Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αγωνία για το εργασιακό μέλλον 152 εκπαιδευτικών στο Νομό Ιωαννίνων

Από μετάταξη μέχρι και απόλυση τα σενάρια που διαρρέει γι' αυτούς το υπουργείο Παιδείας

Η εφαρμογή της κινητικότητας με υποχρεωτικές μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου του υπεράριθμου εκπαιδευτικού προσωπικού, φαντάζει σήμερα ως το καλύτερο σενάριο για τους 152 εκπαιδευτικούς των Ιωαννίνων, οι οποίοι μη έχοντας σήμερα οργανική θέση σε κάποιο σχολείο του νομού, δεν θα ήθελαν με τίποτα να επιβεβαιωθούν οι φήμες, που θέλουν την τρόικα να απαιτεί από την κυβέρνηση την απόλυσή τους από τη δημόσια εκπαίδευση.
Το λέμε αυτό, γιατί το χειρότερο σενάριο είναι αυτό που συνδυάζει τις υπεραριθμίες με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανικών θέσεων, στάδιο το οποίο θεωρείται προθάλαμος απολύσεων με όχημα ένα νέο αυστηρό σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Η τρόικα έχει μόνιμα το τελευταίο διάστημα τα μάτια της στραμμένα επάνω στη δημόσια εκπαίδευση και ήδη έχει βάλει στο στόχαστρο των απολύσεων τους λειτουργούς της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης.
Η λίστα με τα πλεονάσματα των εκπαιδευτικών στο νομό Ιωαννίνων, ανά κλάδο ειδικότητας, βρίσκεται ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων.

Διαβάστε και τα 152 ονόματα.
Κάντε  κλικ στον παρακάτω  σύνδεσμο