Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών στη συγκέντρωση της Ομάδας Ελεύθερων Επαγγελματιών κατά του ΟΑΕΕ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 Στην συγκέντρωση της Τετάρτης 16-7-14 της πόλης μας προσήλθε και ενημερώθηκε για τον τρόπο που μπορεί να συμμετέχει στις ομαδικές προσφυγές.
Η ενημέρωση έγινε από τα μέλη της επιτροπής κατά του ΟΑΕΕ Λάππα Ελευθέριο, Σίσκα Ιωάννη και Φώτο Ιωάννη επίσης το νομικό μέρος ανέλυσε ο νομικός Κων/νος Ντακαλέτσης και διευκρινήσεις σε οικονομικά θέματα έδωσε ο οικονομολόγος Άρης Παπαμιχαήλ.
 Οι απορίες του κόσμου ήταν πολλές στις οποίες δυστυχώς δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλες, λόγω του περιορισμένου χρόνου της εκδήλωσης.
Η συμμετοχή του κόσμου μας ήταν ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί πλέον σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Τα μηνύματα αγανάκτησης για την βάρβαρη πολιτική που ασκείτε σε κάθε μικρή επιχείρηση φτάνουν πλέον στο σημείο της οργής και του μίσους.
Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης να στηρίξει την ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι φανερή και απροκάλυπτη.
Οι θυσίες μας ,ο ιδρώτας και το αίμα μας δημιούργησαν τον οργανισμό του ΟΑΕΕ για να μας παρέχει ασφάλεια και μια αξιοπρεπή σύνταξη. Δυστυχώς όμως  οι κυβερνήσεις μαζί με τις διοικήσεις του οργανισμού «έπαιξαν» τα λεφτά μας σε ομόλογα και χρηματιστήριο  ότι έμεινε από τις «επενδύσεις» το κούρεψαν στο περίφημο PSI με αποτέλεσμα από 48δις ευρώ αποθεματικά το 2009, ο ΟΑΕΕ, να έχει το 2013 μόλις 50εκ. ευρώ.
Αφού λοιπόν κατέστρεψαν το ταμείο μας τώρα τα βέλη τους στρέφονται προς τους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους.
Μας χρεώνουν με υπέρογκες προσαυξήσεις, μας χρεώνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν μας παρέχουν, δεν μας θεωρούν τα βιβλιάρια ασθενείας, μας ανεβάζουν τα ασφάλιστρα ανά τριετία, μας σέρνουν στα δικαστήρια σαν τους εγκληματίες επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις εισφορές που έπρεπε να μειώσουν από το 2009, μας κατασχέτουν την περιουσία μας και μας αφαιρούν το δικαίωμα να την υπερασπιστούμε.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!
Πάνω από 100 άτομα δηλώσαν συμμετοχή, σε πρώτη φάση, για  προσφυγές που ήδη ετοιμάζονται.
Επίσης από την ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ πάνω από 730 άτομα είναι έτοιμοι για τις προσφυγές.
 Σύντομα (μόλις ξεκαθαριστεί το θέμα της διαδικασίας με τους δικηγόρους) όλοι όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ενημερωθούν ο κάθε ένας προσωπικά, για το που και το πώς θα καταθέσουν τα χαρτιά που θα τους ζητηθούν ώστε να προχωρήσουμε στην άμεση κατάθεση των προσφυγών.
 Πρέπει να σημειωθεί πως σημαντικός αριθμός εθελοντών που ξεπερνάει τους 20 δήλωσαν έτοιμοι σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και κλιμάκωσης του αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. 
Άμεσα, λοιπόν, θα συναντηθούμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ιδέες και προτάσεις.


ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ!!