Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Οι Ηπειρώτες του Ασπροπύργου γλέντησαν με την ψυχή τους, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, στο Ηπειρώτικο αντάμωμα, του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου


Είναι αυταπόδεκτο γεγονός και καθημερινά αποδεικνύεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση,  την οικονομική  και των αξιών που πλήττει σήμερα  μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας. Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.
 Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους ηπειρώτικης καταγωγής.

Μαντείο Δωδώνης: Ανασύρθηκαν λιπόθυμοι τρεις εργάτες από δεξαμενή ύδρευσης

Μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Επιχείρηση της πυροσβεστικής στήθηκε στο Μαντείο Δωδώνης για την ανάσυρση τριών εργατών από δεξαμενή ύδρευσης.
Οι τρεις εργάτες εκτελούσαν έργο καθαρισμού της δεξαμενής.
Ο ένας από τους εργάτες έχασε τις αισθήσεις του, πιθανόν από αναθυμιάσεις των καθαριστικών φαρμάκων.
Οι δύο συνάδελφοί του όταν διαπίστωσαν πως ήταν αναίσθητος έσπευσαν να τον βοηθήσουν, όμως λιποθύμησαν και εκείνοι.
Στο σημείο έφθασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με οκτώ άνδρες, προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν από τη δεξαμενή.
Μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αφού προηγουμένως γιατροί του ΕΚΑΒ τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση Αποφάσεων της 4ης/04-06-2014 συνεδρίασης της Επιτροπής περιβάλλοντος Χωρικού σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 04-06-2014, λήφθηκαν αποφάσεις - γνωμοδοτήσεις για τα εξής θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης.
Πρακτικό αριθμ. 04/04-06-2014
Αριθμός Απόφασης – Θέμα
48. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου κα Πάργας για την εκτέλεση του έργου: «Στερέωση αποκατάσταση Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας Χαραυγής Φιλιατών», προϋπολογισμού 450.000,00 €, και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
49. Ενέκρινε ομόφωνα την Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Ζηρού για την εκτέλεση του έργου: «Προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 2.600.000,00 €, ως προς το άρθρο 4 «Διάρκεια» της Προγραμματικής Σύμβασης, μέχρι 31-12-2015.

Στις προβληματικές 14 περιοχές της Ηπείρου


Για προσλήψεις επικουρικών ιατρών

Με απόφαση που υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή, ο πρώην, πλέον Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από εισήγηση του Αντώνη Μπέζα, προσδιορίστηκαν οι άγονες και προβληματικές περιοχές στις οποίες εδρεύουν Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας για τις οποίες ισχύουν κίνητρα τοποθέτησης επικουρικών ιατρών.

Στον «αέρα» τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης


Η χρηματοδότηση μειώθηκε στο μισό και κινδυνεύουν με λουκέτο

Κίνδυνος να βάλουν λουκέτο περισσότερα από 100 κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη τη χώρα καθώς η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ έληξε το 2013 και οι επιδοτήσεις για τη λειτουργία τους έχουν ήδη περιοριστεί κατά 50%.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΔΑΠ με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς προειδοποιεί πως εάν υπάρξει και άλλη μείωση τότε τα κέντρα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μείνουν στο «δρόμο».
Σύμφωνα με την επιστολή, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συλλόγου, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε πως «αν δεν βρεθούν τα επιπλέον αυτά χρήματα, θα υπάρξει οριζόντια μείωση της χρηματοδότησης».

Έρχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ

Ποιοι το δικαιούνται

 Έως το Σεπτέμβριο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και όπως δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση πρόκειται να εκδοθεί στο τέλος του μήνα.
Πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.
Σύμφωνα με «Τα Νέα» το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο Δήμους και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί το 2015 από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο.
Το εισοδηματικό όριο για να λάβει κανείς το εγγυημένο εισόδημα θα είναι τα 4.800 ευρώ, ενώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάνει τα 400 ευρώ.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά καλεί τα μέλη του, στη Τακτική Γενική Συνέλευση, την Δευτέρα 16 Ιουνίου, ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Παρακαλάμου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. καλεί όλα τα μέλη του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ στην Β΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  16 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Παρακαλάμου.

ΘΕΜΑΤΑ Γ.Σ.:
1)ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΧΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.
2) ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς και Πεντέλης συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς και Πεντέλης συμμετέχει στη προσπάθεια και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την «Κιβωτό του Κόσμου» της Πωγωνιανής, μια προσπάθεια που φέρει τον τίτλο «Δίνω, μοιράζομαι, στηρίζω»!
Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί με την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης την Κυριακή 15 Ιουνίου.
Η αναχώρηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια για την Πωγωνιανή θα γίνει την Κυριακή στις 10:30 το πρωί από το Kaldi καφέ στην Ανατολή.
Εάν κάποιος θέλει να προσφέρει μπορεί να τα παραδώσει στην Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. ή πηγαίνει ο ίδιος στην Κιβωτό

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6945376366.

Βοήθημα 300 ευρώ για γονείς με χαμηλά εισοδήματα

Οι αιτήσεις κατατίθενται με τη λήξη του σχολικού έτους στους διευθυντές των σχολείων

Βοήθημα 300 ευρώ δικαιούνται οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεικών, ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.