Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ως εξής:

*Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, από ώρα 9:00 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Δελβινάκι, Καστανή, Στρατίνιστα, Τεριάχι, Μαυρόπουλο, Κτίσματα, Χαραυγή, Μεθοριακός Σταθμός Κακαβιάς, Ορεινό, Ποντικάτες, Αργυροχώρι, Πωγωνιανή, Δολό, Δρυμάδες, Μερόπη, Κάτω Μερόπη, Παλαιόπυργος.
*Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, από ώρα 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ωραιόκαστρο, Ρουψιά, Βήσσιανη, Λίμνη.
 Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Λόγω κρίσης στις 350.000 οι διακοπές ρεύματος!

Πολύ σκληρές  οι συνέπειες της κρίσης για τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Σε αριθμό-ρεκόρ των 350.000 φθάνουν οι διακοπές συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος το χρόνο, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Γιώργου Κόλλια, από 300.000 που ήταν το 2011.
Πρόκειται για αύξηση των αποσυνδέσεων της τάξης του 15% σε μια διετία η οποία αποτυπώνει το πρόβλημα που πολλά ελληνικά νοικοκυριά έχουν και την αδυναμία πολλών να πληρώσουν για ρεύμα. Την ίδια στιγμή και παρά τις μειώσεις που επέβαλλε η ΡΑΕ φαίνεται πως από τον αριθμό αυτό το 60% αφορά σε νοικοκυριά και άλλο ένα 40% σε επιχειρήσεις.
 Όπως τόνισε ο κ. Κόλλιας «το 60% όσων αποσυνδέονται συνήθως επανασυνδέονται» ενώ διαστάσεις επιδημίας παίρνει το φαινόμενο αυθαίρετων επαναφορών με κίνδυνο όμως για τις ζωές όσων παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ξεπέρασαν τις 225.000 οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος στο πετρέλαιο θέρμανσης σε δύο εβδομάδες

Η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) υποδέχθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες συνολικά 225.000 αιτήσεις, για χορήγηση επιδόματος πετρελαίου.
Οι δικαιούχοι δεν έχουν εισπράξει ακόμα ούτε ευρώ από τις προκαταβολές, οι οποίες θεωρητικά θα χορηγούνταν «άμεσα» σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Εκτιμάται πως φέτος θα είναι τελικά περισσότεροι οι καταναλωτές πετρελαίου οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα μετά την περυσινή παταγώδη αποτυχία, όταν από τα 280 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό δόθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ.
 Όσον αφορά τις προκαταβολές, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων «τις επόμενες ημέρες» ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση το σύνολο του επιδόματος καταβάλλεται «εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης».

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογαίας (Κορωπίου) διοργάνωσε ''Ηπειρώτικο πανηγύρι'', που αναδείχθηκε σε γεγονός επιστροφής στην Ηπειρώτικη παράδοση, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά και θετικής ενέργειας και δράσης για τους απόδημους της περιοχής

Είναι αυταπόδεκτο γεγονός, αλλά και καθημερινά επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας.
Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.
Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των αποδημικών πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους, ηπειρώτικης καταγωγής.
Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η ηπειρώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.

Και το επιτυγχάνουν με πολλές πολιτιστικές μορφές προσέγγισης, μεταξύ των οποίων είναι τα ηπειρώτικα πανηγύρια, πανηγύρια που έχουν ως αρχή και κανόνα την πεπατημένη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που σε ένα στενό γεωγραφικό και επικοινωνιακό περιβάλλον δημιούργησαν και καταξίωσαν τις αρχές της ηπειρωτικής ευποιϊας και κουλτούρας.

Τα Μπαλέτα Μπολσόι ζωντανά στη Πρέβεζα

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (11-11-2013) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 28 ετών, διότι κατείχαν Αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (11-11-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών». 

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ;;;»

Δολιανά 12/11/2013

               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της 11/11/2013  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου, προ ημερησίας  διατάξεως, η Παράταξή μας κατέθεσε γραπτή εισήγηση με θέμα «Ζητήματα ασφάλειας πολιτών-πρόταση διεκδίκησης», με σκοπό   την  λήψη απόφασης για την ανάθεση σε Νομικό Σύμβουλο «την εξέταση του ενδεχόμενου ύπαρξης και στοιχειοθέτησης ποινικών ευθυνών των αρμόδιων θεσμικών  πολιτειακών παραγόντων  για το ζήτημα της εγκατάλειψης και της έλλειψης ασφάλειας στην περιοχή μας»,  που ως αποτέλεσμα είχε την απώλεια ζωής για συνδημότες μας , τη συνεχιζόμενη λεηλασία περιουσιών αλλά και γενικότερα   την απώλεια του αισθήματος ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων.

Ζητήσαμε να εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση με τη διαδικασία του επείγοντος , ως έκτακτο θέμα ιδιαιτέρας σοβαρότητος.

Κάναμε την πρόταση αυτή , γιατί πολλά μας έχει υποσχεθεί μέχρι τώρα η Πολιτεία αλλά τίποτε δεν προχωράει. 
Κυρίως όμως την κάναμε τώρα, γιατί    τις τελευταίες μέρες αναδεικνύεται μια απαράδεκτη προσπάθεια συμψηφισμού μεταξύ ίδρυσης Κέντρου Μεταναστών ως αντάλλαγμα για την επαναφορά των αστυνομικών και συνοριακών φρουρών στο Πωγώνι, γεγονός που αντίκειται σε ειλημμένες ομόφωνες  αποφάσεις μας.

''Γιορτή τσίπουρου'' από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος, υπό τους ήχους του κλαρίνου του Νίκου Φιλιππίδη και της κομπανίας του, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στην ταβέρνα ''Μιτεράν'', Αγίου Ιωάννη 75, στη Αρτέμιδα (Λούτσα)

''Γιορτή τσίπουρου'' από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος, υπό τους ήχους του κλαρίνου του Νίκου Φιλιππίδη και της κομπανίας του, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στην ταβέρνα ''Μιτεράν'',  Αγίου Ιωάννη 75, στη Αρτέμιδα (Λούτσα).

Πάτωσε η οικοδομική δραστηριότητα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Συνεχίζει την  «ελεύθερη πτώση» η  οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα, καθώς ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας συρρικνώθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο.
Ακόμη νέα μεγάλη μείωση παρουσιάζουν οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν το συγκεκριμένο μήνα από τις πολεοδομίες της χώρας.
Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώθηκε ότι το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας ανήλθε, τον Αύγουστο, σε 1.073 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 203,6 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 793,9 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσιάστηκε μείωση κατά 10,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 20% στην επιφάνεια και κατά 30,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Τέλος στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2013, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφάνισε μείωση κατά 35,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 35,1% στην επιφάνεια και κατά 31,9% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2012.