Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η Αναγέννηση «πέρασε» από την Ζίτσα και ελπίζει (0-3)-Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας στην Αγία Μαρίνα (2-1)-Νίκησε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (4-1)

*Η Αναγέννηση  ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του ουραγού Α.Ο. Ζίτσας με σκορ 0-3 και έμεινε μέσα στο παιχνίδι της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία.
Ο Νούσης Χρήστος άνοιξε τον χορό των γκολ για την Αναγέννηση στο 5΄,  ο Τάσιος Αλέξανδρος έκανε στο  50' το 0-2, και ο Μακολλάρι Μαρινγκλέν το τελικό 0-3 στο 65΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Τάσιος Αλέξανδρος,  Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος, Μπίστας Βασίλειος, Γραμμόζης Γεώργιος,  Στεφάνου Χρήστος, Μπάσιος Χρήστος, Νούσης Χρήστος (Θεοχάρης Αλέξανδρος 79΄), Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Δήμος Αναστάσιος


*Η πρωτοπόρος  Αγία Μαρίνα νίκησε στο ντέρμπι τον Αγροτικό Αστέρα με 2-1 και άνοιξε τη ψαλίδα στο +2 από τους δεύτερους, Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Α.Ο. Ζωοδόχου.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 38'  με τον Τσιάβο Παναγιώτη, για να ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βαζάτης Χριστόδουλος  για τον Αγροτικό Αστέρα.
Το γκολ που χάρισε την νίκη στον Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας πέτυχε ο Παππάς Γεώργιος στο 73΄.

Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Σκόρδος Κων/νος (Άμρο Χρήστος 89΄), Γκόνης Πέτρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Κολιούσης Χρήστος, Μακρής Χρήστος, Ζόta Romeo, Τσιγαρίδας Μανόλης (Σαντεντίν Δημήτριος 64΄), Βαζάτης Χριστόδουλος (Νταλάκας Χαράλαμπος 68΄), Χαλιγιάννης Βασίλειος
*Εύκολα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος το απόγευμα της Κυριακής στο Δελβινάκι νίκησε με 4-1 τον  Π.Α.Ο. Πεντέλης και πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Στο 27΄ ο Ζενέλης Πάτροκλος άνοιξε το σκορ.
Με αυτογκόλ του Τάτση Ευάγγελου έγινε το 2-0 στο 45΄.
Οι φιλοξενούμενοι  μείωσαν σε 2-1  στο 47΄ με τον Ξυδιά Εμμανουήλ.
Στο 52΄ ο Κατσαβριάς Βασίλειος έκανε το 3-1.
Το τελικό 4-1 έκανε στο 60'  ο Τσαραώσης Ευάγγελος.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος,  Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καρδάσης Γεώργιος,  Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος, Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας (Πάντος Παναγιώτης 46΄), Κατσαβριάς Βασίλειος (Καπρινιώτης Ευστράτιος 67΄), Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-1
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-0
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-3
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 7-0
****
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 1-1
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 3-0
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 4-1
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 1-1


Βαθμολογία (25η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 54
2. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 52
3. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 52
4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 50
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 48 
6. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 47
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 47
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 40
9. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 36 
10. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 36  
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 32
12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 31
13. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 29
14. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 29
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 21
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 18
17. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6  
18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4  

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά για κλοπή από οικία, με το πρόσχημα διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες (26-03-2016) στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 24 και 31 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις γυναίκες, χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, εισήλθαν σε σπίτι 82χρονου ημεδαπού με το πρόσχημα διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα επιστάμενες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την προσαγωγή των δύο γυναικών, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σχολείο στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δραστών, ηλικίας 26, 32, 21 και 15 ετών

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, κλοπή σε σχολείο που έγινε την 22/23-03-2016, στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, την 22/23-03-2016 στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, άγνωστα άτομα αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σχολείου και το γραφείο του Διευθυντή, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ περίπου.
Από την αστυνομική προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τεσσάρων δραστών (τριών ημεδαπών 26, 32 και 21 ετών και μίας 15χρονης) στη διάπραξη της κλοπής.
Οι δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 26χρονου δράστη στο οποίο βρισκόταν και η 15χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,8) γραμμαρίων και μέρος των κλοπιμαίων.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Έρχονται μεγάλες ανατροπές σε φόρους, απόσυρση ΙΧ και τέλη κυκλοφορίας

Στο υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να μαζέψουν περισσότερα χρήματα και να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, σχεδιάζουν μεγάλες ανατροπές στη φορολογία των αυτοκινήτων.
Προς το παρόν, πρόκειται για σενάρια τα οποία, ωστόσο, αν επιβεβαιωθούν θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο στην αγορά η οποία έχει παγώσει περιμένοντας τις αλλαγές αλλά και την παράταση της απόσυρσης.
Πιο συγκεκριμένα:
– Εξετάζονται αλλαγές στη φορολόγηση της απόκτησης ΙΧ με παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης. Το τέλος θα υπολογίζεται κατά κύριο λόγο με βάση την αξία του οχήματος και λιγότερο με βάση τον κυβισμό. 
Ο σημερινός τρόπος υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης (5-50% επί της εργοστασιακής αξίας με βάση τον κυβισμό) θεσπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2002 και θεωρείται ότι έχει κάνει τον κύκλο του.
– Έχει αποφασιστεί το ψαλίδισμα του κινήτρου απόσυρσης έως και 20% σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι το τέλος του 2015. Η τροπολογία για την παράταση της απόσυρσης έως το τέλος του Μαΐου οδεύει για τη βουλή και θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Το σχέδιο για τις περικοπές των συντάξεων

Πώς διαμορφώνεται η εθνική σύνταξη στα 15-20 χρόνια ασφάλισης

Εθνική σύνταξη 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και 345,6 ευρώ στα 15 έτη. Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που ξεκινούν από το 2% και φθάνουν ως και το 40% του ποσού μόνο της επικουρικής, όταν το άθροισμα κύριας και επικουρικής ξεπερνά τα 1.400 ευρώ. 
Αλλαγές στο ποσοστό αναπλήρωσης υπολογισμού της αναλογικής σύνταξης με μειώσεις για τα λίγα έτη ασφάλισης και αυξήσεις των ποσοστών από τα 28 έτη και άνω.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», η καθιέρωση της χαμηλότερης «εθνικής σύνταξης για ασφάλιση κάτω των 20 ετών» έχει ήδη συμφωνηθεί. Για 20 και άνω έτη ασφάλισης, η εθνική σύνταξη θα διατηρηθεί στα 384 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης. Ωστόσο το ποσό αυτό θα μειώνεται συνολικά κατά 10% για συντάξεις με 15 έτη ασφάλισης, δηλαδή στα 345,6 ευρώ.
Η μείωση προσδιορίζεται στο 2% για κάθε έτος που υπολείπεται από το όριο των 20 ετών, οπότε δίδεται το σύνολο της εθνικής σύνταξης. 
Έτσι, από τα 15 έως τα 19 έτη ασφάλιση το ποσό της σύνταξης διαμορφώνεται ανάλογα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολογία εισοδήματος

Ποιοι κερδίζουν και ποιους επιβαρύνουν οι αλλαγές

Μηδενικές επιβαρύνσεις για περίπου 3 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα έως 9.100 ευρώ, κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα, μείωση φόρων για εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και εκτόξευση της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης για τους φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος η οποία φαίνεται να έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
Το τελικό σχέδιο προβλέπει τη μείωση του έμμεσου αφορολόγητου ορίου στα 9.100 ευρώ από 9.550 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, νέα κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων, καθώς και νέα κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο «Έθνος της Κυριακής», η νέα φορολογική κλίμακα «παίρνει περισσότερα από τους πλούσιους και λιγότερα από τους φτωχούς». 
Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2016, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, προβλέπει τα εξής: 
Η φορολογική κλίμακα των φυσικών προσώπων έχει τέσσερα κλιμάκια με συντελεστές που ξεκινούν από 22% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα: