Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο φόρο ακινήτων και ποιοι λιγότερο

Μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, συνολικής αντικειμενικής αξίας πάνω από 300.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες και πλήρως δομημένα οικόπεδα, προκύπτουν με το νέο σύστημα φορολόγησης ακινήτων το οποίο καθιέρωσε από φέτος η κυβέρνηση.
Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ενώ και ο συμπληρωματικός φόρος που θα επιβληθεί φέτος με την μορφή ενός νέου ΦΑΠ θα έχει αφορολόγητο όριο αυξημένο και συντελεστές φόρου μειωμένους.

Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, οι οποίοι έκλεψαν (70) κιλά ψάρια, από ιβάρι στη Βίγλα Άρτας


Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών, οι δράστες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, ενώ τα ψάρια αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη

Συνελήφθησαν, χθες (30-05-2014) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, πέντε ημεδαποί (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 31, 29, 31, 24 και 32 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι πέντε ημεδαποί μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Βίγλα Άρτας και αφαίρεσαν από ιβάρι, (70) κιλά ψάρια, ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, τα οποία φόρτωσαν σε συρόμενο τρέιλερ του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν για την κλοπή, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες στις Εργατικές Κατοικίες Άρτας ενώ τα ψάρια, η αξία των οποίων ανέρχεται στα -800- περίπου ευρώ, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους στην διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Κόκκινα δάνεια: Ρυθμίσεις πολλών ταχυτήτων από το φθινόπωρο

Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Κώδικας «καλών πρακτικών» από τις τράπεζες για τους δανειολήπτες, που θα υποκαταστήσει σταδιακά μέτρα και νόμους που ίσχυσαν την τελευταία δεκαετία για προστασία των δανειοληπτών. 
Από το φθινόπωρο ήδη το νέο καθεστώς θα λειτουργεί προαιρετικά, ενώ θα καταστεί υποχρεωτικό από την 1.1.2015.
Το μέτρο εντάσσεται στις ευρύτερες αλλαγές που αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Γ. Βρούτση. 
Το Συμβούλιο πήρε αποφάσεις και για ευρύτερες αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ποιοι προηγούνται στη μάχη του σταυρού για την Ευρωβουλή (5)

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές και η μάχη σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σκληρή.
Σε ότι αφορά στην καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, με ενσωματωμένο το 89,02% των ψήφων:
ΣΥΡΙΖΑ (6)
*Μανώλης Γλέζος (419.738)
*Σοφία Σακοράφα (268.212 σταυροί)
*Δημήτρης Παπαδημούλης (179.644)
*Κωνσταντίνα Κούνεβα (157.160)
*Γιώργος Κατρούγκαλος (155.929)
*Κώστας Χρυσόγονος (132.782)
Στέλιος Κούλογλου, (128.782)
ΝΔ (5)
*Μανώλης Κεφαλογιάννης (219.217)
*Μαρία Σπυράκη (216.545)
*Ελίζα Βόζεμπεργκ (195.045)
*Γιώργος Κύρτσος (188.718)
*Θοδωρής Ζαγοράκης (163.459)
Νίκη Τζαβέλα (119.526)
Χρυσή Αυγή (3)
*Ελευθέριο Συναδινό (84.897)
*Λάμπρο Φουντούλη (78.017)
*Γιώργο Επιτήδειο (74.160)
Ελιά (2)
*Εύα Καϊλή (104.928)
*Νίκο Ανδρουλάκη  (101.331)
Παντελής Καψής (95.124)
Το Ποτάμι (2)
*Γιώργος Γραμματικάκης (66.664)
*Μιλτιάδης Κύρκος (24.801)
Βασίλης Δοσούλας (23.954)
ΚΚΕ (2)
*Κωνσταντίνος Παπαδάκης (94.548)
*Σωτήρης Ζαριανόπουλος (91.054)
Ανεξάρτητοι Έλληνες (1)
*Νότης Μαριάς (34.290)
Γιώργο Ρωμανιά (31.066) 

Υπουργείο Παιδείας: Καταργούνται οι αργίες των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Ιωάννη για τα σχολεία



8 Σεπτεμβρίου  θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά

 Άδοξο τέλος φαίνεται ότι έχει προσώρας ο θεσμός της «λευκής εβδομάδας» που είχαν προτείνει οι ξενοδόχοι και είχαν κάνει δεκτά τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας.
Η πρόταση προέβλεπε τη διακοπή των μαθημάτων μετά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας προκειμένου να στηριχθεί και ο χειμερινός τουρισμός. Τον Ιανουάριο, μάλιστα, είχε γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και την Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρώτο να θέτει ως προϋπόθεση «να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα».
Στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης για την έναρξη και τη λήξη του επόμενου σχολικού έτους, τις αργίες και τις διακοπές δεν περιλαμβάνεται καμία αναφορά στη «λευκή εβδομάδα».

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στα εργοτάξια των αυτοκινητοδρόμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής προσωπικού για την ενίσχυση των εργοταξίων στους τέσσερις κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Συνολικά θα προσληφθούν 6.725 άτομα σε 18 διαφορετικές ειδικεύσεις και ειδικότητες.
Οι περισσότερες προσλήψεις (4.500 άτομα) θα γίνουν στην Ιόνια Οδό και ακολουθούν ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) με 1.200 άτομα, η Ολυμπία Οδός (1.000) και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου(25). Θα επιλεγεί κυρίως τεχνικό προσωπικό από τις κατασκευαστικές εταιρείες (η Κεντρική Οδός για τον Ε65), το οποίο θα εργασθεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2015 όταν και προβλέπεται να παραδοθεί το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για φοίτηση στη Σχολή Απολυμαντών

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ενημερώνει πως:
Το Υπουργείο Υγείας με το υπ' αριθμ. πρωτ. Υ1/Γ.Π./οικ.41657/13-05-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΦ2Θ-ΦΣΔ) έγγραφό του ανακοίνωσε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών για φοίτηση στη σχολή απολυμαντών πραγματοποιείται από 26-05-2014 έως τις 22-06-2014 στην Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών – Δ/νση Δημόσιας Υγείας Λ. Αλεξάνδρας 196, Τηλ.:21321600367.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
Α. Αίτηση συμμετοχής, με τη σχετική έγκριση της υπηρεσίας τους, στην περίπτωση που υπηρετούν σε Δημόσιο Φορέα.
Β. Απολυτήριο Γυμνασίου ή ενδεικτικό Γ' τάξης Γυμνασίου παλαιού τύπου ή άλλης ισότιμης σχολής.
Γ. Πιστοποιητικό Υγείας από Κρατικό Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό, στο οποίο να βεβαιώνεται, ότι δεν πάσχει ο ενδιαφερόμενος από νόσημα που παρακωλύει την εργασία του ως απολυμαντή
Δ. Αποδεικτικό ηλικίας, (δεκτοί από 18-50 ετών)
 
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κάπνισμα: Παγκόσμια επιδημία-μια σοβαρή ασθένεια

Γράφει ο Στέφανος Φούσας

Η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (World no tobacco day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου με απόφαση που πήρε ο ΠΟΥ το 1988, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Η κατανάλωση καπνού παγκοσμίως έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας που σκοτώνει 6 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, από τους οποίους 600.000 είναι παθητικοί καπνιστές.
Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως αν δεν λάβουμε δραστικά μέτρα , οι θάνατοι θα αυξηθούν στα 8 εκατομμύρια το χρόνο μέχρι το 2030.Το 80% των θανάτων αυτών θα αφορούν άτομα που διαμένουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου κατά κεφαλήν ετησίου εισοδήματος.
Το κάπνισμα προκαλεί:

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, ώρα 20:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τετάρτη    Ιουνίου  2014   και ώρα  20:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [Κεντρικό Δημαρχείο].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Τρόπος χρήσης και διάθεσης Δημοτικών βοσκοτόπων έτους 2014.
2. Έγκριση αναγκαίων αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2014.
3. Αποδοχή επιχορήγησης από ΥΠ.ΕΣ. για δράσεις πυροπροστασίας και κατανομή.
4. Επί αιτήσεων δημοτών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αιτήσεις για την ένταξη σε δράσεις μελισσοκομίας έως 27 Ιουνίου 2014

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη των ενδιαφερομένων μελισσοκόμων στις δράσεις "Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας". Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 27η Ιουνίου 2014.
Όλοι οι μελισσοκόμοι κάτοχοι θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στο Κέντρο Μελισσοκομίας (Δασκαλοπούλου 45, Αγρίνιο, Τ.Κ. 30100, Τηλ. 2641032604

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Από την 1η Ιουλίου 2014 στο 5% το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις

Μεσοσταθμική κατά 4%-5% θα είναι η μείωση που θα γίνει από την 1η Ιουλίου 2014 στις επικουρικές συντάξεις, ενώ δεν θα αφορά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, που επικαλούνται «Τα Νέα», κατά μέσο όρο, ο «μέσος» συνταξιούχος θα δει τις επικουρικές αποδοχές που λαμβάνει από το Ταμείο του να είναι κατά 9 ευρώ λιγότερες κάθε μήνα. Μάλιστα, για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων οι μειώσεις θα είναι μηδενικές.
Από την 1η Ιουλίου 2014 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και αναπροσαρμογής των συντάξεων στο ΕΤΕΑ (επικουρικό ταμείο των μισθωτών).
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής βιωσιμότητας των Ταμείων, με βάση τον οποίο θα αναπροσαρμόζονται και οι παροχές.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στα «Διαμάντια του Ελληνικού Επιχειρείν»

Βραβεύτηκε ως μία από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, βραβεύτηκε ως μία από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας στο πλαίσιο του θεσμού «τα Διαμάντια του Ελληνικού Επιχειρείν» για το 2014.
Η επιλογή της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πραγματοποιήθηκε μεταξύ των σημαντικότερων επιχειρήσεων της χώρας, βάσει δέκα αυστηρών οικονομικών κριτηρίων που πιστοποιούν την αξιοπιστία, την υγιή επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα.