Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοτική βραδιά, την Κυριακή 3 Αυγούστου

Δημοτική βραδιά, την Κυριακή 3 Αυγούστου στα Κτίσματα Πωγωνίου.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας 50χρονος που μετέφερε Αλβανό λαθρομετανάστη

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα,  στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 27χρονο ομοεθνή του,  ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου στη χώρα.

Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ιωαννίνων

Κάλεσμα στους πολύτεκνους και ιδιαίτερα στις οικογένειες εκείνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη διανομή τροφίμων και ειδών καθαριότητας απευθύνει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ιωαννίνων.
Πρόκειται για μεγάλες ποσότητες συσκευασμένων τροφίμων και ειδών καθαριότητας που συγκεντρώθηκαν μέσα από την πανελλαδική καμπάνια «Όλοι μαζί μια οικογένεια», τα οποία θα δοθούν σε 300 οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα.
Δικαιούχες θα είναι εννιά οικογένειες από τα Γιάννενα και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μπαλωμένος τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεχθούν θα είναι το δελτίο απορίας, η ανεργία των δύο γονέων και οι οικογένειες να διαθέτουν τουλάχιστον τέσσερα τέκνα.

Βασιλικό Πωγωνίου: Κλοπή θρησκευτικών κειμηλίων από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού

Είναι η έβδομη κλοπή που σημειώνεται στην περιοχή γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές.

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στο χωριό Βασιλικό Πωγωνίου.
Οι ιερόσυλοι διέρρηξαν την ξύλινη κεντρική πόρτα της εκκλησίας και άρπαξαν ένα κεντητό υφαντό, άμφια, ασημένιους σταυρούς, μπρούτζινα κηροπήγια, μία ασημένια λειψανοθήκη και χρηματικό ποσό από τα παγκάρια.

Η κλοπή εκτιμάται πως έγινε στο χρονικό διάστημα από τις 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.

Τα σενάρια για τα στεγαστικά δάνεια

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει όλες τις πιθανές εναλλακτικές δυνατές λύσεις

Κινήσεις σε πέντε μέτωπα σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό κλίμα με φοροελαφρύνσεις και τόνωση του επενδυτικού κλίματος.
Συγκεκριμένα:
Σχέδιο για την αποτελεσματική επίλυση του μείζονος προβλήματος των κόκκινων στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, με τρόπο ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των δανειοληπτών που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έτσι να αποφευχθούν οι πλειστηριασμοί, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων, προβλέπει ακόμα και την επιδότηση, ώστε οι δανειολήπτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι η χώρα με την ισχυρότερη κάλυψη της στεγαστικής πίστης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια θα προστατεύει τους οικονομικά αδύναμους, παρέχοντας διευκολύνσεις σε όσους πραγματικά δε μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές τους υποχρεώσεις των στεγαστικών τους δανείων».

Διαγράφονται οριστικά 200.000 «αιώνιοι φοιτητές»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαιώνει ότι θα εφαρμόσει το νόμο, βάζοντας τέλος σε ένα θέμα που επιβαρύνει τα οικονομικά των πανεπιστημίων - Τέσσερις στους δέκα φοιτητές καθυστερούν σημαντικά ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους.
Αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» είναι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε αποκλειστική του δήλωση στο protothema.gr, ο υπουργός Παιδείας είναι κατηγορηματικός ότι θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οι «αιώνιοι φοιτητές», δηλαδή όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, παρά τις ειδοποιήσεις από το 2007 έως το 2011.

«Κατοχύρωσαν» τον ακατάσχετο λογαριασμό τους 50.000 οφειλέτες

Από Δευτέρα θα πηγαίνουν να τον δηλώσουν και στην τράπεζα - Από τη επόμενη ημέρα, ο λογαριασμός αυτός θα προστατεύεται από κατασχέσεις της εφορίας, για υπόλοιπα έως 1.500 ευρώ
Τους 50.000 προσεγγίζουν ήδη πλέον οι οφειλέτες του δημοσίου, που έσπευσαν πρώτοι να προστατεύσουν τα χρήματα που έχουν στην τράπεζα από τις κατασχέσεις της εφορίες.
Πριν καν συμπληρωθούν 72 ώρες από την έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, καταχωρήθηκαν στο Taxisnet 39.550 δηλώσεις λογαριασμών. 
Ο ρυθμός των δηλώσεων θα αυξάνεται, όσο οι ενδιαφερόμενοι θα συγκεντρώνουν τα στοιχεία των λογαριασμών που ζητά η ηλεκτρονική εφαρμογή.
Πολλοί θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουν όμως, ποιον αριθμό λογαριασμού θα δηλώσουν, αφού οι άλλοι που έχουν στο όνομά τους δεν θα προσατεύονται από κατασχέσεις. Αν υπάρχει πάντως ήδη λογαριασμός μισθοδοσίας, παράλληλα με άλλους καταθετικούς λογαριασμούς, το υπουργείο Οικονομικών συστήνει να δηλώνεται αυτός ως προστατευόμενος. 

Ποιά είναι τα θύματα του νέου φόρου για τα ακίνητα

Οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, οι οποίοι ώς τώρα δεν επιβαρύνονταν με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, όσοι κατέχουν ψιλή κυριότητα, οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και οι ιδιοκτήτες αγροτοτεμαχίων είναι τα μεγάλα θύματα του νέου φόρου για την ακίνητα περιουσία, του ΕΝΦΙΑ.
Όπως αναφέρει "Το Βήμα της Κυριακής", από την άλλη λιγότερο φόρο σε σχέση με το χαράτσι καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, αφού ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά τι μικρότερος.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών και στο Καλπάκι Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά και το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (02-08-2014) το μεσημέρι στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει με προορισμό τον Τύρναβο Λάρισας, έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.
Επίσης, κατά τον έλεγχο, προέκυψε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη σήμερα (03-08-2014) τα ξημερώματα, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 27χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου στη χώρα.
Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης. 

''Κατούρησε η νύφη, σχόλασε ο γάμος”

Γράφει ο Κίτσος ο Αθαμάνας

(“Αμούντ” η ανάπτυξη της Ηπείρου  που επαγγέλθηκαν οι υπερπατριώτες της Εσπερίας)
Συνέδρια επί συνεδρίων, Συσκέψεις επί συσκέψεων... Συνεστιάσεων το ανάγνωσμα πρόσχωμεν...
Καούρες και βαρυστομαχιές...
Κυβικά το ανθρακούχο Ζίτσας για να ξεφουσκώσουν από τη μεγάλη “μάσα” οι επενδυντές !!!
Και πάει λέγοντας...
Όλα στο όνομα της ανάπτυξης της Ηπείρου!
 Μια ανάπτυξη:

“Π' όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει,
κι' όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων”. 
Κ. Παλαμάς

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε στο 3ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου, στο ορεινό Σαραντάπηχο Κορινθίας, την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε στο 3ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου, στο ορεινό Σαραντάπηχο Κορινθίας, την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014.
Την ΠΣΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Γιώργος Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής.

O Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά, με απόλυτη επιτυχία και με την στήριξη της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το 3ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου στο ορεινό Σαραντάπηχο Κορινθίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και σε υψόμετρο 1340 μέτρων,  την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, με την παρουσία πάνω απο 4.000 Σαρακατσαναίους και φίλους και το οποίο ήταν αφιερωμένο «στην Ανάγκη Διατήρησης της Σαρακατσάνικης Λαλιάς και την Ορθή Χρήση της Ελληνικής Γλώσσας»