Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για τρέχοντα ζητήματα των Περιφερειών

Τρέχοντα ζητήματα των Περιφερειών (κινητικότητα προσωπικού, κατάρτιση προϋπολογισμού 2015, περικοπές) απασχόλησαν τη συνάντηση της ΕΝ.Π.Ε. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Ντινόπουλο και τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ιωαννίδη.
"Συζητήσαμε για την κινητικότητα του προσωπικού στην αυτοδιοίκηση. 
Εμείς έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από το 30- 40% του προσωπικού μας, λόγω συνταξιοδότησης. Με βάση Κ.Υ.Α. των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών η πληρωμή του προσωπικού των Περιφερειών γίνεται απευθείας από τις κεντρικές υπηρεσίες. 
Ζητήσαμε αυτή η απόφαση να ισχύσει και για την επόμενη πενταετία, συμπεριλαμβάνοντας και το προσωπικό που θα μεταταχθεί στις Περιφέρειες. 

H Αδελφότητα Μουσιωτίτσας Αθηνών-Πειραιώς συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στη Μαρτυρική Μουσιωτίτσα, ως ένδειξη φόρου τιμής των 152 θυμάτων από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 25η Ιουλίου 1943

Εκδηλώσεις μνήμης στη μαρτυρική Μουσιωτίτσα ως ένδειξη φόρου τιμής των 152 θυμάτων από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 25η Ιουλίου 1943, διοργανώνουν και φέτος από το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι τις 25 Ιουλίου ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η κοιλάδα του Λούρου», ο Σύλλογος Νέων της Μουσιωτίτσας, η Αδελφότητα Μουσιωτίτσας Αθηνών-Πειραιώς και ο Α.Ο. Κένταυρος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο, ώρα 10:00 μ.μ. θα γίνει στο γήπεδο μπάσκετ της Νέα Μουσιωτίτσας βραδιά νεολαίας από τον Α.Ο. Κένταυρο.
Την Δευτέρα, 21 Ιουλίου, ώρα 7:30 μ.μ. θα γίνει στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου της Κάτω Μουσιωτίτσας παιδικό πάρτι και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με διάφορες εκπλήξεις.
Την Τρίτη, 22 Ιουλίου θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου των ομάδων Α.Ο. Κένταυρος-Νέα Μουσιωτίτσα. 
Την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, ώρες 5 με 8 μ.μ. θα γίνει αιμοδοσία στο χώρο του Γυμνασίου στη Νέα Μουσιωτίτσα.
Την Πέμπτη, 24 Ιουλίου, ώρα 7:00 μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση στον τόπο εκτέλεσης των κατοίκων του χωριού από τους Γερμανούς, στην θέση «Σπιθάρι». Συγκεκριμένα, θα γίνουν τρισάγιο, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων, θα ακολουθήσει ο αγώνας «Δρόμος θυσίας» από «Σπιθάρι» έως Αγ. Νικόλαο, λαμπαδηδρομία από τον Αγ. Νικόλαο ως το μνημείο πεσόντων και θεατρικό δρώμενο.
Τέλος, την Παρασκευή, 25 Ιουλίου, ώρα 10:30 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στο Ναό Απ. Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας.
Θα ακολουθήσουν στις 11 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, χαιρετισμός του Δημάρχου, ομιλία για το χρονικό της ημέρας και κατάθεση στεφάνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 22ης/16-07-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 16-07-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 02-07-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 22/16-07-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα
913. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β' τρίμηνο έτους 2014 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
914. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων οικ. έτους 2014, όπως διαμορφώθηκε μετά την 3η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
915. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Άρτας οικ. έτους 2014, όπως διαμορφώθηκε μετά την 3η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.

Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ. Μάξιμου

Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ. Μάξιμου έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 Ιουλίου, ώρα 7:00 μ.μ..
Το τελετουργικό είναι το εξής:
-Στις 18:30, στα όρια των Νομών Γρεβενών, Τρικάλων και Ιωαννίνων θα γίνει η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Μάξιμου από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
-Στις 19:00, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων θα γίνει η υποδοχή του νέου μητροπολίτη από τον δήμαρχο της πόλης κ. Φίλιππα Φίλιο, τις τοπικές αρχές, τον ιερό κλήρο και τους κατοίκους της πόλης.
-Στις 19:45, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης.
-Στις 20:00 θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Grand Serai

-Την Δευτέρα 21 Ιουλίου  στις επτά και μισή το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών στη συγκέντρωση της Ομάδας Ελεύθερων Επαγγελματιών κατά του ΟΑΕΕ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 Στην συγκέντρωση της Τετάρτης 16-7-14 της πόλης μας προσήλθε και ενημερώθηκε για τον τρόπο που μπορεί να συμμετέχει στις ομαδικές προσφυγές.
Η ενημέρωση έγινε από τα μέλη της επιτροπής κατά του ΟΑΕΕ Λάππα Ελευθέριο, Σίσκα Ιωάννη και Φώτο Ιωάννη επίσης το νομικό μέρος ανέλυσε ο νομικός Κων/νος Ντακαλέτσης και διευκρινήσεις σε οικονομικά θέματα έδωσε ο οικονομολόγος Άρης Παπαμιχαήλ.
 Οι απορίες του κόσμου ήταν πολλές στις οποίες δυστυχώς δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλες, λόγω του περιορισμένου χρόνου της εκδήλωσης.
Η συμμετοχή του κόσμου μας ήταν ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί πλέον σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Τα μηνύματα αγανάκτησης για την βάρβαρη πολιτική που ασκείτε σε κάθε μικρή επιχείρηση φτάνουν πλέον στο σημείο της οργής και του μίσους.
Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης να στηρίξει την ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι φανερή και απροκάλυπτη.
Οι θυσίες μας ,ο ιδρώτας και το αίμα μας δημιούργησαν τον οργανισμό του ΟΑΕΕ για να μας παρέχει ασφάλεια και μια αξιοπρεπή σύνταξη. Δυστυχώς όμως  οι κυβερνήσεις μαζί με τις διοικήσεις του οργανισμού «έπαιξαν» τα λεφτά μας σε ομόλογα και χρηματιστήριο  ότι έμεινε από τις «επενδύσεις» το κούρεψαν στο περίφημο PSI με αποτέλεσμα από 48δις ευρώ αποθεματικά το 2009, ο ΟΑΕΕ, να έχει το 2013 μόλις 50εκ. ευρώ.
Αφού λοιπόν κατέστρεψαν το ταμείο μας τώρα τα βέλη τους στρέφονται προς τους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους.
Μας χρεώνουν με υπέρογκες προσαυξήσεις, μας χρεώνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν μας παρέχουν, δεν μας θεωρούν τα βιβλιάρια ασθενείας, μας ανεβάζουν τα ασφάλιστρα ανά τριετία, μας σέρνουν στα δικαστήρια σαν τους εγκληματίες επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις εισφορές που έπρεπε να μειώσουν από το 2009, μας κατασχέτουν την περιουσία μας και μας αφαιρούν το δικαίωμα να την υπερασπιστούμε.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!
Πάνω από 100 άτομα δηλώσαν συμμετοχή, σε πρώτη φάση, για  προσφυγές που ήδη ετοιμάζονται.
Επίσης από την ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ πάνω από 730 άτομα είναι έτοιμοι για τις προσφυγές.
 Σύντομα (μόλις ξεκαθαριστεί το θέμα της διαδικασίας με τους δικηγόρους) όλοι όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ενημερωθούν ο κάθε ένας προσωπικά, για το που και το πώς θα καταθέσουν τα χαρτιά που θα τους ζητηθούν ώστε να προχωρήσουμε στην άμεση κατάθεση των προσφυγών.
 Πρέπει να σημειωθεί πως σημαντικός αριθμός εθελοντών που ξεπερνάει τους 20 δήλωσαν έτοιμοι σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και κλιμάκωσης του αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. 
Άμεσα, λοιπόν, θα συναντηθούμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ιδέες και προτάσεις.


ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ!!

"Ψαλίδι" στο ΕΚΑΣ για χιλιάδες συνταξιούχους

Οι τροικανοί ξεκαθάρισαν ότι τα στοιχεία που έχουν δείχνουν ότι υπήρξε υπέρβαση στη χρηματοδότηση από το κράτος σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΣ και ζήτησαν περικοπές. 
Κάπως έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι είναι ήδη αντιμέτωποι με το φάσμα νέων περικοπών στο επίδομα
Εφέτος έλαβαν για πρώτη φορά ΕΚΑΣ σχεδόν 13.000 συνταξιούχοι ενώ συνολικά οι δικαιούχοι είναι σχεδόν 168.000.
Τα στελέχη της τρόικας στη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ξεκαθάρισαν ότι διαπίστωσαν υπερβάσεις σε ό,τι αφορά στο 2014 και ζήτησαν αυτές να μην επαναληφθούν τον επόμενο χρόνο.
Κάπως έτσι η τρόικα πιέζει για περικοπές, μείωση δηλαδή του ΕΚΑΣ που λαμβάνεται ως βοήθημα από χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν μικρές συντάξεις. 
Η τρόικα δηλαδή για ακόμη μια φορά ζητά περικοπές από φτωχούς αδιαφορώντας για οποιαδήποτε κοινωνική πολιτική.
 
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

ΟΓΑ: Καταβάλλεται σήμερα η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων

Καταβάλλεται σήμερα από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013.
Η πληρωμή αφορά τους 449.384 δικαιούχους που θα λάβουν τη 2η δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2014. Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει, όσους είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21, (μέσω του taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30 η Ιουνίου 2014.
Το επίδομα θα λάβουν και 7.782 δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.
Με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης διευκρινίζει ότι:
- Οι αιτήσεις Α21 που υποβλήθηκαν μετά τις 30/6/2014, θα ικανοποιηθούν σε επόμενη πληρωμή.
- Οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

- Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δήμου Πωγωνίου, το Σάββατο 19 Ιουλίου στο Δελβινάκι, ώρα 10:00 π.μ.

Το Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δήμου Πωγωνίου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στο κτίριο του παλαιού Παρθεναγωγείου στο Δελβινάκι και θα ξεκινήσει στις 10:00.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν εργασίες των σπουδαστών, των διδασκόντων και των συνεργατών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» του ΕΜΠ.
Το ανθρώπινο δυναμικό του μεταπτυχιακού επιχειρεί, μελετώντας σε βάθος τα χαρακτηριστικά της περιοχής, να δώσει διεξόδους στα προβλήματα και να προτείνει, μέσω των εργασιών, νέους αναπτυξιακούς δρόμους για το Δήμο Πωγωνίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα www.mountains.ntua.gr  του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών».  

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για απάτη σε βάρος ιδιοκτήτη ιχθυοκαλλιέργειας στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθησαν, χθες (16-07-2014) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 46, 43 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για εξαπάτηση σε βάρος ιδιοκτήτη μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας που έλαβε χώρα το τελευταίο δεκαήμερο στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
Αναλυτικότερα, οι κατηγορούμενοι, παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι εντολοδόχοι ξένης εταιρείας, προμηθεύτηκαν από ιδιοκτήτη μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, μεγάλες ποσότητες αλιευμάτων, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εμπορεύματος και έχοντας ως σκοπό να πουλήσουν οι ίδιοι τα ψάρια στην εγχώρια αγορά, αποκομίζοντας έτσι μεγάλο περιουσιακό όφελος.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο του 46χρονου δράστη, το οποίο ήταν έμφορτο με ποσότητα νωπών ψαριών, βάρους (8,1) τόνων ενώ τα ψάρια αποδόθηκαν στον παθόντα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες ομοειδείς εγκληματικές πράξεις.

Νάκας και Κοζανίτης οι νέοι ενωσιακοί προπονητές


Μετά το Δ.Σ. της ΕΠΣΗΠ, (16/07/14) ο Τάκης Νάκας και ο Αντώνης Κοζανίτης πήραν τις δύο θέσεις των ενωσιακών τεχνικών.
Ο Τάκης Νάκας μετά από μια επιτυχημένη διετή παρουσία στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά  μαζί με τον Αντώνης Κοζανίτης θα αποτελέσουν τους ενωσιακούς προπονητές την νέα αγωνιστική περίοδο.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών και τεσσάρων λαθρομεταναστών

Για τη διακίνηση χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός

Συνελήφθησαν, χθες (16-07-2014) αργά το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά τεσσάρων παράνομων αλλοδαπών.
Αρχικά, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν, με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 21χρονος δράστης, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Ασφάκα, όπου συνελήφθη ο 21χρονος διακινητής καθώς και τέσσερις ομοεθνείς του, δύο άνδρες, 23 και 30 ετών καθώς και δύο γυναίκες, 29 και 31 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Λίγο αργότερα, στο 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, συνελήφθη και ο 37χρονος διακινητής, ο οποίος προπορεύονταν με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Κατασχέθηκαν:
τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση των λαθρομεταναστών.
το χρηματικό ποσό των -1.390- ευρώ.
διακόσια -200- λεκ Αλβανίας, πέντε (5) δολάρια και δέκα (10) φράγκα Ελβετίας.
εννέα (9) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια που έγιναν στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 23χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, ο 23χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας:
Την 15-16/08/2013, αφού παραβίασε, με αιχμηρό αντικείμενο, παράθυρο υπνοδωματίου ισόγειας κατοικίας, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -4.100- ευρώ.
Την 06-09-2013, αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα μονοκατοικίας, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ, ένα κλειδί αυτοκινήτου και δύο κινητά τηλέφωνα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
       
    Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75 παρ.6  του  Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής   σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  18η Ιουλίου 2014, ημέρα Παρασκευή  & ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ με θέματα:

1. Σχετικά με έγκριση 1ου πρακτικού και της γνωμοδότησης ενστάσεων του 1ου πρακτικού  του διαγωνισμού του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων Δήμου Πωγωνίου.
2.Σχετικά με ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Πωγωνίου λόγω έκτακτων γεγονότων έως υπογραφή νέας σύμβασης με τον νέο ανάδοχο του διαγωνισμού και σε καμία περίπτωση άνω των 60 ημερών .
3. Επικύρωση αποτελέσματος επανελέγχου των δικαιολογητικών της Κ/Ξ «Π.Παπαδημητρίου & Σια Ο.Ε. – Γερογιάννης Ιωάννης» για το έργο «Εκθετήριο – Εργαστήρι ψηφιδωτών Γ. & Ν. Κολέφα».  
4. Επικύρωση αποτελέσματος επανελέγχου των δικαιολογητικών της    Ένωσης Εταιρειών «EMETRIS A.E. – DOTSOFT A.E.» για την υλοποίηση του έργου: “Promote Indigenous development by enhancing local Branding through primary, secondary and tertiary economic sector Clusters and Innovation Nodes”», με το ακρωνύμιο “BrandINode” στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος  “Greece – Albania” IPA Cross-Border Programme 2007 – 2013” .
*Λόγω  λήξης σύμβασης αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου  και μη έγκαιρης ανάδειξης νέου αναδόχου λόγω ενστάσεων που έχουν υποβληθεί.  ( αφορά 1ο και 2ο θέμα)
*Λόγω  λήξης προγραμμάτων ( αφορά 3ο και 4ο  θέμα)                                                                          

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Εξιχνιάστηκε κλοπή από εμπορική επιχείρηση στη Στεφάνη Πρέβεζας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε σε εμπορική επιχείρηση στη Στεφάνη Πρέβεζας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 23χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 31-05 έως 02-06-2014, εισήλθε στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης και αφού έκοψε καλώδια από κάμερες, αφαίρεσε πετρέλαιο (300) λίτρων από σταθμευμένα φορτηγά, μία πλάστιγγα καθώς και σύρμα χορτοδεσίας (675) κιλών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών

Κατασχεθήκαν, μεταξύ άλλων, (8,5) γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά τσέπης

Συνελήφθησαν χθες (16-07-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο 68χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε χρήστες της πόλης των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, ενήργησαν έλεγχο στους δράστες και έρευνα σε ξυλουργείο και σπίτι ιδιοκτησίας τους, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
τέσσερις συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (8,5) γραμμαρίων
μία ηλεκτρονική ζυγαριά τσέπης
ένα μεταλλικό κυλινδρικό συμπιεστή
δύο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση και οι διασυνδέσεις τους.