Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Palmos Analysis: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5% της ΝΔ

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποιεί κάθε μήνα η Palmos Analysis για το tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές  με  5% της ΝΔ.
Στην παράσταση νίκης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 54%, έναντι του 28% της ΝΔ.
Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 25% των ερωτηθέντων, ενώ βασικό κριτήριο ψήφου στις Ευρωεκλογές είναι η διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,9%
ΝΔ: 21%
Χρυσή Αυγή: 7,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,9%
ΚΚΕ: 3,8%
ΠΑΣΟΚ: 3,3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,8%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 1,6%

ΛΑ.ΟΣ: 1,1%.

-Με νίκη επί του Σταυρακίου συνέχισε ο Αγροτικός Αστέρας (2-1)-Επιστροφή στις νίκες για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-2)-

*Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά κέρδισε το απόγευμα της Κυριακής την ομάδα του Σταυρακίου στον Παρακάλαμο με 2-1.
Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τον Χαρίση Αλ. να ανοίξουν το σκορ.
Στο 10΄ ο Σαδεδίν κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χαρίσης Θ.  κάνοντας το 1-0.
Ο ίδιος παίχτης με θαυμάσιο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 17΄.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια της άμυνας του Αστέρα και μείωσαν στο 41΄ σε 2-1.
Στην επανάληψη ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει και έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες με τον Σαδεδίν να διευρύνει το δείκτη του σκορ.
Αγροτικός Αστέρας:

Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, Χαλντούπης, Τασιούλας (Αποστόλου 65΄΄), Ζότα, Ντρουμπάλης, Σαδεδίν (Τσιώλης 75΄),  Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ. (Ντάρας 80΄)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Αμφιθέα-Πεντέλη 1-2
Περίβλεπτος-Ζωοδόχος 0-1
Βουνοπλαγιά-Κεφαλόβρυσο 3-2 (29-01-14)
Πρωτόπαπα-Αγία Μαρίνα 0-4
Ραφταναίοι-Ανάργυροι 0-0
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Σταυράκι 2-1
Ασβεστοχώρι-ΠΑΟ Κόνιτσας 3-0
Δαβάκης-Πωγωνάτος 0-2
ΑΠΟΕΛ-Αμπελόκηποι 5-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (21η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 56
2. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 45
3. Ζωοδόχος: 41
4. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 41 
5. Αστήρ Αμφιθέας: 38 
6. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 37    
7. ΑΠΟΕΛ: 33    
8. Σταυράκι: 35 
9. Περίβλεπτος: 33 
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 32
11. Αετός Πρωτόπαππας: 26
12. Κεφαλόβρυσο: 23 
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 20
14. Πεντέλη: 18 
15. Δόξα Αναργύρων: 18  
16. Δαβάκης: 13 
17. Αμπελόκηποι: 13 
18. Ραφταναίοι: 11

Επιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Αρβανιτόπουλος: 
«Περισσεύουν οι αργίες, θα προχωρήσει η αξιολόγηση»

"Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα.
Γι΄ αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους.
Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο" υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζει ότι "όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και επιταχυνθεί". 

4 στους 10 θα παραχωρούσαν τα ακίνητά τους στο δημόσιο για να πληρώσουν φόρους

Την άμεση και επείγουσα ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τον διπλό φόρο ακινήτων και για τον παράλογο φόρο «υπεραξίας», πριν οδηγηθούν εκατοντάδες ιδιοκτήτες, πωλητές και συμβολαιογράφοι ακόμη και στις φυλακές λόγω αδυναμίας πληρωμής επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκε έρευνα της εταιρίας Kapa Researc από την οποία προκύπτει γενική επιδείνωση της κατάστασης στη μισθωτική αγορά και δυσκολία των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις. Ακόμη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 73% των πολιτών χαρακτηρίζουν τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ως άδικο φόρο.
Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα:
-Διπλασιάστηκαν σε μια χρονιά οι φόροι, έκτακτες εισφορές κλπ. ως ποσοστό επί του εισοδήματος των ιδιοκτητών από ακίνητα. Συγκεκριμένα, από 22 % που ήταν σύμφωνα με την περσινή έρευνα, εφέτος διαμορφώνονται στο 43,3% του εισοδήματος. Επιπλέον, ένας στους δύο ιδιοκτήτες δηλώνει ότι δεν έχει πλέον εισοδήματα από ακίνητα και πληρώνει μόνο φόρους.
-Οι δείκτες ασφυξίας της μισθωτικής αγοράς που αφορούν τις καθυστερήσεις ή τη μη πληρωμή ενοικίων, τις μειώσεις των μισθωμάτων κλπ. παρουσιάζουν σταθερή επιδείνωση.

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Βελλαϊτών, κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο Stanley, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Βελλαϊτών, κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο Stanley, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην Αλβανία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, (δύο 24χρονοι και ένας 19χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, χθες (24-01-2014) το μεσημέρι στον Ξηρόλοφο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, τη στιγμή που είχαν διαρρήξει οικία ημεδαπού και είχαν αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα.
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πλήθος χρυσών κοσμημάτων την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
διαρρηκτικά εργαλεία
το χρηματικό ποσό των (86,30) ευρώ.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, προέκυψαν τα παρακάτω:
οι τρεις δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν δέκα κλοπές-διαρρήξεις από οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και συγκεκριμένα στα χωριά Παγκράτι, Ραχούλι, Ξηρόλοφος, Κρυσταλλοπηγή και Νεράιδα.
επέλεγαν σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας.
ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση ενώ δε δίσταζαν να καταναλώνουν τρόφιμα και ποτά εντός των οικιών και κάποιες φορές να διανυκτερεύουν μέσα σ’ αυτές.
επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και είδη ρουχισμού, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην Αλβανία, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κατασχεθέντων και να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
 Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.