Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη 5 μελών οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, που είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα. Συνελήφθησαν πέντε (5) διακινητές, οι οποίοι οργανωμένα από κοινού, με πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί πέντε (5) αλλοδαποί (εκ των οποίων τέσσερις υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Αιγύπτου), μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και είκοσι (20) αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Ιράκ.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες, εντόπισαν πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με τα οποία οι συλληφθέντες επρόκειτο να προωθήσουν τους λαθρομετανάστες στην Ιταλία .
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκαν τα ανωτέρω οχήματα στο 45ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (Τύρια) και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά είκοσι (20) αλλοδαπούς μετανάστες.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Ιρακινοί μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (15-12-2011) σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ θα πλήρωναν με την άφιξή τους εκεί 3.000 ευρώ περίπου ο καθένας, για τη μεταφορά.
Οι μεταφορείς είχαν λάβει προκαταβολικά, ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ ο καθένας, ενώ με την επιστροφή τους στην Αθήνα θα ελάμβαναν το ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι οι λαθρομετανάστες θα παραλάμβαναν από συνεργό των διακινητών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Τα πέντε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους διακινητές κατασχέθηκαν ενώ κατασχέθηκαν και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη των συνεργών τους και τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων.