Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Αλέξης Τσίπρας: «Διαψεύδονται οι προσδοκίες που καλλιέργησε προεκλογικά η Ν.Δ.»


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα τόνισε πως διαψεύδονται οι προσδοκίες που καλλιέργησε η Ν.Δ., αναφερόμενος στις υποσχέσεις της Ν.Δ. προεκλογικά που ξεχάστηκαν μετεκλογικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ασχοληθεί για λίγο με τα συμφέροντα των πολλών αντί των λίγων και να αυξηθεί άμεσα τον κατώτατο μισθό με νομοθετική ρύθμιση.
«Όλα όσα είπαμε προεκλογικά επιβεβαιώνονται. Είπαμε ότι θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο αν εκλεγεί η Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Είπαμε ότι δεν θα γίνει ο ουρανός πιο γαλανός διότι το στρατηγικό τους σχέδιο ήταν να δώσουν πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Σήμερα νομίζω ότι ακόμα και οι υποστηρικτές των πολιτικών μας αντιπάλων έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται που είναι όλα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά, οι αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις κ.α.» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε και στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Ν.Δ. στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που αν συνέβαινε επί των ημερών μας δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε ούτε μια μέρα. Από 5.000 η Μόρια σήμερα έχει 25.000 ανθρώπους».
Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «Πέρα από την οικονομία τους δείκτες που δείχνουν σταθερότητα από τότε που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια υπάρχει και η πραγματική οικονομία όπου εκεί όμως τα εργασιακά δικαιώματα περιορίζονται. Δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη χωρίς εργασιακά δικαιώματα ή όταν δεν προστατεύεις τους εργαζόμενους από τις απολύσεις, ή όταν δεν νοιάζεσαι για την κοινωνική πλειοψηφία».
«Είδαμε ομαδικές απολύσεις στις Τράπεζες που είχαν να γίνουν από την μεταπολίτευση διότι επέστρεψε η λογική της απληστίας. Αυξήσεις δεν δώσανε αλλά δεν έδωσαν ούτε και όσα έλεγαν ότι είναι ψίχουλα. Ο φετινός Δεκέμβρης ήταν ο χειρότερος όλων των προηγούμενων μου είπαν οι καταστηματάρχες».

Γιάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές για κατοχή και διάθεση απομιμητικών προϊόντων παρεμπορίου


Συνελήφθησαν, χθες (11-02-2020) το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαπές, για κατοχή και διάθεση απομιμητικών προϊόντων παρεμπορίου.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες κατελήφθησαν να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση (84) είδη καλλυντικών, απομιμητικά προϊόντα γνωστών εταιρειών.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Θερμά συλλυπητήρια κ. Καψάλη


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της για τον χαμό της αδερφής του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Το διοικητικό συμβούλιο και
το ποδοσφαιρικό τμήμα
της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Θερμά συλλυπητήρια στον δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη και στην οικογένειά του


Το Δ.Σ του Πολιτιστικού συλλόγου Δολιανών "Ο Γεννάδιος" εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη και στην οικογένειά του για τον ξαφνικό χαμό της αδελφής του κ. Χαράς Καψάλη-Ντέκα.
Ας αναπαυθεί εν ειρήνη στην γειτονιά των αγγέλων!!
Κουράγιο με δύναμη και υπομονή στην οικογένεια!!
Καλό της ταξίδι!!!!

Στοχευμένοι έλεγχοι της αστυνομίας στα καταστήματα κυνηγετικών ειδών με κατασχέσεις και συλλήψεις



Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε σε καταστήματα εμπορίας κυνηγετικών ειδών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
Διενεργήθηκαν (13) έλεγχοι καταστημάτων ενώ συνελήφθησαν (4) άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων
Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν -10.711- φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο σήμανση αναγνωριστικού αριθμού παρτίδας (LOT)
Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχειρησιακή δράση σε καταστήματα εμπορίας κυνηγετικών ειδών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Την εν λόγω δράση υλοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κατά το διήμερο 10 & 11 Φεβρουαρίου 2020, με στόχο την εφαρμογή από τους υπόχρεους της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τη σήμανση των πυρομαχικών και των φυσιγγίων κυνηγετικών όπλων.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης:
Ελέγχθηκαν (13) καταστήματα εμπορίας κυνηγετικών ειδών,
συνελήφθησαν (4) άτομα, ως ιδιοκτήτες καταστημάτων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και
κατασχέθηκαν συνολικά (10.711) φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο σήμανση αναγνωριστικού αριθμού παρτίδας (LOT).
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε Άρτα και Γιάννινα


Στα Γιάννινα έφτασε σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του στην Ήπειρο είναι η Άρτα, όπου θα μιλήσει στην αίθουσα «Σκουφά».
Το απόγευμα θα βρίσκεται στα Γιάννινα και στις 7:00 μ.μ. το βράδυ θα συζητήσει με τους πολίτες στην ανοιχτή συνέλευση που οργανώνει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.
Η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο  Ιωαννίνων:
«Θα έχω την ευκαιρία όλα αυτά να τα αναλύσω και να τα κουβεντιάσω με τους πολίτες των Ιωαννίνων σήμερα το βράδυ, στην ανοιχτή συνέλευση, γιατί εγκαινιάζουμε ένα νέο τρόπο ανοιχτής επικοινωνίας με τους πολίτες, ακούμε τη γνώμη τους, λέμε τη δική μας.
Θα ήθελα, όμως, με την ευκαιρία που βρίσκομαι στα Γιάννενα, μετά από αρκετό καιρό - νομίζω την προηγούμενη φορά που ήρθα ήταν προεκλογικά – να πω ότι επί 4,5 χρόνια παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, οικονομικές και δημοσιονομικές, καταφέραμε να κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα για τα Γιάννενα, για την Ήπειρο συνολικά. Παρά τις δυσκολίες, η Ήπειρος και τα Γιάννενα βγήκαν από την απομόνωση.
Υπήρξαν πολύ σημαντικά μέτρα στήριξης κοινωνικών υποδομών.
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, τοπικές μονάδες Υγείας, νέα πανεπιστημιακά τμήματα στο χώρο της Παιδείας που δυστυχώς σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία τους, αλλά και σημαντικές υποδομές για την Ήπειρο και για τα Γιάννενα προχώρησαν. Χαρακτηριστικότερη η Ιόνια Οδός που έφερε την Ήπειρο πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και εδώ οι υποδομές στο αεροδρόμιο και πολλές άλλες υποδομές».

Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 η πράξη «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου».
Η πράξη – συνολικής δημόσιας δαπάνης 214.500 ευρώ – αφορά στην προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α' βαθμού, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης 5 διαπολιτισμικών μεσολαβητών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε 5 Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.
Οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα απασχοληθούν στους: Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Ζίτσας, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμος Ζηρού, Δήμος Πρέβεζας.
Στόχος της πράξης είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των προσφύγων και των μεταναστών με τους υπαλλήλους των εν λόγω δομών και γενικότερα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στην ομάδα αυτή υπηρεσίες. Για την επιμόρφωση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (ως φορέας υλοποίησης) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου: Θερμά συλλυπητήρια κ. δήμαρχε

Το άσχημο νέο για τον ξαφνικό χαμό της Χαράς Καψάλη-Ντέκα, αδελφής του Δημάρχου Πωγωνίου Κωνσταντίνου Καψάλη, μας συγκλόνισε.
Είναι δύσκολο και σκληρό να γράφουμε αυτά τα λόγια που δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε συναισθήματα, ούτε το κενό και τον πόνο που αφήνει ένα τέτοιο γεγονός.
Θέλουμε να εκφράσουμε την οδύνη και την συμπαράστασή μας στην οικογένεια της εκλειπούσης, στους συγγενείς και φίλους και σε όλη την κοινωνία του Πωγωνίου.
Θερμά συλλυπητήρια κ. δήμαρχε,
Καλό Παράδεισο Χαρά.

Το ΔΣ

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου: Κοπή πίτας 2020 την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο αρχοντικό HALL


H Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου κόβει την πίτας της, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο αρχοντικό HALL.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση



Αποσπούσε συστηματικά χρηματικά ποσά με κάρτα ανάληψης μετρητών που αφαιρούσε από συγγενικό της πρόσωπο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθη, χθες (11-02-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η κατηγορούμενη, κατά το χρονικό διάστημα από 22-01-2019 έως 11-02-2020, πραγματοποιούσε κατ’ εξακολούθηση με κάρτα ανάληψης μετρητών που αφαιρούσε από το σπίτι συγγενικού της προσώπου, αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, αφαιρώντας συνολικά από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των (8.333,28) ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εφημερίδα Αδελφότητας Χαραυγής Πωγωνίου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2019)


Εφημερίδα Αδελφότητας Χαραυγής Πωγωνίου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2019)



Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές στην Εγνατία Οδό, κατηγορούμενοι για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθησαν, χθες (11-02-2020) τα ξημερώματα, στο 40ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.
Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν παράνομα τρεις παράτυπους μετανάστες, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι οι παράτυποι μετανάστες είχαν καταβάλει στους διακινητές για τη μεταφορά τους και τη διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα το χρηματικό ποσό των (4.100) ευρώ ενώ μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Ιταλίας, θα κατέβαλαν επιπλέον χρηματικό ποσό.
Κατασχέθηκαν:
το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά,
το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ,
-5- κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκε ηρωίνη σε στέρεα μορφή, βάρους -18,7- γραμμαρίων και μεθαδόνη σε υγρή μορφή, βάρους -217- γραμμαρίων

Συνελήφθησαν,  χθες (11-02-2020) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος αποκρύπτει στην οικία του και διακινεί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη), οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, διότι όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατείχε τα παρακάτω:
ποσότητα ηρωίνης σε στέρεα μορφή, διαμερισμένη σε -14- κομμάτια (βραχάκια), συνολικού βάρους -18,7- γραμμαρίων,
ποσότητα μεθαδόνης σε υγρή μορφή, βάρους -217- γραμμαρίων
Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην οικία, συνελήφθη η ανωτέρω ημεδαπή, διότι απέρριψε από το μπαλκόνι της οικίας την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης προκειμένου να αποκρύψει τα πειστήρια.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τι προσφέρει η δακτυλική εξέταση του προστάτη


Χρήσιμες πληροφορίες για τη θέση, το μέγεθος και την υφή του προστάτη παρέχει η δακτυλική εξέταση του αδένα, η οποία συνιστάται να γίνεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της κατάστασής του.
Αν και μόνη της η ψηλάφηση του προστάτη δεν επαρκεί για να τεθεί η οριστική διάγνωση του καρκίνου, μπορεί να παράσχει πολύτιμες ενδείξεις για το αν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος με εξετάσεις όπως η πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία ή η βιοψία.
Όπως εξηγεί ο χειρουργός-ουρολόγος Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, πριν αρχίσει η ευρεία χρήση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), η δακτυλική εξέταση αποτελούσε την κύρια εξέταση για προληπτικό έλεγχο για καρκίνο του προστάτη. 
Τη δεκαετία του '90 άρχισαν να εφαρμόζονται συνδυαστικά οι δύο εξετάσεις και, αν η μία από τις δύο είχε παθολογικά ευρήματα, ο ασθενής έκανε βιοψία προστάτη. 
Σήμερα, η δακτυλική εξέταση του προστάτη προσφέρεται προαιρετικά κατά περίπτωση, ως τμήμα των ελέγχων που γίνονται για τη διάγνωση αλλά και για την παρακολούθηση της πορείας του καρκίνου του προστάτη μετά τη θεραπεία.
«Οι περισσότεροι καρκίνοι του προστάτη αρχίζουν από την περιφερειακή ζώνη του αδένα και μπορεί να ανιχνευθούν με τη δακτυλική εξέταση όταν έχουν ικανό όγκο. Θα επαληθευτούν όμως στη συνέχεια με άλλες εξετάσεις», λέει ο κ. Πούλιας. «Μελέτες έχουν δείξει ότι σε σχεδόν δύο στις δέκα περιπτώσεις η δακτυλική εξέταση από έμπειρο εξεταστή μπορεί να εντοπίσει έναν καρκίνο, ανεξάρτητα από το επίπεδο του PSA.