Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Διακοπή νερού στην Τ.Κ. Παρακαλάμου, την Παρασκευή 10 Απριλίου, λόγω καθαρισμού δεξαμενών


Φίλοι συγχωριανοί,
Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 το πρωί, θα προβούμε στον προβλεπόμενο εκ του Νόμου καθαρισμό της δεξαμενής της Αγίας Παρασκευής, από εξειδικευμένο συνεργείο.
Σας παρακαλώ λοιπόν για την κατανόηση σας και σας συμβουλεύω να προνοήσετε για αποθήκευση νερού, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Με τιμή
Ο
Πρόεδρος
Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου
Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Νίκος Χαρδαλιάς: «Μπλόκο» στα διόδια ενόψει Πάσχα, 300 ευρώ πρόστιμο και «τέλος» στο delivery για το Άγιο Φως


Έλεγχοι όλο το 24ωρο από την Ελληνική Αστυνομία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση ανέφερε:
«Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους. Είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα».
Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τις 18.00 σε όλα τα διόδια και οδικά δίκτυα εγκαθίστανται κάμερες ελέγχων της κυκλοφορίας.
Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.
Σύμφωνα με το υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας , η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρά σε έλεγχο όλων των οχημάτων.
Οι έλεγχοι θα ισχύσουν μέχρι και τις 27 Απριλίου.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από απόψε το βράδυ εάν γίνεται καταχρηστικά μετακίνηση για αναψυχή θα διπλασιάζεται το πρόστιμο, δηλαδή θα φτάνει τα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στη βάση τους οι παραβάτες.
Μέχρι τις 27 Απριλίου επίσης αναστέλλεται η μετακίνηση από αέρος και θάλασσας ενώ εξαίρεση αποτελούν οι μόνιμοι κάτοικοι.
«Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
«Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί» τόνισε σε αυστηρό ύφος.
Επίσης, αναφερόμενος στην είδηση που έχει γίνει γνωστή τις τελευταίες ώρες και θέλει το Άγιο Φως να φτάνει με… delivery στα σπίτια των πιστών, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. «Υπαρκτός ο κίνδυνος εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του είπα να μην συμβεί κάτι τέτοιο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σωτήρης Τσιόδρας: 83 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 62 νέα κρούσματα


Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε 52 νέα κρούσματα, και 83 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 1.884 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 84 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρία άτομα, κατηγορούμενα -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και τελωνειακού κώδικα


Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν χθες (07-04-2020) το απόγευμα σε περιοχές των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρία άτομα, κατηγορούμενα -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 40 ετών, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος προμήθευσε τον 40χρονο, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (16) γραμμαρίων.
Επίσης στην κατοχή του 42χρονου διακινητή, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (14,2) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ημεδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
σπόροι κάνναβης,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
-963- γραμμάρια λαθραίου καπνού.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 8 Απριλίου)




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Τετάρτη 8 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:
A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται τα δύο θετικά περιστατικά.
• Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει βελτίωση.
• Το δεύτερο αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.
2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
• Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι βελτιωμένος.
• Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του και ο οποίος είναι σταθερός.
• Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε.
3. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα τρία νέα δείγματα. Τα εξήντα δύο που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου ήταν αρνητικά. Ένα δείγμα που στάλθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν θετικό. Το περιστατικό, ύστερα από την εκτίμηση της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένει σε καραντίνα στην οικία του στην Κέρκυρα και βρίσκεται υπό παρακολούθηση .
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι όλα αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
• Από το σύνολο των εκατόν έντεκα (111) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Τα δέκα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν δέκα επτά νέα δείγματα για εξέταση .
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2.
• Λήφθηκε ένα δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκο απομόνωση και αναμένεται αποτέλεσμα.
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.
Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Τα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν χθες ήταν αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση .
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι εννέα (29) δείγματα προς εξέταση, τα είκοσι τέσσερα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα πέντε ανωτέρω.
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις – κλοπές που έγιναν σε σχολικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρονικών ειδών ενώ προξένησαν φθορές στο σχολικό συγκρότημα
Στο πλαίσιο ερευνών εντοπίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή που χρησιμοποιούσαν ως «καβάντζα» καθώς και στις οικίες τους
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών που έγιναν σε σχολικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 18-03-2020 έως 04-04-2020, διέρρηξαν τρεις φορές σχολικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσαν τόσο από αίθουσες διδασκαλίας όσο και από το γραφείο της διοίκησης του σχολείου, πλήθος ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, περιφερειακά ηλεκτρονικών υπολογιστών), ενώ προξένησαν και φθορές σε χώρους του σχολείου.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή που χρησιμοποιούσαν ως «καβάντζα» καθώς και στις οικίες τους.
Τα κλεμμένα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη διοίκηση της σχολικής μονάδας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: #menoumespiti και εξυπηρετούμαστε μέσω της εφαρμογής «CityzenApp»


Δήμος Πωγωνίου και τεχνολογία συμπράττουν προσφέροντας έξυπνες λύσεις για εξ’ αποστάσεως επικοινωνία με τις υπηρεσίες, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Με γνώμονα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ο Δήμος Πωγωνίου θέτει από σήμερα σε λειτουργία την εφαρμογή CityzenApp ενισχύονται έτσι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με ένα ακόμη «εργαλείο» τις δημοτικές δομές κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης
Μέσω της εφαρμογής καθώς και μέσω των τηλεφωνικών γραμμών: 2653360116 και 2653360147 θα γίνεται άμεσα και γρήγορα καταγραφή των αιτημάτων των δημοτών και δρομολόγησή τους στα εξωτερικά συνεργεία.
«Οι νέες συνθήκες απαιτούν δραστικές και άμεσες λύσεις για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να είναι στις υπηρεσίες των πολιτών και η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μας δώσει τη δυνατότητα να κινούμαστε ταχύτερα και να στηρίζουμε τους δημότες που έχουν ανάγκη ακόμη πιο άμεσα. Τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερες ανάγκες αλλά ο Δήμος Πωγωνίου είναι ένα βήμα μπροστά και στέκεται αρωγός σε όσους το χρειάζονται» σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.
Η εφαρμογή «CityzenApp» διατίθεται δωρεάν στους Δημότες μέσα από το DeveloperAccount της Novel Tech στο AppStore και το GooglePlay ενώ η συνδρομή αφορά επίσης την χρήση των ακόλουθων υποσυστημάτων του CityzenApp:
        Υποβολή και διαχείριση αιτημάτων/αναφορών/προβλημάτων που αφορούν το Δήμο, από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablets
        Αιτήσεις Πιστοποιητικών από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablets
        Ενότητα ενημέρωση Δημοτών
        Χρήσιμα Τηλέφωνα του Δήμου, των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΟΔΥ
        Αποστολή PushNotifications (άμεσες ενημερώσεις) στα κινητά όσων έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή με έκτακτες ανακοινώσεις, προτροπές για τους κατοίκους και ενημερώσεις για συμβάντα.
Ο κ. Κουκουλάρης ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Χριστόφορο Ζαραλίκο για την ευγενική σου συνεισφορά στη δημιουργία σχετικού βίντεο.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δείτε το βίντεο:

Βήσσανη Πωγωνίου: Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου της παιδικής χαράς


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς  οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου της παιδικής χαράς στη πλατεία της Τ.Κ. Βήσσανης.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσει η τοποθέτηση της νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς.

Σαράντα εννέα οι παραβάτες του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ήπειρο, την Τρίτη 7 Απριλίου


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 7 Απριλίου:
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.839) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:
(673) στην Αττική,
(220) στη Θεσσαλονίκη,
(157) στην Κεντρική Μακεδονία,
(127) στη Δυτική Ελλάδα,
(146) στα Ιόνια Νησιά,
(98) στην Πελοπόννησο,
(97) στη Θεσσαλία,
(67) στην Κρήτη,
(56) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(55) στο Νότιο Αιγαίο,
(53) στη Στερεά Ελλάδα
(49) στην Ήπειρο,
(26) στο Βόρειο Αιγαίο και
(15) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (24.757) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς παραβάσεις, βεβαιώθηκαν (13) περιπτώσεις και συνελήφθησαν (11) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (383) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (369) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: S.O.S. Τρομοκρατία στην Χειμάρρα απὸ την αλβανικὴ αστυνομία καὶ εγκατάσταση μεταναστων, κατόπιν συμφωνίας, στην Βόρειο Ήπειρο


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης κύριος Ανδρέας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεά Οριζόντων Ηπείρου 150 3D μάσκες στο ΕΚΑΒ


Οι Ορίζοντες Ηπείρου με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουν ότι μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ Ηπείρου προχώρησαν στην αγορά υλικών για την κατασκευή 150, 3D προστατευτικών μασκών που είναι απαραίτητες για την υγειονομική προστασία του προσωπικού.
Με αυτή τη μικρή μας συμβολή θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και να ευχηθούμε δύναμη και κουράγιο σε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που μας στηρίζουν σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.
Επισυνάπτουμε την επιστολή του ΕΚΑΒ

Η Ομοσπονδία Κρεοπωλών προτρέπει τους καταναλωτές στην έγκαιρη παραγγελία αμνοεριφίων, ενόψει του Πάσχα


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών προτρέπει τους καταναλωτές να κάνουν έγκαιρα τις παραγγελίες κρέατος ενόψει του Πάσχα και να τηρείται η αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων στα κρεοπωλεία, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι δεδομένη η επάρκεια.
Σε σχετική επιστολή που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών η ΠΟΚΚ αναφέρει:
«Φίλε Καταναλωτή,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών εν όψει της υφιστάμενης κατάστασης με ευσυνειδησία ακολουθεί τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την προστασία από τον κορονοϊό του καταναλωτή, του προσωπικού και των γύρω μας.
Έτσι, με υπευθυνότητα σε ενημερώνει ότι υπάρχει επάρκεια σε ότι έχει να κάνει με το κρέας και λειτουργώντας με γνώμονα το συμφέρον και την πληρέστερη εξυπηρέτησή σου διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία σου σε προτρέπουμε να τηρείται η αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων (1 άτομο/10 τετραγωνικά μέτρα) προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και παρακαλούμε για την έγκαιρη παραγγελία των προϊόντων που επιθυμείς.
Θεωρούμε ότι τα μέλη της ΠΟΚΚ ως αναπόσπαστο τμήμα της τροφικής αλυσίδας και παρά τα πλήγματα που έχει υποστεί εξακολουθεί να μεριμνά για την σωστή και ποιοτική διατροφή της Ελληνικής οικογένειας του φίλου καταναλωτή.
Ευελπιστούμε, πως αλώβητοι και υγιείς θα ξεπεράσουμε τη δοκιμασία που πλήττει τη χώρα μας και σας ευχόμαστε
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!»

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Τώρα που ο τόπος μας μάς χρειάζεται, επιλέγουμε ΗΠΕΙΡΟ


 Τώρα που ο τόπος μας μάς χρειάζεται, επιλέγουμε ΗΠΕΙΡΟ.
Αγοράζουμε και βάζουμε στο τραπέζι μας Ηπειρωτικά προϊόντα κάθε είδους:
κρέας, ψάρια, τυροκομικά, αυγά, ζυμαρικά, κρασί, μέλι, λάδι, ελιές, φρούτα, βότανα, οπωροκηπευτικά κ.α.
Παραγγέλλουμε έγκαιρα στον κρεοπώλη μας το αρνί ή το κατσίκι και ζητάμε να είναι από ντόπιους κτηνοτρόφους. 
Στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή, για να βγει η Ήπειρος την επόμενη μέρα αλώβητη και δυνατή.

Ιωάννινα: Ανοιχτή αιμοδοσία Μεγάλη Τετάρτη 22 και Μεγάλη Πέμπτη 23 Απριλίου, στο χώρο των iso box έμπροσθεν του Διοικητηρίου της Περιφέρειας


Μετά από πρόταση της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας  προγραμμάτισε  δύο νέες ανοικτές αιμοληψίες στο χώρο των iso box έμπροσθεν του Διοικητηρίου της Περιφέρειας στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.
Η πρώτη αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και η δεύτερη την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι βέβαιη ότι θα υπάρξει και πάλι αθρόα συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών. Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας θα λάβει μέριμνα σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Προσοχή στα ατυχήματα στο σπίτι λόγω καραντίνας λένε οι ορθοπεδικοί


Την προσοχή όλων μας κατά την παραμονή  σπίτι- λόγω κορονοιου- εφιστούν οι ορθοπεδικοί καθώς «καραδοκούν» διάφοροι ιδιαίτεροι  λόγω εποχής τραυματισμοί!
Κι αυτό γιατί ενώ είναι γνωστό ότι στο σπίτι κατά την διάρκεια του Χειμώνα έχουμε πολλούς τραυματισμούς λόγω πτώσεων (Ηλικιωμένοι, νοικοκυρές)  και ατυχημάτων στην κουζίνα, την Άνοιξη όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται.
Η έντονη πρόθεση και συσσωρευμένη επιθυμία μας να βγούμε στο μπαλκόνι η τον κήπο μας κάνει απρόσεκτους. Αποτέλεσμα είναι να πέφτουμε πάνω σε «αόρατες»  τζαμόπορτες, κυρίως τις συρόμενες που δεν  είναι εντελώς ορθάνοιχτες όπως το Καλοκαίρι
Μάλιστα τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί στις μέρες  της πανδημίας καθώς η απαγόρευση έχει δημιουργήσει στρες και μεγαλύτερη επιθυμία για έξοδο τόσο σε μεγάλους όσο και στα παιδιά.
«Οι τραυματισμοί λοιπόν από πρόσκρουση σε κρύσταλλο ή γυαλί στο μέτωπο-πρόσωπο και στα άνω άκρα είναι αναπόφευκτοι» αναφέρει ο αναφέρει οΔρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός,  Διευθυντής τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού και συνεχίζει.
«Οι τραυματισμοί στο πρόσωπο και το μέτωπο μπορεί να αφήσουν δυσμορφίες και σημάδια, ενώ στα χέρια είναι συχνά πολύ σοβαροί και μπορεί να αφήσουν αναπηρίες αφής ή και λειτουργικότητας (παραλύσεις) αν εκτός από μυς και τένοντες κοπούν και νεύρα ή  αρτηρίες».
Σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς  η κάθετη πρόσκρουση με το γυαλί σε ένα άκρο είτε αυτό είναι πήχυς , είτε κνήμη κ,λ,π είναι ικανό να φθάσει μέχρι το κόκκαλο καταστρέφοντας τα πάντα στη διαδρομή του, δέρμα, μυς, τένοντες, νεύρα, αρτηρίες, φλέβες. Το γυαλί λοιπόν είναι κοφτερό σαν ξυράφι και τα τραύματα που προκαλεί ονομάζονται τραύματα τύπου γκιλοτίνας (Guilotinetype).