Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Οι κάτοικοι του Άνω Καλαμά απόλαυσαν ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα που παίχτηκαν στην περιοχή τα τελευταία χρόνια

Με μεγάλη επιτυχία η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών (Θε.Ο.Ρα.) παρουσίασε χθες το βράδυ το θεατρικό έργο  «Το 6ο πάτωμα» του Αλφρέ Ζερί στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου.

Μικροί και μεγάλοι από την περιοχή του Άνω Καλαμά γέμισαν από νωρίς το χώρο του σχολείου και απόλαυσαν μια υπέροχη παράσταση.
Κατά γενική ομολογία ήταν ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα που έχουν παιχτεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.
Ήταν ένα ευχάριστο έργο βγαλμένο από τη ζωή, το οποίο παρουσίαζε την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν στο έκτο πάτωμα μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι την περίοδο του Μεσοπολέμου.
Το έκτο πάτωμα σφύζει από ζωή!
Οι ένοικοι του είναι ένα πλήθος ακραίων και ανόμοιων χαρακτήρων.
Η κουτσομπόλα, ο τρακαδόρος, ο τίμιος, η ρομαντική, ο επιπόλαιος, ο σοβαρός, η τσαχπίνα, η πονηρή, η μυστηριώδης και άλλοι.
Άνθρωποι που θα μπορούσαν να ζουν οπουδήποτε και σ΄ οποιονδήποτε χρόνο, τσακώνονται, ερωτεύονται, κάνουν λάθη, γελούν, χορεύουν, τραγουδούν κι εντέλει ζουν!!!
Το υποκριτικό του ταλέντο ξεδίπλωσαν με μεγάλη επιτυχία οι συνδημότες «ηθοποιοί» κ.κ. Σπύρος Υφαντής και ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά Γκόγκος Χρήστος.

Επίσκεψη Καχριμάνη στο έργο εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων

To έργο της εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τεχνικούς της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εξέταση με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, λύσεων σε ζητήματα προσβάσεων σε παρόδους της Εθνικής Οδού. Ο Περιφερειάρχης έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες.
Το έργο που κατασκευάζεται, αρχίζει από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού και τελειώνει στον κόμβο Ανατολής, έχει δε προϋπολογισμό 14,540,854.57 ευρώ.

Γέμισε η αγορά «πέτσινες» επιταγές

Υπερέβη τα 930 εκατ. ευρώ η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών στο εξάμηνο, ενώ, το μήνα Ιούνιο, οι δείκτες ασφυξίας επανήλθαν σε πτωτική πορεία, μετά την άνοδο που καταγράφηκε το Μάιο.
Σε ετήσια βάση, παραμένει η υποχώρηση που σημειώνουν και, μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό.
Συνολικά, στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου, η αξία ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών διαμορφώθηκε σε 930,7 εκατ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Οι ακάλυπτες επιταγές ήταν 77.508, με αξία 827,26 εκατ. ευρώ, έναντι 95.692 τεμαχίων, αξίας 988,42 εκατ. ευρώ στην ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές της φετινής περιόδου ήταν 65.589 τεμάχια, αξίας 103,5 εκατ. ευρώ, έναντι 74.883 τεμαχίων, με αξία 115,77 εκατ. ευρώ.

Πέντε οι «μνηστήρες» για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Με δική τους πρόταση οι Ε.Α.Σ.

Πέντε συνολικά υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένης της κοινοπραξίας των μετόχων μειοψηφίας (ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας  και Άρτας  - Φιλιππιάδας), υπέβαλαν εμπρόθεσμα φακέλους με δεσμευτική προσφορά στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση του πακέτου μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. όπως ανακοίνωσε  χθες η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. 
Οι φάκελοι θα ανοιχθούν και οι προσφορές θα αξιολογηθούν από την ATEbank σε συνεργασία με τους Συμβούλους Πώλησης, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.