Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Παρακαλάμος: Φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων του Ατρόμητου και Αμπελοκήπων

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 διεξήχθη στο γήπεδο Παρακαλάμου ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων του Ατρόμητου και Αμπελοκήπων.
Το σκόρ έληξε 4-0 υπέρ του Ατρόμητου.
Παράλληλα, αγωνίζονταν και δύο παίχτες, ο Ραφαήλ Ντότης και Βασίλης Ντόντης.
Στη φωτογραφία  φαίνεται ο  Σακκάς Ηρακλής, ο Νάκας Τάκης, ο Μιχάλης Μπίκας, ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης και ο Ντότης Βαγγέλης.

Ακολούθησε γεύμα στο «Πέτρινο» στον Παρακάλαμο όπου παραβρέθηκαν επώνυμοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περάματος επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το Δημοτικό Σχολείο Περάματος συνεχίστηκαν οι επισκέψεις μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, έλαβαν απαντήσεις στις πολύ εύστοχες ερωτήσεις τους και συζήτησαν με τον Αρχιφύλακα κ. Χαραλαμπάκη Νικόλαο τις παρατηρήσεις τους.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δέχεται σε ετήσια βάση δεκάδες σχολεία από όλο το Νομό Ιωαννίνων κι όχι μόνο. Οι εκατοντάδες μαθητές φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την κατάσταση του Πάρκου όσο και για τα οχήματα που έχει διαθέσει ο Δήμος Πωγωνίου για την εξάσκησή τους στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360112 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Επιστολή του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη στον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη για τα νηπιαγωγεία

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο Δήμος Πωγωνίου είναι κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και οδηγεί σε συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων και σε αλλαγές στην αναλογία νηπιαγωγών – μαθητών.
Η απόφαση της κυβέρνησης θα βάλει λουκέτο σε πολλές σχολικές μονάδες και η ωραιοποίηση της κατάστασης μέσω του όρου «συγχωνεύσεις» δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα κλείσουν τα μισά νηπιαγωγεία της χώρας.
Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες της και τα παιδιά που είναι το μέλλον του τόπου. «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή» είχε πει ο Βίκτωρ Ουγκό, συνοψίζοντας σε μία φράση τον πολιτισμό και το αύριο μιας χώρας.
Με τις αθρόες συγχωνεύσεις – καταργήσεις νηπιαγωγείων σε μία περιοχή όπως ο παραμεθόριος Δήμος Πωγωνίου, τα παιδιά θα υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί. Παράλληλα οι αδικημένοι δημότες μας θα υποστούν, για μια ακόμη φορά, τις συνέπειες που φέρνει το κλείσιμο σχολικών μονάδων και υπηρεσιών.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση μόνο προβλήματα δημιουργεί και σε καμία περίπτωση δε συμβάλει στην ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών. Άλλωστε, όταν πρόκειται για παιδιά, το κράτος οφείλει να λειτουργεί πάντα και μόνο με γνώμονα το συμφέρον τους.
Σας καλούμε να επανεξετάσετε το νομοσχέδιο και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τόσο των μαθητών και οικογενειών τους όσο και των εκπαιδευτικών".

Η ομιλία του βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Η ουσιαστική προσέγγιση και αντικειμενική κριτική στο παρόν νομοσχέδιο πρέπει, να εστιάζεται στις απαντήσεις τριών ερωτημάτων:
Πρώτον, αν αυτό είναι σύννομο με τις βασικές αρχές και αξίες του συνεργατισμού, όπως αυτές διαμορφώθηκαν το 1995 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεταιρισμών του Μάντσεστερ.
Δεύτερον, αν στηρίζει την ανάπτυξη των συνεταιρισμών και τη συνεργατική επιχειρηματικότητα.
Τρίτον, αν προωθεί το χώρο της κοινωνικής οικονομίας ως καθοριστικού συντελεστή ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής και του νέου αγροτοδιατροφικού μοντέλου της χώρας.
Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι θετική και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Το νέο σχέδιο νόμου όχι μόνο είναι σύννομο με τις βασικές αρχές και αξίες του συνεργατισμού, αλλά έρχεται να αποκαταστήσει τη χαμένη τους τιμή μετά από πολλά χρόνια διασυρμού του συνεργατικού θεσμού από συγκεκριμένες πολιτικές στη χώρα μας. Έρχεται ουσιαστικά να διορθώσει τα αίτια της αποτυχίας των συνεταιρισμών στην Ελλάδα. Και ποια είναι αυτά:

1. Η απαρχαιωμένη νομοθεσία. Το νομικό (μέχρι τώρα) πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς αποτέλεσε κεντρικό άξονα άσκησης πολιτικής και, όπως αποδείχτηκε, χειραγώγησης των συνεταιρισμών ιδιαίτερα των αγροτικών, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο άσκησης πολιτικής με διαδικασίες κυρίως κομματικού χαρακτήρα και αδιαφάνειας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου, στο Πέραμα Ιωαννίνων

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαπές Ρομά

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής σε βάρος 80χρονου ημεδαπού, η οποία έγινε προχθές (19.04.2016) το μεσημέρι, στο Πέραμα Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (20-04-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 45 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιολόγησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι προχθές το μεσημέρι, εντός καταστήματος (σούπερ μάρκετ) στο Πέραμα Ιωαννίνων, οι δύο γυναίκες αφαίρεσαν από 80χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 19 ετών

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε σούπερ μάρκετ, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 20 και 19 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη, που έγινε βραδινές ώρες της 21/22-02-2016 σε σούπερ μάρκετ, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από όπου αφαίρεσαν ένα tablet και διάφορα προϊόντα ενώ παράλληλα προκάλεσαν και φθορές σε προϊόντα του καταστήματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πήρε άδεια ο Πανιώνιος, μπαίνει στα πλέι οφ!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τελικά ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης έδωσε στους "κυανέρυθρους" την πολυπόθητη άδεια με την οποία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν την διαδικασία των πλέι οφ.
«Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την παρακάτω απόφαση.
Αριθμός απόφασης 1/20-4-2016: Δέχεται την έφεση της «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά πλειοψηφία. 
Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 1/7-4-2016 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. Κρίνει την υπόθεση.  Δέχεται την αίτηση κατά πλειοψηφία και χορηγεί άδεια συμμετοχής στην αιτούσα για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE περιόδου 2016-2017».
Η ειδική βαθμολογία:
Παναθηναϊκός 55 - (2 βαθμοί) -
ΑΕΚ 54 - (2 βαθμοί)* -
ΠΑΟΚ 45 - (0 βαθμοί)
Πανιώνιος 44 - (0 βαθμοί)


* Στην ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί λόγω των επεισοδίων στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η Ένωση έχει ασκήσει έφεση.

ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ξεκινούν μετά το Πάσχα τα δυο πρώτα εκπαιδευτικά σεμινάρια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πωγωνίου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι μετά το Πάσχα θα υλοποιηθούν τα δύο πρώτα (από τα τέσσερα) εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ:
Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν:
1.   Μέλι, διάρκειας 70 ωρών.
2.   Νέα αγροτικά φυτά (αρώνια, τρούφα κλπ.), διάρκειας 60 ωρών.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στο τηλ. 2653360112 (Σοφία Τσέπα, Δημήτρης Γκαρτζονίκας).


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Οδηγίες ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των πολιτών ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με αφορμή το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπενθυμίζει βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
Συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει:
Φεύγοντας από το σπίτι:
-Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
-Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε για να επιβλέπουν την οικία σας, και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
-Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
-Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας επιχειρήσεις της Ηπείρου συμμετείχαν στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση"

Δεκαεννέα επιχειρήσεις της Ηπείρου, αξιοποίησαν τη δυνατότητα που τους έδωσε η Περιφέρεια, συμμετέχοντας στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Απριλίου στο Εκθεσιακό  Κέντρο Περιστερίου.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης οι παραγωγοί πρόβαλλαν τις Ηπειρώτικες γεύσεις, ενημερώνοντας ταυτόχρονα   τους επισκέπτες της- ανάμεσα στους οποίους ήταν πολλοί Απόδημοι Ηπειρώτες για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών προϊόντων.
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης- αρμόδιος για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων- κ. Ιωάννης Κατέρης, ο οποίος στο χαιρετισμό του στην εναρκτήρια εκδήλωση της Έκθεσης αναφέρθηκε στη γενικότερη τουριστική πολιτική της Περιφέρειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
"Η ταυτόχρονη και συνδυασμένη προβολή της κάθε περιοχής μέσω της Γαστρονομίας, του Πολιτισμού και του Τουρισμού, είναι μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Ιωαννίνων με θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω Δασικών Πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2016».
Σκοπός της σύσκεψης είναι η μελέτη των θεμάτων που αναφέρονται στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών και την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συμπληρωματικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας για τον Αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων

Tον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπου σε συνάντηση που είχε με τους Αρχαιολόγους, παρουσία και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημητρίου Σιώλου, εξετάστηκαν και δόθηκαν λύσεις σε ζητήματα που εντοπίζονται, προκειμένου να υλοποιηθεί στη συνέχεια το έργο που είναι ενταγμένο στο Καινοτόμο Πιλοτικό Πρόγραμμα "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου", το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος" 2014-2020.
Στις συμπληρωματικές εργασίες περιλαμβάνεται καθαρισμός και διάνοιξη του δρόμου πρόσβασης προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά ανυψωτικών μηχανημάτων έργων που θα χρησιμοποιηθούν για την αναστήλωση του θεάτρου.
Ήδη από την Περιφέρεια - και σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία- έχει κατασκευαστεί προστατευτικό ανάχωμα προκειμένου να μην εισρέουν νερά από τον ποταμό Καλαμά στο χώρο του θεάτρου. Σε δεύτερο στάδιο θα αναληφθεί πρωτοβουλία καθαρισμού της κοίτης του από φερτά υλικά και κυρίως από κορμούς δένδρων, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο ανόδου της στάθμης του.