Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Δελβινάκι Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπής στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, χθες (11-07-2015) το βράδυ, στη διασταύρωση Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 33χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά μίας 31χρονης υπηκόου Αλβανίας, η οποία στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Επίσης, σε βάρος της 31χρονης εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
To I.X.E. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (12-07-2015) νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 30χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ιωάννινα: Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (11-07-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 32χρονο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (0,9) γραμμαρίων καθώς και (26) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Θε.Ο.Ρα.: Θεατρική παράσταση η "Μαντζουράνα στο κατώφλι …γάιδαρος στα κεραμίδια"

Η "Μαντζουράνα στο κατώφλι …γάιδαρος στα κεραμίδια" είναι μία λαϊκή επιθεώρηση, στα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της χώρας μας, του Γιώργου Αρμένη, μια ιστορική παράσταση που για πρώτη φορά ανέβηκε το 1979.
Η "Μαντζουράνα", διαχρονική και επίκαιρη όσο ποτέ, παρουσιάζει με χιούμορ και τόλμη την Ελλάδα του 20ου αιώνα μέσα από ιστορικά γεγονότα που τη σημάδεψαν και φτάνει μέχρι το σήμερα.
Τρεις νέοι από ένα χωριό της Ελλάδος, με στόχο να κυνηγήσουν την τύχη τους, είναι οι βασικοί ήρωες του έργου, με τον καθένα ν ακολουθεί διαφορετικό δρόμο.
Ο Γιώργος Αρμένης θυμίζει μέσα απ την παράσταση ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά που μας πλήγωσαν και εξακολουθούν να μας πληγώνουν.
Του χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας παραχώρησε το συγκεκριμένο θεατρικό έργο. 
Είναι τιμή της Θε.Ο.Ρα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαρούνης
Στίχοι-Μουσική: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ
Χορογραφίες: Πένυ Παπαϊωάννου
22 ερασιτέχνες ηθοποιοί και 5μελής ορχήστρα επί σκηνής.
Γενική είσοδος 5 € και τα παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.

Economist: Εάν δεν είχε προηγηθεί το δημοψήφισμα, οι όροι του προγράμματος θα ήταν ηπιότεροι

Εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αποδεχθεί την πρόταση της Κομισιόν και δεν προέβαινε σε δημοψήφισμα, τώρα δεν θα χρειαζόταν να πραγματοποιήσει γενναίες παραχωρήσεις προς τους Ευρωπαίους δανειστές, επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό Economist, σε άρθρο του για την ελληνική κρίση.
Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα χρειαστεί να προβεί σε περαιτέρω παραχωρήσεις προς τους Ευρωπαίους δανειστές, προκειμένου να αποσπάσει το «ναι» στο νέο πρόγραμμα βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ρευστότητας (ESM).
«Εάν δεν είχε προηγηθεί το δημοψήφισμα, οι όροι του προγράμματος θα ήταν σαφώς ηπιότεροι» εκτιμά ο Economist, τονίζοντας ότι κάθε μέρα που περνάει, ο «λογαριασμός» για την Ελλάδα μεγαλώνει.
Σε πολιτικούς όρους, επισημαίνει το δημοσίευμα, ο Τσίπρας αιχμαλωτίστηκε στην παγίδα όπου ο ίδιος δημιούργησε.

«Εάν είχε αποδεχθεί την προσφορά των πιστωτών, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά τώρα» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σε λεπτή κόκκινη γραμμή κρέμεται το Eurogroup

Ποιοι στήριξαν και ποιοι «πούλησαν» στην Ελλάδα
Συνέχεια σήμερα το μεσημέρι στο ελληνικό θρίλερ!

 Σε ένα οριακό Eurogroup που διεκόπη επεισοδιακά μετά από καβγά του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, η Ελλάδα δεν ήταν μόνη της.
Το παρασκήνιο είναι έντονο, όμως χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πολλούς υπουργούς στο πλευρό του στην κρισιμότερη μάχη των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μπορεί όλες οι χώρες να ζητούν εγγυήσεις και να θέτουν θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο οι εντολές του Φρανσουά Ολάντ είναι σαφείς και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ήταν απόλυτα εξουσιοδοτημένος να σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό της Αθήνας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν κατάφερε να στοιχίσει πίσω του 10 χώρες, ενώ από την άλλη ο κ. Σόιμπλε, που είναι σκληρός, έχει μόνο την υποστήριξη της Σλοβακίας και της Φινλανδίας, ενώ πέντε χώρες είναι πλέον ουδέτερες.
Αυτό που παρουσιάζει αίσθηση είναι ότι ο Σόιμπλε έχασε συμμάχους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.

Εορταστικές εκδηλώσεις εις μνήμην του Αγίου Παΐσιου στην Ιερά Μονή Στομίου

Ο Δήμος της Κόνιτσας συνδιοργανώνει με την Ιερά Μητρόπολη Δ.Π. και Κονίτσης τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου από 10 έως 12 Ιουλίου, με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων, από τον θάνατο του.
Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε πορεία από το πέτρινο γεφύρι της Κονίτσης στη χαράδρα του Αώου έως τη Μονή Στομίου,όπου εμόνασε ο Όσιος για τέσσερα χρόνια και ακολούθησε Όρθος και θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.
Σήμερα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί όρθος στον Ιερό Ναό του Αγίου Κόσμα του Αιτωλού και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατκή Θεία Λειτουργία.

Ο Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμο Αρσένιος Ενζεπίδης, ορθόδοξος μοναχός, που ανακηρύχθηκε άγιος Αγιορείτης μοναχός, ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας. Οι θαυμαστές του όλο και πληθαίνουν και του πιστώνουν θαύματα και προφητείες επί παντός του επιστητού. Το 2015 ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.Ο Αρσένιος Εζνεπίδης, όπως ήταν το κοσμικό του όνομα, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου 1924.
Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος και ήταν δήμαρχος των Φαράσων, ενώ η μητέρα του λεγόταν Ευλαμπία. Είχε ακόμα 8 αδέλφια.Στις 7 Αυγούστου 1924, μία εβδομάδα προτού οι χριστιανοί Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα εξαιτίας της ανταλλαγής πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βαφτίστηκε από τον ιερέα της ενορίας του Αρσένιο, τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε ως άγιο το 1988.

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 2.417 προσλήψεις με πεντάμηνα

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την συμμετοχή στην Κοινωφελή Εργασία για 2.417 προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ με την έκδοση της 2ης προκήρυξης . Οι αιτήσεις από τους ανέργους γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο site του ΟΑΕΔ www.oaed.gr  
Οι ενδιαφερόμενοι για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις καθόλη την διάρκεια του 24ωρου κατά τις εργασιμες και τις αργίες. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε από τις 10 π.μ.(ΠΡΩΙΝΗ) της 11/07/2015 και λήγει στις 12 μ.μ. (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ) της 20/07/2015.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο από πιστοποιημένους χρήστες των ηλεκτρονικών υ̟πηρεσιών του Οργανισμού µε τη χρήση κωδικών ̟πρόσβασης (Ονοµασία Χρήστη και Συνθηµατικό).   Για την υποβολή αιτήσεων πρέπει να μεταβείτε στο σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

Ιερομνήμη Πωγωνίου: Συναυλία-Μουσικό ταξίδι από την Ήπειρο ως την Κρήτη με τον Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και την παρέα του, την Τρίτη 8 Αυγούστου