Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Φωτό: Γιώργος Ζήνδρος
Στο Περιστέρι Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες έμειναν στο 0-0 για την τρίτη αγωνιστική της Super League.
Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να φθάσουν στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ρισβάνη στο 44΄, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αδυνατούσαν όμως να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βελλίδη και από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα μάλλον συμβιβάστηκε με την ισοπαλία και προτίμησε να ψάξει το γκολ σε κάποια αντεπίθεση. 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (71' Βασιλακάκης), Μπουσούλατζιτς, Ντιγκινί, Ούμπιδες (63' Μανούσος), Ουάρντα (85' Βασιλείου), Ντάουντα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (64' Μανθάτης), Κοζορώνης, Μπουκουβάλας, Ναδάλες (31' Καρανίκας), Χαλκιαδάκης (80' Σκόνδρας), Γιάκος.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν ηλικίας 40 και 23 ετών,  βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι  κατείχαν και επέδειξαν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφα και ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 

Παρακάλαμος: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός διότι μετέφερε οκτώ παράτυπους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (08-09-2017) το μεσημέρι στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε οκτώ παράτυπους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στάθμευσαν για έλεγχο λεωφορείο και όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, οκτώ υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 40 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος τεσσάρων εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης στη χώρα καθώς και σε έδαφος Schengen.
Το παραπάνω λεωφορείο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017

Ξεκίνησε  από την 1η Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες ορεινών & μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017.
Το επίδομα κυμαίνεται από 300-600 ευρώ ανάλογα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων και καταβάλλεται εφάπαξ μετά την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών που συγκεντρώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και μέσω των ΚΕΠ.
Διευκρινίζονται τα εξής:
Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του:
 σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των  τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
 σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Σύμφωνα με την αριθμ. 2/111270/0026/11-12-2013 εγκύκλιο του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διευκρινίζονται τα εξής:
Α)  Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή.
Β) Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο «οικογένεια» εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και αγάμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Κατόπιν αυτού ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο – αρχηγό της οικογένειας.
Παραδείγματα:

Ελληνική Αστυνομία: Μέτρα προστασίας μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων εφαρμόζονται από τη νέα σχολική περίοδο

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει της έναρξης και για όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς (2017 - 2018), ενεργοποιεί ειδικό σχεδιασμό που αποσκοπεί στην εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας και στην προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων.
Ο σχεδιασμός προβλέπει:
• επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και δραστηριοποίηση συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων,
• ελέγχους από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, λόγω της φύσης του μεταφορικού τους έργου και μέτρα τροχαίας για την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα
• ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών,
• τακτικούς ελέγχους σε τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις, με σκοπό παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους μαθητές και εξασφάλιση ασφαλούς διαμονής τους, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών,
• συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν ανακύπτουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.

Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Την Δευτέρα 11 του Σεπτέμβρη ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Η παρούσα Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τη βούλησή της για πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλες και για όλους. Φέτος, όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά, τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην ώρα τους σε όλες τις σχολικές μονάδες, πριν την έναρξη των μαθημάτων.
Είναι η πρώτη φορά που τα σχολεία της χώρας θα ανοίξουν χωρίς κενά σε διδακτικό προσωπικό. Ήδη πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν προσληφθεί 15.371 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για τις ανάγκες των σχολείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στην Ειδική Αγωγή με 8.104 προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής όλων των ειδικοτήτων.
Είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές 834 ολιγοθέσιων σχολείων θα έχουν εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και τα μονοθέσια δημοτικά σχολεία θα διαθέτουν ολοήμερο πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα και στους μαθητές των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών να έχουν πρόσβαση σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι θα λειτουργήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές νηπιαγωγεία ακόμη και με τρία νήπια ή προνήπια, καθώς για εμάς η πρόσβαση στη μόρφωση και τη γνώση είναι δικαίωμα όλων και υποχρέωση της πολιτείας είναι να τα παρέχει δωρεάν.
Ειδικότερα στον Νομό της Άρτας η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς έχουν καλυφθεί με προσωπικό και οι δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στον ορεινό όγκο.  

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (11-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (12-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (13-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (14-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (15-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (16-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνας Καλογιάννη στην εσπερίδα για τις "Προοπτικές για την Κτηνοτροφία στις Ορεινές περιοχές"

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη στην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ»,
που διοργανώθηκε την Πέμπτη 7 Σπεπτεμβρίου στα Ιωάννινα  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ηπείρου/Νήσων
Κύριε Υπουργέ,
Μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη μας Αλέξανδρου Καχριμάνη, σας καλωσορίζω, στη σημερινή εκδήλωση, στην οποία, θα παραθέσω, εν συντομία, ορισμένες σκέψεις μας, αναφορικά με την ορεινή κτηνοτροφία σαν συνιστώσα της αγροτικής οικονομίας της περιφέρειάς μας.
Σε μία περίοδο που για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί μεσοβραχυπρόθεσμα ο ρόλος του αγρότη στη διαμόρφωσή της, για τη χώρα μας είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να καθορίσει -ευδιάκριτα και χωρίς καμία στρέβλωση- τις επιδιωκόμενες συνιστώσες ανάπτυξης της οικονομίας της ελληνικής υπαίθρου.
Σε κάθε περίπτωση, η περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη, όσον αφορά την εξέλιξη της αγροτικής οικονομίας, πρέπει να συνδέεται με την ομαλή αποκέντρωση της διοίκησης αλλά και με την τεράστια σημασία της τοπικότητας. Άλλωστε, η αναπτυξιακή στρατηγική πολλών περιοχών της χώρας μας στηρίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Στην Περιφέρειά μας, αντίστοιχα, ο αγροβιοδιατροφικός τομέας αποτελεί έναν εκ των τεσσάρων πυλώνων της «έξυπνης εξειδίκευσης» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020.
Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με διακριτά χαρακτηριστικά, διαφοροποιημένων στην ελληνική και διεθνή αγορά, βασίζεται στη διατροφή των ζώων στην πλούσια φυτική βιοποικιλότητα των ορεινών - αλπικών λιβαδιών μας, που αξιοποιούνται από τους κτηνοτρόφους, αποτελώντας σημαντικό νομευτικό πόρο για την ποιμενική αιγοπροβατοτροφία και την αγελαία βοοτροφία.

Για την οικονομία του χρόνου της παρούσας εκδήλωσης, από τις πολλές, ποικίλες και καινοτόμες δράσεις τις οποίες έχουμε υλοποιήσει, κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ σε δύο καλές πρακτικές που αφορούν τον κτηνοτροφικό τομέα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία, χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν, επιτυχώς από την Περιφέρεια Ηπείρου, η κατασκευή νέων στεγάστρων ζώων καθώς και παρεμβάσεις στους δρόμους πρόσβασης στα ορεινά βοσκοτόπια. Προτιθέμεθα, με την αξιοποίηση της καλής αυτής πρακτικής, να επεκτείνουμε και σε άλλα σημεία τις εγκαταστάσεις αυτές, όπως στα Τζουμέρκα, το Περιστέρι και τον Γράμμο. Παράλληλα, για την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών των απομακρυσμένων εγκαταστάσεων στις οποίες παράγεται το, μοναδικής ποιότητας προϊόν, προωθούμε την εγκατάσταση αυτόνομων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων μικρής ισχύος μέσω φωτοβολταϊκών panels.
Ακόμη οι υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας ανέπτυξαν ηλεκτρονική εφαρμογή για την ταχεία και εξαιρετικά εύκολη για τον κτηνοτρόφο διαδικασία εξόφλησης των δικαιωμάτων βοσκής, για την οποία θα σας μιλήσει στη συνέχεια ο κύριος Βαγγέλης Σακκάς, Προϊστάμενος της Δ/νσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Ηπείρου.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι στην δική μας θεώρηση ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο -και όχι κυρίαρχο- μέρος της φύσης και του τόπου του. Οι αγρότες πρέπει να λογίζονται ως οι τοπικοί ήρωες και οι φύλακες της κάθε περιοχής. Η υγεία, η φύση και η αγροτική δραστηριότητα αποτελούν τομείς που αναμειγνύονται μεταξύ τους. Η παραδοσιακή και τοπική γνώση αναδεικνύεται ως καθοριστικός παράγοντας για την αειφορία, αλλά και πολιτιστική κληρονομία για τις επόμενες γενιές.
Κύριε υπουργέ, κυρίες και κύριοι,
Οποιαδήποτε αδράνεια, ιδιαίτερα στις διαμορφωμένες, σήμερα, οδυνηρές συνθήκες, θα επιφέρει τον κοινωνικό αυτοματισμό της απαξίωσης και της εσωτερικής ή εξωτερικής μετανάστευσης και θα λειτουργήσει δίνοντας την απευκταία «διέξοδο», δηλαδή την ερήμωση της υπαίθρου.
Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, επιβάλλεται οι τοπικές κοινωνίες, ηγεσία και πολίτες συνολικά, να συντονιστούμε και εντατικοποιήσουμε την προσπάθειά μας ώστε να βρούμε, το συντομότερο, τον βέλτιστο βηματισμό, για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κόνιτσα

Στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κόνιτσα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη, του Δημάρχου Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου και αγροτών της περιοχής.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού για τις μεγάλες δυνατότητες του Δήμου Κόνιτσας στον αγροδιατροφικό τομέα και η αρωγή του στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την παραχώρηση στο Δήμο του "Κτήματος Κόνιτσας" που ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας.
Του μεταφέρθηκε επίσης η ανησυχία του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής για την επιβίωση και ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των καθυστερήσεων στις δράσεις του ΠΑΑ 2014-2020 που αφορούν στη μεταποίηση κτηνοτροφικών προϊόντων.
Κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων στη συνάντηση ήταν πως η περιοχή της Κόνιτσας, με την ανασυγκρότηση της αγροτικής της παραγωγής, την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου και την ορθή διαχείριση και ανάδειξη των πολιτιστικών της πόρων, μπορεί να αναπτυχθεί σε πρότυπο αγροτουριστικής περιοχής.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (11-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Τρίτη (12-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (13-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (14-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (15-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Σάββατο (16-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για φαρμακοποιούς περιόδου Οκτωβρίου 2017

Το   Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης έναρξης επαγγέλματος, περιόδου  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι η Δευτέρα 02-10-2017.
 Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 09-10-2017.
Οι υποψήφιοι μπορούν να  καταθέτουν τα δικαιολογητικά στις κατά τόπους   Περιφερειακές Ενότητες.
Περισσότερες πληροφορίες από τις παρακάτω υπηρεσίες των Π.Ε. Ηπείρου:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
 5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας  ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208891
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ).


ΠΗΓΗ: www.php.gov