Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

«Πέτρινος Μόχθος, Πικρή Ξενιτιά». Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας, διοργανώνει Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ώρα 12:00, στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας Πιερίας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Πιερίας

Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες,
Έχουμε την τιμή να σας προσκαλούμε στο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή στις 21 Ιουνίου 2015 (ώρα έναρξης 12:00 το μεσημέρι) στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας Πιερίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η καταξιωμένη ηπειρώτικη ορχήστρα των Πέτρο Λούκα - Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση χορών της Ηπείρου από τους συμμετέχοντες συλλόγους και ολοήμερο παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι.
Το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, θα γλεντήσουμε με τους Συλλόγους Ηπειρωτών που θα διανυκτερεύσουν στην πόλη μας, στο ίδιο μέρος της κυρίως εκδήλωσης της Κυριακής, με τη συνοδεία ηπειρώτικης κομπανίας
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας,

Εκκλησάκι για τον Όσιο Παΐσιο στη Ιερά Μονή Σωσίνου Παρακαλάμου

Ο Όσιος Παΐσιος, που αγιοκατατάχθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2015,  συνδεόταν στενά με την Ήπειρο και συγκεκριμένα με την Κόνιτσα, αφού εκεί εγκαταστάθηκε η προσφυγική, από τη Μικρά Ασία, οικογένειά του και ο ίδιος, αλλά και μόνασε για τέσσερα χρόνια (1958-1962) στη Μονή Παναγίας Στομίου, που βρίσκεται μέσα σε φαράγγι του Αώου Ποταμού.
Έτσι, ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα εκκλησάκια, με τ' όνομά του, δημιουργήθηκε  στη μονή Σωσίνου, στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων. Διαμορφώθηκε κατάλληλα χώρος του μοναστηριού και η πρώτη θεία λειτουργία θα τελεστεί στις 12 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του οσίου.

Λαδοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Ιράν για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού

Συνελήφθη, χθες (31-05-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, ο 21χρονος μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και κατήγγειλε ότι χθες μετά τα μεσάνυχτα στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, 35χρονος αλλοδαπός του επιτέθηκε με τη χρήση βίας και του αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τον 35χρονο αλλοδαπό στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ως ο δράστης της σε βάρος του ληστείας και συνελήφθη.
Το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και αποδόθηκε στον παθόντα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

9η Συνάντηση και Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων και Φίλων της Παράδοσης στην Πρέβεζα, στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2015





Άρτα: Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο

Συνελήφθη, χθες (30-05-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας , ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση φρούτα και λαχανικά, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Αλλάζει ο αντικαπνιστικός νόμος

Τι θα ισχύσει στα καταστήματα με τις ελεύθερες ώρες καπνού!


Στα σκαριά βρίσκεται ο νέος αντικαπνιστικός νόμος στο υπουργείο Υγείας, ο οποίος προβλέπει κατάργηση της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους αλλά και υψηλότερα πρόστιμα για τους παραβάτες.
 Ο νέος νόμος για τον περιορισμό του καπνίσματος, προβλέπει αυστηρότερη διαδικασία για τη διακίνηση των προϊόντων καπνού, συγκεκριμένες ώρες ελεύθερες καπνού στους χώρους εστίασης, αλλά και περιορισμούς για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. 
Ο νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί στο τέλος του έτους. 
Στο νέο αντικαπνιστικό νόμο κυριαρχούν τρεις βασικοί άξονες. 
Ο πρώτος άξονας αφορά σε ενέργειες για την ενίσχυση της πρόληψης και αγωγής υγείας, κυρίως σε μαθητές και νέους και στο πλαίσιο αυτό α αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας των
νέων, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.