Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Εξαρθρώθηκε διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση η οποία εξαπατούσε μέσω του διαδικτύου πολίτες χωρών του εξωτερικού αποσπώντας χρηματικά ποσά

Τα μέλη της οργάνωσης είτε δημιουργώντας παράλληλα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είτε παραβιάζοντας τα προφίλ των θυμάτων, αποσπούσαν χρηματικά ποσά από διαδικτυακούς τους φίλους και έτερες επαφές τους, επικαλούμενοι άμεση οικονομική ανάγκη
Συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσπρωτίας και της Αττικής, με εντάλματα σύλληψης, τέσσερις ημεδαποί και μία υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων και το αρχηγικό μέλος
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε (24) περιπτώσεις απάτης, (8) απόπειρες απάτης και (2) περιπτώσεις εκβίασης
Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα 245.000 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων και αντικειμένων που σχετίζονται με τη διαπραχθείσα απάτη, καθώς και πολεμικό τυφέκιο
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, η οποία με διάφορες μεθοδεύσεις και μέσω του διαδικτύου, εξαπατούσε αλλοδαπούς πολίτες σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, αλιεύοντας προσωπικά τους δεδομένα και αποσπώντας από αυτούς χρηματικά ποσά.
Συνελήφθησαν, χθες (04-03-2018) και σήμερα (05-03-2018), με εντάλματα σύλληψης και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές της Θεσπρωτίας και της Αττικής, πέντε άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 31, 27, 34 και 27 ετών και μία 41χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματικής απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εκβίασης.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη και αναζητείται.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνων και στοχευμένων αστυνομικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατά τις οποίες αξιοποιήθηκαν και διασταυρώθηκαν πλήθος στοιχείων και δεδομένων που αφορούσαν στις παράνομες δραστηριότητες των μελών της, ενώ σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρξε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αρχηγός της οργάνωσης είναι ο 31χρονος ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος είχε τον πλήρη έλεγχο και την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού, απολαμβάνοντας και το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους.
Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, η οποία εκτιμάται ότι δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το έτος 2013, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι αρχικά εντόπιζαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλούν την γερμανική γλώσσα, με εμφανή οικονομική επιφάνεια τόσο των ιδίων όσο και των διαδικτυακών τους φίλων.
Στη συνέχεια προέβαιναν:
στη δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e - mail ) καθώς και λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης, με παρεμφερή στοιχεία (παράλληλο προφίλ) από αυτά του ατόμου που είχαν εντοπίσει είτε στην παραβίαση των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης των χρηστών
στην αποστολή αιτημάτων φιλίας στους διαδικτυακούς του φίλους και έτερες επαφές, με σκοπό την εξακρίβωση και υφαρπαγή των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους
στη μετέπειτα μαζική αποστολή ψευδών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς, αναφέροντας υποτιθέμενη άμεση οικονομική ανάγκη και υπόδειξη λογαριασμού για κατάθεση χρημάτων
Ακολούθως εφάρμοζαν δύο τρόπους δράσης και συγκεκριμένα:
Στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιούσαν παράλληλα παραγγελίες σε διαδικτυακές επιχειρήσεις που αφορούσαν την αγορά κυρίως συσκευών κινητών τηλεφώνων μεγάλης αξίας αλλά και ράβδων χρυσού και υποδείκνυαν στα θύματα να καταθέσουν χρηματικό ποσό με το πρόσχημα της οικονομικής ανάγκης στο λογαριασμό του διαδικτυακού καταστήματος.
Στη συνέχεια, αυτοί παραλάμβαναν, μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς, τα δέματα με τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει και προέβαιναν στην πώλησή τους σε τιμή χαμηλότερη της αγοραστικής τους αξίας, ρευστοποιώντας έτσι άμεσα τα χρήματα από την παράνομη δραστηριότητά τους.
Σχετικά με τη δεύτερη μέθοδο, οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν τραπεζικές κάρτες αλλοδαπών τραπεζών που αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς παρένθετων αλλοδαπών και υποδείκνυαν στα θύματα να καταθέσουν χρηματικά ποσά στους παραπάνω λογαριασμούς, με σκοπό τον άμεσο προσπορισμό εισοδήματος.
Στο φάσμα των ενεργειών για την υλοποίηση των επιδιώξεων της οργάνωσης, περιλαμβάνεται η ενοικίαση διαμερισμάτων σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αττικής, με σκοπό την παραλαβή των δεμάτων και την αποφυγή γνωστοποίησης των πραγματικών στοιχείων των μελών της οργάνωσης καθώς και η χρήση πολλών τηλεφωνικών συνδέσεων, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων»).
Αναλυτικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε (24) τελεσμένες περιπτώσεις απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 245.000 ευρώ, σε (8) απόπειρες απάτης και (2) περιπτώσεις εκβίασης.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών σε περιοχές της Θεσπρωτίας, της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκε και κατασχέθηκε:
ένα πολεμικό τυφέκιο και δέκα φυσίγγια διαμετρήματος 8x57 JS,
πλήθος εγγράφων και αντικειμένων που σχετίζονται με τη λειτουργία της οργάνωσης,
μεγάλος αριθμός συσκευών αποθήκευσης δεδομένων και καρτών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και
δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αγοράστηκε με χρήματα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης της και των εντοπισμό λοιπών ατόμων που τυχόν σχετίζονται με την υπόθεση.

Δήμος Σουλίου: Εκδήλωση-ενημέρωση για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, την Τρίτη 6 Μαρτίου, ώρα 18:00, στην Παραμυθιά


Ο Δήμος Σουλίου με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στο Δήμο Σουλίου.
Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί το πρόγραμμα σεισμικών ερευνών απόκτησης δεδομένων για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Ηπείρου, από την εταιρεία “Repsol”, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο και η ανάγκη για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών τόσο για την συγκεκριμένη έρευνα όσο και συνολικά για το έργο της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων στην περιοχή.
Στην εκδήλωση εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και επιστημονικών φορέων, θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους δημότες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέσω εισηγήσεων αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα που θα τεθούν, για το σχεδιασμό, τα τεχνικά ζητήματα, την οικονομική διάσταση του έργου της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων καθώς και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 στις 18:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Κοσμηράς-Πεδινής

Τροχαίο στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Κοσμηράς-Πεδινής είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 63χρονος.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί.
Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Τροχαίας Ιωαννίνων, άνδρες της Π.Υ. και  το ΕΚΑΒ.


Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, σήμερα (05-03-2018) μετά τα μεσάνυκτα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 57χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41 και 23 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των λαθρομεταναστών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 57χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οδηγοί λεωφορείου, για λαθροδιακίνηση


Μετέφεραν κρυμμένη, στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, μία μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθησαν, σήμερα (05-03-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44 και 57 ετών, οι οποίοι, ως οδηγοί λεωφορείου, διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα, σε μία ομοεθνή τους, μη νόμιμη μετανάστρια.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε τουριστικό λεωφορείο, αλβανικής εταιρείας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την χώρα μας στην Αλβανία, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οδηγοί, μετέφεραν κρυμμένη, στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, μία 27χρονη υπήκοο Αλβανίας, που στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το λεωφορείο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Οι αλλαγές που προτείνονται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019


Το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών προτείνει σημαντικές αλλαγές από τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερα, οι σημαντικότερες εξ' αυτών είναι:
1. Χρόνος διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών-Διάρκεια της αυτοδιοικητικής περιόδου
Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές προτείνεται να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές.
Προτείνεται να διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) - ή κάθε πέντε (5), αν επιλεγεί αυτή η λύση - χρόνια στο τέλος Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, όπως στο προηγούμενο καθεστώς (προ «Καλλικράτη»), και οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές θα αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του επόμενου της διεξαγωγής των εκλογών έτους.
2. Δικαίωμα εκλέγειν
α. Σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια των δικαιούμενων να ψηφίσουν:
Το δικαίωμα εκλέγειν προτείνεται να δοθεί στους πολίτες κρατών - μελών της Ε.Ε. και στις περιφερειακές εκλογές.
β. Σε ό,τι αφορά το ηλικιακό όριο κτήσης του δικαιώματος του εκλέγειν:
Το όριο εκλογικής ενηλικότητας προτείνεται να μειωθεί στα 17 έτη και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε εναρμόνιση προς τη ρύθμιση που υιοθετήθηκε πρόσφατα και για τις εθνικές εκλογές, με το ν. 4406/2016.
3. Δικαίωμα εκλέγεσθαι
α. Σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια των δικαιούμενων να εκλεγούν σε αυτοδιοικητικό αξίωμα:

Ψήφισμα ΣΕΠΕΝΙ και ΕΛΜΕ Ιωαννίνων


Oι Εκπαιδευτικοί έχοντας δώσει μεγάλες μάχες, όλη την προηγούμενη περίοδο, για το σύνολο των ζητημάτων του δημόσιου σχολείου (μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ίδια δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων, αύξηση δαπανών για την παιδεία, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, παρεμβάσεις σε όλα τα ζητήματα της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου), συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Οι μάχες είναι επιβεβλημένο να συνεχιστούν απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν συνολικά το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που θέτουν οι «θεσμοί» και ο Ο.Ο.Σ.Α.
Ο συνδυασμός των ελάχιστων συνταξιοδοτήσεων με τους μηδενικούς διορισμούς των τελευταίων μνημονιακών χρόνων στην εκπαίδευση,  έχουν απογυμνώσει από προσωπικό το δημόσιο σχολείο. Η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που κάθε χρόνο εντείνονται. Πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν και συνεχίζει να είναι η πραγματοποίηση  μόνιμων, μαζικών διορισμών για όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών
Κατάργηση του νόμου 3848/10
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε γενική παιδεία και ειδική αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

ΣΕΠΕΝΙ                 ΕΛΜΕ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ           ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ανοίγει την Πέμπτη 8 Μαρτίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»



Την Πέμπτη 8 Μαρτίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», όπου η ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητα:
• η κυριότητα του ακινήτου
• οι κωδικοί πρόσβασης στο taxisnet
• η νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων
• και το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου
Επιλέξιμη είναι μια κατοικία εφόσον χρησιμοποιείται ως κύρια, υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη και έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α' ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.
Ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξης τους στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια υπαγωγής. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αίτηση, θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
Μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν αν θα ζητήσουν χορήγηση δανείου ή όχι. Στη συνέχεια, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον οποίο θα απευθυνθούν, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία, ο οποίος θα εξετάζει την πιστοληπτική τους ικανότητα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος και θα εκδίδει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. 
Στη συνέχεια, οι παρεμβάσεις θα επιλέγονται σύμφωνα με τα ευρήματα/αποτελέσματα της επιθεώρησης, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας και τη μέγιστη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών.

Οι σύγχρονες θεραπείες για τα βαθουλωμένα μάτια και τις “σακούλες”


Σημαντικά βήματα προόδου για την αναζωογόνηση της περιοχής γύρω από τα μάτια έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και πλέον λαμβάνεται υπόψη ολόκληρο το άνω τμήμα του προσώπου κατά το σχεδιασμό της θεραπείας γι’ αυτό.
Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Δρακωτός, η περιοφθαλμική αναζωογόνηση θεωρείται επιτυχημένη όταν σέβεται την φυσική έκφραση του ασθενούς. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει μία θεραπεία κατάλληλη για όλους, αλλά το θεραπευτικό πλάνο καταρτίζεται εξατομικευμένα και συχνά αποτελείται από συνδυασμό διαφορετικών προσεγγίσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα προόδου αποτελούν οι μέθοδοι που συνιστώνται για τα «βαθουλωμένα» μάτια, τις σακούλες κάτω από αυτά και τους μαύρους κύκλους.
«Η υποκόγχια εμβύθιση, όπως λέγεται επιστημονικά το “βαθούλωμα” των ματιών, συνήθως είναι συνέπεια της μείωσης του λιπώδους ιστού της περιοχής», λέει ο Δρ. Δρακωτός. «Αυτό προκαλεί απώλεια όγκου, που εντείνεται με την ηλικία, με την σημαντική απώλεια βάρους ή/και με ορμονικές διαταραχές. Η απώλεια του υποδόριου λίπους κάνει τις υποκείμενες οστικές δομές να προεξέχουν και τα μάτια μοιάζουν βαθουλωμένα. Επειδή εξάλλου το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και λεπτό, μπορεί να φαίνεται πιο σκούρο διότι δημιουργείται μια κοιλότητα από την έλλειψη λίπους, η οποία εκτείνεται από τη ρίζα της μύτης προς τις παρειές».
Όταν το πρόβλημα είναι ήπιο, συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με εγχύσεις υλικών, όπως το υαλουρονικό οξύ. Αν όμως αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και οι σκιές να αποκτήσουν σκούρα χροιά. Επιπλέον, όταν το υποδόριο λίπος της περιοχής προεξέχει από τον κόγχο, δημιουργούνται οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις απαιτούνται πιο εξελιγμένες θεραπείες.
Μικρολιποδόμηση (micro-lipostructure)