Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στα εργοτάξια των αυτοκινητοδρόμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής προσωπικού για την ενίσχυση των εργοταξίων στους τέσσερις κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Συνολικά θα προσληφθούν 6.725 άτομα σε 18 διαφορετικές ειδικεύσεις και ειδικότητες.
Οι περισσότερες προσλήψεις (4.500 άτομα) θα γίνουν στην Ιόνια Οδό και ακολουθούν ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) με 1.200 άτομα, η Ολυμπία Οδός (1.000) και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου(25). Θα επιλεγεί κυρίως τεχνικό προσωπικό από τις κατασκευαστικές εταιρείες (η Κεντρική Οδός για τον Ε65), το οποίο θα εργασθεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2015 όταν και προβλέπεται να παραδοθεί το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα.


Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν υπάρχουν μεγάλα τεχνικά έργα (σήραγγες κυρίως), ενώ εκφράζεται η ελπίδα δεν θα προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις με αρχαιολογικά ευρήματα που θα επιβραδύνουν την πορεία των έργων.
Αυτά ξεκινούν από το 32ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Ξυνιάδας και ολοκληρώνονται στο 110ο χιλιόμετρο στην πόλη των Τρικάλων. Τα εργοτάξια που έχουν ήδη στηθεί είναι στο 60ο χιλιόμετρο (Ανάβρα) και στο 80ο χιλιόμετρο (Καρδίτσα) με τη συνολική πρόοδο του τμήματος να φτάνει το 25%.
Για τα έργα της β' φάσης (άγνωστη η ημερομηνία εκκίνησής τους), μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται τα νεότερα για το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα (σε αυτό προβλέπεται η κατασκευή της σήραγγας Δομοκού).
Για το βόρειο κομμάτι Τρίκαλα-Παναγία (που είναι και το πιο δύσκολο) όλα δείχνουν ότι πάμε σε νέα χάραξη, λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων.


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ενημέρωση»