Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η καρδιά του ITF CUP χτυπά στα Γιάννενα και φέτος!


Δήμος Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου συνδιοργανωτές του παγκόσμιου τουρνουά
Θεσμός η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος για τον Ο.Α.Ι.

Την σημασία της διοργάνωσης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος τένις που διεξάγεται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων,  στα Γιάννενα, ανέδειξαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Ομίλου και των αρχών της πόλης.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης, ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκόλα, ανέδειξαν τα πολλαπλά οφέλη της διεξαγωγής του 3ου ITF CUP JUNIORS στο πάρκο Πυρσινέλλα. Ο πρόεδρος του Ο.Α.Ι. Κώστας Ευθυμίου αλλά και η αντιπρόεδρος Χρύσα Στεφοπούλου έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι για όσα πέτυχαν μόλις σε δυο χρόνια αναβαθμίζοντας την διοργάνωση και θέτοντας τις βάσεις για διεκδίκηση διοργάνωσης επαγγελματικού τουρνουά.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων κ. Κώστας Ευθυμίου αναφέρθηκε στην διοργάνωση που στο εξής «γίνεται θεσμός για την πόλη» μιας και όχι μόνο κρατήθηκε η διοργάνωση αλλά αναβαθμίστηκε σε βαθμό δυσκολίας πράγμα το οποίο προσδίδει σημαντικά οφέλη στους αθλητές. Ανάμεσα στους αθλητές και δυο του ΟΑΙ οι Νίκος Ρόζος και Ανδρέας Τζέλης.
Η αντιπρόεδρος του ΟΑΙ Χρύσα Στεφοπούλου από την πλευρά της ευχαρίστησε την περιφέρεια και το δήμο για την αρωγή και φυσικά όλους τους χορηγούς που συμβάλλουν στην διοργάνωση.
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης συνεχάρη δημόσια την διοίκηση του Ομίλου Αντισφαίρησης, που μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατάφερε όχι μόνο να πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και να το αναβαθμίσει από πεντάρι σε τεσσάρι (grade 4) ενώ υπογράμμισε την πρόθεση και τη διάθεση της Περιφέρειας Ηπείρου να είναι αρωγοί σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις που παράλληλα φέρνουν πολλούς επισκέπτες στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, καλωσόρισε τις αποστολές των αθλητών  που έχουν φτάσει από όλο τον κόσμο στα Γιάννενα για να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται πια θεσμός για τον Ο.Α.Ι. Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων-τον οποίον αποκάλεσε «φύλακα άγγελο» του Πάρκου Πυρσινέλλα,  που «πέρασε από χίλια κύματα» μέχρι να επιστρέψει ιδιοκτησιακά στο Δήμο Ιωαννιτών.
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας και σαν αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης  αλλά και σαν αντιδήμαρχος, δήλωσε δημόσια την ικανοποίησή του μιας και κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σπουδαίους αθλητές του τένις. «Είναι σημαντικά τα οφέλη τόσο για το άθλημα όσο και για την πόλη την οποία επισκέπτονται δεκάδες αθλητές με τους συνοδούς τους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόλας.
Τέλος, την σκυτάλη πήραν δυο αθλητές του τένις ο Ανδρέας Τζέλης και ο Αλέξανδρος Ρουμπής. Και οι δυο αναφέρθηκαν στην σημασία της παγκόσμιας διοργάνωσης που προσφέρει την δυνατότητα συγκέντρωσης βαθμών εξαιτίας του υψηλού επιπέδου που έχει και του αριθμού συμμετοχών.
Οι αγώνες ξεκινούν στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ ενώ οι απονομές στους νικητές θα γίνουν την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί. 

Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος Κεφαλοβρύσου Πωγωνίου


Χοροστατούντως του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου τελέστηκε σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου, η επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος Κεφαλοβρύσου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου και την Ένωση Πωγωνησίων Ηπείρου.
Το Κεφαλόβρυσο πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατεύματα που το μεσημέρι της 10ης Ιουλίου επιτέθηκαν στο χωριό, το έκαψαν ολοσχερώς και σκότωσαν 22 ανθρώπους αλλάζοντας για πάντα τη σελίδα της τοπικής ιστορίας.
Ήρωες χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης τους άτυχους Κεφαλοβρυσίτες και υποσχέθηκε ότι η θυσία τους δε θα ξεχαστεί ποτέ. «Υποσχόμαστε σε αυτά τα αθώα θύματα, που για εμάς είναι ήρωες, ότι δε θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μία δικαιότερη κοινωνία. Η 10η Ιουλίου είναι μία μελανή σελίδα στην ιστορία της περιοχής. Ένας κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα των ολοκαυτωμάτων αφού πολλοί δήμοι στη χώρα μας πλήρωσαν με αίμα τη γερμανική θηριωδία. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο αποτροπιασμός δε μπορεί να μετριαστεί, ο πόνος δε μπορεί να μειωθεί και η αδικία δε μπορεί να ξεχαστεί. Άλλωστε αυτή η βαρβαρότητα δεν πρέπει να ξεχαστεί γιατί υπάρχει ηθικό χρέος να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη» τόνισε.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Βασίλειος Γοργόλης έκανε λόγο για πράξεις φρικαλέου παραλογισμού σημειώνοντας ότι το Κεφαλόβρυσο πλήρωσε βαρύ τίμημα στη γερμανική αγριότητα ενώ στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις κ. Δημήτρης Χατζαρόπουλος που τόνισε ότι ο αγώνας για τη δικαίωση δεν πρέπει να σταματήσει.
Την ομιλία της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος, Διδάκτ. Πανεπιστημίου κ. Νόννη Βλάχου Λευκοθέα σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τέτοια ανείπωτα εγκλήματα δεν πρέπει να ξεχαστούν. Ένα ολόκληρο χωριό ντύθηκε στα μαύρα όμως η υπερηφάνεια πρέπει να υπερτερεί του χαμού των αγαπημένων μας προσώπων».

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 70χρονης ημεδαπής στο Ψαθοτόπι Άρτας


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 70χρονης ημεδαπής και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, την 07-07-2018 το μεσημέρι, εισήλθαν με το πρόσχημα της αγοράς παλαιών αντικειμένων, σε μονοκατοικία 70χρονης ημεδαπής στο Ψαθοτόπι Άρτας και με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: 1η συνεδρίαση του Συμβουλίου Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου


Την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου, η 1η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε μονοκατοικία στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 28χρονης αλλοδαπής

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 28χρονης αλλοδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, η 28χρονη εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από μονοκατοικία, που έγινε πρωινές ώρες της 18-03-2016 στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικό ποσό, κόσμημα, κινητό τηλέφωνο και κάρτες διαφόρων τραπεζών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, χθες (09-07-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δυο ημεδαποί, ένας 59χρονος και μία 36χρονη, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 59χρονος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά δισκία σε χρήστες στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα τη στιγμή που προμήθευε 36χρονη ημεδαπή, με ένα ναρκωτικό δισκίο.
Επιπλέον, στην κατοχή του 59χρονου καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαεννέα ναρκωτικά δισκία καθώς και το χρηματικό ποσό των (685) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ευχαριστήρια επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο προς στο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη


Ευχαριστήρια επιστολή για την υποστήριξη και φιλοξενία της Εθνικής ομάδας τζούντο εφήβων/νεανίδων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απέστειλε στο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο κι εμείς προσωπικά, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την υποστήριξη και τη φιλοξενία που παρείχατε στην εθνική ομάδα τζούντο των Εφήβων/Νεανίδων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων που διεξήχθη στο Σαράγεβο.
Ευελπιστώντας στη συνέχιση της άψογης συνεργασίας μας, διατελούμε».

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος Ι. Καφενταράκης

Η Γεν. Γραμματέας Β. Στεφανίδου
****
Ο Δήμος Πωγωνίου συγχαίρει τους αθλητές και προπονητές της Εθνικής Ομάδας για την άψογη εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δηλώνει συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε προσπάθεια διάδοσης του αθλητικού ιδεώδους.

«Youth Exchange» στο Σταυροσκιάδι Πωγωνίου από το Κέντρο Νέων Ηπείρου


Από τις 9 έως και τις 17 Ιουλίου 2018 το Κέντρο Νέων Ηπείρου www.youthcenterofepirus.orghttps://www.facebook.com/YouthCenter.Epirus θα υλοποιήσει την ανταλλαγή νέων «Youth Exchange» στο Σταυροσκιάδι Ιωαννίνων, με τίτλο «How to LGBTQ+».
Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤ, όπως η διάκριση και η περιθωριοποίηση που βιώνουν τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και στην επαγγελματική τους καριέρα, τις αιτίες που προκαλούν αυτόν τον διαχωρισμό και τα δικαιώματα που έχουν κερδίσει ύστερα από πολύχρονους αγώνες.
Επιπρόσθετα, θα γίνει αναφορά στην ομοφοβία, ως ευρύτερη έννοια και θα προταθούν τρόποι ως προς την άρση της από το υποσυνείδητο του ανθρώπου και θα πραγματοποιηθεί η αναζήτηση λύσεων για τυπικά και μη προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άτομο της κοινότητας ΛΟΑΤ με το οικογενειακό του περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, 30 συμμετέχοντες από 6 διαφορετικές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Μαρόκο, Τυνησία), θα συγκατοικήσουν για τη διάρκεια 9 ημερών, καθιστώντας δυνατή τη ρίψη του εμποδίου που μπορεί να αποτελέσει η γλώσσα αλλά και να παρουσιάσουν τον πολιτισμό της κάθε χώρας. 
«Με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δήμος Πωγωνίου: Ενημερωτική συνάντηση των Προέδρων των Τ.Κ. σχετικά με τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου, την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ενημερωτική συνάντηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στο Δήμο Πωγωνίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Καλπάκι).

«Ξεπαγώνουν» 31.318 εκκρεμή εφάπαξ μέχρι τέλος του χρόνου


Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν εξοφληθεί στους δικαιούχους οι εναπομείνασες 31.318 εφάπαξ παροχές, ώστε από τις αρχές του 2019 η εξόφληση των νέων εφάπαξ παροχών να πραγματοποιείται  το αργότερο εντός τριμήνου από την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης.
Από τις αρχές του χρόνου πληρώθηκαν 18.500 εφάπαξ που εκκρεμούσαν από το 2016  (μείωση 35%) και ο ρυθμός έκδοσης και χορήγησής  τους στους δικαιούχους συνταξιούχους κυμαίνεται πλέον από 3.000-5.000 εφάπαξ τον μήνα.
Ο λόγος της ταχείας διεκπεραίωσης των εκκρεμών εφάπαξ, σε σχέση με το παρελθόν, αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι το ταμείο πρόνοιας έχει επιχορηγηθεί με 203 εκατομμύρια (και αναμένει και άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ) από τις εκταμιεύσεις χρημάτων του τρίτου μνημονίου.
Με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, το Δημόσιο υποχρεούται έως το τέλος του χρόνου να «καθαρίσει» με τις υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε ιδιώτες (χορήγηση εκκρεμών συντάξεων, εφάπαξ, προμηθευτές κλπ).

Αλλεργίες το καλοκαίρι: Ποιοι κινδυνεύουν, τι πρέπει να κάνουν


     
 8 Ιουλίου Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργιών

Είναι γεγονός ότι οι αλλεργίες «κρύβονται» παντού. Το σπίτι που μένουμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το φαγητό που τρώμε, μπορεί να είναι γεμάτα αλλεργιογόνα. Οι αλλαγές στο τρόπο ζωής και η πρόχειρη διατροφή έχουν οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα με χρόνιες αλλεργίες, αλλά και σε εμφάνιση αλλεργιών σε ανθρώπους, που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν τέτοιες καταστάσεις.
Από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιών και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI), πάνω από 150 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη ταλαιπωρούνται από κάποιου είδους χρόνια αλλεργία και προβλέπεται μέχρι το 2025 ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στον μισό πληθυσμό της Ευρώπης.
Οι αλλεργίες αποτελούν την πιο κοινή χρόνια ασθένεια στην Ευρώπη και αξίζει να σημειωθεί ότι το 20% των ασθενών ζει με κάποια σοβαρή μορφή και με τον φόβο κάποιου ασθματικού ή αναφυλακτικού σοκ, ακόμη και με τον φόβο του θανάτου εξαιτίας της αλλεργίας.
Ο ζεστός καιρός φαίνεται ότι είναι αυτός που πυροδοτεί μια ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα γύρης από τα δέντρα.
Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά γνωρίζοντας ποια γύρη «κυκλοφορεί», μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο ζωής σας και τα φάρμακά σας. Για παράδειγμα, η χρήση φαρμάκων και θεραπειών, όπως τα αντιϊσταμινικά και τα στεροειδή ρινικά σπρέι, για περίπου δύο εβδομάδες πριν τα χρειαστείτε πραγματικά, έχει αποδειχθεί ότι είναι ουσιαστικά πιο αποτελεσματική από την έναρξη τους όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.
Όπως εξηγεί η Ανατολή Παταρίδου (www.pataridou.gr ), χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής και τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονικός συνεργάτης ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ, κάθε είδος αλλεργίας, τροφική, δερματική, φαρμακευτική, άσθμα ή ρινίτιδα, αποτελεί μια δύσκολη και εκνευριστική κατάσταση γι’αυτόν που την βιώνει και η αλήθεια πολλές φορές είναι ότι η ιδιαίτερη προσοχή, που απαιτείται, μπορεί να φανεί κουραστική.
«Κουραστική αλλά απαραίτητη καθώς, σε περίπτωση αναφυλαξίας, μπορεί να αποβεί  επικίνδυνη για την ζωή του ατόμου.
Πιο συγκεκριμένα στον τομέα της ωτορινολαρυγγολογίας, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα αλλεργικής ρινίτιδας, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς. Με βάση έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους, περίπου 500 εκατομμύρια άτομα ταλαιπωρούνται από αλλεργική ρινίτιδα, χρόνια ή εποχιακή», μας λέει η ειδικός.