Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από την χιονόπτωση


Προβλήματα προκλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την καθολική σχεδόν χιονόπτωση που σημειώθηκε στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Με την συνεργασία των κατά τόπους τμημάτων της Τροχαίας, μηχανήματα της Περιφέρειας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, καθώς και μισθωμένα ιδιωτών, εργαζόταν συνεχώς για τον αποχιονισμό των Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού δικτύου, καθώς και των Δήμων για τα Δημοτικά Δίκτυα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν.
Σε πλήρη ετοιμότητα είναι και ο μηχανισμός της Π.Ε. Πρέβεζας, από την οποία σε προκαθορισμένα σημεία έχει αποθηκευτεί αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού.
Σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία με όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Επίσης μετά από απόφαση Περιφέρειας και Δήμου, δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο Δήμο Μετσόβου.
Από την Πολιτική Προστασία και με δεδομένες τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πτώση της θερμοκρασίας και παγετό τις επόμενες ημέρες, συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Ο Δήμαρχος Καψάλης Κώστας και το Δημοτικό συμβούλιο σας εύχονται Χρόνια Πολλά και η Νέα Χρονιά να είναι Ελπιδοφόρα και Δημιουργική για όλους.

ΔΕΗ: Αυξήσεις 12,7% στα τιμολόγια


Η τελική απόφαση για το ύψος των αυξήσεων θα ληφθεί πάντως από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.




Αυξήσεις 12,7 % κατά μέσο όρο στα τιμολόγια της ΔΕΗ και αναπροσαρμογή τους ανά εξάμηνο (κάθε 1η Ιανουαρίου και 1η Ιουνίου) με βάση την εξέλιξη του κόστους, απελευθέρωση των τιμολογίων μέσης τάσης και περαιτέρω περιορισμό των κλιμακίων κατανάλωσης που εφαρμόζονται στους λογαριασμούς για τους οικιακούς καταναλωτές, προβλέπει η τελική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις χρεώσεις στο ηλεκτρικό από 1ης Ιανουαρίου.

Η τελική απόφαση για το ύψος των αυξήσεων θα ληφθεί πάντως από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανώς ύστερα και από ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαγόρας - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Παρά την ταλαιπωρία που υπέστη για να αφιχθεί στη Ρόδο, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα κόντρα στον Διαγόρα και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τους "16" της διοργάνωσης.

Οι "ταύροι" προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό με προβολή του Κουέβας, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου.

Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχασε ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες για να "κλειδώσει" την πρόκριση, με σημαντικότερη αυτή του 36ου λεπτού, όταν η εκτέλεση του εμμέσου φάουλ από τον Κυριάκο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πονηρού. Εξάλλου, ο ΠΑΣ απείλησε με κεφαλιά-ψαράκι του Μιχαήλ, με κοντινή προβολή του Κώτσιου και με κεφαλιά του Γεωργίου.
Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κρατώντας τους παίκτες του Διαγόρα μακριά από την εστία του Κηπουρού.
Διαγόρας (Μιχάλης Τσιβρινής): Πονηρός, Αυγενικού, Ματεντζίδης, Πουλόπουλος, Παπαδημητρίου, Μουσταφίδης, Μπακάλης, Καρπαθάκης, Χατζηκοσμάς, Μπαούρης, Λερογιάννης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Τζημόπουλος, Κώτσιος, Πατσατσόγλου, Σκαρντοβέλι, Ανδράλας, Ντάσιος, Κυριάκος, Σκούφαλης, Βάντερσον, Κουέβας.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ: Ευχές για τις γιορτές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΕΥΧΕΣ


«Η Χριστού Γέννησις», Τοιχογραφία του 1976 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Τσεπέλοβο Ζαγορίου) 

Θερμές ευχές
για Καλά Χριστούγεννα
και ένα Νέο Χρόνο γεμάτο
Υγεία, Αισιοδοξία και Δημιουργία

 
Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα
Γενική Γραμματέας
Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου: Συμβουλές για αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων

Λόγω κλιμάκωσης των καιρικών φαινόμενων που παρατηρείται ήδη σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση υπενθυμίζει τις ακόλουθες βασικές κατευθυντήριες συμβουλές, που πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί και γενικότερα οι χρήστες του οδικού δικτύου κατά τις μετακινήσεις τους:
Οι πεζοί:
*Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
*Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
*Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
*Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.
Παράλληλα, οι οδηγοί:
*Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
*Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
*Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
*Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
*Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
*Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
*Να φροντίζουν να έχουν μαζί τους κουτί πρώτων βοηθειών.
*Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
*Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
*Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
*Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
*Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
*Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
*Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά μου:
*Να μην προσπαθήσω να «γκαζώσω» για να απεγκλωβιστώ, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
*Να μετακινήσω δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξω το χιόνι από τους τροχούς.
*Να ειδοποιήσω αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
*Να παραμείνω στο αυτοκίνητό μου και να ανάβω τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.
Ενημέρωση σε τακτά χρονικά διαστήματα για τους περιορισμούς στην κίνηση οχημάτων στο οδικό δίκτυο μπορείτε να αντλήσετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην υπερσύνδεση «Καιρικά φαινόμενα – Περιορισμοί στην κίνηση των οχημάτων».
Σε περίπτωση ανάγκης – αποκλεισμού, να επικοινωνείτε με το 100 (ΕΛ.ΑΣ), 199 (Π.Σ), 166 (Ε.Κ.Α.Β), 112 (ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης), και με τις αρμόδιες Αρχές.

Το Πωγώνι ντύθηκε στα λευκά


Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας της Περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων της περιοχής αλλά και των εθελοντικών φορέων που συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την κακοκαιρία των ημερών.
Στα λευκά έχει ντυθεί ολόκληρο το Πωγώνι.


Τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρωινές ώρες σε πολλά χωριά του Δήμου Πωγωνίου έχουν αντιμετωπιστεί και σταδιακά αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία με όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Από τις μεσημεριανές ώρες σφοδρή χιονόπτωση πλήττει την κοιλάδα του Άνω Καλαμά.


Από την Πολιτική Προστασία και με δεδομένες τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πτώση της θερμοκρασίας και παγετό τις επόμενες ημέρες, συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παρατείνεται για ένα χρόνο η απόσυρση αυτοκινήτων και φορτηγών

Παράταση για ένα ακόμη χρόνο λαμβάνει το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων με σημαντικές ωστόσο διαφοροποιήσεις σε σχέση με εκείνη που είχαμε κατά τη διάρκεια του 2011 ενώ παράλληλα δεν θα κινδυνεύουν πλέον οι 50.000 ιδιοκτήτες παλαιών ΙΧ που τα απέσυραν να μείνουν με το Πιστοποιητικό Καταστροφής στο... χέρι.

Ειδικότερα,  η απόσυρση των οχημάτων για το 2012 θα αφορά την απόκτηση κάποιου καινούριου ή εισαγόμενου μεταχειρισμένου ΙΧ που θα πληρεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να “επιδοτηθούν” και τα εγχώρια μεταχειρισμένα με δώρο τα Τέλη Κυκλοφορίας καθώς έχουν καταβληθεί οι Φόροι.
Επιπλέον στην απόσυρση του 2012 για πρώτη φορά εξετάζεται η προσθήκη και των βαρέων φορτηγών τα οποία ούτως η άλλως από την 1η Μαϊου θα απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν στο νέο Πράσινο Δακτύλιο και επιπροσθέτως διαθέτουμε τον γηραιότερο στόλο φορτηγών σε όλη την ΕΕ.
Η νέα απόσυρση αναμένεται να περάσει είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είτε με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. To μέτρο πάντως αναμένεται να ισχύσει από τις 2 Ιανουαρίου του 2012 όποτε και θα μπορούν να δέχονται και πάλι αυτοκίνητα για απόσυρση τα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ.
Παράταση για τα Euro4
Παράταση για 6 μήνες αναμένεται να λάβουν και τα καινούρια και εισαγόμενα ΙΧ που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro4 και βρίσκονται στους τελωνειακούς χώρους της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγο εξέλιξη αποτέλεσε ιδιαίτερα χαρμόσυνη είδηση για εισαγωγείς και εμπόρους που έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες τέτοια αυτοκίνητα και δεν μπορούσαν να διαθέσουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα αν δίνονταν παράταση κάποιοι από αυτούς να αναγκάζονταν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη τη στιγμή που τα ταμεία των επιχειρήσεών τους παραμένουν ερμητικά άδεια...


ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Δεν υπάρχει απόφαση για «πάγωμα» των επιστροφών φόρου

Δεν υπάρχει απόφαση ή εντολή για «πάγωμα» των επιστροφών φόρου, δήλωσε σε κατηγορηματικό τόνο την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννης Καπελέρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Καπελέρης είπε ότι το μόνο που γίνεται είναι ο επανέλεγχος σε όσες επιστροφές ξεπερνούν το ποσό των 1.500 ευρώ (σ.σ. κάτι που είναι ήδη γνωστό).
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατόν κάποιος που θα πάει με την επιταγή στην τράπεζα ή την εφορία να μην εισπράξει την επιστροφή.
Ο κ. Καπελέρης διέψευσε ακόμα τα όσα λέγονται σχετικά με ελλείψεις στις Εφορίες εντύπων είσπραξης εισφορών, δηλώνοντας ότι είναι «υπερβολές».

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Παράταση στην προθεσμία για την τακτοποίηση, έως τις 28 Φεβρουαρίου

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (Ν. 4014/2011) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2012, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα πολλών πολιτών.

Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 για όλες τις υποβαλλόμενες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 αιτήσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1/2012 , πρωί 11:30
Ανταλλάσουμε ευχές και κόβουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στα γραφεία του συλλόγου μας.


ΔΕΥΤΕΡΑ 16/1/2012 , απόγευμα 18:00 Αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία, περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
(Βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Εργ. Κατοικιών Mάνδρας.
500μ, από την έξοδο 1 της Αττικής οδού ή την έξοδο Μάνδρα/Θήβα Ν.Ε.Ο.Α.Κ.)


ΤΡΙΤΗ 17/1/2012 , πρωί 08:00
Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Εργ. Κατοικιών Μάνδρας για τον
Εορτασμό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων .

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2012 , βράδυ 21:00
ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ
στο κοσμικό κέντρο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» (έναντι Θριάσιου Νοσοκομείου, 300μ από έξοδο 2 Αττικής οδού)
Γλεντάμε με:
Βασίλη Μαρκόπουλο(κλαρίνο)
Γιώργο Τζίμα (τραγούδι)
Έλενα Πανούση (τραγούδι)
Η κάρτα κοστίζει 20 Ευρώ και συμπεριλαμβάνει πλήρες μενού, μπύρα/κρασί/αναψυκτικά, δωρεάν χορό.
Προμήθεια καρτών στο 6946913548, 6955481277, 6982059736 και στα γραφεία του συλλόγου.
Σας περιμένουμε!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 από σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και οι απαραίτητες ενέργειες για την ταμειακή διευκόλυνση της ΑΤΕ – από την 6η δόση της Τρόικας – και από σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, το πρωί θα αρχίσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα ποσά εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2011.
Όπως ανέφερε σήμερα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδης, οι πληρωμές αφορούν 700.098 δικαιούχους και το καταβαλλόμενο ποσό ανέρχεται σε 1.004.772.619 ευρώ.

VPRC: 12,5% μπροστά η ΝΔ

Η νέα δημοσκόπηση που έκανε η VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα»,  εμφανίζει τη ΝΔ 12,5% μπροστά από το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά:
ΝΔ: 30,5%
ΠΑΣΟΚ: 18%
ΚΚΕ: 13%
ΣΥΡΙΖΑ: 11%.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 8,5%
ΛΑ.Ο.Σ: 7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2%.

Απαντητική επιστολή του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 - Fax: 2103243281

Αθήνα 20-12-11
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος συνήλθε σήμερα στις 20/12/2011 σε συνεδρίαση κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου αυτού , για να συζητήσουν,μεταξύ των άλλων και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο του κ. Καρζή με θέμα: «Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» .
Στην συνεδρίαση παρέστησαν τα παρακάτω μέλη του Δ.Σ.
Γιώργος Οικονόμου Πρόεδρος
Κώστας Κωνής Αντιπρόεδρος
Ιπποκράτης Κατσένης Γ.Γραμματέας
Ιωάννης Νάκης Ταμίας
Κων/νος Γαβριήλ Έφορος Τύπου
Κων/νος Ζηκόπουλος Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Αλέξανδρος Λαμπρίδης Έφορος Πολιτισμού
Λάμπρος Ψιλιάς Έφορος Πνευματικού Κέντρου
Λάμπρος Δρόσος
Χριστόφορος Τζαρτζούλης
Απόστολος Γκόρος
Μαρίνα Τζάκου
Βαρβάρα Παπαθανασίου -Μπότσαρη
Άννα Μπουρατζή
Ελευθέριος Τζόκας
Ευάγγελος Ζιάγκας
Ιωάννης Σπόνιας
Σωτήρης Κολιούσης
Γεώργιος Δόσης
Νικόλαος Ζέκης.
Απουσίαζαν οι σύμβουλοι: Δημήτριος Σιούλας , Ελευθερία Σιαμέτη , Γεώργιος Κούλας , Βασίλειος Παπαιωάννου και Σπυρίδων Τζίμας
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Στη συζήτηση του θέματος της ηλεκτρονικής ανάρτησης, δημοσιεύματος στο site του κου Καρζή, σχετικά με την λειτουργία της ΠΣΕ, ο πρόεδρος αφού το ανέγνωσε, κάλεσε το Δ.Σ. να τοποθετηθεί επ΄ αυτού . Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε Ομόφωνα να αποσταλεί στον κ. Καρζή και να δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο η παρακάτω απαντητική επιστολή.

Αξιότιμε κύριε Καρζή,
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής, ασχολήθηκε στην συνεδρίαση της 20/12/2011 με το περιεχόμενο του άρθρου σας «Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» που αναρτήσατε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα και δεν σας κρύβει την μεγάλη του έκπληξη.
Και η έκπληξη αυτή δεν προκλήθηκε από τον προβληματισμό σας για το ότι η Πανηπειρωτική δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να εξασφαλίσει χορηγία για την θεσμοθετημένη πλέον και πραγματοποιούμενη κάθε χρόνο, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εκδήλωση με την ονομασία «ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», ούτε πολύ περισσότερο από την κριτική σας, που είναι αναφαίρετο δημοκρατικό σας δικαίωμα, την οποία και το Δ.Σ. επιζητεί όταν μάλιστα αυτή είναι αντικειμενική , δημιουργική και εποικοδομητική.
Η έκπληξη του Δ.Σ. απορρέει από το γεγονός ότι παραποιείτε την πραγματικότητα και διαστρεβλώνετε βάναυσα την αλήθεια, για την αποκατάσταση της οποίας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1.Η συγκεκριμένη εκδήλωση από του έτους 2007 μέχρι και σήμερα, πραγματοποιείται πάντοτε με χορηγίες ιδιωτικών επιχειρήσεων.
2. Πλείστες εκδηλώσεις και μάλιστα πρόσφατες, πραγματοποίησε η Πανηπειρωτική μέσω χορηγιών από ιδιωτικές επιχειρήσεις.
3. Στις 10 Μαΐου 2011 ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. επισκέφθηκε τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας που αναφέρεσθε, και του έθεσε το θέμα της χορηγίας τόσο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, όσο και άλλων εκδηλώσεων και εισέπραξε την απάντηση, ότι καθημερινά κατακλύζουν την επιχείρησή του αιτήματα συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην Άρτα, τα οποία ως δήλωσε ενισχύει.
4. Από του έτους 2007 μέχρι και σήμερα, παρά τα πάμπολλα και έντονα διαβήματα της Π.Σ.Ε. τόσο προς το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς το Υπουργείο Πολιτισμού για χρηματοδότηση, δυστυχώς βρήκαμε τις πόρτες κλειστές, παρά ταύτα όμως όλα αυτά τα χρόνια η Π.Σ.Ε. πραγματοποίησε πλειάδα εκδηλώσεων (υψηλού επιπέδου κατά γενική εκτίμηση), με την ανιδιοτελή προσφορά χιλιάδων Ηπειρωτών και βεβαίως με τη χορηγία ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Επειδή νομίζουμε ότι κάθε πρόβλημα μεγαλύτερου ή μικρότερου μεγέθους (που από πρώτη άποψη φαίνεται ότι έρχεται να σκιάσει το κλίμα καλής συνεργασίας μεταξύ Π.Σ.Ε. και φορέων της Ηπειρωτικής Αποδημίας) θα πρέπει να μην παίρνει απ΄ ευθείας την διάσταση επίσημης δημόσιας διαμαρτυρίας, εφόσον τουλάχιστον δεν διευκρινίζεται η ίδια η πραγματικότητα, οι προθέσεις, οι ενέργειες κ.λπ. της διοίκησης της Π.Σ.Ε. ή και αντίστροφα. Σας γνωρίζουμε τα παραπάνω, τα οποία σημειωτέον δεν θα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας τα ανακοινώσουμε δημοσίως και μάλιστα με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε αφού εσείς αυτόν τον τρόπο επιλέξατε.
Επιλέξατε μια δημοσιογραφία όπου υπερέχει η άποψη και όχι τα γεγονότα, όπου υπερέχει η προσωπική θέση από τα πραγματικά περιστατικά, ίσως υποκύψατε στις χάρες της γοητείας που ασκεί η εξουσία στους δαίμονες της επιρροής. Κατά πάσα όμως περίπτωση η πράξη σας αυτή δεν είναι εναρμονισμένη με την αποστολή σας και δεν συνάδει με έναν ορισμένο κώδικα συμπεριφοράς. Ειλικρινά καθόλου δεν θα διαφωνούσαμε μαζί σας αν δημοσιεύατε τα πεπραγμένα μας και τις χορηγίες μας και παράλληλα προβαίνατε σε οποιοδήποτε σχόλιο, σε οποιαδήποτε σκληρή και οξεία κριτική.
Είναι δικαίωμά σας να έχετε οποιαδήποτε άποψη για την Πανηπειρωτική, όμως πρέπει να σας διαβεβαιώσουμε με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο πώς «τα περί απαξίωσης και αυτοϋπονόμευσης, τα περί κομματικοποίησης, τα περί πεπατημένης, τα περί νέων υλικών και κλειστού κλάμπ» είναι δικές σας απόψεις οι οποίες πόρρω απέχουν της πραγματικότητας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε τηρεί και εφαρμόζει με ευλάβεια τις καταστατικές διατάξεις και δραστηριοποιείται για την πραγμάτωση των σκοπών που απορρέουν από αυτές.
Το Δ.Σ. κινείται αυστηρά στα πλαίσια που έχουν καθορίσει οι Γενικές Συνελεύσεις των αντιπροσώπων στις ετήσιες τακτικές συνόδους και συγκαλεί επί πλέον τουλάχιστον δις ετησίως το νέο όργανο διαλόγου της Ηπειρωτικής αποδημίας, το Γενικό Συμβούλιο, στο οποίο θέτει τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων και τα μεγάλα τρέχοντα Πανηπειρωτικά προβλήματα. Για παράδειγματον τα τελευταία δύο( 2) χρόνια οι Γενικές Συνελεύσεις και το Γενικό Συμβούλιο συζήτησαν και αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ για όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως το πολυήμερο πολιτιστικό ταξίδι ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ (δεν το παρακολουθήσατε να δείτε πόσο «πεπατημένο» ήταν), την εκδήλωση στο Κάστρο των Ιωαννίνων για τον ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ (δεν την παρακολουθήσατε ώστε να διαπιστώσετε την «κομματικοποίηση», «την απαξίωση», «την αυτοϋπονόμευση» και τα όμοια που διατείνεστε), και τις θέσεις της Πανηπειρωτικής για τα διόδια (ζητούμε την κατάργηση τους, αλήθεια διαφωνείτε;) για τη ΔΩΔΩΝΗ (ζητούμε να μην ιδιωτικοποιηθεί, αλήθεια διαφωνείτε;), για τον ΚΑΛΑΜΑ (ζητούμε την προστασία από τη ρύπανση, αλήθεια διαφωνείτε;), για τον ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ με ημερίδες σε Άρτα, Πρέβεζα, Αμφιλοχία και Βόνιτσα (ζητούμε προστασία από τη ρύπανση και ανάπτυξη, αλήθεια διαφωνείτε;).
Και σας τονίζουμε άλλη μια φορά οι εκδηλώσεις μας αυτές πραγματοποιούνται με ελάχιστο κόστος, μόνο και μόνο γιατί τα μέλη μας (οι αδελφότητες, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες) και τα μέλη τους (οι χιλιάδες Ηπειρώτες της αποδημίας), δίνουν και από το υστέρημα τους και από τον χρόνο τους. Και βεβαίως στις «πεπατημένες» εκδηλώσεις μας σαν την ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ (αλήθεια έχετε έλθει κάποια φορά; έστω την είδατε στην τηλεόραση όπως χιλιάδες Έλληνες εντός και εκτός συνόρων;) έρχονται κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες συμπατριώτες και φίλοι τους, για να χαρούν τα παιδιά τους να χορεύουν, για να ακούσουν γνήσια παραδοσιακά ακούσματα, για να γευτούν ένα πρωινό (χρόνια τώρα) Ηπειρωτικής πανδαισίας. Σ΄ αυτήν την Ηπειρώτικη γιορτή ζητούμε από τους χιλιάδες που θα έλθουν να ενισχύσουν την οργάνωση τους. Και θα έχουμε και χορηγούς για να καλύψουμε το κόστος. Αλλά η ΠΣΕ πρέπει να λειτουργήσει και σε άλλα επίπεδα. Και χρειάζεται πόρους, Η πολιτεία δεν δίνει (κι ας το οφείλει). Διαμαρτυρόμαστε, απαιτούμε, διεκδικούμε. Αλλά απευθυνόμαστε και στους Ηπειρώτες.
Αλήθεια σοβαρά πιστεύετε στα περί κλειστού κλάμπ που διατείνεστε; Σας διαψεύδει όμως η ίδια η πραγματικότητα αφού κατά τις τελευταίες Αρχαιρεσίες εκ του συνόλου των 25 συμβούλων που εκλέγονται εκλέχτηκαν για πρώτη φορά 12 σύμβουλοι. Δεν αποτελεί αυτό το πραγματικό γεγονός ανανέωση;
Γι΄ αυτό και σας καλούμε, αν πράγματι θέλετε να προβάλλετε στο μέλλον, μέσω της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας, τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική Αποδημία, αλλά και την γενέτειρα, να φροντίσετε να διαχωρίσετε πλήρως την παράθεση των στοιχείων κάθε γεγονότος, από την δική σας άποψη και σχόλιο, για να μπορεί ο αναγνώστης να σχηματίζει δική του γνώμη ανεπηρέαστος, Ο διαχωρισμός αυτός αποτρέπει τις αντιδεοντολογικές νεοπλασίες της δημοσιογραφίας. Αυτό επιβάλλει η αμεροληψία και η εντιμότητα, αυτή είναι η βασική αρχή της δεοντολογίας και μη μας πείτε πως δεν υπάρχει δεοντολογία, υπάρχει και η εφαρμογή της είναι μία απλή και δύσκολη υπόθεση. Απλή γιατί χρειάζεται εντιμότητα για να καθιερωθεί και να ισχύσει. Δύσκολη, γιατί χρειάζεται σήμερα αυτοί που την εμποδίζουν, να βυθίσουν το μαχαίρι στη δική τους σάρκα και να δούν το αίμα τους να τρέχει. Θα το κάνουν; Οψόμεθα.
Ωστόσο το προεδρείο του Δ.Σ. σας καλεί σε κοινή συνεδρίαση, όποτε εσείς επιθυμείτε (προσκομίζοντας όπως ισχυρίζεστε ότι έχετε και τα παράπονα των αποδημικών οργανώσεων), τόσο για να θέσει στη διάθεσή σας τα στοιχεία που παραπάνω επικαλούμαστε, όσο και εκ του σύνεγγυς να διαπιστώσετε, τον τρόπο εργασίας, τις δράσεις μας και τα οράματά μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία είμαστε σίγουροι πώς θα αλλάξετε άποψη για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και θα προβάλλετε και εσείς μέσω της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας, (όπως άλλωστε κάνει όλος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος της Ηπείρου και όλης της χώρας), τα καυτά και οξυμμένα προβλήματα τόσο της αποδημίας, όσο και της γενέτειρας και έτσι θα συμβάλλετε τα μέγιστα για την επίλυση τους.

Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος           Ο Γ.Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου    Ιπποκράτης Μ. Κατσένης

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Πωγωνίου σε ρηχά νερά

Η φιέστα της Ομοσπονδίας στο HILTON για τα προβλήματα του Πωγωνίου, εξελίχθηκε σε συγκρότηση μετώπου για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον πρώην Δήμαρχο Δελβινακίου Θανάση Μπόζιαρη.
Αν και η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ αποχή Αδελφοτήτων, κυρίως από τα Δ.Δ. Άνω Καλαμά, Άνω Πωγωνίου και Καλπακίου ήταν συντριπτική, οι διοργανωτές δεν πτοήθηκαν και για λογαριασμό - τρομάρα τους - όλων των Πωγωνίσιων έβαλαν τα μεγάλα προβλήματα.
Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν "το αεροπλάνο του Μπόζιαρη".
Αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, αλλά είναι νωπές οι μνήμες όλων μας.
Ο Δήμαρχος Δήμου Δελβινακίου δεν τους "σιούραγε" και καλώς τους είχε στη γωνιά τους.
Βγαίνουν λοιπόν στο προσκήνιο, αφού κουλάντρισαν - έναντι - έως τώρα, τον Κώστα Καψάλη και απαιτούν την άμεση υλοποίηση των υποσχεθέντων.
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τους γνωστούς : Σταύρο Παππά Κερασοβίτη (διαβίου κάτοχο των σφραγίδων των αδελφοτήτων τον χαρακτήριζε ο Μπόζιαρης) και τον Γρηγόρη Άρμπυρο Βησσανιώτη (για αυτόν ο Μπόζιαρης επέμενε πολύ για τη θητεία του στην αλήστου μνήμης φασιστική ΕΚΟΦ).
Τώρα πιστεύουν ότι θα πάρουν τη ρεβάνς από το Θανάση.
Κούνια που τους κούναγε, μια χαψιά θα τους κάνει αν το θελήσει.
Προς το παρόν τους αφήνει να εκτίθενται.
Ας προσέξει όμως ο Δήμαρχός μας, γιατί μπορεί να βρεθεί κι αυτός στο μάτι του κυκλώνα ή του Θανάση.

Σιαμουρέλης