Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Περιφέρεια Ηπείρου: Η Ήπειρος στη Διεθνή Έκθεση του Μονάχου

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση FOOD@LIFE που θα διεξαχθεί  στο Μόναχο  το διάστημα 30/11- 04/12/2022.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση Β2C Τροφίμων και Ποτών της Βαυαρίας και της Νότιας Γερμανίας με απευθείας πώληση στον τελικό καταναλωτή.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν  στην Έκθεση θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 10-10-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

Σημειώνεται ότι το κόστος του περιπτέρου και η μεταφορά των προϊόντων, επιβαρύνουν τη Περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Μεταγραφική ενίσχυση, με τον Ρωμαίο Ζότα

 


Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ανακοινώνει τη μεταγραφή του Ρωμαίο Ζότα. 

Μπορεί η αγωνιστική περίοδο να μην έχει αρχίσει ακόμα αλλά εμείς δεν σταματάμε της προσθήκες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του Ρωμαίο Ζότα. 

Ο νεαρός κοντοχωριανός μας έχει ένα εκπληκτικό βιογραφικό αφού έχει αγωνιστή στις υποδομές του ΠΑΣ Γιάννινα (Κ17) και σε αυτές του Παναιτωλικού (Κ17) έως και πρόσφατα αγωνιζόταν για την ομάδα του χωριού του, τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά!

Κόφτης από του λίγους, δυνατός και στον αέρα και με την μπάλα κάτω, εξαιρετική αντίληψη και πολύ καλή τεχνική, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του!!

Καλωσήρθες Ρωμαίο!

Συνάντηση του CEO του Ομίλου Alpha Bank με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Ελισάφ

 


Εξαιρετική η προοπτική των Ιωαννίνων ως κόμβου καινοτομίας

Τη δέσμευση της Alpha Bank να σταθεί αρωγός σε επενδύσεις που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική των Ιωαννίνων και θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία, επιβεβαίωσε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, σε πρωινή συνάντηση (breakfast meeting) που είχε με τον Δήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της Διοίκησης της Τράπεζας στην Ήπειρο και την Αχαϊα, συμμετείχε ο Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής της Alpha Bank κ. Τηλέμαχος Γεωργάκης και ο Επικεφαλής του Γραφείου του CEO του Ομίλου, Νίκος Καλιτσουνάκης.

Τα Ιωάννινα ως κόμβος καινοτομίας

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προοπτικές των Ιωαννίνων ως προορισμού για επενδύσεις τεχνολογίας, αλλά και ως ανερχόμενου κόμβου καινοτομίας – μίας ελληνικής «Silicon Valley», όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Ελισάφ, που έχει θέσει ως στόχο την προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η αεροπορική σύνδεση Ηπείρου-Ισραήλ στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη-Πρέσβη

 


Η αεροπορική σύνδεση του Ισραήλ με την Ήπειρο και συγκεκριμένα με τα Ιωάννινα, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με το νέο Πρέσβη του κ. Νoan Katz o οποίος  τον επισκέφτηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Ισραηλινό διπλωμάτη αναφέρθηκε στον σεβασμό που τρέφουν οι Ηπειρώτες για τους Ρωμανιώτες Εβραίους, ενώ εξήρε τη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται σε αφίξεις τουριστών στην περιοχή μας από το Ισραήλ.

 Ο Πρέσβης κ. Noan Katz ανέλαβε να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα του για επαναφορά των πτήσεων που είχαν αρχίσει κατά το παρελθόν, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε υπάρχουν πολλές εταιρίες συμφερόντων του Ισραήλ που είχαν δραστηριοποιηθεί στην Ουκρανία, από την οποία αποχώρησαν μετά τις πολεμικές συγκρούσεις και αναζητούν χώρους εγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η περαιτέρω συνεργασία στον τουρισμό και στον πολιτισμό.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον Πρέσβη του Ισραήλ

 


Μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στη χώρα μας Νoan Katz είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Τα Ιωάννινα είναι η πρώτη πόλη που επισκέπτεται ο Ισραηλινός διπλωμάτης με την ανάληψη των καθηκόντων του και αφορμή αποτέλεσε το «Γιομ Κιπούρ» μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές των Εβραίων.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο συζητήθηκε πλήθος θεμάτων με σημαντικότερο την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας.

«Συζητήσαμε τις δυνατότητες αύξησης της επισκεψιμότητας προς την περιοχή μας. Επίσης εξετάσαμε την διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού ενώ υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Πρέσβη για τα βήματα που κάνει η πόλη μας στις υψηλές τεχνολογίες και την καινοτομία. Συζητήσαμε επίσης την ανάγκη για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ισραήλ, ένα θέμα που θα διερευνήσει και ο ίδιος με τις αεροπορικές εταιρείες ενώ θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση της δικής μας επίσκεψης τον Δεκέμβριο στο Ισραήλ», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση Εργασίας για Εργοστάσιο Απορριμμάτων- Δοκιμαστική λειτουργία ΣΜΑ



 Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και την παρουσία των μελών της Διοίκησης του ΦΟΔΣΑ και των Δημάρχων της Ηπείρου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Έγινε συζήτηση πρώτα για το Εργοστάσιο για το οποίο η Περιφέρεια θα δώσει τη χρήση για όσα θέματα είχε στην αρμοδιότητά της  στον ΦΟΔΣΑ,  καθώς ως εγκατάσταση έχει παραχωρηθεί στο Φορέα που σήμερα το λειτουργεί. 

Επίσης συζητήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα για του ΣΜΑ να βρούμε λύσεις σε όλα τα θέματα για τα οποία υπάρχουν εκκρεμότητες. Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ΥΓΟΣ και το ΕΠΕΡΡΑΑ και με συζήτηση με το αρμόδιο Υπουργείο. Ως Περιφέρεια θέλουμε να αποδεσμευτούμε από τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες και χωρίς βάρη των δημοτών».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο πλαίσιο αγοραπωλησίας ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων - περίπου 120 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ένας από τους συλληφθέντες διακινεί ναρκωτικά σε χρήστες των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε από αστυνομικούς λίγο αφού είχε προμηθεύσει με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -12,2- γραμμαρίων έτερο ημεδαπό, έναντι χρηματικού ποσού -100- ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντίστοιχα το εισπραχθέν χρηματικό ποσό των -100- ευρώ και η παραπάνω πωληθείσα ποσότητα ναρκωτικών.

Ακόμη, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώτου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (105,7) γραμμαρίων,

• ζυγαριά ακριβείας,

• πιστόλι κρότου - αερίου,

• -50- φυσίγγια κρότου,

• ξιφολόγχη και

• κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (δια ζώσης), τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 10 Οκτωβρίου 2022, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ. αριθμ.374/2022 (αρ. πρωτ. 39135/30-05-22) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/2022(ΦΕΚ 136/09-07-2022) καθώς και την όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Κοινότητας ΒΗΣΣΑΝΗΣ.

2. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Κοινότητας ΒΗΣΣΑΝΗΣ.

3. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας ΛΑΒΔΑΝΗΣ.

4. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος (Ξενώνας – Κεντρικό Καφενείο) στην Κοινότητα Δελβινακίου.

5. Σχετικά με διαγραφή τελών ύδρευσης στο όνομα Χ. Μάτσια στην Κοινότητα Κτισμάτων.

6. Αποδοχή ή μη απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ , ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»(Κωδικός ΟΠΣΑΑ 0035974895) στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 – Δράση 4.3.4. «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Περιφέρειας Ηπείρου.

7. Έγκριση 2ου πρακτικού επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού που αφορά τον έλεγχο δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ (Β΄ΦΑΣΗ)» προϋπολογισμού 89.998,00€ με Φ.Π.Α.24%.

8. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με άσκηση ή μη νέας αγωγής για καταληφθέντα τμήματα δρόμου στην Κοινότητα Κερασόβου  (σχετ. 38/07 απόφαση Ειρηνοδικείου Πωγωνίου).

9.Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με την από 28-09-22 αίτηση του κ. Κων/νου Γκέγκα για νομική κάλυψη με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου.

10. Αποδοχή δωρεάς της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. ύψους 2.500,00€ για την κάλυψη αναγκών διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2022».

11. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για τον Παύλο Μελά που θα πραγματοποιηθούν στις 13-10-2022 (σχετ.101/22 Α.Δ.Σ- Α ΄).

12. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πραγματοποίηση ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2022» (σχετ.101/22 Α.Δ.Σ- Β΄).

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιωαννίνων: Παραχωρούν την υπηρεσία καθαριότητας των Νοσοκομείων σε ιδιώτες

 

«Η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο της για την παραχώρηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων σε ιδιώτες»

Με ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους επιλογή, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ το 2012 παραχώρησαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους Εργολάβους τις υποστηρικτικές Υπηρεσίες στα Νοσοκομεία, καταργώντας  το σύνολο των Οργανικών Θέσεων (> 95%) των Υπηρεσιών από αυτά.

Μια από τις Εμβληματικές Παρεμβάσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία, ήταν το διώξιμο των Εργολάβων από τα Νοσοκομεία, αντικαθιστώντας τες με Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας, απόφαση  πλήρως συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, απορρίπτοντας οριστικά τις αιτήσεις αναστολών που είχαν καταθέσει οι εργολάβοι. 

Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής οι εργαζόμενοι (ΣΟΧ) απέκτησαν αξιοπρεπείς μισθούς καθώς οι αποδοχές τους αυξήθηκαν πάνω από 250-300€ μηνιαίως, ανθρώπινο ωράριο (μπήκε τέλος στα 10ώρα) με πληρωμένες υπερωρίες και Εξαιρέσιμα. 

Ακόμη και σε επίπεδο «κόστος- όφελος» που είναι η σημαία των τεχνοκρατών, το Δημόσιο αποδείχτηκε πιο οικονομικό και με περισσότερες δυνατότητες εξυπηρέτησης των Πολιτών, καθώς σε πάνω από 70 Νοσοκομεία που υπογράφτηκαν συμβάσεις με τους εργαζόμενους, έμεινε παρακαταθήκη το όφελος > 70.000.000€/ έτος για το Δημόσιο.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, από την αρχή έδειξε τις προθέσεις της. Το Σεπτέμβριο του 2019, άλλαξε το όριο (από 2 χρόνια σε 1) για τις ΣΟΧ. Και  παρά τις δεσμεύσεις του κ. Κοντοζαμάνη δεν επέκτεινε το θεσμικό  Πλαίσιο των Ατομικών Συμβάσεων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

 


Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-13:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Δέρμα: Πώς θα «σβήσετε» τα σημάδια του καλοκαιριού

 


Το καλοκαίρι πέρασε αφήνοντας, λόγω της έκθεσης στον καυτό ήλιο, ανεπιθύμητα σημάδια στο δέρμα μας, τα οποία θα θέλαμε να «σβηστούν». Ο ήλιος, η ζέστη και η θάλασσα αφήνουν το «αποτύπωμά» τους στο δέρμα αφυδατώνοντάς το, κάνοντας τις ρυτίδες εντονότερες, προκαλώντας ή επεκτείνοντας προϋπάρχουσες μελαγχρωματικές βλάβες (πανάδες, ευρυαγγείες) και επιδεινώνοντας τη φωτογήρανση.

Παράλληλα, μπορεί να «αδειάσουν» τα χείλη, ενώ σε περίπτωση απώλειας κιλών με το κολύμπι και τις δραστηριότητες του καλοκαιριού, το πρόσωπο και ο λαιμός χάνουν το «γέμισμά» τους. 

Το “summer recovery” επιβάλλεται κατά την περίοδο του φθινοπώρου και περιλαμβάνει θεραπείες προσώπου για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση, υαλουρονικό οξύ για «γέμισμα» σε βαθιές ρυτίδες (ρινοχειλικές αύλακες, ρυτίδες «της μαριονέτας») και κενά ή τοξίνη για τις ρυτίδες έκφρασης.

«Ο καθαρισμός γίνεται με τη βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων, τα οποία επιτρέπουν στα εξειδικευμένα συστατικά των προϊόντων που εφαρμόζονται να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα. Για να είναι η επιδερμίδα πιο υγιής, απαιτείται βαθιά ενυδάτωση των ιστών αλλά και απολέπιση του δέρματος για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ρύπων που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα, προκειμένου να διεισδύουν τα ενυδατικά συστατικά, όπως πολυβιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ευκολότερα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιούνται ειδικά εκσυγχρονισμένα μηχανήματα για βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).