Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 83χρονος, στην παραλία Καστροσυκιά Πρέβεζας

 


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλία Καστροσυκιά Πρέβεζας, 83χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Συνελήφθη κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα αλλοδαπός που είχε συλλέξει παράνομα ποσότητα 21 κιλών αρωματικού – φαρμακευτικού φυτού

 


Είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 5.500 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων χθες βράδυ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή Αετομηλίτσας Ιωαννίνων, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και του νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, κατέλαβαν τον κατηγορούμενο να έχει συλλέξει παράνομα ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού (τσάι βουνού) βάρους -21- κιλών.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους (5.000) ευρώ για μη προηγούμενη υποβολή σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό και (500) ευρώ για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form).

Η παραπάνω ποσότητα τσαγιού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Δασαρχείο Κόνιτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Δώδεκα θάνατοι σήμερα, 1.997 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δώδεκα θάνατοι σήμερα, 1.997 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.997, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 435.018 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.785 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. To 88.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.728 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή -13.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 53 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης

 

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (9,7) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα

 


Συνελήφθη για την υπόθεση ημεδαπός

 

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας προέβησαν ύστερα από μεθοδική έρευνα στην άμεση εξιχνίαση κλοπής που έγινε προχθές (07-07-2021) το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε περίπτωση κλοπής από αυτοκίνητο, από όπου αφαιρέθηκε τσάντα με χρηματικό ποσό -2.500- ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Λέτσας Π. Βασίλειος: Ευχαριστήριο

 


Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους συνδημότες που ανταποκρίθηκαν άμεσα και βοήθησαν τον συνδημότη Αποστόλη ….. από το χωριό Αρετή Πωγωνίου που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγεία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ τους παρακάτω:

  1. Στον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη.
  2. Στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Μπίκα Χρ. Κωνσταντίνο.
  3. Στην φαρμακοποιό κα Στυλιανή Σανιδά-Ζευγολά.
  4. Τα Γεωργικά εφόδια του κ. Νάνου Κ. Δημήτριου.
  5. Το Σούπερ Μάρκετ «Μάρος».

 

Λέτσας Π. Βασίλειος

Κόνιτσα: Πρόγραμμα τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του Όσιου Παΐσιου

 

Πρόγραμμα τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του Όσιου Παΐσιου

Επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 8 Ιουλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 92.901 έλεγχοι, από τους οποίους οι 50.561 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 198 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις, ως ακολούθως:

146 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 139 πρόστιμα των 300 ευρώ και 7 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 26 στη Θεσσαλονίκη,

 26 στο Βόρειο Αιγαίο,

 19 στη Στερεά Ελλάδα,

 18 στη Κεντρική Μακεδονία,

 13 στα Ιόνια Νησιά,

 11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

   8 στη Δυτική Ελλάδα,

   7 στην Ήπειρο,

   6 στη Πελοπόννησο,

   6 στη Κρήτη,

   4 στη Δυτική Μακεδονία και

   2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 60.146 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.968 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.178 των 150 ευρώ.

10 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.787 ομοειδείς παραβάσεις.

40 παραβάσεις και 10 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη 2 προσωρινά υπεύθυνων μπαρ και 12.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 22ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 300 ευρώ πρόστιμο σε τέσσερα καφέ – εστιατόρια, για μη ανάρτηση του επιτρεπόμενου ορίου πελατών.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 6 πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 6 πελάτες,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - αναψυκτηρίου, με επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 10 πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 10 πελάτες,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση επιτρεπόμενου ορίου ατόμων σε εκδήλωση – πάρτυ καθώς και σύλληψη του διοργανωτή,

- σύλληψη και 8.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο λειτουργίας μπαρ – αναψυκτηρίου για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη ύπαρξη απολυμαντικού στα τραπέζια.

Στην Κρήτη, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο επιχείρησης αναψυχής για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

Στη Πελοπόννησο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καντίνα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλία, 1.500 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή εκδήλωσης – πάρτυ σε ανοιχτό χώρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.070 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.154 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 271 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώνονται την Παρασκευή 9 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν την Παρασκευή 9 Ιουλίου, μετά τις 13:00, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Αυγούστου 2021

 


Το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ:

Στις 26 Ιουλίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 27 Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 9 Ιουλίου

 


Την Παρασκευή 9 Ιουλίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Δημαρχείο Συβότων, Θεσπρωτία, 10:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Καρδιά και ζέστη: Τρόποι προστασίας

 


Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει  είναι σημαντικό να προσέξουμε την υγεία μας. Επηρεάζει, όμως, η ζέστη την καρδιά μας και αν ναι, πως μπορούμε να προστατευτούμε για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα;

Όταν ο καιρός είναι ζεστός, ιδρώνουμε προκειμένου η θερμοκρασία του σώματος να διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Η έντονη όμως εφίδρωση οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια υγρών απ’ ότι συνήθως, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πτώσης της αρτηριακής πίεσης και εμφάνισης σημαντικής ταχυκαρδίας. Αυτό για τους περισσότερους ανθρώπους δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, αρκεί να λαμβάνουν άφθονα υγρά όπως νερό και αναψυκτικά, που κατά προτίμηση δεν περιέχουν ζάχαρη. Αν όμως δε λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ή αν έχουμε κάποια καρδιακή πάθηση, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα θερμικής εξάντλησης ή ακόμα και θερμοπληξίας, αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Κοντός, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General.

Ενδείξεις θερμικής εξάντλησης αποτελούν ο πονοκέφαλος, η έντονη εφίδρωση, το κρύο και υγρό δέρμα, οι μυϊκές κράμπες, η ναυτία και οι εμετοί. Σε αυτή την περίπτωση διακόπτουμε την όποια δραστηριότητα, μετακινούμαστε σε δροσερό περιβάλλον, πίνουμε άφθονα υγρά και κάνουμε κρύο ντους. Ενδέχεται να χρειαστούμε ιατρική βοήθεια.

Η θερμοπληξία εμφανίζεται με ζεστό, ξηρό δέρμα, χωρίς εφίδρωση, δυνατό, γρήγορο σφυγμό, σύγχυση ή/και απώλεια αισθήσεων, υψηλό πυρετό, έντονο πονοκέφαλο, ναυτία ή/ και έμετο. Σε αυτή την περίπτωση ζητάμε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε έτσι ώστε να διατηρούμε τη θερμοκρασία μας και να αποτρέψουμε τη θερμοπληξία;

·         Διατηρούμαστε ενυδατωμένοι, πίνοντας άφθονο νερό ή άλλα υγρά, που δεν περιέχουν ζάχαρη

·         Δεν καταναλώνουμε ποτά που περιέχουν αλκοόλ ή καφεΐνη (προκαλούν μεγαλύτερη απώλεια υγρών από το σώμα)

·         Τρώμε μικρότερα και συχνότερα γεύματα, με ιδιαίτερη έμφαση στις σαλάτες και στα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

·         Βρισκόμαστε σε δροσερό περιβάλλον

·         Φοράμε ελαφριά ρούχα (βαμβακερά κατά προτίμηση), που είναι χαλαρά και δεν μας στενεύουν

·         Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη, κυρίως από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα, που είναι και το πιο ζεστό διάστημα της ημέρας

·         Αποφεύγουμε την έντονη σωματική άσκηση, κυρίως κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας

·         Όταν είμαστε υποχρεωμένοι να μετακινηθούμε αυτές τις ώρες, κινούμαστε στην σκιά, φορώντας καπέλο, αντηλιακό και έχοντας μαζί μας νερό.