Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Εντοπίστηκε τριμελής σπείρα στην Άρτα για τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένες

 


Δύο αλλοδαποί και μία ημεδαπή εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές μεταξύ τους περιπτώσεις

Παρέλαβαν χρήματα από ηλικιωμένες, που είχαν εξαπατηθεί τηλεφωνικά από συνεργούς τους, με το πρόσχημα ότι  συγγενικό τους πρόσωπο υπέστη τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης 

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων τηλεφωνικών απατών, που έλαβαν χώρα κατά τον περασμένο Ιούλιο στην Άρτα, ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας τα στοιχεία τριών ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες.

Κοινό χαρακτηριστικό των διαφορετικών μεταξύ τους περιπτώσεων, ήταν ότι οι κατηγορούμενοι παρέλαβαν χρηματικά ποσά από ηλικιωμένες στην Άρτα, που προηγουμένως είχαν εξαπατηθεί από άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι, προσποιούμενοι τους ιατρούς, τις έπεισαν να παραδώσουν τα χρήματα προκειμένου να υποβληθεί στενό συγγενικό τους πρόσωπο άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας δήθεν τροχαίου ατυχήματος που είχε υποστεί.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν:

·         57χρονος αλλοδαπός, που απέσπασε χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ,

·         33χρονος αλλοδαπός, που απέσπασε χρηματικό ποσό 400 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και

·         43χρονη ημεδαπή, που απέσπασε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Κάτω Ραβένια Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή η συνδημότισσα Πολυξένη Αναστ. Ζέρβα

 

«Έφυγε»  από την ζωή, σε ηλικία 89 ετών, η συνδημότισσα Πολυξένη Αναστ. Ζέρβα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κάτω Ραβενίων Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Ευθεία προσβολή του Δ.Σ. Ζίτσας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

 


Την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας προκάλεσε η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για την εγκατάσταση και λειτουργία στην Κοινότητα Νεοχωρίου μονάδας αναερόβιας χώνευσης αγροκτηνοτροφικών αποβλήτων για παραγωγή βιοαερίου και οργανικού λιπάσματος, καθώς και σταθμού συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας-θερμότητας με καύση βιοαερίου, που έχει παραχθεί από μονάδα αναερόβιας χώνευσης, εγκατεστημένης ισχύος 999 kwel.

Πέντε ημέρες μετά το καθολικό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας και του Προέδρου της Κοινότητας Νεοχωρίου όπου  την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του γνωμοδότησε αρνητικά επί του περιεχομένου των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των δύο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίασή της την Τρίτη γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες αποφάσεις η Δημοτική Αρχή Ζίτσας επισημαίνει: «Θεωρούμε πως για ακόμη μία φορά η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίζει το Δήμο Ζίτσας λες και είναι τμήμα  του Δυτικού λεκανοπέδιου Αττικής. Αποφασίζει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ούτε τα θεσμικά όργανα και τους κατοίκους του Δήμου Ζίτσας και πολύ δε περισσότερο ούτε τις αιτιολογημένες ενστάσεις και απόψεις των υπηρεσιών του Δήμου.  

Δήμος Πωγωνίου: Περίληψη επαναληπτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος-ξενώνας, στον οικισμό Κάτω Λάβδανης-δημοτικής κοινότητας Λάβδανης

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Προκηρύσσει επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του ως άνω ακινήτου,  η οποία θα διεξαχθεί στις 16/09/2024, ημέρα Δευτέρα ώρα 10:45 π.μ.,  στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. οικ. 6164/2-08-2024 διακήρυξη του Δημάρχου (ΑΔΑ:96Α9Ω1Ω-3Τ4).

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα), ορίζεται το ποσό  των πενήντα ευρώ (50€). 

Μαζί με τη  συμμετοχή  τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει  να  καταθέσουν  και  εγγύηση  συμμετοχής  που  ανέρχεται  στο ποσό  των εξήντα ευρώ (60€).

Ειδικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό στην αναλυτική διακήρυξη για την οποία  παρέχονται πληροφορίες  από  το  Δημαρχείο  Πωγωνίου  με  έδρα  Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ.

 


Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών «Ο Γεννάδιος» την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 10:30 π.μ..

67χρονη νεκρή σε τροχαίο στο 12ο χλμ της ΕΟ Καλπακίου-Ιωαννίνων

 


Χθες (3-9-2024) και περί ώρα 23:10΄, στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλπακίου – Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 42χρονος αλλοδαπός, στο οποίο επέβαιναν ακόμη τέσσερα ομοεθνή του άτομα, μεταξύ αυτών μία 67χρονη, εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε επί της οδού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 67χρονης και τον τραυματισμό των υπολοίπων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος το Σεπτεμβρίου

 


Στα 1,4 λεπτά/ κιλοβατώρα, ορίστηκε η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ανακοινώθηκαν από τους προμηθευτές οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο.

Το νυχτερινό ανέρχεται στα 12,84 σεντς (από 14,93 τον Αύγουστο).

Αναλυτικά

• ΕΛΙΝΟΙΛ 15,98 σεντς ανά κιλοβατώρα από 15,80 τον Αύγουστο

• Volterra 17,21 σεντς ανά κιλοβατώρα από 17,21 τον Αύγουστο

• Volton 19,47 σεντς ανά κιλοβατώρα από 17,89 τον Αύγουστο

• Solar Energy 16,00 σεντς ανά κιλοβατώρα από 19,43 τον Αύγουστο

• Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας 17,35 σεντς ανά κιλοβατώρα από 16,99 τον Αύγουστο

• NRG 18,73 σεντς ανά κιλοβατώρα από 18,73 τον Αύγουστο

• Elpedison 15,85 σεντς (από 15,85 τον Αύγουστο) ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 19,95 σεντς (από 19,95 τον Αύγουστο) για τις υπόλοιπες.

• Ζενίθ 15,83 σεντς ανά κιλοβατώρα από 27,91 τον Αύγουστο

• Ήρων 15,87 σεντς ανά κιλοβατώρα από 15,87 τον Αύγουστο

• Protergia 15,99 σεντς ανά κιλοβατώρα από 15,99 τον Αύγουστο

• We Energy 19,10 σεντς ανά κιλοβατώρα από 24,36 τον Αύγουστο

• OTE Estate 17,42 σεντς ανά κιλοβατώρα από 16,81 τον Αύγουστο.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού που στερούταν σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN σε ισχύ


Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού στον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας προέβησαν στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (3/9).

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο, ο 31χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που στερούταν σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN σε ισχύ, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας.

Ο Γιώργος Ζυγοτέγος στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου


 Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Γιώργου Ζυγοτέγου.

Ο Γιώργος έρχεται στην ομάδα μας από την Κ16 του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και είναι γεννημένος το 2008.

Γιώργο καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου. 
Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες! 

ΠΑΣ Γιάννινα: Έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Βασίλειο Μάντζη

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Βασίλειο Μάντζη μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Ο 32χρονος επιθετικός γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1991 και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μάχη Μαραθώνα. Το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στην Τριγλία Ραφήνας.

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας συμφώνησε με τον Κισσαμικό με τον οποίο κατέγραψε 71 συμμετοχές σκοράροντας 12 φορές, ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του αποτέλεσε ο ΝΠΣ Βόλος το καλοκαίρι του 2017. Στην ομάδα της Μαγνησίας αγωνίστηκε σε 59 αγώνες έχοντας 21 γκολ και 2 ασίστ. Μάλιστα, την σεζόν 2018/19 ήταν ο τρίτος σκόρερ της Football League με 14 τέρματα, βοηθώντας την ομάδα του Βόλου να κερδίσει την άνοδο στην Super League.

Το καλοκαίρι του 2020 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, καταγράφοντας 48 εμφανίσεις με 13 γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2022 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού με τον οποίο είχε 15 γκολ και 4 ασίστ σε 50 αγώνες.

Το καλοκαίρι του 2023 έγινε κάτοικος Τρίπολης για λογαριασμό του Αστέρα αγωνιζόμενος σε 32 παιχνίδια με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Βασίλη καλωσήρθες στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα και σου ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με τον ταύρο στην φανέλα!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

 


Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 10:00-14:00.

Τέλος διακοπών: Πως θα «συνέλθει» το δέρμα μας;

 

Για τους περισσότερους η εποχή αυτή σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και την έκθεση στον καυτό ήλιο, ο οποίος αφήνει ανεπιθύμητα σημάδια στο δέρμα μας, τα οποία θα θέλαμε να «σβηστούν».

Ήλιος, ζέστη και θάλασσα αφήνουν το «αποτύπωμά» τους στο δέρμα αφυδατώνοντάς το, κάνοντας τις ρυτίδες εντονότερες, προκαλώντας ή επεκτείνοντας προϋπάρχουσες μελαγχρωματικές βλάβες (πανάδες, ευρυαγγείες) και επιδεινώνοντας τη φωτογήρανση.

Επίσης, μπορεί να «αδειάσουν» τα χείλη, ενώ σε περίπτωση απώλειας κιλών με το κολύμπι και τις δραστηριότητες του καλοκαιριού, το πρόσωπο και ο λαιμός χάνουν το «γέμισμά» τους. 

Έτσι λοιπόν το λεγόμενο “summer recovery” επιβάλλεται κατά την περίοδο του φθινοπώρου και περιλαμβάνει θεραπείες προσώπου για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση, υαλουρονικό οξύ για «γέμισμα» σε βαθιές ρυτίδες (ρινοχειλικές αύλακες, ρυτίδες «της μαριονέτας») και κενά ή βοτουλινική τοξίνη για τις ρυτίδες έκφρασης.

«Πλέον ο καθαρισμός προσώπου γίνεται με τη βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων, τα οποία επιτρέπουν στα εξειδικευμένα συστατικά των προϊόντων που εφαρμόζονται να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα. Μάλιστα για να είναι η επιδερμίδα πιο υγιής, απαιτείται βαθιά ενυδάτωση των ιστών αλλά και απολέπιση του δέρματος για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ρύπων που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα, προκειμένου να διεισδύουν τα ενυδατικά συστατικά, όπως πολυβιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ευκολότερα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιούνται ειδικά εκσυγχρονισμένα μηχανήματα για βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).