Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Με σκόρερ  τον Καρτάλη ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το διπλό από τα Χανιά

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τους τρεις βαθμούς στα Περιβόλια Χανίων κόντρα στην ΠΑΕ Χανίων με σκορ 1-0.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν  ισορροπημένο, με μάχες κυρίως στο κέντρο και χωρίς πολλές φάσεις.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε δύο φορές, μία με τον Λεό, στο 23΄ και η δεύτερη καλή στιγμή ήταν στο 43΄ όταν το φαλτσαριστό σουτ του Νικολιά έφυγε άουτ.
Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του.
Στο 59′ σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Λέο με το στήθος δεν πάσαρε καλά στον Παμλίδη, η άμυνα των Χανίνων δεν έδιωξε καλά, ο Καρτάλης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.
ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης):
Κουτζαβασίλης, Πάνος (Δημητριάδης 65΄), Κουσκουνάς, Βρεττός, Μουμίν, Σωτηράκος, Ανδρέου, Κάσσος, Ουνγιαλίδης, Παναγιωτούδης (Αρναρέλλης 71΄), Λεοζίνιο (Ναζλίδης 46΄).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης):
Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Κάστρο, Λιάσος, Νικολιάς (Κρίζμαν 64΄), Νάουμετς (Καρτάλης 46΄), Παμλίδης (Σιόντης 78΄), Λεό.

ΤΕΒΑ: Ξεκινά η διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του προγράμματος


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» γνωστοποιεί στους ωφελούμενους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων το πρόγραμμα και τα σημεία διανομής Τροφίμων (είδη παντοπωλείου):
11-13/11/2019
ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΚΑΛΕΝΤΖΙ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ
ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΑ ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ
ΕΛΕΟΥΣΑ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
12-14/11/2019
ΜΕΤΣΟΒΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
ΜΗΛΙΩΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
ΚΑΛΠΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
13-15/11/2019
ΚΟΝΙΤΣΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
14-16/11/2019
ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
15-19/11/2019
ΚΕΠΑΒΙ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΠΕΔΙΝΗ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
18-20/11/2019
Ι.Ν. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΠΕΡΑΜΑ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
19-21/11/2019
 ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.ΒΑ. όταν προσέρχονται στα σημεία διανομής (ύστερα από σχετική ειδοποίηση) για παραλαβή προϊόντων να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής του ωφελούμενου ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Τα ωράρια λειτουργίας των σημείων διανομής θα είναι 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρεμβάσεις και έργα στις τέσσερις Π.Ε εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή


Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε αποφάσεις για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Πρόκειται για έργα που αφορούν τη βελτίωση/αναβάθμιση των οδικών υποδομών, έργα πρόσβασης προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και για άλλες υποδομές στον αγροτικό τομέα.
Αναλυτικά:
Η Ο.Ε. κατακύρωσε τους διαγωνισμούς των παρακάτω έργων:
Α. Π.Ε. Άρτας
Ø  «Αποκατάσταση βατότητας οδού από το Κομμένο Άρτας έως το ιστορικό σημείο Μηδέν στο δέλτα του ποταμού Αράχθου», προϋπολογισμού € 192.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.
Ø  «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 270.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
Ø   «Μεταφορά νερού από τον Άραχθο προς τον αύλακα άρδευσης περιοχής Περάνθης Λουτροτόπου Κομμένου», προϋπολογισμού 120.000€. Ανάδοχος Λάμπρος Ε. Γεωργούλας.
Ø    «Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκα.
Β.  Π.Ε. Θεσπρωτίας
Ø   «Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Φασκομηλιάς και Ελευθερίου Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 74.000 €. Ανάδοχος ΛΙΑΝΟΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σοβαρό πλήγμα στη Δημόσια Παιδεία η αναστολή λειτουργίας νέων τμημάτων και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Το μεθοδευμένο ξήλωμα της Δημόσιας εκπαίδευσης συνεχίζεται από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω συστηματικής απαξίωσής της. Το νέο επεισόδιο αφορά την αναστολή λειτουργίας 38 νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων, ανάμεσα σε αυτά και τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το Μηχανολόγων Μηχανικών στα Γιάννενα, το Επιστημών και Τροφίμων στην Άρτα και το Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της προπαγανδίζουν συστηματικά την χαμηλή δήθεν ποιότητα των Δημοσίων Πανεπιστημίων, η ΝΔ δίνει απλόχερα bonus στα ιδιωτικά Κολλέγια, μειώνει τα κονδύλια για τη Δημόσια εκπαίδευση, αναβάλλει τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η νεοφιλελεύθερη επίθεση στη Δημόσια εκπαίδευση επιδιώκει όχι μόνο να στερήσει αυτό το κορυφαίο κοινωνικό αγαθό από χιλιάδες νέους ανθρώπους, όχι μόνο να ισοπεδώσει κάθε δυνατότητα ισότιμης προς βάσης, αλλά να εισάγει στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας ότι η εκπαίδευσή και το περιεχόμενό της πρέπει να εναρμονίζονται με τους νόμους της αγοράς και συνεπώς όσοι έχουν χρήματα να την αγοράζουν και οι υπόλοιποι να μένουν στο περιθώριο.
Περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων για την ενέργεια αυτή του Υπουργείου Παιδείας που δημιουργεί εμπόδια στην ολοκληρωμένη λειτουργία της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τώρα είναι η ώρα του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Πολιτικά κόμματα, Αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική κοινότητα, θεσμικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές και γονείς καλούμαστε να προχωρήσουμε άμεσα στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αποτρέψουν την συρρίκνωση του Πανεπιστημίου μας. Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εφαρμόζουν τα νεοφιλελεύθερα δόγματά τους, ενάντια στη κοινωνική πλειοψηφία σύντομα θα διαψευσθούν.

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Περικλή Βασιλάκη

Ψήφισμα για την αδόκητη απώλεια του Περικλή Βασιλάκη, τ. Περιφερειακού Συμβουλίου εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ύστερα από την τοποθέτηση του Προέδρου του κ. Σταύρου Παργανά, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος, την πολύχρονη συμμετοχή του στα κοινά, ως  Περιφερειακού Συμβούλου, Αντιπεριφερειάρχη, ως και την εν γένει προσφορά του στον αθλητισμό και στην αυτοδιοίκηση. Με το ψήφισμα εκφράζονται τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ αντί στεφάνου χρήματα θα κατατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα.
Επίσης στην εξόδιο ακολουθία, αποφασίστηκε και παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ερώτηση στη Βουλή για τις συχνές διακοπές της ηλεκτροδότησης σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων


Με Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς και Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα ζητούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη πληροφορίες για την κατάσταση που βρίσκεται το δίκτυο και οι εγκαταστάσεις διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στον Νομό Ιωαννίνων, μετά από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε χωριά των Δήμων Ζίτσας, Κόνιτσας και Πωγωνίου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κέντρο Υγείας στον Βουτσαρά Ιωαννίνων που αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, καθώς οι διακοπές ρεύματος εκτός από συχνές είναι και πολύωρες.
Οι βουλευτές ζητούν τέλος να μάθουν αν τηρούνται οι προδιαγραφές και οι χρόνοι συντηρήσεων των εγκαταστάσεων ώστε να παρέχονται οι οφειλόμενες ποιοτικές υπηρεσίες στους καταναλωτές που στην παρούσα φάση ταλαιπωρούνται χωρίς να έχουν κάποια διαβεβαίωση από τον ΔΕΔΔΗΕ περί ολοκλήρωσης των εργασιών.  

Περιφέρεια Ηπείρου: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων που είχαν προκληθεί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, των  καταιγίδων,    των ισχυρών ανέμων και ανεμοστρόβιλων - που προκάλεσαν και πτώσεις δένδρων -έχουν προβεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους αρκετές ζημιές  σε στέγες σπιτιών στην περιοχή Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων, στην οποία εκτός των συνεργείων της Περιφέρειας, εργάστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσία του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Τις ζημιές άρχισαν να καταγράφουν από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου.
Κατά περιοχή τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν:
Στην Π.Ε. Άρτας, στο ορεινό οδικό δίκτυο, στο οποίο σημειώθηκαν καταπτώσεις και κάλυψη τμημάτων με φερτά υλικά.
Στην Π.Ε. Πρέβεζας, προκλήθηκαν ζημιές σε θερμοκήπια, καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο, ιδίως του Δήμου Ζηρού.
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, προκλήθηκαν προβλήματα από πτώση δένδρου στην Ε.Ο. Πλαταριά-Σύβοτα και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Σαγιάδας.
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων, έγινε ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών στην επ. οδό Κόνιτσα- Δίστρατο στη θέση Άρματα, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην Εθνικό Οδό Κόνιτσα – Κοζάνη, κοντά στο Γοργοπόταμο, πτώση λίθων στην Ε.Ο. Ιωάννινα- Άρτα  και ειδικότερα στο τμήμα Τέροβο- Κουκλέσι και καταπτώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων.

Δεκάδες προβλήματα σε ολόκληρη την Ήπειρο από την έντονη καταιγίδα


Δεκάδες προβλήματα από την έντονη καταιγίδα που έπληξε την Ήπειρο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Η δυνατή  καταιγίδα συνοδευόταν  κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων, το ξήλωμα κεραμοσκεπών, πλημμυρισμένους δρόμους  γεμάτο πέτρες και λάσπες.
Από την πρώτη στιγμή τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων βρισκόταν  στα σημεία του οδικού δικτύου που υπήρχαν προβλήματα, απομακρύνοντας πέτρες και χώματα.
Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης στο δίκτυο της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της Ηπείρου με αποτέλεσμα πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από ολόκληρη την Ήπειρο οι οποίες αφορούσαν κυρίως σε κοπή κι απομάκρυνση δέντρων και σε αντλήσεις υδάτων.

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Μετσόβου 10-11 19/19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΕΝΩΣΙΑΚΟ
ΩΡΑ: 19:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 9 Νοεμβρίου  2019
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ   (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Κυριακή 10 Νοεμβρίου  2019                
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (19:30)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)

Ταχύτατη η εξέλιξη του πεζοπορικού τουρισμού, το συμπέρασμα της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών


Ένα σημαντικό βήμα σε πανελλαδικό επίπεδο, προς την κατεύθυνση της ανάμειξης και αξιοποίησης των παραδοσιακών μονοπατιών ώστε να συντελέσουν στην τουριστική προώθηση των τόπων που βρίσκονται αλλά και γενικότερα της Ελλάδας, έγινε στο Μέτσοβο το διήμερο 2,3/11/2019 μέσω της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.
Οι 156 συμμετέχοντες που υπερκάλυψαν από καιρό τις υπάρχουσες θέσεις, από 62 φορείς και οργανώσεις της νησιώτικης και στεριανής Ελλάδας, μέσω 32 εισηγήσεων και παρουσιάσεων ανέδειξαν την ταχύτατη ανάπτυξη του συγκεκριμένου πεδίου στη χώρα. Παράλληλα διαπιστώθηκαν προβλήματα που έχουν προκύψει και έγιναν προτάσεις για επίλυσή τους, ενώ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εισηγήσεις για περαιτέρω ανάπτυξη μέσα από συγκεκριμένο πλάνο και δίκτυο. 

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε την ανάγκη για συστηματική δουλειά όλων όσων ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο καθώς και την ανάγκη συνεργασίας για επίτευξη των στόχων που θα βοηθήσουν τον τόπο αλλά και όσους ενεργοποιούνται στο ευρύτερο χώρο που επηρεάζουν οι πεζοπορικές διαδρομές. 

H Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κα Σταυρούλα Μπραϊμη- Μπότση καλωσορίζοντας τα μέλη της διοργάνωσης τους παρότρυνε να γνωρίσουν όλη την Ήπειρο, έναν τόπο που το μέλλον του ανήκει ιδίως στον τομέα του Εναλλακτικού τουρισμού

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Ζωοδόχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 10-11-19/15:00), εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Αστήρ Αμφιθέας 10-11-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
         
ΓΗΠΕΔΟ    ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ       
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ                

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 9 Νοεμβρίου  2019
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ  (15:00)    
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (17:15)
Κυριακή 10 Νοεμβρίου  2019      
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:00)     
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:15)

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Πως επηρεάζει ο σακχαρώδης διαβήτης το δέρμα


Περισσότεροι από ένας στους δύο ασθενείς με διαβήτη παρουσιάζουν δερματολογικά προβλήματα τα οποία άλλοτε οφείλονται και άλλοτε επιδεινώνονται από τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), όταν τα επίπεδα σακχάρου παραμένουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός υφίσταται διάφορες αλλαγές που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος.
«Για παράδειγμα, η περίσσεια της γλυκόζης (σακχάρου) αίματος αποβάλλεται μέσω των ούρων», λέει. «Όταν ένας άνθρωπος έχει σακχαρώδη διαβήτη έχει υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. 
Γι' αυτό εκδηλώνει ορισμένα συμπτώματα στα οποία συμπεριλαμβάνεται η πολυουρία, δηλαδή η αυξημένη ούρηση. Η αυξημένη ούρηση, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και ξηροδερμία».
Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου προδιαθέτουν στη πρόκληση φλεγμονής, η οποία μπορεί τελικά να επηρεάσει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Η καταστολή κατά κάποιο τρόπο του ανοσοποιητικού  αφήνει το δέρμα ευάλωτο στις επιθέσεις βακτηρίων (κυρίως σταφυλόκοκκου) και μυκήτων, καθιστώντας το επιρρεπές στην ανάπτυξη επίμονων λοιμώξεων και μυκητιάσεων.
Επιπλέον, όταν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) είναι συνεχώς υψηλά, ο οργανισμός προσπαθεί να τα μειώσει αυξάνοντας την παραγωγή ινσουλίνης (είναι η ορμόνη που διασπά το σάκχαρο στο αίμα). Η αυξημένη ινσουλίνη διεγείρει τη φλεγμονή στο δέρμα και γι' αυτό τον λόγο μπορεί να επιδεινώσει ορισμένες δερματοπάθειες. Είναι, λ.χ., καλά γνωστό πως η φλεγμονή αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες στην ανάπτυξη ακμής. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να έχουν περισσότερες εξάρσεις και πιο βαριά ακμή απ' ό,τι οι συνομήλικοί τους με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου.
«Άλλες δερματοπάθειες που μπορεί να επιδεινωθούν από τη φλεγμονή είναι η ροδόχρους ακμή, το έκζεμα, ακόμα και η ψωρίαση», προσθέτει ο κ. Μιχελάκης.
Η δυσλειτουργία της ινσουλίνης μπορεί να προκαλέσει και άλλες δερματικές διαταραχές στους ασθενείς με διαβήτη. Μπορεί, π.χ., να οδηγήσει στην λεγόμενη μελανίζουσα ακάνθωση, δηλαδή στον σκούρο χρωματισμό και την πάχυνση του δέρματος στον αυχένα, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα. Η μελανίζουσα ακάνθωση είναι πιο συχνή στους παχύσαρκους ανθρώπους (με σακχαρώδη διαβήτη ή και χωρίς αυτόν).