Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Νέος Μουσικός Δίσκος (cd) για τον Άγιο Νεομάρτυρα Ιωάννη τον εκ Κονίτσης

Μόλις Κυκλοφόρησε
Ένας μουσουλμάνος και Τούρκος ονόματι Χασάν, γίνεται χριστιανός και μαρτυρεί ως Ιωάννης (γνωστός ως Τουρκόγιαννος).
Τα ιερά του λείψανα ευρέθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 1974.

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ  ΚΑΝΩΝ
ες τν γιον Νεομάρτυρα ωάννην
τν κ Κονίτσης
 (23 Σεπτεμβρίου 1814 μαρτύρησε στ γρίνιο
κα 4 ανουαρίου 1974 νευρέθησαν τ .λείψανά του
στν . Μον Προυσο )
π τν μνογράφο τς Μ.Χ.Ε. είμνηστο μοναχ Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη

Τ πρωτότυπο, στ νέο μουσικ δίσκο εναι,
 τι ψάλλουν νέοι τς . Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς κα Κονίτσης πρς τν Νεομάρτυρα.

Συνοδεύεται  απ τ ντίστοιχο τευχίδιο, στε, ν μπορε κανες ν παρακολουθε τος στίχους τς ερς Παρακλήσεως. Προλογίζει Μητροπολίτης κ. νδρέας, ποος ναφέρει κα τ δέοντα γι τν ζω το γίου.
Επιπλέον προσετέθησαν μετά το τέλος της Παρακλήσεως και οκτώ (8) τροπάρια προσόμοια εις τιμήν του Αγίου, σε όλους τους ήχους της Βυζαντινής μας Μουσικής.

Επικοινωνία στα τηλέφωνα
26550-25029 και 26550-22882

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης Πωγωνίου: Κοπή πίτας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης Πωγωνίου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη  πίτα του, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο «Καφέ της Ιερομνήμης».

Λαμπερό μακιγιάζ στις γιορτές: Τι να προσέχετε όταν βάφετε τα μάτια σας


Τα περισσότερα προϊόντα για μακιγιάζ είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Ωστόσο είναι σημαντικό κατά τη χρήση τους να λαμβάνετε ορισμένα μέτρα που θα προστατεύουν τα μάτια σας από τις μολύνσεις και τους τραυματισμούς που καραδοκούν.
Αυτό συνιστά η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (American Acadmey of Ophthalmology, ΑΑΟ) με αφορμή την εορταστική περίοδο.  Όπως εξηγεί, τα προϊόντα του μακιγιάζ που είναι πιθανότερο να δημιουργήσουν πρόβλημα στα μάτια είναι όσα χρησιμοποιούνται πολύ κοντά στους οφθαλμικούς βολβούς, όπως τα eyeliner για το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου (waterline eyeliner), οι ψεύτικες βλεφαρίδες, τα extensions βλεφαρίδων, το μολύβι και η μάσκαρα.
«Τα προϊόντα αυτά αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης στο μάτι, επειδή είναι εύκολο να συσσωρευτούν βακτήρια πάνω τους», λέει ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School. «Μία και μόνη εφαρμογή, π.χ., με το μολυσμένο βουρτσάκι της μάσκαρα είναι αρκετή για να αναπτυχθεί σοβαρή λοίμωξη στα μάτια (π.χ. μια βαριά επιπεφυκίτιδα). Έχουν αναφερθεί ακόμα και περιπτώσεις γυναικών που παρουσίασαν παροδική ή, σπανιότερα, μόνιμη διαταραχή της όρασής τους εξαιτίας τέτοιων λοιμώξεων, οι οποίες δυστυχώς συμβαίνουν πολύ συχνά».
Όπως εξηγεί ο Δρ. Κανελλόπουλος, οι βλεφαρίδες εκ φύσεως φέρουν βακτήρια τα οποία, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή της μάσκαρας, επιμολύνουν το βουρτσάκι της. Με το πέρασμα του χρόνου, τα βακτήρια πάνω στο βουρτσάκι πολλαπλασιάζονται και μολύνουν τη θήκη και το περιεχόμενό της. Τελικά, έπειτα από λίγους μήνες είναι πιθανό η γυναίκα να εκδηλώσει αιφνιδίως μία λοίμωξη στο μάτι ή και μια αλλεργική αντίδραση στη μάσκαρά της.

Άμεση πρόσληψη 1.200 συνοριοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ


Προσλήψεις άλλων 1.200 που θα υπηρετήσουν ως συνοριοφύλακες και θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών.
Την πρόσληψη άλλων 1.200 στην ΕΛΑΣ, που θα ενταχθούν ως συνοριοφύλακες στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών που προσελήφθησαν για την Αττική.

Μέσω Ηπείρου ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed


Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου  η υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου  η  υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, που θα ξεκινά από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, την Λεκάνη της Λεβαντίνης και θα καταλήγει στην Ήπειρο στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας.
Η τελετή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί  παρουσία του Πρωθυπουργού,  Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Επίσης θα παραβρεθούν και οι  πρώην υπουργοί Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννης Μανιάτης από το Κίνημα Αλλαγής οι κυβερνήσεις των οποίων  είχαν θέσει τις βάσεις γι αυτή την συμφωνία
Παράλληλα από το ΥΠΕΝ έγινε γνωστό ότι πριν την υπογραφή της συμφωνίας, θα υπογραφεί Προσύμφωνο Συνεργασίας (Letter of Intent) μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas, για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού.

Υπουργείο Παιδείας: Από 13 Ιανουαρίου η υποβολή δικαιολογητικών για τους 5.250 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση


Αναρτήθηκε η πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση, κατόπιν σχετικής απόφασης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως, και της υφυπουργού, κας Σοφίας Ζαχαράκη.
«Δέκα χρόνια μετά, η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών. Δεν θα δίσταζα να χαρακτηρίσω τη σημερινή ημέρα ιστορική. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά σε μόνιμους διορισμούς προσωπικού Γενικής Εκπαίδευσης», δήλωσε σχετικά η κ. Κεραμέως.
Η υποβολή δικαιολογητικών θα γίνει στο πλαίσιο των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και θα διαρκέσει για τους υποψηφίους της 1ΓΕ/2019 προκήρυξης, από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και για τους υποψηφίους της 2ΓΕ/2019 προκήρυξης, από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.
Οι 5.250 διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση έρχονται να προστεθούν στους 4.500 διορισμούς που έχουν δρομολογηθεί για την Ειδική Εκπαίδευση.

Επίσημη «εκκίνηση» από τα μεσάνυχτα του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112


Από τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε η επίσημη «εκκίνηση» του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.
Πρόκειται για τον αριθμό θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο, ή χρήζουν οποιασδήποτε βοήθειας, καθώς και στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την Πολιτεία.
Από την Πρωτοχρονιά αναλαμβάνει ως αρμόδιος φορέας την χρήση του «νέου 112», η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πλέον τα κέντρα θα είναι σε πλήρη λειτουργία 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συμπληρωματικές αποφάσεις Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη περιοχών Π.Ε. Άρτας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, (9254/24-12-2019) και μετά από συγκεκριμένα αιτήματα που υπέβαλαν στις 23 Δεκεμβρίου οι Δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη και Νικολάου Σκουφά Άρτας και τη θετική εισήγηση της Περιφέρειας κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Κοινότητες: Φωτεινού, Συκεών, Πέτα του Δήμου Νικολάου Σκουφά και στο σύνολό
του ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη...Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου υπέβαλε ανάλογο αίτημα για κοινότητές του ο Δήμος
Αρταίων, ενώ την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, επανήλθε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, ζητώντας την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κι άλλων περιοχών του...
Τα νέα αιτήματα διαβιβάστηκαν από την Περιφέρεια στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εξέδωσε δύο νέες αποφάσεις τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019.
Συγκεκριμένα:
Με την υπ. αριθμ. 9310/30-12-2019 απόφαση κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και οι εξής κοινότητες του Δήμου Νικολάου Σκουφά
Σελλάδων και Κομποτίου
Νεοχωρίου, Λουτροτόπου, Περάνθης, Παχυκάλαμου, Ακροποταμιάς και Αγίας Παρασκευής

Γιορτές: Ποιες οι επιπτώσεις του αλκοόλ στις αιμορροΐδες;


Αναμφισβήτητες είναι οι επιπτώσεις του αλκοόλ στην υγεία των αιμορροΐδων, εξαιτίας της αφυδάτωσης αλλά και της αύξησης της αρτηριακής πίεσης που προκαλεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση 3-4 ποτών σε ένα βράδυ ανεβάζει προσωρινά την αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την πίεση στις φλέβες στην περιοχή του πρωκτού, καθιστώντας επιρρεπή τον καθένα στην εμφάνιση κι επιδείνωση των αιμορροΐδων. Η δε επανειλημμένη, επί πολλά έτη υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια υπέρταση, η οποία δεν έχει μόνο επιπτώσεις στις φλέβες του πρωκτού αλλά επιφέρει και σοβαρότερα προβλήματα υγείας.
«Οι αιμορροΐδες είναι μικρά αιμοφόρα αγγεία στο κάτω μέρος του πρωκτού και του ορθού - φυσιολογικά μέρη της ανθρώπινης ανατομίας - που λειτουργούν σαν μπαλόνια και βοηθούν τους ανθρώπους να ελέγχουν τις κινήσεις του εντέρου τους. Όταν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων τεντωθούν πέρα από το φυσιολογικό, ερεθίζονται, εμφανίσουν οίδημα ή φλεγμονή, οπότε ο ασθενής βιώνει πόνο ή/και αιμορραγία και κνησμό. Ο πόνος μπορεί να είναι ιδιαίτερα αισθητός όταν ο ασθενής κάθεται ή ακόμα και κατά την κατάκλιση», μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr). 
«Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν  αιμορροΐδες πονούν. Υπάρχουν περιπτώσεις που μια εσωτερική αιμορροΐδα μπορεί να προκαλέσει μόνο αιμορραγία και οίδημα, αλλά όχι πόνο».

Καλή χρονιά!!! Χρόνια πολλά!!!

Καλή χρονιά!!! Χρόνια πολλά!!!
από το