Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Ετήσιος χορός την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30, στο κέντρο «Ο Χρήστος» στο Χαλάνδρι Λεωφόρος Δουκίσσης Πλακεντίας 34, μετά τη πλατεία Κέννεντυ

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τον ετήσιο χορό της Αδελφότητας.
Ο χορός θα γίνει στο κέντρο «Ο Χρήστος» στο Χαλάνδρι Λεωφόρος Δουκίσσης Πλακεντίας 34, μετά τη πλατεία Κέννεντυ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 12:30.
Η τιμή πρόσκλησης θα είναι 17 ευρώ με πλούσιο μενού.
Με επιλογή τεσσάρων πιάτων, κρασί, αναψυκτικά, ορχήστρα με παραδοσιακά και λαϊκά.
Σας καλούμε όλους να δώσετε το παρόν, να ενισχύσετε τη προσπάθεια της Αδελφότητας με τη καλή σας διάθεση.
Υποσχόμαστε μια ιδιαίτερη μέρα διασκέδασης, χαράς και συντροφιάς, τόσο για τους μεγάλους, όσο και για τα μικρά παιδιά που θα απολαύσουν τις δικές τους εκπλήξεις.

Σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε την εκδήλωση, να διασκεδάσουμε, να ανταλλάξουμε ευχές και να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί, όπως παλιά.

Αποστολή του STAR στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στο ακριτικό Πωγώνι

Οδοιπορικό του Star στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων καταγράφει τη δύσκολη καθημερινότητα των λιγοστών κατοίκων της μεθορίου.

Αντάμωμα και γλέντι της Αδελφότητας Χαραυγής Πωγωνίου, τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 13:00, στο «Αρχοντικό Hall», Καρπενησίου 20, Περιστέρι

Πρόσκληση
Η Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου προσκαλεί όλα τα μέλη της αλλά και όλους τους φίλους της στην ετήσια χοροεσπερίδα στις 12 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Κυριακή, στις 13:00 το μεσημέρι, στο Αρχοντικό Hall, Καρπενησίου 20 Περιστέρι.
Τιμή πρόσκλησης: 20 ευρώ ( περιλαμβάνει πλήρες μενού, αναψυκτικά, κρασί, εμφιαλωμένο νερό, φρούτα).
Για παιδιά έως 12 ετών η τιμή είναι 10 ευρώ με παιδικό μενού.
Την διασκέδαση μας αναλαμβάνουν ο Τάσος Μαγκλάρας στο κλαρίνο μαζί με την ορχήστρα του και ο Χρήστος Πότσης στο τραγούδι.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ της Αδελφότητας!
Σας περιμένουμε όλους!


To Δ.Σ. της Αδελφότητας

Προσκλήσεις Ε.Π. ''Ήπειρος 2014-2020" για την Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης"

Δύο προσκλήσεις του Άξονα Προτεραιότητας 2 "Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη", έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου.
Η πρώτη δράση αφορά την "ανάπτυξη συστημάτων για την παρακολούθηση, αξιολόγηση και δημιουργία μοντέλων για την εξέλιξη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε επιμέρους υψηλής σημαντικότητας περιοχές", η οποία χρηματοδοτείται με 500.000 ευρώ.
Η δεύτερη δράση αφορά την «Ανάπτυξη σχεδιασμού και ανάληψη δράσεων για πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από κατολισθητικά φαινόμενα», με την χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.
Οι δυνητικοί δικαιούχοι και των δύο προκηρυσσόμενων δράσεων είναι τα  εποπτευόμενα από τη ΓΓΕΤ Ερευνητικά Κέντρα/Ινστιτούτα και Τεχνολογικοί Φορείς, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Οι προτάσεις θα υποβληθούν από 6 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι και την 9η Ιουνίου 2017, ώρα 2 το μεσημέρι.
Περαιτέρω πληροφορίες για το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στoν κ. Μανώλη Ματσάγκα, τηλέφωνο 2651 3 60522.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σταύρος Καλογιάννης: Θετική εξέλιξη η έγκριση της ΜΠΕ του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα.
Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:

«Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί μία θετική εξέλιξη γι’ αυτό το σημαντικό έργο υποδομής του Νομού μας. Ενημέρωσα τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Παπασπύρου για την εξέλιξη και συνεργαζόμαστε με τον ανάδοχο της μελέτης και το Υπουργείο Υποδομών, ώστε να κινηθεί η τελική φάση της μελέτης, παράλληλα με τις αναγκαίες γεωτεχνικές έρευνες. Μέσα στο γενικότερο κλίμα ακινησίας που διέπει τα δημόσια έργα, είναι θετικό ότι, με πρωτοβουλία ορισμένων Υπηρεσιών, κινούνται έργα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί και δημοπρατηθεί προ διετίας, όπως ο οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα, τον οποίο είχαμε χρηματοδοτήσει, το 2013, από το τότε Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, με 2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μελέτες και έρευνες του οδικού έργου, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί στη συνέχεια η κατασκευή του».

Περιφέρεια Ηπείρου: Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκε η ανάδειξη του μικρού θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας

Mε απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" η πράξη για τις "Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας, με δημόσια δαπάνη 749.400,00 €.
Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν, μεταξύ άλλων,  είναι οι εξής:  τοποθέτηση κιγκλιδώματος, μεταλλικής θύρας εισόδου και ελαφρών περιφράξεων, αποψιλώσεις,  απομάκρυνση επιχώσεων,  περαιτέρω διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία διαδρομής περιήγησης-στάσεων θέασης και την τοποθέτηση στεγάστρων. Θα κατασκευαστούν, επίσης, πέργολες και καθίσματα. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν  φυτεύσεις, διαμόρφωση κλίμακας πρόσβασης από το επίπεδο της περιμετρικής οδού στο επίπεδο του θεάτρου, σύνδεση στα δίκτυα ΟΚΩ, μεταφορά του δικτύου ομβρίων και αποχέτευσης σε διαφορετική θέση από την σημερινή, μελέτη φωτισμού ανάδειξης του χώρου του θεάτρου και η εγκατάσταση δικτύου φωτισμού ανάδειξης, συντήρηση και αποκατάσταση του αρχαίου δομικού υλικού, φωτογραφική τεκμηρίωση. Αντιστήριξη πρανών αρχαιολογικού χώρου με τη χρήση μικροπασσάλων. 
Δικαιούχοι φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου. Ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίστηκε η 1η Μαρτίου 2017 και λήξης η 31η Αυγούστου 2019.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκίνησαν σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, η κατάθεση αιτήσεων για την κοινωφελή εργασία

Ξεκίνησε σήμερα  και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 η κατάθεση αιτήσεων για την κοινωφελή εργασία.
Στο Δήμο Πωγωνίου έχουν εγκριθεί 34 θέσεις με τη κατάθεση των αιτήσεων να γίνεται ηλεκτρονικά, στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μόνο μία (1) ειδικότητα και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
1.  Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

7. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε σπίτι 87χρονης ημεδαπής στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, ύστερα από αναζητήσεις, στο Κηπάκι Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 20 ετών ενώ αναζητείται και ένας 19χρονος συνεργός τους

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπτωση ληστείας, που έγινε χθες (23-01-2017) το πρωί, σε σπίτι ηλικιωμένης ημεδαπής, στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Κηπάκι Τρικάλων, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων και του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία.
Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και έναν 19χρονο συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι χθες το πρωί, στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, ο 20χρονος μαζί με τον 19χρονο, μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι 87χρονης ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν χρήματα και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, όπου ανέμενε ο 29χρονος συνεργός τους.
Αστυνομικοί διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις και μετά από επισταμένη έρευνα, συλλέγοντας και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών και να εντοπίσουν και να συλλάβουν, χθες το απόγευμα, τους δύο εξ αυτών, στο Κηπάκι Τρικάλων.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων ενώ επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης του εγκλήματος και διαφυγής.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό του συνεργού τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία με τροχονόμους, αλλά και με έντυπο ενημερωτικό υλικό για θέματα οδικής ασφάλειας
Προτεραιότητα δόθηκε στην ενημέρωση των μικρών μαθητών με διαδραστικά μέσα, με στόχο την εμπέδωση κυκλοφοριακής αγωγής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των οδηγών και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.
Η Έκθεση Τροχαίας, παρέμεινε ανοιχτή προς τους πολίτες, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20-01-2017 και υποδέχτηκε πλήθος κόσμου, εκπροσώπους φορέων και τοπικών αρχών, μέλη των σωματείων φορτηγών και ταξί καθώς και περίπου 1.200 μαθητές. 

Στο πλαίσιο της πενθήμερης λειτουργίας της Έκθεσης, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, μέσα από διαδραστικά μέσα και χρήση προσομοιωτή σύγκρουσης, προκειμένου να αντιληφθούν πρώτον τη σπουδαιότητα χρήσης της ζώνης ασφάλειας και δεύτερον την οδηγική συμπεριφορά ενός οχήματος σε διάφορες συνθήκες οδήγησης.
Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρους και εκπαιδευμένους τροχονόμους, σε θέματα οδικής ασφάλειας, με στόχο την εμπέδωση της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής παιδείας. 


Στο πλαίσιο αυτό, στον χώρο της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας, ενώ στους μικρούς επισκέπτες διανεμήθηκαν φυλλάδια και έντυπα με συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής.

Έως το τέλος του μήνα πληρώνεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για αγορές εντός του 2016

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν έως το τέλος του μήνα στην πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης προβλέπεται ρητά στην εκδοθείσα Απόφαση ότι, «για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 31.12.2016, το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως 31 Ιανουαρίου 2017».
Ενώ, «για αιτήσεις που υποβάλλονται από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2017 το ποσό του επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2017».
Έτσι όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης έως το τέλος του χρόνου και έχουν προχωρήσει στην υποβολή της σχετικής αίτησης στο TAXISnet και πληρούν τα σχετικά κριτήρια θα λάβουν το επίδομα τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.
Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης λήγει στις 31 Μαΐου 2017 ενώ η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στις 30 Απριλίου 2017.

Μορφάτι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση

Οι δράστες, οι οποίοι στερούνταν επιπρόσθετα νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, επέβαιναν σε λεωφορείο, ενώ στις αποσκευές τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -21.708- γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν, σήμερα (23-01-2017) το μεσημέρι στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν στις αποσκευές τους, δεκαοκτώ δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (21.708) γραμμάριων.
Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων, τις οποίες παρακολούθησε εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής ο Μ. Θεοφυλάτος.
Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη εξέλεξε τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, ενώ μέσα από ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο η Συνδιάσκεψη ψήφισε ομόφωνα την παρακάτω Πολιτική Απόφαση.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής μέχρι σήμερα, βιώσαμε  συμπυκνωμένο ιστορικό χρόνο με καταιγιστικές εξελίξεις τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στη χώρα μας. Το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος ανέλυσε διεξοδικά αυτές τις εξελίξεις.
Κορυφαία εξέλιξη για τη χώρα μας υπήρξε η ανάληψη της διακυβέρνησης από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015. Κομβικές στιγμές υπήρξαν το συγκλονιστικό  δημοψήφισμα με το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στους εκβιασμούς των ευρωπαϊκών ελίτ, ο επώδυνος συμβιβασμός τον Ιούλη του 2015 και η νίκη στις εκλογές το Σεπτέμβρη του 2015 που άνοιξε το δρόμο για μια νέα φάση της πορείας της χώρας σύνθετη και δύσκολη, αλλά με ελπίδα και προοπτική.
Σήμερα βρισκόμαστε ξανά σ ένα σταυροδρόμι με αυξημένες προοπτικές για δίκαιη ανάπτυξη και συνολική ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, εφόσον καταφέρουμε να υπερβούμε τις δυσκολίες στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τη λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων  για την απομείωση του χρέους και το άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση.
Όλα τα παραπάνω διαδραματίζονται μέσα σε μεταβαλόμενο διεθνές περιβάλλον, με αλλαγές  οι οποίες επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων όλου του πλανήτη. Η προάσπιση της ειρήνης στην Ευρώπη και την περιοχή μας αποτελεί τη βασική προτεραιότητα των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων βιώνουν όλη αυτή την περίοδο με αγωνία και απογοήτευση, αλλά και με καρτερία και ελπίδα. Αντιλαμβάνονται τη δύσκολη μάχη που δίνει η Αριστερά, αντιλαμβάνονται, ιδιαίτερα τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, τη φροντίδα και την ταξική μεροληψία προς όφελός τους, χρεώνοντάς μας ωστόσο  τις εσφαλμένες εκτιμήσεις, τις καθυστερήσεις, τον κακό συντονισμό και την ατολμία, καθώς η καθημερινότητα για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Το κόμμα μας την ίδια περίοδο πέρασε από ταραγμένες καταστάσεις με τη διάσπαση και την αποχώρηση από τις γραμμές του αγωνιστών της αριστεράς, παραμένει όμως όρθιο και μαχητικό έτσι ώστε να πραγματοποιήσει κρίσιμες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό  διάστημα.
Συνολικά αποτιμούμε θετικά τη δράση της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, παρά τις όποιες αδυναμίες,  παραλείψεις και  λάθη που διαπιστώθηκαν.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης κόβει την πίτα του και γλεντάει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, 12.30 το μεσημέρι, στο κέντρο «Το Κάστρο» Υμηττός, Ειδομένης & Τριπόλεως 3 (Πλησίον Μετρό Δάφνης. Απέναντι από τη Γυμναστική Ακαδημία)


Ανακοίνωση
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και το γλέντι που θα ακολουθήσει,
τη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, 12.30 το μεσημέρι, στο κέντρο «Το Κάστρο» Υμηττός, Ειδομένης & Τριπόλεως 3 (Πλησίον Μετρό Δάφνης. Απέναντι από τη Γυμναστική Ακαδημία)
Μια αληθινή Ηπειρώτικη συνάντηση με την ορχήστρα του Ναπολέοντα Δάμου, στο τραγούδι ο Δημήτρης Τζουμερκιώτης.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Με ληξιπρόθεσμες οφειλές 310.000 αγρότες

Στοιχεία για το ρυθμό είσπραξης εισφορών που καταβάλλουν οι αγρότες έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου για τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, το ποσό που εισπράχθηκε συνολικά το έτος 2016 (Β΄ εξάμηνο 2015 + Α΄ εξάμηνο 2016) ανήλθε στο ποσό των 588.261.000 ευρώ, έναντι 488.817.000 ευρώ που εισπράχθηκε το έτος 2015.
Ο αριθμός των ασφαλισμένων που είχαν ληξιπρόθεσμες εισφορές την 31/12/2016 ανήλθε σε 310.591, με συνολικό ποσό οφειλής 821.810.000 ευρώ, έναντι αντίστοιχα, 344.733 ασφαλισμένων την 31/12/2015, με συνολικό ποσό οφειλής 857.418.000 ευρώ.
«Σε κάθε περίπτωση, είναι πασιφανές ότι τα συνολικά μεγέθη είναι βελτιωμένα συγκριτικά με το προηγούμενο έτος 2015, γεγονός που αποτελεί μία θετική εξέλιξη για την πορεία των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το έτος 2017», σημειώνει το υπουργείο.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr