Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Παρακάλαμος: «Ποδηλατοδρομία 2019», την Κυριακή 28 Ιουλίου, ώρα 8:30 π.μ.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Σώσινο», με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου, διοργανώνουν την «Ποδηλατοδρομία 2019», την Κυριακή 28 Ιουλίου, ώρα 8:30 π.μ..

Αφετηρία Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε βρεφονηπιακούς σταθμούς- ΚΔΑΠ 620 παιδιά μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Περί τα εξακόσια είκοσι (620) βρέφη, νήπια και παιδιά, οικογενειών με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, θα μπορούν να «φιλοξενηθούν» σε δημόσιους- ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».
Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω δύο πράξεων που,  με αποφάσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη,  εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Η μία έχει  συνολικό κόστος 1.562.679 ευρώ αφορά περί τα 563  άτομα και η δεύτερη με συνολικό κόστος 338.864 ευρώ αφορά περί τα 57 άτομα ΜεΑ. Η χρονική διάρκεια της πράξης είναι από 2 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. είναι δικαιούχος και των δύο πράξεων, οι οποίες εντάχθηκαν στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων» του Ε.Π. «Ήπειρος» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άνω Παρακάλαμος: Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής, την Τετάρτη 31 Ιουλίου για τους περιβαλλοντικούς αγώνες στην Ήπειρο (υδρογονάνθρακες, αιολικά, ποτάμια)


"ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2019"
Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής, την Τετάρτη 31 Ιουλίου στον Άνω Παρακάλαμο για τους περιβαλλοντικούς αγώνες στην Ήπειρο (υδρογονάνθρακες, αιολικά, ποτάμια). 

Γεροπλάτανος Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 27 Ιουλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 27  Ιουλίου, στο Γεροπλάτανο  Πωγωνίου. 

Παρακάλαμος: Πάρτι την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο «Plegma Cafe Bar»


Πάρτι την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο «Plegma Cafe Bar» στον Παρακάλαμο.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ της απαιτούμενης σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπήρχε και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Η θεατρική παράσταση "Ποια Ελένη;" στο Καλπάκι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου


Η θεατρική ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Καλπάκι την παράταση "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου, στις 9:00 μ.μ.

Σταυροσκιάδι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 27 Ιουλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 27  Ιουλίου, στο Σταυροσκιάδι Πωγωνίου. 

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Ιωάννινα


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 27χρονου ημεδαπού

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από πρακτορείο ΟΠΑΠ, που διαπράχθηκε το απόγευμα της 20-07-2019, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για το αδίκημα της κλοπής.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι ο 27χρονος, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία της υπαλλήλου του καταστήματος, αφαίρεσε από το ταμείο, χρηματικό ποσό.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Παραδοσιακό τραπέζι, το Σάββατο 27 Ιουλίου στο κυλικείο της εκκλησίας


Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν  παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι το Σάββατο 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  στο κυλικείο της εκκλησίας.
Θα προσφερθεί γιαχνί και κοφτός.

Περιεδρικά συρίγγια: Μπορούν να θεραπευτούν με βλαστοκύτταρα;


Αποτελεσματική είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων περιεδρικών συριγγίων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με συμβατικές χειρουργικές μεθόδους. Η έγχυση βλαστοκυττάρων μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τέτοια περίπτωση, ανεξάρτητα από το αν τα συρίγγια προκαλούνται από τη νόσο του Crohn, μια πάθηση σχετίζεται στενά με τη δημιουργία τους. Καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με την χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων, με τον αριθμό αυτών να είναι ανάλογος του μεγέθους του συριγγίου.
«Η νόσος του Crohn είναι μια μακροχρόνια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών, με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στον νεαρό πληθυσμό. Προκαλεί φλεγμονή του πεπτικού συστήματος ή του εντέρου. Εκτός από το ότι επηρεάζει τον βλεννογόνο του εντέρου, η φλεγμονή μπορεί επίσης να επεκταθεί βαθύτερα. Τα περιεδρικά συρίγγια είναι μια από τις συνηθισμένες επιπλοκές της νόσου και εμφανίζονται όταν αναπτύσσεται μία μη φυσιολογική δίοδος, σαν ένα κανάλι, μεταξύ του ορθού και κάποιου σημείου στο δέρμα», μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).