Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

RASS: Περίπου 7 στους 10 υπέρ της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά το 73,4% σε δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν.
Περισσότεροι από 8 στους 10 (81,9%) θεωρούν ως θετική εξέλιξη την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ το 68,8% συμφωνεί με την απόφαση Σαμαρά να συμμετάσχει η ΝΔ στη νέα κυβέρνηση.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 24,6%
ΠΑΣΟΚ: 14,8%
ΚΚΕ: 8,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 5,9%
ΛΑΟΣ: 5,7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,9%
Παν. Άρμα Πολιτών: 1,3%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 20,2%.

"Nαι" στις αλλαγές στο Δημόσιο λένε οι δημόσιοι υπάλληλοι


Επτά στους 10 τάσσονται υπέρ της σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα και υπέρ των μετακινήσεων μεταξύ των υπηρεσιών.



Σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα στο στόχαστρο της οποίας πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο δημόσιος τομέας, με τις αποφάσεις για αναδιάρθρωση και εργασιακή εφεδρεία, έρευνα που δημοσιεύει η  http://www.imerisia.gr/, δείχνει ότι οι υπάλληλοι του κράτους ζητούν και είναι πρόθυμοι να συμβάλουν ώστε να αλλάξει ο δημόσιος τομέας.

Συγκεκριμένα, επτά στους 10 τάσσονται υπέρ της σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα και υπέρ των μετακινήσεων μεταξύ των υπηρεσιών.
Επίσης πάνω από τους μισούς δηλώνουν ότι αποδέχονται να εργαστούν πέρα του ωραρίου, ενώ το 70% εμφανίζονται έτοιμοι να κάνουν καταγγελίες κατά συναδέλφων τους αν τους δουν να παρανομήσουν.
Ποσοστό άνω του 90% τάσσεται υπέρ αυστηρών ποινών για όσους δημοσίους υπαλλήλους παραβαίνουν τους κανόνες ενώ ποσοστό 80% θεωρούν ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου της λειτουργίας των εργαζομένων.
Ένα 55% έχουν κάνει προτάσεις για βελτιώσεις στην υπηρεσία τους οι οποίες ωστόσο δεν ελήφθησαν υπόψη, ενώ το 80% δηλώνουν ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν επιμορφωθεί στον τομέα τους.
Την έρευνα που σύμφωνα με την  http://www.imerisia.gr/  υπάρχει εδώ και μήνες στα συρτάρια αρμόδιων και υπουργών, έκανε ο ΟΟΣΑ και αφορά 15 υπουργεία.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών – διακινητή


Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 19χρονος και δύο 18χρονοι αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Ο εντοπισμός των ανωτέρω αλλοδαπών έγινε από τον οδηγό, κατόπιν διενέργειας ελέγχου του Φ/Γ οχήματος του, έμπροσθεν του καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, όπου και διαπίστωσε ότι ανάμεσα στα αξόνια και την μπαγκαζιέρα του επικαθήμενου ήταν κρυμμένοι οι τρεις αλλοδαποί.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Επίσης, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από το γραφείο Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, 24χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει μία (01) αλλοδαπή που συνόδευε τα τρία (03) ανήλικα τέκνα της, και οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ το όχημα καθώς και τα αναφερόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Συνελήφθη χθες (18-11-2011) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, χθες (18-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες, ο 23χρονος εισήλθε, με τη μέθοδο της αναρρίχησης, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
Στη συνέχεια, με την ίδια μέθοδο, αποπειράθηκε να εισέλθει σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, έγινε όμως αντιληπτός από περίοικους και προσπαθώντας να διαφύγει, πήδηξε από το μπαλκόνι στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.
Άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, που τον συνέλαβαν.
Σε έρευνα που έγινε στον 23χρονο, βρέθηκαν στη κατοχή του τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τέλος Ακινήτων: Στοπ στις διακοπές ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες


Δεν θα διακόψει η ΔΕΗ τους πρώτους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η www.imerisia.gr, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει στην έκδοση εντολών αποκοπής ηλεκτροδότησης, κάτι που θα συνέβαινε μεθαύριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία των 40 ημερών για τους πρώτους λογαριασμούς που εκδόθηκαν και συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος.
Πηγές αναφέρουν ότι περίπου 70.000 με 80.000 καταναλωτές δεν είχαν πληρώσει το ΕΕΤΔΕ ακινήτων και, φυσικά, και το ποσό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της επανεξέτασης ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και μέχρι αυτές να πάρουν τη μορφή νομοθετικού κειμένου, ζήτησε, άτυπα, να μη γίνει καμιά διακοπή παροχής.
Εκτιμάται ότι ανάμεσα στους 70.000 με 80.000 ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς υπάρχουν κι εκείνοι που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως υπερήλικες, άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας κ.λπ. Συνεπώς, θα πρέπει να εντοπιστούν αυτές οι περιπτώσεις και να μη γίνει γι' αυτούς τους καταναλωτές διακοπή.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ εκδίδει καθημερινά περίπου 190.000 λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Από αυτούς τους 190.000 οι 70.000 με 80.000 λήγουν τη Δευτέρα 21 του μηνός και δεν είχαν πληρωθεί μέχρι προχθές.
Βέβαια, εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανεξόφλητων λογαριασμών πρέπει να έχει μειωθεί.
Κι αυτό γιατί, όπως παρατηρούν στελέχη της ΔΕΗ, πάντα οι καταναλωτές εξαντλούν τα περιθώρια που τους δίνει η επιχείρηση για την εξόφληση των λογαριασμών.

Πνευματική και Πολιτιστική Εκδήλωση ''Σπονδή στην Παράδοση'' την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 & ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων της ''Πανηπειρωτικής Σ.Ε'' Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα (όπισθεν Δημαρχείου Αθηνών)

Υπόμνηση Πρόκλησης

Αγαπητοί φίλοι,
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ., σας περιμένουμε στην ‘‘Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία’’.
Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Ομόνοια,
στην παρουσίαση του Β΄ τόμου και του δίσκου
της ‘‘Περιήγησης στο δημοτικό τραγούδι’’.
Σωκράτης Βασιλείου
Κιν. 6932708820

Geistliche Meditation: Πνευματικός στοχασμός-Συναυλία με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη, αφιέρωμα στα 10 Χρόνια από το θάνατο του συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη (1914-2001) την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011, 20.30 μ.μ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της πολιτικής του για την προώθηση διακαλλιτεχνικών συνεργασιών φιλοξενεί στο χώρο της τρέχουσας έκθεσης Νίνα Παπακωνσταντίνου, Αντί γραφής τη συναυλία με τίτλο Geistliche Meditation (Πνευματικός στοχασμός) του Φίλιππου Τσαλαχούρη την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 20.30 μ.μ.

Όπως σημειώνει ο γνωστός Έλληνας συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης, οργανωτής της εκδήλωσης, η συναυλία πραγματοποιείται «με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου έλληνα συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη», του οποίου υπήρξε μαθητής.
Συμμετέχουν οι πιανίστες Τίτος Γουβέλης και Ελισάβετ Κουναλάκη, οι μεσόφωνες Έλενα Μαραγγού και Ευγενία Καλοφώνου, η βιολονίστα Αγγέλα Γιαννάκη, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Opus Femina κ.ά.
Θα ακουστούν τα έργα του Φίλιππου Τσαλαχούρη Εσπερινός, Stabat Mater αλλά και σε πρώτη εκτέλεση ο Πνευματικός στοχασμός (Geistliche Meditation) επάνω σε ένα κοράλ του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
Θα ακουστούν επίσης έργα των Παναγιώτη Μπερετζίκη, Κωνσταντίνου Παντελίδη και Φραγκούλη Καραγιαννόπουλου.
Tη συναυλία θα προλογίσει ο συνθέτης και μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα, 10675 Τηλέφωνα: 210 92.42.111 – 3, Fax: 210 92.45.200, protocol@emst.gr , pressoffice@emst.grwww.emst.gr
http://fixit-emst.blogspot.com

Μέσα στο 2012 η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των τελωνείων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκσυγχρονισμού των τελωνείων της χώρας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012, με στόχο τη μείωση του χρόνου τελωνισμού των εμπορευμάτων.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, ο οποίος μίλησε στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών της Ελλάδας (ΟΕΤΕ), «ο εκσυγχρονισμός των τελωνείων της χώρας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται μέσα στο 2012»
Επίσης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «αποδίδουμε, πράγματι, εμείς στο υπουργείο Οικονομικών μεγάλη σημασία καταρχήν στην απλοποίηση των μεθόδων εργασίας, καθώς και των τελωνειακών διαδικασιών, με στόχο τη μείωση του χρόνου τελωνισμού των εμπορευμάτων όσο και την αντιμετώπιση της μάστιγας του λαθρεμπορίου».
Παράλληλα, τόνισε πως ότι προωθούνται πολλά ακόμη από το υπουργείο, όπως:
-Σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των πλοίων (AIS)
-Ολοκληρωμένα συστήματα σήμανσης και ιχνηλασιμότητας / ψηφιακής επαλήθευσης στα προϊόντα καπνού και στα αλκοολούχα ποτά
-Αυτοκινούμενα συστήματα ελέγχου έμφορτων φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ για κάλυψη αναγκών ανίχνευσης καπνικών προϊόντων
-6 συστήματα X-RAY σταθερής θέσης για έλεγχο αποσκευών και δεμάτων
-Ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης καταγραφής οχημάτων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου των προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, τα οποία θα εγκατασταθούν σε 8 Τελωνεία
-Σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης βυτιοφόρων
-Πλοία δίωξης ΣΔΟΕ
Τέλος, ο κ. Οικονόμου, ανέφερε πως «στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και το νέο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα τελωνείων (ICISNET), το οποίο πρόκειται να εφαρμοσθεί από το επόμενο έτος. Η εφαρμογή του συστήματος αυτού, σε συνδυασμό με τη θέσπιση των προβλεπόμενων από τον Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα απλουστευμένων διαδικασιών θα επιφέρουν μια ουσιαστική ποιοτική αλλαγή στις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο προς τους εισαγωγείς και εξαγωγείς, όσο και προς τους παρεμβαίνοντες εκτελωνιστές».


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Οι Αλβανοί «θάβουν» ελληνικά μνημεία στη Βόρειο Ήπειρο!


Τι αποκαλύπτει στον «Π.Λ.» ο γνωστός Καθηγητής- δημοσιογράφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ


Μετά τις ξεκάθαρες προκλήσεις τους σε ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, οι Αλβανοί «αλωνίζουν» και πάλι σε βάρος του ελληνικού στοιχείου της Βορείου Ηπείρου, τώρα και σε επίπεδο πολιτισμού!

Έτσι, μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις πολλών ομογενών μας για την τακτική των Αλβανών να «θάβουν» τα αρχαιοελληνικά μνημεία της Νοτίου Αλβανίας και να αναδεικνύουν μόνο τα Ρωμαϊκά (σχετικά είχε γράψει ο «Π.Λ.»).
Όμως, το πλέον ανησυχητικό είναι, ότι η Ελληνική πλευρά δεν κάνει απολύτως καμία κίνηση για να υπερασπιστεί την Ελληνικότητα των ευρημάτων, κυρίως στην περιοχή της Αδριανούπολης, στην ουσία Δριυνούπολη που είναι και η ονομασία της κοιλάδας.
Αυτή η στάση έχει προβληματίσει έντονα πολλούς Φορείς της περιοχής, που ζητούν από την Ελληνική πλευρά να συνεργαστεί με την Αλβανική, για την ανάδειξη των ελληνικών μνημείων.
Ο Π. Μπάρκας
Με χθεσινή επιστολή του στον «Π.Λ.», ο γνωστός ομογενής Καθηγητής και δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Μπάρκας αναφέρεται εκτενώς στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ιδού πώς περιγράφει την κατάσταση:
«Την πραγματική διάσταση της ιταλικής παρουσίας στο Αργυρόκαστρο έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλβανός Υπουργός Πολιτισμού Aldo Bumci. Παρευρισκόμενος στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την αρχαιολογική πόλη της Αδριανούπολης στην καρδιά της ελληνικής μειονοτικής περιοχής της Δρόπολης, ο Bumci είπε ότι «αυτή η έκθεση είναι τμήμα της κοινής Αλβανό-ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι η απόδειξη των δεσμών των δύο λαών από την αρχαιότητα».
»Η αλήθεια όμως δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα λέγονται. Η Αδριανούπολη είναι μια από τις 15 αρχαίες ελληνικές πόλεις στην κοιλάδα του Δρίνου, στο νομό Αργυροκάστρου, όπου στην πλειοψηφία κατοικείται από Έλληνες. Για τις συγκεκριμένες πόλεις ή απουσιάζει εντελώς η αρχαιολογική σκαπάνη ή πλαστογραφείται και παραποιείται η ελληνική ταυτότητά τους», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Μπάρκας.
Και προσθέτει: «Στην Αδριανούπολη λόγου χάρη, το Ιταλικό πείσμα για την παρουσίαση της αρχαίας πόλης ως Ρωμαϊκή και ως η κεντρομόλος ισχύ του ρωμαϊκού πολιτισμού στην συγκεκριμένη κοιλάδα, διαδέχεται τις αρχαιολογικές θέσεις του Αλβανικού κομμουνιστικού καθεστώτος. Έρευνα Ελλήνων καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, το 2009-2010, απέδειξε με στοιχεία ότι η ρωμαϊκή παρέμβαση στην Αδριανούπολη, - στην ουσία Δριυνούπολη που είναι και η ονομασία της κοιλάδας-, έγινε πάνω σε αρχαία ελληνική πόλη με υλικά αρχαίου ελληνικού πολιτισμού»!
Δια της βίας…
Ο κ. Μπάρκας συνεχίζει αναφέροντας ακόμη ότι: «Οι Ιταλοί, όμως, συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο της Ματσεράτα και οι Αλβανοί του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, αναγκάστηκαν να δεχτούν για πρώτη φορά ότι στην Αδριανούπολη προϋπήρχε ελληνικός πολιτισμός, αλλά όχι ανεπτυγμένος. Ταυτόχρονα έσπευσαν να αφαιρέσουν δια της βίας και εξαφανίσουν αρκετά από τα στοιχεία της ελληνικής καταγωγής της πόλης. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς, οι πιο πρόσφατες ανασκαφές των ιδίων έφεραν στο φως νέα ελληνικά ευρήματα ελληνιστικής περιόδου. Τα νέα ευρήματα, ναοί και άλλα κτίρια, μιλούν για ένα πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό, τα οποία αποσιωπήθηκαν αμέσως. Οι Ιταλοί, με στήριγμα την Αδριανούπολη, έχουν «καταρτίσει» αρχαιολογικούς χάρτες του Ρωμαϊκού Πολιτισμού στην περιοχή.
»Ταυτόχρονα, όποια ελληνικά αρχαιολογικά μνημεία δεν μπορούν να «βαπτιστούν» Ρωμαϊκά, οι Αλβανοί τα βαπτίζουν Ιλλυρικά. Την τύχη αυτή έχει η Αντιγόνεια, η γνωστή πόλη του στρατηλάτη Πύρρου στην ίδια κοιλάδα, του Δρίνου. Όσο ο Πύρρος, τόσο και η πόλη του, αφιερωμένη στη σύζυγό του, την οποία πόλη έκαψε ο Ρωμαίος Αιμίλιος Παύλος το 198 προ Χριστού, παρουσιάζονται στην Αλβανική βιβλιογραφία, ως μνημεία Ιλλυρικά».
Αδιαφορία…
Τέλος, ο γνωστός Καθηγητής και δημοσιογράφος αναφέρεται στην αδιαφορία, τόσο από το Ελληνικό Κράτος, όσο και από το ντόπιο ελληνικό στοιχείο. «Ειδική περίπτωση είναι η εσκεμμένη αδιαφορία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και οι πράξεις φίμωσης κάθε προσπάθειας αντίκρουσης των Αλβανό-ιταλικών ισχυρισμών» σημειώνει ο κ. Μπάρκας.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/8508

Στην Άρτα περιοδεύει σήμερα ο Φώτης Κουβέλης

Περιοδεία στην Αρτα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτης Κουβέλης.
Το πρωί ο κ. Κουβέλης θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους της Δημοκρατικής.Αριστεράς και στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.
Στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματός του στην αίθουσα «Μακρυγιάννης».

Ανοίγει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Κοιλάδα των Τεμπών

Σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών, σύμφωνα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», έξι ημέρες νωρίτερα από το διάστημα που αρχικά είχε καθοριστεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, έγινε δυνατή η σημαντική επιτάχυνση των εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 11:00 μ.μ.


ΠΕΤΣΑΛΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Vae Victis(*): Ο πολιτικός κόσμος σε εργασιακή εφεδρεία;

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης



Η παράδοση των ευθυνών διακυβέρνησης σε εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα αποκάλυψε το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Αφού κατασπατάλησε τους κοινοτικούς πόρους και διόγκωσε το δημόσιο χρέος σε αστρονομικά επίπεδα για να αποκομίσει εκλογικά και πολιτικά οφέλη, η εγχώρια πολιτική τάξη αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες της και επιχειρεί με την παράδοση της εξουσίας στην Τρόικα και τους συνεργάτες της «να δοξαστεί κρυπτόμενη».
Το πανθομολογούμενο έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας είναι πολυπλόκαμο. Ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού υπολείπεται ικανοτήτων διοίκησης και ηγεσίας, δε διαθέτει επαρκές ανθρώπινο κεφάλαιο (εκπαίδευση και εμπειρία, δεν έχει διακριθεί στον επαγγελματικό ή κοινωνικό στίβο, δε διαθέτει τις επιθυμητές ικανότητες ενός πολιτικού όπως είναι η πειθώ, η δράση, η σύνεση, η πρωτοβουλία, η τόλμη, η αποφασιστικότητα κ.α.
Επιπλέον, ορατές είναι οι ευρύτατες εκπτώσεις σε θέματα αξιών καθώς αιωρούνται «αποχρώσες ενδείξεις» διαφθοράς, ανευθυνότητας, αδικαιολόγητου πλουτισμού, ανεντιμότητας, αδικίας, διαπλοκής, αναξιοπιστίας και μακιαβελισμού.
Η τροχιά της πολιτικής σταδιοδρομίας για την πλειονότητα των κομματοτραφών στελεχών είναι περίπου ταυτόσημη, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών: αναρριχώνται χάρη στην κολακεία του αρχηγού ή των ψηφοφόρων, προασπίζουν πάση θυσία τα προνόμια τους (επανεκλογή, δημοσιότητα, ασυλία, αδικαιολόγητος πλουτισμός), αναμασούν μηχανιστικά τετριμμένα ιδεολογικά στερεότυπα, αποκτούν συνείδηση επαγγελματικής ταυτότητας, τυποποιημένο λόγο, δεσμούς συντεχνιακής σύμπνοιας και αλληλεγγύης.
Οι εξουσιολάγνοι πολιτικοί είναι, συνήθως, ανεπάγγελτοι ή δίχως επαγγελματικές διακρίσεις, στρατεύονται στην υπηρέτηση βραχυπρόθεσμων συμφερόντων εν μέσω αστείρευτης δημαγωγίας και διγλωσσίας, διεκπεραιώνουν ασμένως όσα -άδικα ή μη- αιτήματα ψηφοφόρων μπορούν και μελετούν ως «οδηγό προς ναυτιλλόμενους» τις δημοσκοπήσεις που τους προσανατολίζουν σε σπασμωδικές ενέργειες και ανούσιους λόγους, κινήσεις που ενδέχεται να εντυπωσιάσουν την κοινή γνώμη.
Η διαρκής επικέντρωση στα εφήμερα και τα μικροσυμφέροντα διαιωνίζει ένα κονκλάβιο πολιτικών - σχεδόν συνώνυμο με την ακυβερνησία - που περιφρονεί τα στρατηγικά συμφέροντα των πολιτών και υποσκάπτει το μέλλον της χώρας για να διασώσει τα κεκτημένα του.
Η θνησιγενής κυβερνητική συγκόλληση φθαρμένων και αποτυχημένων πολιτικάντηδων που τους ενώνει η θεσιθηρική επιδίωξη οδηγεί σε μια εμβαλωματική συναίνεση που σχεδιάζεται καιροσκοπικά δίχως σχέδιο και όραμα. Η συνομοταξία των πολιτικών έχει χρεοκοπήσει και κανένα Μνημόνιο δεν μπορεί πλέον να τη σώσει. Εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού δεν μπορούν να ηγηθούν του εγχειρήματος της εθνικής ανόρθωσης. Μήπως είναι ώρα για να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία ορισμένοι πολιτικοί ταγοί;
(*)Ουαί τοις ηττημένοις


Δρ. Θεόδωρος Α. Κουτρούκης,

Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου,
Μεσολαβητής Διαιτητής ΟΜΕΔ
Ακακίας 24, GR-570 1 3
Ωραιόκαστρο
τηλ. 2310 574066, 6932 276177
e-mail: thkoutr@uom.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αξιοποίηση περιοχής νερόμυλου Ιερομνήμης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά

Με την συγκεκριμένη μελέτη προτείνεται η οργάνωση-διαμόρφωση συγκεκριμένων χώρων και η αξιοποίησή τους ώστε να είναι κατάλληλοι για την ικανοποίηση της ανάγκης του κοινού για υπαίθρια αναψυχή. Πρόκειται για έργο διαμόρφωσης μικρών υπαίθριων χώρων αναψυχής και τοποθέτησης εξοπλισμού δασικής αναψυχής σε τέσσερεις θέσεις κατά μήκος μιας διαδρομής στην διοικητική περιφέρεια του Τ.Δ. Ιερομνήμης του Δήμου Άνω Καλαμά.
Τα έργα που προτείνονται είναι ο καθαρισμός και η σήμανση μονοπατιού μήκους 3,0km και η διαμόρφωση χώρων αναψυχής με την κατασκευή έργων εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κλπ).


ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ - ΚΑΛΠΑΚΙ