Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σοβαρό πλήγμα στη Δημόσια Παιδεία η αναστολή λειτουργίας νέων τμημάτων και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Το μεθοδευμένο ξήλωμα της Δημόσιας εκπαίδευσης συνεχίζεται από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω συστηματικής απαξίωσής της. Το νέο επεισόδιο αφορά την αναστολή λειτουργίας 38 νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων, ανάμεσα σε αυτά και τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το Μηχανολόγων Μηχανικών στα Γιάννενα, το Επιστημών και Τροφίμων στην Άρτα και το Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της προπαγανδίζουν συστηματικά την χαμηλή δήθεν ποιότητα των Δημοσίων Πανεπιστημίων, η ΝΔ δίνει απλόχερα bonus στα ιδιωτικά Κολλέγια, μειώνει τα κονδύλια για τη Δημόσια εκπαίδευση, αναβάλλει τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η νεοφιλελεύθερη επίθεση στη Δημόσια εκπαίδευση επιδιώκει όχι μόνο να στερήσει αυτό το κορυφαίο κοινωνικό αγαθό από χιλιάδες νέους ανθρώπους, όχι μόνο να ισοπεδώσει κάθε δυνατότητα ισότιμης προς βάσης, αλλά να εισάγει στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας ότι η εκπαίδευσή και το περιεχόμενό της πρέπει να εναρμονίζονται με τους νόμους της αγοράς και συνεπώς όσοι έχουν χρήματα να την αγοράζουν και οι υπόλοιποι να μένουν στο περιθώριο.
Περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων για την ενέργεια αυτή του Υπουργείου Παιδείας που δημιουργεί εμπόδια στην ολοκληρωμένη λειτουργία της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τώρα είναι η ώρα του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Πολιτικά κόμματα, Αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική κοινότητα, θεσμικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές και γονείς καλούμαστε να προχωρήσουμε άμεσα στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αποτρέψουν την συρρίκνωση του Πανεπιστημίου μας. Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εφαρμόζουν τα νεοφιλελεύθερα δόγματά τους, ενάντια στη κοινωνική πλειοψηφία σύντομα θα διαψευσθούν.