημέρες ήταν πέραν των προσδοκιών και το γλέντι που ακολούθησε μετατράπηκε σε αληθινό ηπειρώτικο ξεφάντωμα.
Η ποιότητα της εκδήλωσης δείχνει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης, που στηρίζεται στην ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά μελών και φίλων και στις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
  
( Ομάδα μελών
-εθελοντών του Συλλόγου)



Βέβαια, πέρα από αυτά συνέβαλε και το γεγονός ότι την ορχήστρα αποτελούσαν  εξαίρετοι δεξιοτέχνες. Κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης, βιολί. Γ. Μαρινάκης, Λαούτο Γ. Φιλιππίδης και ντέφι ο Σπύρος Αλεύροντας. Τραγούδησε ο μελωδικότατος Αντώνης Κυρίτσης.

 Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σπέγγος  παρουσίασε τη δράση του Συλλόγου και την αποδοχή του από ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης και τόνισε ότι ο Σύλλογος  θα συνεχίσει -παρά τις όποιες αντιξοότητες - να υπηρετεί την παράδοση και να συμμετέχει  ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
Κάλεσε δε όλους τους Ηπειρώτες της Ηλιούπολης να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του Συλλόγου και τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος ότι όλους μας περιμένει το καλοκαίρι η Ήπειρος.
 
(Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
 Ηπειρωτών Ηλιούπολης
 κ. Νίκος Σπέγγος καλωσορίζει
τους πανηγυριώτες)

Τους παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς απέδωσαν με εξαιρετική επιτυχία το παιδικό χορευτικό τμήμα του  Συλλόγου, καθώς και  το Τμήμα ανδρών και γυναικών υπό την καθοδήγηση της Μαριάνας Τζουβάρα και του Γιάννη Παναγόπουλου.
Συμμετείχαν και πανηγύρισαν εκπρόσωποι  των Ιερών Ναών  της Ηλιούπολης, φυσικά ο παπά Σωτήρης Χριστοδούλου,  Ηπειρώτης από τον Αμμότοπο Άρτας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης  κ.  Βασίλης Βαλασσόπουλος με σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, οι  πρώην Δήμαρχοι κκ. Γεωργάκης και Αναγνώστου, εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων Ηλιούπολης, αλλά και  εκπρόσωποι  από πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους της Αττικής. Χαρακτηριστική ήταν η εκπροσώπηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με επικεφαλής τον  Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κωνή.
Κατά γενική ομολογία η οργάνωση ήταν άψογη, τα πάντα ήταν προγραμματισμένα και με «επαγγελματική» ακρίβεια.

(Προτού αρχίσει η εκδήλωση.
Τα πάντα μελετημένα)



Με λίγα λόγια είναι πλέον  νομοτελειακός κανόνας, ότι κάθε εκδήλωση των Ηπειρωτών Ηλιούπολης στέφεται με απόλυτη επιτυχία, γιατί χαρακτηρίζεται από το άρτιο της οργάνωσης και την καθολική συμμετοχή όχι μόνο των μελών, αλλά και των φίλων.  Αυτό που έγινε όμως  την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιουνίου στο Ηπειρώτικο πανηγύρι ήταν, -θα έλεγαν και στην Ήπειρο- «απ' τ' Άγραφα».


(Γιάννης Κωστούλας τριάντα
 επτά ολόκληρα χρόνια
προσφοράς στο Σύλλογο)
 

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν όχι μόνο απρόσμενη, αλλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!
Όλα αυτά συνέβαλαν ώστε δυο μέρες να δημιουργηθεί μια μουσική ηπειρώτικη πανδαισία και να γίνει ένα τρικούβερτο Ηπειρώτικο γλέντι.

Και του χρόνου!