Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη 5 μελών οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, που είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα. Συνελήφθησαν πέντε (5) διακινητές, οι οποίοι οργανωμένα από κοινού, με πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί πέντε (5) αλλοδαποί (εκ των οποίων τέσσερις υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Αιγύπτου), μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και είκοσι (20) αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Ιράκ.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες, εντόπισαν πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με τα οποία οι συλληφθέντες επρόκειτο να προωθήσουν τους λαθρομετανάστες στην Ιταλία .
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκαν τα ανωτέρω οχήματα στο 45ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (Τύρια) και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά είκοσι (20) αλλοδαπούς μετανάστες.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Ιρακινοί μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (15-12-2011) σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ θα πλήρωναν με την άφιξή τους εκεί 3.000 ευρώ περίπου ο καθένας, για τη μεταφορά.
Οι μεταφορείς είχαν λάβει προκαταβολικά, ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ ο καθένας, ενώ με την επιστροφή τους στην Αθήνα θα ελάμβαναν το ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι οι λαθρομετανάστες θα παραλάμβαναν από συνεργό των διακινητών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Τα πέντε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους διακινητές κατασχέθηκαν ενώ κατασχέθηκαν και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη των συνεργών τους και τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων.

ΟΑΕΔ: Πάνω από 715.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Αύξηση κατά 22.276 άτομα, ή κατά 3,21%, εμφανίζει ο αριθμός των ανέργων και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, λόγω του τέλους της θερινής, τουριστικής περιόδου.
Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Αυξημένο κατά 1,17% είναι και το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται πλέον στα 715.693 άτομα.
Το 40,22% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και το 59,78% για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Το 35,74% των ανέργων που αναζητούν εργασία βρίσκεται στην περιφέρεια Αττικής, ενώ από το σύνολο της χώρας το 20,27% αναλογεί στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Το 62,87% των ανέργων, καταγράφεται στις ηλικίες από τα 30 έως τα 54 χρόνια.
Το 27,71% είναι κάτω από 30 ετών και το 9,42% πάνω από 55.
Το 46,90% είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 35,79% υποχρεωτικής και το 16,14% τριτοβάθμιας. Το 1,17% των ανέργων είναι χωρίς εκπαίδευση.
Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 93,11% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,34% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,54%.
Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 213.808 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 25.716 άτομα, ποσοστό 13,67%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, Οκτώβριο.
Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, ωστόσο, μόλις το 13,05% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι.
Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 59.187, μειωμένες κατά -21,74% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (75.633) και μειωμένες κατά -4,34% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2010 (61.870).
Οι απολύσεις -καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου- έφτασαν τις 32.629 -μειωμένες κατά -2,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένες κατά 3,34% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2010.

Το παναθρώπινο μουσικό έργο ''Η Αποκάλυψη του Ιωάννη''.Σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα και σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση του Γιώργος Καραμίχου, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 21:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00 παρουσιάζεται, για δύο μόνο παραστάσεις, ένα ξεχωριστό έργο, που καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια γραμματεία, την "Αποκάλυψη του Ιωάννη", σε ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά και μουσική του Νίκου Παπακώστα.

Η "Αποκάλυψη του Ιωάννη", ένα πανανθρώπινο έργο που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, με την ποιητική απόδοση και τη μουσική του Νίκου Παπακώστα, αλλά και τη σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση του Γιώργου Καραμίχου, αποκτά μία νέα, διαφορετική μορφή. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να αποκτά αυθαίρετες ερμηνείες έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά μέσω της μουσικής, και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη την μοναδικότητά του. Όλη την ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του, το θείο μεγαλείο όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη.
Ο Νίκος Παπακώστας επεδίωξε να κάνει πιο κατανοητό στον αναγνώστη και τον ακροατή ένα εξαιρετικά δύσκολο και μερικές φορές στριφνό και δυσνόητο κείμενο και αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε στη μετάφραση και την ποιητική του απόδοση μια απλή, κατανοητή και χωρίς ακρότητες γλώσσα.
Ο Γιώργος Καραμίχος σημειώνει: "Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, στην καινούργια έμμετρη απόδοση δια χειρός Νίκου Παπακώστα αποτελεί μία ευφάνταστη και συνάμα ακριβή ποιητική ματιά του σπάνιου και αρχετυπικού αυτού έργου. Η παράστασή μας, ακολουθώντας την εμπλουτισμένη με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και μοτίβα μουσική, ευελπιστεί να αναδείξει την εντυπωσιακή, πυκνή και πλήρη μάχη των δυνάμεων του πρωτότυπου έργου. Το Σκοτάδι απέναντι στο Φως, οι Δαίμονες απέναντι στους Αγγέλους, ο ανθρώπινος Φόβος απέναντι στη αρχέγονη Γνώση. Εδώ συναντώνται, τόσο εικαστικά όσο και ερμηνευτικά, τα στοιχεία της φύσης με τα συμβολικά στοιχειά της Αποκάλυψης. Όπλα μας η μουσική, η εικόνα κι ο λόγος. Ο ήχος με τη σιωπή του και το φως με τη σκιά του."
Στην παράσταση σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι εικαστικές δημιουργίες του Ιωάννη Βλαζάκη, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα, και τα ηχητικά εφέ του Ηλία Λάκκα που διαμορφώνουν ένα σύγχρονο, εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον, συνταιριαστό με το έργο. Προηχογραφημένα μουσικά κομμάτια του Νίκου Παπακώστα αγκαλιάζουν και προβάλλουν τον ποιητικό λόγο, και εμπλέκονται αρμονικά με τις νέες συνθέσεις του, που γράφτηκαν ειδικά για το έργο, τις οποίες ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής, οι μουσικοί: Μαρία Ρεμπούτσικα, Α΄ βιολί, Γιώργος Κωνσταντινίδης Β΄ βιολί, Φιλένια Σπαχή Τσέλο, Νίκος Πιτλόγλου πιάνο, Κώστας Κουτσικούρης κλασική κιθάρα.
Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21:00.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά και μουσική σύνθεση: Νίκος Παπακώστας
Σκηνοθετική Επιμέλεια και Αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος
Εικαστική δημιουργία: Ιωάννης Π. Βλαζάκης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Ήχος και εφέ: Ηλίας Λάκκας
Συμμετέχουν επί σκηνής οι μουσικοί:
Μαρία Ρεμπούτσικα : Α΄ βιολί
Γιώργος Κωνσταντινίδης: Β΄ βιολί
Φιλένια Σπαχή: Τσέλο
Νίκος Πιτλόγλου: Πιάνο
Κώστας Κουτσικούρης: Κλασική Κιθάρα
Διάρκεια: 1.40΄
Τιμή εισιτηρίων 12?, ενιαίο
Αίθουσα: Θέατρο
Χορηγοί Επικοινωνίας
ΒΗΜΑ FM 99,5
Ως3
Artrως Radio
Click@life.gr
Mediasoup.gr
Monopoli.gr
Camera Stylo online
For Free

Ίδρυμα ΜιχάληςΚακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων.
****
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης ΤΑ ΝΕΑ METROPOLIS Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84 BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr clickatlife.gr culturenow.gr
mediasoup.gr monopoli.gr in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com
Βιογραφικά σημειώματα

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βασικό όργανο του είναι η κιθάρα και έχει συνεργαστεί σε παλιές η πρόσφατες συναυλίες η δισκογραφικά με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, η Καλλιόπη Βέττα , ο Βασίλης Λέκκας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α.
Η μουσική του κινείται σε ευρύτατα επίπεδα. Από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τη τζαζ και το μπλουζ και χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά.
Έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι μέλος των Ενώσεων Συνθετών και Στιχουργών Γαλλίας και Ιταλίας, καθώς και πολλών οργανώσεων της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.
Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Παραγωγών Δισκογραφίας ( F.I.P.I.) για όλο τον κόσμο , ενώ τώρα είναι γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας, ΕΜΣΕ.
Ελληνική και ξένη δισκογραφία.
Φεύγουν οι ώρες
Ο πρώτος δίσκος του, στις αρχές της δεκαετίας του '80.
Ταξίδια και όνειρα
Μια μουσική περιήγηση στο χώρο της λαϊκής μπαλάντας με τον Μιχ. Δημητριάδη, την Χρυσούλα Σταύρου, την Φαίη Μάτσου, τον Χρήστο Αγραφιώτη και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

13 Ροκ Ιστορίες
Δισκογραφική συνεργασία Νίκου Παπακώστα και Αλέξανδρου Χατζή. Ο δίσκος αυτός, χωρίς να έχει ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, παίρνει θαυμάσιες κριτικές και χαρακτηρίζεται σαν ένας από τους καλύτερους δίσκους της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.
Balkan
Κορυφαία δισκογραφική στιγμή στην πορεία του συνθέτη, του ανοίγει τις πόρτες στην παγκόσμια δισκογραφία, αφού εκδίδεται σε πολλές χώρες του κόσμου και χαρακτηρίζεται σαν δίσκος αναφοράς στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Τραγουδούν η Νάντια Καραγιάννη και ο Αλέξανδρος Χατζής, ενώ καθοριστική είναι η συμμετοχή των Χάλκινων της Γουμένισσας και του Βούλγαρου Ιvan Kostof στα παραδοσιακά πνευστά.
La citta del sole
Πρώτη δισκογραφική συνεργασία με τον κορυφαίο Ιταλό τραγουδιστή Franco Simone και την μεγάλη κύρια του ιταλικού τραγουδιού Iva Zannichi (ήταν η πρώτη που έκανε γνωστά στην Ευρώπη τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη). Ο δίσκος αυτός χαρακτηρίζεται σαν η καλύτερη διεθνής δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς, οδηγεί -μαζί με τον Franco Simone - στην κατάκτηση του Μεγάλου Βραβείου για τον Πολιτισμό και την Μουσική Wam 2000 και γίνεται αφορμή για την πρώτη συνεργασία του συνθέτη με τη Warner.
Παρά θιν αλός
Ένα μουσικό ταξίδι στο Αιγαίο με σολίστ το Νικόλα Χατζόπουλο. Στο δίσκο αυτό ο Νίκος Παπακώστας κάνει την ενορχήστρωση χρησιμοποιώντας έντεχνη ορχήστρα, για να προβάλει τη μαγεία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής.
Quatrifoglium
Συμμετέχει στο δίσκο Quatrifoglium του συγκροτήματος Guaragniaumαπό την Κάτω Ιταλία. Ο δίσκος αυτός γράφτηκε για τις ανάγκες της ταινίας Nonholatesta του τιμημένου με Oscar Ιταλού σκηνοθέτη Hermano Olmi . Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
Terra Humana
Ειδική έκδοση του Balkan για όλο τον κόσμο από τη γαλλική Sunset France.
Eliopolis
Ειδική έκδοση του La citta del sole για όλο τον κόσμο από τη Warner.
Mediterraneo
Μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια προβολής της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής μέσα από την σύγχρονη αντίληψη και με χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής τεχνολογίας.

Freedom
Μια μοναδική συνεργασία με το αφρικάνικο γκρουπ AfricaMoyo.
The secret side
Ορχηστρικός δίσκος, από την ιταλική δισκογραφική εταιρεία Gudy Music, που παραμένει στα charts για περισσότερο από είκοσι εβδομάδες, ενώ κατακτά την πρώτη θέση για πέντε εβδομάδες.
Let ' s dance with the Lucky Band
Δίσκος από την Busy Music στη Γαλλία, που προκύπτει από τη συνεργασία του Νίκου Παπακώστα με το Βέλγο σύνθετη και τραγουδιστή Alex Busanel για τις ανάγκες ταινιών κινουμένων σχεδίων.
Mediterranean Spirits and Sounds
Δισκογραφική δουλειά του συνθέτη για τις ανάγκες του μουσικού περιοδικού New Age στην Ιταλία.
ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Συνεργασία του συνθέτη με την Μαρία Σουλτάτου
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Τελευταία δισκογραφική δουλειά του συνθέτη με την Καλλιόπη Βέττα για την Warner
Συμμετοχή σε διεθνείς δισκογραφικές συλλογές:
Rue Balzac
Του κορυφαίου γάλλου τραγουδιστή Johnny Haliday, μαζί με τους Ray Charles, John Lee Hooker, Willie Nelson, Kenny Rodgers, Franky Lane κ.α.
New Morning
Του πλέον έγκυρου περιοδικού στο χώρο της παγκόσμιας έντεχνης μουσικής NewAge, μαζί με τους David Scott, Wayne Gratz κ.α.
Collezione2002

Συλλογή των σαράντα καλύτερων τραγουδιών της χρονιάς από την Ομοσπονδία Εταιρειών Δίσκων της Ιταλίας, όπου συμπεριλαμβάνονται τρία τραγούδια του.
Karma
Συλλογή από τα καλύτερα ethnic μουσικά κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από τις πέντε ηπείρους.
Anthologie
Συλλογή των καλύτερων τραγουδιών του Ιταλού τραγουδιστή Franco Simone. Μια ειδική έκδοση της Warner για τη Λατινική Αμερική.

Βραβεύσεις:
Το 2000 στο Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ των Βρυξελλών Viva Musica βραβεύεται με το Μεγάλο Βραβείο για τον Πολιτισμό και την Μουσική Wam 2000
Το 2003, στις Κάννες, βραβεύεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Δισκογραφικών Εταιρειών ( F . I . P . I .), για την προσφορά του στη μουσική και για τον αγώνα του για την προστασία των δικαιωμάτων των ανεξάρτητων καλλιτεχνών.
Το 2004 βραβεύεται με το Μεγάλο Διεθνές Βραβείο από την Ακαδημία Κορφιάτικων Βραβείων στη Λυρική Σκηνή στην Αθήνα, για το σύνολο του έργου του και την διεθνή του πορεία. Το 2009 βραβεύεται για την προσφορά του στον πολιτισμό από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας. Το 2010 βραβεύεται από την NATIONAL ACADEMY OF MUSIC των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για το έργο του REQUIEM MEDITERRANEO.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο(αποφ. 1995) και στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου(αποφ. 2000). Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Διαγόρα Χρονόπουλο, Λυδία Κονιόρδου, Δάφνη Βασιλειάδου, Daryl Runswick, Μιχάλη Κακογιάννη, Θέμη Μουμουλίδη, Γιάννη Χουβαρδά, Θωμά Μοσχόπουλο, Αντώνη Καλογρίδη, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Μ. Ρέππα-Θ. Παπαθανασίου, Έλενα Πέγκα, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Esther Andre Gonzales. Εργάστηκε στο Εθνικό θέατρο (Αχαρνής, Ηλέκτρα, Ποια Ελένη;), στο Θέατρο του Νότου(Η ζάλη των ζώων πριν από τη σφαγή, Πολύ Κακό για το Τίποτα), στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας(Μίκης Θεοδωράκης, Μια Μουσική Παράσταση), στο Θέατρο Τέχνης(Τριαντάφυλλο στο Στήθος, Η Μέθοδος Γκρόνχολμ, Τα Μάτια Τέσσερα), στο Θέατρο Μουσούρη (Προυφ) κ.α.
Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Πάνο Καρκανεβάτο (Χώμα και Νερό, Αθανασία), Στράτο Τζίτζη (Σώσε με), Νίκο Περάκη (Η Λίζα κι όλοι οι άλλοι), Πάνο Πορτοκαλάκη (Οι Θεατρίνες), Πέτρο Σιλβέστρο (Απότομο φρενάρισμα), Δημήτρη Εμμανουηλίδη (Destroy all Brains), Μ.Ρέππα-Θ. Παπακωνσταντίνου(Οξυγόνο), Ντίνο Μαυροειδή (Μια υπέροχη Μέρα), Στέργιο Νιζήρη (Είναι ο Θεός Μάγειρας;), Γιάννη Ξανθόπουλο (Πέντε Λεπτά Ακόμα), Γιάννη Σμαραγδή (El Greco), Haik Katsikian (Doves), Christine Crokos (Γαμήλιο Πάρτυ), Jeremy Podeswa (Fugitive Pieces), Βίκυ Βελλοπούλου (Προσοχή Αρκούδα), Νίκο Γκαϊτατζή (Without Borders), Άγγελο Φραντζή, Βασίλη Μυριανθόπουλο (Μόλις Χώρισα) , Στάθη Αθανασίου(DOS)κ.α.

Στην τηλεόραση έχει εργαστεί για τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ALPHA, ANT1, στις σειρές Κόκκινος Κύκλος, Φεύγα, Μυστικές Διαδρομές, Λένη, Δέκατη Εντολή, Το Καφέ της Χαράς, Κανείς δε Λέει Σ'αγαπώ, Επαφή, Η Τελευταία Παράσταση, Πλάκα μου Κάνεις, Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα, Αληθινοί Έρωτες, Εντιμότατοι Κερατάδες, Σε Είδα , Ματωμένα Χώματα , Ονειροπαγίδα κ.α.
Έχει μεταφράσει διάφορα έργα από τα αγγλικά και τα ισπανικά εκ των οποίων Η Μέθοδος Γκρόνχολμ ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Παρισιάνου.
Για την ίδια παράσταση έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου στα βραβεία Αθηνοράματος 2008.
Έχει σκηνοθετήσει την παράσταση "Συμβολαιογράφος" του Ν. Βασιλειάδη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γ. Αρμένη και το "Θυμάσαι Πώς Μύριζαν οι Μανόλιες στη Νικαράγουα;" του Γιάννη Σουλιώτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Έχει παρουσιάσει την τελετή έναρξης και λήξης του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Θεατρικών βραβείων, Χρυσών σκούφων κ.α.
Έχει, επίσης, έντονη ανθρωπιστική δράση υποστηρίζοντας ενεργά το Χαμόγελο του Παιδιού, τη Θεραπευτική Ιππασία και άλλες μη κερδοσκοπικές, μη κυβερνητικές εταιρίες με στόχο τη βελτίωση της ζωής κοινωνικά υποβαθμισμένων ατόμων.

Διδάσκει υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών και στην Πρώτη Πράξη.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συλλήψεις για ναρκωτικά


Συνελήφθησαν χθες (15.12.2011) στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί (μία γυναίκα και ένας άνδρας), ηλικίας 39 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η 39χρονη, βρέθηκαν στην κατοχή της (2,2) γραμμάρια ηρωίνης.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 39χρονη είχε προμηθευθεί τις ναρκωτικές ουσίες από τον 30χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Σε έρευνα του σπιτιού του 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΔΕΗ: Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις-φωτιά που θα ισχύσουν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος το 2012.

Η ΔΕΗ ζητεί μεσοσταθμικές αυξήσεις τουλάχιστον 15%, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται να εγκρίνει αυξήσεις της τάξεως του 10% με 12%, αφού πρώτα εξετάσει και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργεια, η ολομέλεια της οποίας συνεδρίασε την Πέμπτη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Δεν θα πέσουν άλλο οι μισθοί το 2012»

Μέσω διαθρωτικών αλλαγών θα περιοριστούν οι δαπάνες του κράτους για το 2012 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων και αύξηση φορολογικών συντελεστών.
Οι δαπάνες θα περικοπούν από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ελάχιστα σε σχέση με ότι έχει ζήσει ο έλληνας πολίτης».
Επιπροσθέτως, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει θετικές ενδείξεις για τις διαπραγματεύσεις για το PSI ενώ για το νέο φορολογικό είπε ότι θα καταργηθεί ο κώδικας βιβλίων και στοιχείων.

Εξήγησε ότι οι 4 επείγοντες ενδιάμεσοι στόχοι (πέραν της έγκρισης της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, το PSI κλπ) είναι :
- Να ξεκινήσει κίνημα επιστροφής καταθέσεων
- Να πείσουμε τους νέους ότι μένουμε στην Ελλάδα,
- Να πείσουμε την ελληνική μεσαία τάξη ότι εξακολουθεί να υπάρχει, ότι δεν αποσαρθρώνεται
- Να πείσουμε αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση πραγματικής φτώχειας ότι δεν είναι αβοήθητοι
Για τις διαρθρωτικές αλλαγές είπε ότι σημαίνουν την «νέα οργάνωση της χώρας» την ικανοποίηση του αιτήματος «εκσυγχρονισμού να πάει η χώρα προς ανάπτυξη και να γίνει ανταγωνιστική». Συμπλήρωσε ότι «το νέο πρόγραμμα που θα κριθεί τον Ιανουάριο χαρακτηρίζεται από τις διαρθρωτικές αλλαγές (αγορά εργασίας, άνοιγμα επαγγελμάτων, υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση). Πρέπει να συγκρατήσουμε τις δαπάνες δημιουργώντας μικρότερο κράτος και πιο φιλοεπενδυτικό».

Προς παράταση η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε9

Την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου στοιχείων ακινήτων Ε9 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Η αρχική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων εκπνέει στις 22 Δεκεμβρίου 2011.

Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 προσφέρονται ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:
- Επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους. Έτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των φορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος.
-Την εκτύπωση των δηλώσεων Ε9 που υποβάλλονται καθώς των περιουσιακών καταστάσεων (για τα φυσικά πρόσωπα).
-Γίνεται ο εντοπισμός του ακινήτου στο οικοδομικό τετράγωνο, με χρήση χάρτη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Ασφάλειας, 21χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ μετέφερε και δύο (02) αλλοδαπούς, που συνόδευαν το ανήλικο τέκνο τους, οι οποίοι επίσης κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΣΤΑΥΡΑΚΙ

Οχτώ στους δέκα πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

Ταχυδρομείται και η δεύτερη δόση αυτές τις μέρες.

Τα 2 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα έσοδα του δημοσίου από το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ξεπερνώντας έτσι το στόχο των 1,7 δισ. ευρώ που είχε θέσει το δημόσιο.
Σύμφωνα με πηγές από τη ΔΕΗ, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο χαράτσι και περισσότεροι από 8 στους 10 πληρώνουν τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων. Πρόκειται για το ίδιο ποσοστό που πλήρωνε, εμπρόθεσμα τον λογαριασμό και πριν την επιβολή του τέλους ακινήτων.
Ειδικότερα έχει περάσει ένα 10ήμερο, από τη λήξη των λογαριασμών που είχαν ταχυδρομηθεί και το 83% έχει πληρωθεί, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, το δημόσιο να έχει έσοδα περί τα 650 εκ. ευρώ.
Πληροφορίες από τη ΔΕΗ αναφέρουν ότι αυτές τις μέρες ταχυδρομείται η δεύτερη δόση με τον λογαριασμό που είναι έναντι και θα πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ

Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την παρουσίαση του Α’ Τόμου του βιβλίου « ΠΕΡΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ & ΑΝΑΛΕΚΤΑ» για την Καστάνιανη Πωγωνίου

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: http://www.kastanianipogoni.gr/index.htm



Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την παρουσίαση του Α’ Τόμου του βιβλίου για την Καστάνιανη Πωγωνίου, που πραγματοποίησε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ του χωριού, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011.
Σε μια κατάμεστη από χωριανούς αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, οι παρευρεθέντες απόλαυσαν την παρουσίαση του βιβλίου « ΠΕΡΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ & ΑΝΑΛΕΚΤΑ» , που έγινε από τον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, από τον Αθανάσιο Μποζιάρη, πρώην Δήμαρχο Δελβινακίου και από την Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Την παρουσίαση συντόνισε η Δρ. Γεωπόνος εκπαιδευτικός Φραντσέσκα Τσορτέκη.
Εκτός από τους περίπου 250 Καστανιανίτες, παραβρέθηκαν και ο Πανσολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Φιλούμενος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας, αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος υπό τον πρόεδρο κ. Οικονόμου, καθώς και εκπρόσωποι επιστημονικών και Ηπειρωτικών Σωματείων.
Ο Σύλλογος προσέφερε σε όλους καφέ, διάφορους χυμούς και το πατροπαράδοτο Καστανιανίτικο κέρασμα από πίτες και τοπικό τσίπουρο.
Τέλος ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στους παρουσιαστές του βιβλίου, καθώς και απονομή επαίνου στα μέλη της ομάδας εργασίας που επιμελήθηκε την έκδοση.
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Παπαγιάννης και η ομάδα εργασίας της έκδοσης έδωσαν υπόσχεση να προχωρήσουν και σε άλλες εκδόσεις με το υλικό του χωριού που είναι στα χέρια τους και ήδη έτοιμο γι’ αυτό.