Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αρνούνται τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην εξ αποστάσεων επιμόρφωση και να καταθέσουν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, οι Διευθυντές των 4θεσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων.
Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, συγχαίρει τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες για τη στάση που επέδειξαν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τους Διευθυντές των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων για διαμόρφωση κοινής στάσης απέναντι στο ζήτημα της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσής τους σχετικά με την αξιολόγηση.        
 Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων λαμβάνοντας υπόψη:
α) την εισήγηση-κάλεσμα του ΔΣ του Συλλόγου μας για άρνηση συμμετοχής στη διαδικασία αυτή,
β) την απόφαση της ΔΟΕ,
γ) τη νομικά έωλη επιστολή του ΙΕΠ για την επιμόρφωση και
δ) την στάση μας όλη την προηγούμενη περίοδο για το θέμα της αυτό-αξιολόγησης (μπλοκάρισμα όλων των σεμιναρίων, άρνηση εθελοντικής συμμετοχής στην αυτοαξιολόγηση, κατάθεση κοινού κειμένου έκθεσης αυτοαξιολόγησης κλπ)
αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση και να καταθέσουν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου το κείμενο αναφοράς που συντάχθηκε από τη νομική σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. και ενισχύει με νομική τεκμηρίωση την απόφασή τους.
Το Διοικητικό συμβούλιο στηρίζει και συγχαίρει τους συναδέλφους Διευθυντές και Διευθύντριες για τη δυναμική και συνεπή στάση που επέδειξαν με το να ακυρώσουν, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., τα επιμορφωτικά σεμινάρια της Α.Ε.Ε. αλλά και τη μη συμμετοχή τους στη φαιδρή διαδικασία της «επιμόρφωσης» εξ' αποστάσεως.
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και συσπείρωση για να διατηρήσουμε το παιδαγωγικό κλίμα και την παιδαγωγική ελευθερία μέσα στα σχολεία που σήμερα υποβαθμίζεται και απειλείται!
Όλοι μαζί γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα, πιέζουν και απαιτούν λύσεις


Το Δ.Σ.