Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Καθάρισε» το ντέρμπι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και βλέπει άνοδο- Λευκή ισοπαλία από την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου μέσα στο Ασβεστοχώρι- Ισοπαλία με το χορταστικό 3-3 ο Αγροτικός Αστέρας στην Περίβλεπτο-

*Παρά τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών, ο Αγροτικός Αστέρας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, στην δύσκολη έδρας της Περιβλέπτου και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας.
Οι παίκτες του Αστέρα  μπήκαν δυνατά, αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν  1-0 μόλις στο 15΄ με τον Ντρουμπάλη.
Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, πίεσαν, ισοφάρισαν στο 25΄ και πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 30΄ με 2-1.
Στην έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47΄, ύστερα από σέντρα του Δρίβα, ο Σαδεδίν με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 65΄ ύστερα από χτύπημα κόρνερ ο Ντρουμπάλης με κεφαλιά έδωσε πάλι προβάδισμα στον Αστέρα με 3-2.
Η Περίβλεπτος ισοφάρισε στο 75΄.
Ο προπονητής του Αστέρα, Τάκης Νάκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πέντε νέους παίκτες κάτω των είκοσι.
Αγροτικός Αστέρας:

Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Αποστόλου (Μπαρίμης 65΄), Μήτσης, Τασιούλας,  Ζότα, Ντρουμπάλης, Σαδεδίν, Χαρίσης Θ., Σκόρδος Κ. (Τσιώλης 63΄)


*Μόνη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα του Α' Ομίλου της Β' κατηγορίας έμεινε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που νίκησε το απόγευμα στο Δελβινάκι με 4-3 τον ΑΠΟΕΛ.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
Αετός Πρωτόπαππας-Ζωοδόχος (αναβολή)
Πωγωνάτος-ΑΠΟΕΛ 4-3
Δόξα Αναργύρων-ΠΑΟ Κόνιτσας 0-3
Ραφταναίοι-Πεντέλη 1-0
Δαβάκης-Αγία Μαρίνα 2-5
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου –Κεφαλόβρυσο 0-0
Αστήρ Αμφιθέας-Σταυράκι 2-1
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Αμπελόκηποι 1-4
Περίβλεπτος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 3-3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (14η αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 37
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 30 
3. ΑΠΟΕΛ: 27  
4. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 27
5. Αστήρ Αμφιθέας: 25  
6. Ζωοδόχος: 23  (13) 
7. Σταυράκι: 23 
8. ΠΑΟ Κόνιτσας: 22  
9. Αετός Πρωτόπαππας: 22 (13)
10. Περίβλεπτος: 21
11. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 21
12. Δόξα Αναργύρων: 14
13. Πεντέλη: 13 
14. Κεφαλόβρυσο: 11
15. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 10
16. Δαβάκης: 10
17. Αμπελόκηποι: 8
18. Ραφταναίοι: 7

Super League: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Λύτρωση από τον Καρέλη στα τελευταία λεπτά για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με ένα γρήγορο γκολ.
Το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 32' με τον Μπεργκ και τακουνάκι του Σουηδού.
Στο 32' ο Πράνιτς από τα δεξιά πέρασε τον αντίπαλο του σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Βελλίδης δύσκολα απέκρουσε η μπάλα ήρθε στον Μπεργκ ο οποίος με τακουνάκι έκανε το 1-0.
Ο Ίλιτς στο 50' πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο από τα αριστερά και γύρισε προς τον Ντε Βινσέντι ο οποίος βγήκε μπροστά από τον Μαρινάκη και ισοφάσισε.
Ο Νίκος Καρέλης πέτυχε δυο γκολ στο 84' και στο 90' και  ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (60' Κουτρουμπής), Νάνο, Λαγός (70' Ατζαγκούν), Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (61' Καρέλης), Μπεργκ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Τσάβες (24' Ρουμπουλάκου, 60' Κεϊτά), Ίλιτς.

ΕΜΥ: Προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα τη νύχτα της Κυριακής στην Ήπειρο

Έντονα φαινόμενα θα δεχτούν σήμερα Κυριακή οι περισσότερες περιοχές της Ηπείρου ενώ από το βράδυ της Δευτέρας θα υπάρξει μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας και θα σημειωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, έχει ειδοποιήσει όλες της Περιφερειακές ενότητες και τους δήμους της Ηπείρου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Αίσιο τέλος για τους δύο κυνηγούς που εγκλωβίστηκαν τον Ζαγορίτικο ποταμό

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν δύο κυνηγοί, οι οποίοι προσπάθησαν να διασχίσουν με αγροτικό αυτοκίνητο, τον Ζαγορίτικο ποταμό κοντά στο χωριό Ανθρακίτης στο Ανατολικό Ζαγόρι.
Προσπάθησαν να διασχίσουν το ποτάμι χωρίς να υπολογίσουν το ύψος του νερού, καθώς  το ποτάμι είχε φουσκώσει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα το όχημά τους να ακινητοποιηθεί και οι ίδιοι να εγκλωβιστούν.
Βλέποντας το νερό να εισχωρεί στο φορτηγό αυτοκίνητό τους, ανέβηκαν στην καρότσα και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.
Ένας κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και έσπευσε για βοήθεια.
Με ένα συρματόσχοινο από το δικό του αυτοκίνητο κατάφερε να συγκρατήσει το αγροτικό που βούλιαζε.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. οι οποίοι με μια πτυσσόμενη σκάλα κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τεχνητή γέφυρα και να απεγκλωβίσουν τους δύο κυνηγούς.

Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Οι δικαιούχοι είναι 185.000 και καταβλήθηκαν συνολικά 23 εκατ. ευρώ

Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς την Τρίτη ή την Τετάρτη.
Οι δικαιούχοι είναι 185.000 και καταβλήθηκαν συνολικά 23 εκατ. ευρώ.
Από αυτούς, οι 165.000 θα λάβουν προκαταβολή 25%, ενώ στους υπόλοιπους 20.000 δόθηκε το σύνολο του επιδόματος καθώς είχαν καταβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Μεταβατική ρύθμιση για τους δανειολήπτες

Μεταβατική ρύθμιση για τους δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει της άρσης των περιορισμών στους πλειστηριασμούς για την οποία πιέζει η τρόικα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δανειολήπτες θα καταβάλλουν ένα ελάχιστο ποσό στην τράπεζα έτσι ώστε το δάνειο τους να πάψει να είναι κόκκινο και θα εξαιρούνται των πλειστηριασμών για χρονικό διάστημα 6 έως 12 μηνών.
Για ένταξη στην ρύθμιση θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και όριο αντικειμενικής αξίας πρώτης κατοικίας, 150.000 ευρώ για τους άγαμους και 200.000 με 250.000 για έγγαμο με παιδί.
Ο νόμος Κατσέλη θα διατηρηθεί, αλλά θα προωθηθεί και ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ώστε να αποσυμφορηθούν τα Ειρηνοδικεία.
Ερώτηση για τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων και εξαγοράς τους από τους οφειλέτες, στο ίδιο ποσοστό (επί της αρχικής αξίας) με εκείνο της πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds, κατέθεσαν στο μεταξύ την Παρασκευή και 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή.


Πρέβεζα: Συνελήφθη 39χρονος για διακίνηση λαθραίου καπνού

Στην κατοχή του και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από -13- κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, την Παρασκευή (22-11-2013) το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 39χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 39χρονο, βρέθηκαν μέσα σε σακβουαγιάζ, έντεκα (11) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους έντεκα (11) κιλών και διακοσίων (200) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, στο σπίτι του 39χρονου σε χωριό του Αγρινίου, βρέθηκε επιπλέον ποσότητα καπνού βάρους (2) κιλών.
Η ποσότητα καπνού κατασχέθηκε διότι δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις εμπορίας της και δεν είχαν εισπραχθεί οι νόμιμοι φόροι από το Ελληνικό Δημόσιο.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.