Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Σε ελεύθερη πτώση η οικοδομική δραστηριότητα

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Δεκέμβριο 2014 το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.175 οικοδομικές άδειες.
Πτώση 18,1% σημείωσαν οι νέες οικοδομικές άδειες, σε μέσα επίπεδα το 2014, αποτυπώνοντας την οξεία κρίση που μαστίζει την οικοδομή τα τελευταία χρόνια.
Σε όρους οικοδομικού όγκου η δραστηριότητα στην οικοδομή μειώθηκε κατά 5,8% ενώ σε επίπεδο οικοδομικής επιφάνειας η μείωση ανήλθε στο 12,2%.
Ειδικά πάντως για το μήνα Δεκέμβριο, ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας αυξήθηκε κατά 13,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, ενώ με κριτήριο την οικοδομική επιφάνεια η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 10,2% σε ετήσια βάση. Με κριτήριο πάντως τον αριθμό των νέων οικοδομικών αδειών η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε το Δεκέμβριο κατά 6% σε σύγκριση με τον τελευταίο μήνα του 2013.
Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση 6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών και αύξηση 10,2% στην επιφάνεια και 13,1% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Καταιγίδα φορορυθμίσεων για ρευστότητα στο Δημόσιο

Με μπαράζ φορο-ρυθμίσεων επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει τις «τρύπες» στα ταμεία. 
Πρόκειται για τη ρύθμιση-εξπρές μέχρι τις 27 Μαρτίου, τον διακανονισμό των χρεών στους δήμους, τα κίνητρα για τα «κρυφά» εισοδήματα και την έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος, όπως αναφέρει το “Έθνος”.
«Τονωτικές ενέσεις» στα δημόσια έσοδα με καταιγισμό νέων φορο-ρυθμίσεων επιχειρεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να κλείσει τις τρύπες στα κρατικά ταμεία και να αποτρέψει δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που θα οδηγήσει στην ανάγκη επιβολής νέων μέτρων.
Η αρχή του σχεδίου ανόρθωσης των εσόδων, που θα υλοποιείται σταδιακά, έγινε με τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενώ χθες κατατέθηκε στη Βουλή και η ρύθμιση-εξπρές με διαγραφή μέχρι και του 100% των προσαυξήσεων για όσους αυτοβούλως αποπληρώσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Έχασε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από την Δόξα Κρανούλας (2-1)-Βαριά ήττα με 4-0 του Α.Σ. Καλπακίου στο Πέραμα

* Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0  στο  10' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του  Τσόκρη Γεώργιου, για να ισοφαρίσει ο Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Σιώτα Γρηγόρη  στο 14΄.
Το νικητήριο γκολ πέτυχε για τους γηπεδούχους ο Χατζής Παύλος  στο 67'.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης Σταύρος (Βαρτζιώτης Χρήστος 87΄), Καλές Βύρων  Καπρινιώτης Ευστράτιος, Πότσης Γεώργιος, Dajlani Drisaldo, Δήμου Σταύρος, Δήμος Αθανάσιος, Σιώτας Γρηγόρης, Κούκος Αλέξανδρος (Ναθαναήλ Κωνσταντίνος 21΄), Τσαραώσης Ευάγγελος (Ζενέλης Πάτροκλος 80΄)

* Μια ακόμη βαριά ήττα με 4-0 γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο Α.Σ. Καλπακίου στο Πέραμα από την Προοδευτική.
Οι γηπεδούχοι   προηγήθηκαν  με τον Παπαρούνα Αθανάσιο με 1-0    στο 16΄. 
Ο Σιχλιμοίρης Δημήτρης  διπλασίασε τον δείκτη του σκορ στο 50΄ και στο 53΄  ο  Παπαρούνας Αθανάσιος  έκανε το 3-0. 
Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Παπαρούνας Αθανάσιος στο 68'. 
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Φράγκος Ιωάννης, Γιαννακούλης Αθανάσιος

(Κύρκος Βαγγελάκης 59΄)  , Γόγολος Ευάγγελος, Τσουμάνης Παναγιώτης (Κατσάνος Ιωάννης 46΄), Μπονόβας Νικόλαος, Κοττίκας Ιωάννης, Ηλίας Μιχαήλ, Κατσαβριάς Βασίλειος, Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ (Διαμαντής Παναγιώτης 46΄), Γκόνης Πέτρος

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 2-6  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-0
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1-3
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 1-0  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3-0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 4-0  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 0-2
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-0
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  2-1  

Βαθμολογία (30η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 73 
2.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 62 
3. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 60
4. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 56 
5. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 53
6. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 50
7. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 48
8. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 43   
9.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 43
10. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 41
11. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 38   
12. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 31  
13. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 31 
14. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 29
15. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 28
16. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 28   
17. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 24
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 12   

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν χθες (13-03-2015) στην Άρτα και στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα για διάφορα αδικήματα.
Αναλυτικότερα:
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη χθες αργά το βράδυ στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,94) γραμμαρίων.
Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, συνελήφθη χθες το βράδυ στην Άρτα, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας Πρέβεζας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Καμπή Άρτας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε πριν από τρεις ημέρες στην Καμπή Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής.
Αναλυτικότερα, ο 36χρονος το απόγευμα της 10-03-2015, διέρρηξε παράθυρο σπιτιού 59χρονου ημεδαπού, στο χωριό Καμπή Άρτας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθησαν, δύο άτομα για οφειλές Δημοσίου, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, χθες (13.03.2015) το πρωί, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 57 και 39 ετών, για οφειλές Δημοσίου.
Ειδικότερα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των ( 87.319,02) ευρώ.
Επιπλέον, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, συνελήφθη ο 39χρονος για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (67.132,40) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πάλι οι μικροί θα πληρώσουν!


Δελτίο τύπου

Το  νομοσχέδιο με την ρύθμιση των 100 δόσεων για διαβούλευση στο www.opengov.gr.
Μήπως κάποιος είδε καμία προεκλογική εξαγγελία στο νομοσχέδιο;
Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων υπάρχουν οι δεσμεύσεις  του για
·  Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
· Σχεδιασμός για δίκαιο τρόπο καταβολής βάση της  εισφοροδοτικής ικανότητας
· Αποποινικοποίηση των οφειλών
· Κατάργηση των χαριστικών νόμων και των διατάξεων σε μεγαλοσυμφέροντα
·  Μέτρα για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας
·  Διεκδίκηση των κλεμμένων αποθεματικών
·  Αξιοποίηση της λίστας των μεγαλοφειλέτων
·   Αύξηση του ορίου οφειλής για συνταξιοδότηση στα 50.000€
Από τα παραπάνω δεν υπάρχει τίποτα στο νομοσχέδιο, είναι καθαρά ένα εισπρακτικό μέτρο και κινείται στην ίδια λογική με την προηγούμενη ρύθμιση  που είναι «ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ  ΛΕΦΤΑ».
Σύμφωνα με στοιχεία του 2013 σε μελέτη της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Θα ήταν πιο λογικό σύμφωνα και με τις προεκλογικές εξαγγελίες η κυβέρνηση να προσπαθήσει να εισπράξει από τις 52.817 μεγαλοφειλέτες  και όχι από τους 522.617 που οι οφειλές τους δημιουργηθήκαν μέσα στην κρίση . Δυστυχώς όμως μπήκαν πάλι όλοι μέσα σε ένα τσουβάλι χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια, χωρίς ελαφρυντικά, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη. Ο στόχος της ρύθμισης  (σύμφωνα με δημοσιεύματα) είναι η πληρωμή των μικροποσών και των ποσών που δεν είναι σε δικαστική εκκρεμότητα.  Δηλ. πάλι οι μεγαλοφειλέτες εκτός, πάλι οι μικροί θα πληρώσουν το μάρμαρο ,πάλι αυτοί που δεν έχουν τρόπο αντίστασης είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, πάλι οι μικροί που δεν έχουν τα μέσα συνεχίζουν να απειλούνται και να εκβιάζονται για κάθε κινητό και ακίνητο που διαθέτουν.
Μια άλλη  μεγάλη αδικία είναι της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την οποία κανείς δε θέλει να μιλήσει. Όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι δημοσιογράφοι θεωρούν αυτονόητη την κεφαλαιοποίηση των οφειλών. Θεωρούν αυτονόητο να σε χρεώνουν κάτι που δεν σου παρέχουν και να σου βάζουν και πρόστιμο. Για να μην νομίζουμε πως αυτό είναι ένα μικρό ποσό αγγίζει το 40% της οφειλής . Επίσης η αναπροσαρμογή των οφειλών πολλαπλασιάζει το αρχικό κεφάλαιο. Για να το καταλάβουμε, κάποιος που έχει διακόψει την εργασία του το 2000 αλλά είχε οφειλές ο  ΟΑΕΕ του λέει πως μου χρωστάς από το 2000 Χ ποσό αλλά αν με πλήρωνες σήμερα θα ήσουν στην ασφαλιστική κατηγορία που αναπροσαρμόστηκε (αυξήθηκε 30%) άρα υπολογίζουμε την οφειλή με την αναπροσαρμογή προσθέτοντας και τις ανάλογες προσαυξήσεις .

Ετήσια τακτική απολογιστική Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς: Ομοσπονδίες-Αδελφότητες -Συλλόγους
μέλη της Π.Σ.Ε.
Υπόψη Προέδρου
(Για ενημέρωση των αντιπροσώπων στην Π.Σ.Ε.)

ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, καλεί σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση όλους τους αντιπροσώπους των Σωματείων - μελών της, την
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 9π.μ,
στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα) .
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ.
2. Οικονομικός απολογισμός
3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
4. Έγκριση πεπραγμένων
Στη Γ.Σ. συμμετέχουν τα ταμειακά εντάξει μέλη με τους νόμιμους αντιπροσώπους. Παρακαλούνται τα διοικητικά συμβούλια να τακτοποιήσουν εγκαίρως τις εκκρεμότητές τους - άρθρο 11, παρ. 3,4,5 - και να ενημερώσουν τους αντιπροσώπους τους να πάρουν μέρος στη συνέλευση.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 5 Απριλίου την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Tο Διοικητικό Συμβούλιο



Προς
τα Σωματεία μέλη της Π.Σ.Ε.
(Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
Ομοσπονδίες-Ενώσεις-Σύλλογοι -Αδελφότητες)
Υπόψιν Προέδρου και Δ.Σ.
Για ενημέρωση των αντιπροσώπων στην Π.Σ.Ε.

ΘΕΜΑ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Π.Σ.Ε.
Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Με την πρόσκληση (αρ. πρωτ. 2625 ) καλούμε τους αντιπροσώπους των σωματείων - μελών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος σε Ετήσια Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση
στις 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 9 π.μ. ,
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (Κλεισθένους 15 7ος όροφος, Αθήνα).
Η προσέλευση και η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων θα αρχίσει στις 9.00 π.μ. και η έναρξη των εργασιών της Γ. Σ. στις 10π.μ.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 5 Απριλίου την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.
Σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού της ΠΣΕ:
«Κάθε σωματείο πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο ανεξάρτητα από τη δύναμή του εκλέγει ή ορίζει νόμιμα έως τρία μέλη ως αντιπροσώπους για την Συνομοσπονδία εκ των οποίων συστήνεται το ένα τουλάχιστον να είναι μέλος του Δ. Σ. της οργάνωσής του.
Η παραπάνω εκπροσώπηση των μελών της Συνομοσπονδίας με περισσότερους από ένα (1) αντιπροσώπους είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωσή τους.
Οι αντιπρόσωποι πρέπει να είναι μέλη των Σωματείων και να έχουν εκλεγεί προς τούτο σύμφωνα με το καταστατικό τους
Για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, πρέπει να προσκομίζεται στη Συνομοσπονδία, μέχρι την προπαραμονή της Συνέλευσης αντίγραφο του πρακτικού της τελευταίας Γ. Σ. του Σωματείου - μέλους από το οποίο θα προκύπτει, η συνδρομή των προϋποθέσεων του παρόντος άρθρου. Τα μέλη τα οποία έχουν την έδρα τους έξω από τον Νομό Αττικής, μπορούν να νομιμοποιούνται και κατά την ημέρα της Συνέλευσης….»
Δηλαδή πρέπει να προσκομιστούν στη Γραμματεία της Π.Σ.Ε. τις εργάσιμες ώρες μέχρι την Παρασκευή 27/3/2015:
α) Αντίγραφο πρακτικού της τελευταίας εκλογικής Γ.Σ. του σωματείου-μέλους, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα, στο οποίο να αναφέρονται τόπος και χρόνος διεξαγωγής της Γ. Σ., ο αριθμός των ταμειακά εντάξει μελών και ο αριθμός των παρισταμένων, τα θέματα της Η. Δ. καθώς και η διάρκεια θητείας του Δ.Σ. και των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν σε αυτή τη Γ. Σ.
β) Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. (με πλήρεις διευθύνσεις και τηλέφωνα)
γ) Κατάσταση αντιπροσώπων (με πλήρεις διευθύνσεις και τηλέφωνα)
Επίσης τα σωματεία – μέλη, για να λάβουν μέρος στη ΓΣ πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα κατά την ημέρα της ΓΣ. Ως οικονομική τακτοποίηση θεωρείται η εξόφληση των συνδρομών μέχρι και του προηγούμενου έτους δηλ. και του έτους 2014.
Η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα της Γ.Σ.
Για τη διευκόλυνσή σας συναποστέλλουμε έντυπο απόσπασμα πρακτικού και μηχανογραφικό δελτίο για να το συμπληρώσετε και να το προσκομίσετε στη Γραμματεία της Π.Σ.Ε. μέχρι την οριζόμενη ημερομηνία.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς


Tο Διοικητικό Συμβούλιο