Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε σπίτι 87χρονης ημεδαπής στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, ύστερα από αναζητήσεις, στο Κηπάκι Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 20 ετών ενώ αναζητείται και ένας 19χρονος συνεργός τους

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπτωση ληστείας, που έγινε χθες (23-01-2017) το πρωί, σε σπίτι ηλικιωμένης ημεδαπής, στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Κηπάκι Τρικάλων, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων και του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία.
Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και έναν 19χρονο συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι χθες το πρωί, στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, ο 20χρονος μαζί με τον 19χρονο, μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι 87χρονης ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν χρήματα και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, όπου ανέμενε ο 29χρονος συνεργός τους.
Αστυνομικοί διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις και μετά από επισταμένη έρευνα, συλλέγοντας και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών και να εντοπίσουν και να συλλάβουν, χθες το απόγευμα, τους δύο εξ αυτών, στο Κηπάκι Τρικάλων.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων ενώ επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης του εγκλήματος και διαφυγής.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό του συνεργού τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.