Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: «Καλή η πρώτη εντύπωση, ζητούμενο η μείωση της εγκληματικότητας»

Την πεποίθηση, ότι ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας θα ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα της ελλιπούς φύλαξης των συνόρων με την Αλβανία, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας εξέφρασε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, μιλώντας στη Βίλιαν Στασινού και στο ΒΗΜΑ 90,1.
«Νιώθουμε ότι κάτι έχει αλλάξει. Τα πράγματα πιστεύουμε ότι θα πάρουν την τροπή που θέλουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.
Και υπογράμμισε ότι ο νέος υπουργός άφησε πολύ καλή εντύπωση στους αρμοδίους.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Καψάλης είδε τον Υπουργό χθες, μετά από πρωτοβουλία της βουλευτή Ν.Δ. Ιωαννίνων και εκπροσώπου του κόμματος Άννας Ασημακοπούλου.

Αρνούνται τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην εξ αποστάσεων επιμόρφωση και να καταθέσουν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, οι Διευθυντές των 4θεσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων.
Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, συγχαίρει τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες για τη στάση που επέδειξαν.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Οι οφειλές ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (2-7-2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο.
 Συγκεκριμένα, το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο ποσό των 2.368.864,25 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Από αναβολή σε αναβολή η εκκαθάριση του φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)

Πιθανό η εκκαθάριση θα γίνει ως τις 25 Ιουλίου και η πρώτη δόση να πληρωθεί ως 31η Ιουλίου!

Το υπουργείο Οικονομικών έχει να αντιμετωπίσει άμεσα δύο σοβαρά προβλήματα που αφορούν στις φορολογικές δηλώσεις αλλά και το νέο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ η ηγεσία του υπουργείου είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη καθώς ο νόμος ορίζει ότι η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων πρέπει να πληρωθεί ως 31η Ιουλίου ενώ ακόμα δεν έχει γίνει η εκκαθάριση του εντύπου Ε9 ώστε να προκύψει το ποσό που θα πληρώσουν οι περίπου 5,7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε αρχικά προγραμματίσει την έναρξη εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ στις 18 Ιουνίου όμως η σχετική προθεσμία μετετέθη για τις 30 Ιουνίου και όπως φαίνεται θα αλλάξει εκ νέου καθώς εκκρεμεί η υπουργική απόφαση απ' τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η εκκαθάριση θα γίνει ως τις 25 Ιουλίου κάτι που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν μόλις έξι ημέρες για να πληρώσουν την πρώτη δόση!

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για αναδόχους έργων

Αποφάσεις για έργα συντήρησης-αποκατάστασης του οδικού δικτύου και παρεμβάσεις σε άλλες υποδομές έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.
Αναλυτικά, με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
«Αποκατάσταση ζημιών οδού Παππαδατών – Μελιανών – όρια νομού» (Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου), προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κ/Ξ Ιωάννης Μάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. - Ιωάννης Καραμπιτιάνης)
«Συντήρηση οδού από εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων προς Σίτσαινα», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημοσθένης Βήχας και ΣΙΑ Ο.Ε.)
«Αποκατάσταση – συντήρηση ασφαλτοταπήτων επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 60.000 (Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)
«Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Πεντόλακκο», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κων/νος Τσουμάνης)
«Ασφαλτοστρώσεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καναλακίου, στο 1ο Νηπιαγωγείο Καναλακίου και στην πλατεία της Εκκλησίας του οικισμού Κορωνόπουλου» (Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου), προϋπολογισμού 44.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ε.Δ.Ε. Μαρία Τσεκούρα)«Προμήθεια υλικών για την κατασκευή στεγάστρου εγκαταστάσεων της Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Εταιρεία Γεωργίου Δ. - Νταλια Ο. Ο.Ε.)
«Αποκατάσταση περιοχής άρδευσης ΤΟΕΒ Κρύας - Λαψίστας», προϋπολογισμού 22.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σκουτελιάς Ευάγγελος του Λάμπρου Ε.Δ.Ε.)
Επίσης, με απόφαση της Ο.Ε. εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση 13ης επαρχιακής οδού προς Δελβινακόπουλο (Σπήλαιο)», προϋπολογισμού 31.800 ευρώ. Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη για τη μετατόπιση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο έργο «Βελτίωση οδού Τύρια - Σιστρούνι», δαπάνης 9.789,17 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά-οικογενειακά επιδόματα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του 2014 για το 2ο τρίμηνο

Σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής γραμματέως Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κας Έφης Μπέκου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα καταβληθούν από τους οικείους δήμους τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου-Ιουνίου.
Η κα Μπέκου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στη χορήγησή τους, αλλά διαβεβαίωσε ότι το σύστημα έχει πλέον ομαλοποιηθεί.
Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα του 2014 για το 2ο τρίμηνο του έτους (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών). Τα οικογενειακά επιδόματα αφορούν 700.000 δικαιούχους.
Η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων) μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Στις 18 Ιουλίου θα γίνει και η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχεθήκαν (162,9) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (01-07-2014), το απόγευμα, στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών (κάνναβη).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από έλεγχο, βρήκαν στην κατοχή τους δύο συσκευασίες με κάνναβη βάρους (83,4) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα (79,5) γραμμάρια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Κανάλι Πρέβεζας: Στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου

Κατασχεθήκαν από τους αστυνομικούς πληθώρα προϊόντων παραεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν σε τέσσερις αλλοδαπούς διοικητικά πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, εντόπισαν χθες (01-07-2014), στο Κανάλι Πρέβεζας, τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Σενεγάλης, να κατέχουν προς πώληση προϊόντα παρεμπορίου.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -4.173- είδη παραεμπορίου (γυναικεία αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, τσάντες, αρώματα κ.λ.π.).
Όλα τα προϊόντα θα καταστραφούν, ενώ σε βάρος των αλλοδαπών επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ύψους 20.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, ένας από τους αλλοδαπούς συνελήφθη, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» διοργανώνει Ποδηλατοδρομία το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» διοργανώνει Ποδηλατοδρομία το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ώρα έναρξης: 8:30 π.μ.
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Παρακαλάμου
Διαδρομή: Παρακάλαμος-Ρεπετίτσα-Βροντισμένη-Καφετέρια «Πηγές Βελλάς» και επιστροφή στην κεντρική πλατεία Παρακαλάμου.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μπίκας Κωνσταντίνος,

Τηλέφωνο: 6938149718

Παρατείνεται έως τις 14 Ιουλίου η υποβολή Ε9

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, στη Βουλή, παρατείνεται ως τις 14 Ιουλίου 2014 η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9.
Σε αυτήν γίνεται επίσης σαφές ότι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά ως την 31 Ιουλίου 2014, παρά την παράταση που δόθηκε στην υποβολή των δηλώσεων αυτών έως 14 Ιουλίου την περασμένη εβδομάδα.
Η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2014.

Για φορολογούμενους με συνολικό οφειλόμενο φόρο εισοδήματος έως 300 ευρώ, η εξόφληση θα πρέπει να γίνει εφάπαξ έως τις 29 Αυγούστου.

Γλέντησαν με την ψυχή τους οι Ηπειρώτες και οι Χαϊδαριώτες την Κυριακή το μεσημέρι 29 Ιουνίου 2014,στο ημερήσιο πανηγύρι των Ηπειρωτών

Θεσμός γίνεται το καλοκαιρινό πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών  Χαϊδαρίου, στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.
Ένα καλό, παραδοσιακό, ημερήσιο και υπαίθριο γλέντι στήθηκε την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, το μεσημέρι, στην αναβίωση του Ηπειρώτικου πανηγυριού, που έγινε στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης, από τους Ηπειρώτες του Χαϊδαριού. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου, αλλά και Χαϊδαριώτες, που γλέντησαν με τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας του Πέτρου-Λούκα Χαλκιά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου ''Δωδωναίων Φως'', αλλά και του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου "Η Θεσσαλική γη", ντυμένα με παραδοσιακές στολές, παρουσίασαν μια σειρά από παραδοσιακούς χορούς.
Στη συνέχεια η πίστα ήταν ελεύθερη στη διάθεση του κόσμου, που χόρεψε για ώρες.
Έπαιξαν οι μουσικοί Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, ο έγγονος κλαρίνο, Νίκος Χαλκιάς  λαούτο και κιθάρα, Γιώργος Παπανίκας ντέφι και ντραμς, Μπάμπης Μέντζιος αρμόνιο και  τραγούδησε ο Δημήτρης Τζουμερκιώτης
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Δημήτριος Σούκης, είπε τα εξής:
Σε αυτό το όμορφο δασύλλιο εδώ μέσα στο κέντρο της πόλης, το πάρκο Ιστορικής Μνήμης, θέλουμε να καθιερώσουμε να φιλοξενεί χαρές και πανηγύρια της πόλης. Είναι αλήθεια ότι στα χωριά μας -πολύ παλιότερα- τα πανηγύρια ήταν ημερήσια, γιατί ο κόσμος που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και με αγροτικές εργασίες, δεν του περίσσευαν οι νύχτες και έτσι διασκέδαζε την ημέρα. Μετά την εκκλησία στα ξωκλήσια, αλλά και στις κεντρικές εκκλησίες των χωριών, γίνονταν τα ημερήσια παραδοσιακά πανηγύρια. Αυτό ακριβώς θέλουμε να καθιερώσουμε και θα το καθιερώσουμε, κάθε χρόνο τέτοια εποχή για να προετοιμαζόμαστε και να πηγαίνουμε με όρεξη στα δικά μας χωριά στην Ήπειρο και να συνεχίζουμε εκεί τα ηπειρώτικα γλέντια και πανηγύρια.

Γιατί θα πρέπει να τα διατηρήσουμε, να τα συντηρήσουμε, να μη χαθούν αυτές οι οάσεις διασκέδασης, που τόσο ανάγκη έχουμε αυτή την εποχή, που βομβαρδιζόμαστε, που μας καταργούν την ίδια μας τη ζωή, μας καταργούν κάθε στοιχείο πολιτισμού, κάθε πατροπαράδοτο έθιμο. Εμείς θα αντισταθούμε και θα συνεχίσουμε την παράδοση, θα προσπαθήσουμε διατηρώντας την, να το ρίξουμε λίγο έξω και να ξεχάσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα, το άγχος, την αβεβαιότητα και τον αγώνα για την επιβίωση. Θέλω να τους ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν στο χορευτικό μας τμήμα, αλλά ιδιαιτέρως το δάσκαλο μας, τον Σωκράτη Παπά, που με ζήλο έχει δώσει την καλύτερη του προσπάθεια για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή παρουσία
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κόσμο για την αθρόα προσέλευση του στο 2ο ημερήσιο, ηπειρώτικο πανηγύρι και θεώρησε πως πλέον καθιερώνεται στον ίδιο χώρο και έχει τη δική του χροιά και σημασία και το αγαπάει ο κόσμος. Παράλληλα τόνισε πως ο σύλλογος κάνει μεγάλη προσπάθεια και φιλοδοξεί να μεγαλώσει το χορευτικό του τμήμα. Ευχαρίστησε μάλιστα το χοροδιδάσκαλο Σωκράτη Παππά, αλλά και τον τοπικό σύλλογο των Θεσσαλών που τους βοηθάει και τους συνοδεύει στις εκδηλώσεις της. Ανανέωσε το ραντεβού για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη με μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Ήπειρο και τη λαογραφία που θα γίνει στο "Γραμματόσημο", που είναι και ο μόνιμος χορηγός του συλλόγου.
Μετά τον λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής,  που χαρακτήρισε την παρουσία του Δημήτρη Σούκη στις δραστηριότητες του συλλόγου καταλυτική και θεώρησε πως πολύ σύντομα ο τοπικός Ηπειρώτικος Σύλλογος του Χαϊδαρίου θα ανταγωνίζεται την Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, στην εκδήλωση της οποίας, την περασμένη Παρασκευή, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο καισυζήτησαν την λειτουργία αλλά και την αποτελεσματικότητα των Ηπειρωτών του Περιστερίου, αλλά και άλλους μεγάλους συλλόγους.
Κάλεσε  όλους τους Ηπειρώτες αλλά και τους φίλους της Ηπείρου, να παρευρεθούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, ώρα 20.30' στο Θέατρο Πέτρας, της Πετρούπολης, στη μεγάλη πανηπειρωτική  εκδήλωση ''Ένα τραγούδι για την 'Ηπειρο...''.  Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους τους συντοπίτες του καλό καλοκαίρι στην Ήπειρο, που όπως είπε έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο νέος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Παναγιωτάτος, ο επικεφαλής της παράταξης «πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι» Θεόδωρος Σπηλιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Παντελάρος, Κώστας Βορέας, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Κώστας Φωτεινάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Παντελάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης. Τους τοπικούς συλλόγους εκπροσώπησαν η Μαρία Μπρη (Πυργούσηδες), Θανάσης Σακκάς, Κώστας Τσώρας και Ηλίας Ντούβλης (Θεσσαλοί).
Την Πανηπειρωτική Συνομοσποπνδία Ελλάδος εκπροσώπησαν, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη, ο Αναπληρωτής Ταμίας Χριστόφορος Τζαρτζούλης και τα μέλη του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη, Ελένη Ντάσιου, Βίκυ Αράπη-Καραγγιάνη και Κώστας Λιάγκος. Ακόμα παραβρέθηκαν  ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου Κώστας Γκούντας και Ζήκος Κόντης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μύτικα Πρέβεζας Τάσος Μπανάκος, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας, της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης καθώς μέλη-εκπρόσωποι ηπειρωτικών αδελφοτήτων αποδήμων.
Ο χορός και το τραγούδι κράτησε μέχρι που νύχτωσε και όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Και του χρόνου.

Eurostat: Στο 26,8% η ανεργία το Μάρτιο

Είμαστε οι πρώτοι σ΄ όλη την Ευρώπη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat στο 26,8% και σε απόλυτους αριθμούς στα 1.275.000 άτομα, υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο, από 26,9% τον Φεβρουάριο.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τη δυσάρεστη πρωτιά σε ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε, ακολουθεί η Ισπανία με 25,1% (στοιχεία Μαΐου) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία με 4,7%, τη Γερμανία με 5,1% και τη Μάλτα με 5,7%.
Οριακή υποχώρηση καταγράφηκε στην ΕΕ, από 10,4% τον Απρίλιο, σε 10,3% το Μάιο ενώ στην ευρωζώνη η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 11,6%.

Εγκατάσταση WI-FI για δωρεάν internet, σε αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Ηπείρου εντάσσονται από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πρόγραμμα που αφορά την εγκατάσταση WI-FI για δωρεάν internet.
Στην λίστα με το WI-FI εντάσσονται οι Αρχαιολογικοί χώροι Δωδώνης, Νεκρομαντείου και Νικόπολης καθώς και τα Μουσεία Νικόπολης και Ιωαννίνων.

Η απόφαση αυτή θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών οι οποίοι το καλοκαίρι αυξάνονται κατακόρυφα και θα αναβαθμίσει τους αρχαιολογικούς χώρους διευρύνοντας παράλληλα τις δυνατότητες των Μουσείων.