Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Στις 10 Αυγούστου το ετήσιο συνέδριο για την ανάπτυξη του Πωγωνίου

Το ετήσιο συνέδριο για την ανάπτυξη του Πωγωνίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 10 Αυγούστου στην Πωγωνιανή.
Το κεντρικό σύνθημα είναι: «Πωγώνι, ανάπτυξη τώρα ή ποτέ;».
Το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη και συνδιοργανώνουν οι: Δήμος Πωγωνίου, Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Πωγωνιανής, Αδελφότητα Πωγωνιανής και Τοπική Κοινότητα Πωγωνιανής.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία, ήτοι στις 10.30 π.μ..
Οι εισηγήσεις θα γίνουν στις 11.15 π.μ., θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και στη 1 το μεσημέρι θα παρατεθεί νηστίσιμο γεύμα από τον Φιλεκπαιδευτικό, Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Πωγωνιανής.

Την πρόσκληση υπογράφουν ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Γρηγόρης Άρμπυρος, ο Πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Περικλής Τόμος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πωγωνιανής Μάνος Κιτσώνας και ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το «κοινωνικό σχολείο» τίθεται σε εφαρμογή από την 11 Σεπτεμβρίου


Σύσκεψη στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και φορέων με θέμα την λειτουργία του «κοινωνικού σχολείου» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υ.ΠΑΙ.Θ. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, η Υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κα Τζένη Κρεμαστινού, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, κ. Θάνος Ασκητής, ο Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, κ. Κώστας Παναγόπουλος.

Αντιδράσεις από προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Πληροφορήθηκα σχετικά με την προηγούμενο άρθρο μου περί εκλογών στο δήμο Πωγωνίου, ότι άκουσον άκουσον!!! Εκτύπωσαν τη δήλωση μου η οποία θα μου επιτρέψετε να πω, κοσμεί ακόμη και την πόλη των Ιωαννίνων!!!
Ακόμη και τα νοσοκομεία!!!
Εδώ κλαίμε ή γελάμε;;;
πάντα ήξερα ότι τα λόγια μου είναι βάσιμα κι έτσι δε φοβήθηκα ποτέ να τα βγάζω προς τα έξω σχετικά με κάποιους που θορυβήθηκαν  θα αφήσω εσάς να έχετε τις δικές σας απόψεις. Είχα πει στο παρελθόν, ότι αν δω κάτι που δεν είναι στις δικές μου αρχές και αξίες, θα αποχωρήσω από την παράταξη που κακώς ήμουν υποψήφια-θύμα.
Όταν το έκανα με έπιασαν αρκετοί και με παρακάλεσαν να μείνω από σεβασμό στον κόσμο, έμεινα με κρύα καρδιά.
Δυστυχώς όμως, επαληθεύτηκα, Ντόντης και οι κολλητοί του, έπαιζαν "μονόπρακτο" υποτιμώντας τη νοημοσύνη πολλών έκαναν τους φίλους, άκουσα όρκους από σύμβουλο του Παρακαλάμου που για την ιστορία είναι και κοντά(;;;) στο θεό, ότι όλα θα πάνε καλά άσχετα αν λίγες μέρες  πριν έβριζε με τα χειρότερα λόγια τον αρχηγό Ντόντη.
Παίξτε παιδιά, έτσι κι αλλιώς ο κόσμος έχει τον τελευταίο λόγο Χάσατε τυχαία;
Εκείνο όμως που με εξόργισε ήταν όταν ήρθαν και μου είπαν ότι χρησιμοποίησα τη νόσο μου, ενώ για αυτούς είναι ψέμα γιατί;
Ας βρεθεί ένας να πει ότι πήρα έστω και ένα ευρώ!!!
Ανδρείκελα που έχουν σοβαρά προβλήματα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, κάνουν ένα "ξεκάρφωμα" ότι είναι πιστοί, ορκίζονται οι άθεοι σε ιερά όσια και όλα αυτά για το κόμπλεξ της θέσης, κάπου κοντά στην έξοδο του δημαρχείου, στον κόσμο που πίστεψε τα πολιτικά χαμόγια έχω να δείξω εκθέσεις από ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, τελειώνοντας θα πω ότι λυπάμαι που ασχολήθηκε τόσο με σκουπίδια.

Υπάρχει θεία δίκη το βλέπετε και φυσικά υπάρχουν και ο δρόμος της δικαιοσύνης.

E.M.Y.: Έκτακτο δελτίο για βροχές και καταιγίδες


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα εκδηλωθούν σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.
Θα συνοδεύονται, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ΔΟΥ «ψάχνουν» 6.451 φορολογούμενους που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά

Περισσότεροι από 346.000 φορολογούμενοι είχαν κληθεί από το 2013 να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της φορολογικής δήλωσής τους προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάρισή τους. Από αυτούς, οι 6.451 δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στο κάλεσμα.
Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν ξεκινήσει μία διαδικασία επιλογής φορολογικών δηλώσεων για τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία και να εμφανίσουν τα δικαιολογητικά-συνοδευτικά έγγραφα της δήλωσης από τη στιγμή που καταργήθηκε η υποχρεωτική αποστολή τους με φάκελο στις ΔΟΥ.
Ωστόσο για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις ο αριθμός των πολιτών που θα κληθούν να επισκεφθούν την εφορία είναι περιορισμένος λόγω του γεγονότος ότι τόσο για μισθωτούς και συνταξιούχους όσο και για ελεύθερους επαγγελματίες ήταν προσυμπληρωμένοι οι βασικοί κωδικοί της δήλωσης.

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Ξεκινά την Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ».
Όπως ανακοινώθηκε, το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007- 2013.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Ηπείρου, συνολικά επτά (7) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
 Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και των Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα και την Άρτα, συνολικά επτά (7) άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Ιταλίας στην Πάργα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα δικαστηρίου της Κολομβίας, για διακεκριμένη απάτη, κλοπή και υπεξαίρεση.
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Άρτα, ο οποίος αφαίρεσε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι ημεδαπού στην Άρτα. Το μοτοποδήλατο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στον κόμβο της Εθνικής Οδού Άρτας – Αγρινίου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στη Ηγουμενίτσα, για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ.
Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Ρουμανίας στα Ιωάννινα, ο οποίος εξωθούσε σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά του, ζητώντας χρήματα από διερχόμενους περαστικούς
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στα Ιωάννινα, ηλικίας 30, 24 και 22 ετών, για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. 

Θανατηφόρο τροχαίο στο 5ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Καναλλακίου – Αρχαγγέλου

Χθες (22-7-2014) το βράδυ, στο 5ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Καναλλακίου-Αρχαγγέλου, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο οδηγός.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του έτους 2014

Από τις 8.358 έγκυρες αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 751!!!

Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν σε 8.358. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 751 (ποσοστό 8,99%).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι μετατιθέμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στις νέες τους θέσεις 23.07.2014 μέχρι και 31.07.2014.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31.08.2014, συνεχιζόμενης όμως της εν λόγω απόσπασης, μέχρι τη λήξη της.
Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.

Στο 174,1% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος!

Μειώθηκε κατά 1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013


 Στο 174,1% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat.
Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 1%, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 13,5%. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι επί του 174,1% του ΑΕΠ, το 131,3% είναι δάνεια και το 42,4% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 314,8 δισ. ευρώ, από 318,7 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ και ακολούθησαν η Ιταλία με 135,6% και η Πορτογαλία με 132,9%, ενώ το χαμηλότερο χρέος είχε η Εσθονία με 10%, η Βουλγαρία με 20,3% και το Λουξεμβούργο με 22,8%. 
Παράλληλα, πάντα το πρώτο τρίμηνο του 2014, παρατηρήθηκε αύξηση του χρέους σε τριμηνιαία βάση στην ευρωζώνη από 92,7% σε 93,9%, αλλά και στην ΕΕ από 87,2% σε 88%.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Η Αδελφότητα Λιππιωτών Λάκκας Σουλίου Αθήνας, διοργανώνει το 15ο Αντάμωμα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, ώρα 21:30 στην πλατεία της Λίππας

Η Αδελφότητα Λιππιωτών Λάκκας Σουλίου σας προσκαλεί στο 15o ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΛΙΠΠΙΩΤΩΝ το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:30 στην πλατεία της Λίππας.

Είσοδος και χορός δωρεάν με την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου.