Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Διαγράφονται οριστικά 200.000 «αιώνιοι φοιτητές»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαιώνει ότι θα εφαρμόσει το νόμο, βάζοντας τέλος σε ένα θέμα που επιβαρύνει τα οικονομικά των πανεπιστημίων - Τέσσερις στους δέκα φοιτητές καθυστερούν σημαντικά ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους.
Αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» είναι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε αποκλειστική του δήλωση στο protothema.gr, ο υπουργός Παιδείας είναι κατηγορηματικός ότι θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οι «αιώνιοι φοιτητές», δηλαδή όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, παρά τις ειδοποιήσεις από το 2007 έως το 2011.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο ΘΕΜΑ», ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση του protothema. gr σχετικώς με τους «λιμνάζοντες» φοιτητές, τονίζει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, και διευκρινίζει τα εξής:
«Από το 2007, αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν το Σεπτέμβριο του 2014. Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι. Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογίσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία».
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», το Σεπτέμβριο θα διαγραφούν από τα μητρώα όλων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας 200.000 φοιτητές, χωρίς να δοθεί καμία επιπλέον μεταβατική περίοδος.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr