Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Μέχρι τις 15 Ιουνίου τα προνοιακά επιδόματα


Μετ' εμποδίων γίνεται η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.
Στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας και Υγείας διαβεβαιώνουν ότι τα χρήματα θα πιστωθούν στις 15 Ιουνίου, και με ένα μήνα καθυστέρηση, στους λογαριασμούς των δικαιούχων (θα αφορούν το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου).
Την ίδια στιγμή, αποδίδουν την καθυστέρηση στις εκλογές, αλλά και στο έργο της ψηφιοποίησης του εθνικού αρχείου δικαιούχων.
Παρά τους εντατικούς ρυθμούς εργασίας του αρμόδιου φορέα στο υπουργείο Υγείας, η ψηφιοποίηση του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Οι 203.000 δικαιούχοι που απέμειναν μετά την ολοκλήρωση της απογραφής ελέγχονται εξονυχιστικά μέσω διασταυρώσεων με άλλα αρχεία και καταλόγους πχ του υπουργείου Εργασίας, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη κ.α., καθώς στόχος των αρμοδίων είναι να μην καταβληθεί ούτε  ευρώ ως επίδομα σε τυχόν «μαϊμού» - δικαιούχους.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και πωλούσε παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους

Συνελήφθη χθες (10-05-2012) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων. Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχει παράνομα στην κατοχή του προς πώληση:
Εκατόν εξήντα εννιά (169) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD )
Εκατόν πενήντα τρεις (153) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD) χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αηδονοχώρι Κόνιτσας: Συνελήφθη λαθροθήρας με προηγμένο εξοπλισμό!

Μία ακόμη επιτυχία στον πόλεμο κατά των λαθροθήρων είχαν οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, καθώς εντόπισαν και συνέλαβαν «κυνηγό» για παράνομη θήρα αγριογούρουνου.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτή, είναι ότι ο συγκεκριμένος λαθροθήρας κυνηγούσε νύχτα έχοντας στην κατοχή του πανάκριβο, εξελιγμένο σύστημα νυχτερινής όρασης που περιλάμβανε κάμερα ενσωματωμένη στο όπλο, η οποία συνδεόταν με διόπτρες που προσαρμόζονταν στα μάτια!
Σύμφωνα μάλιστα με την Κ.Ο.Η. το κόστος του εξοπλισμού ξεπερνούσε τις 20.000 ευρώ!
Η σύλληψη του λαθροθήρα έγινε βραδινές ώρες σε δασική περιοχή του Αηδονοχωρίου Κόνιτσας, ύστερα από συστηματική παρακολούθηση της περιοχής από θηροφύλακες οι οποίες είχαν εντοπίσει φυλάχτρα πάνω στα δέντρα και καλαμπόκια προκειμένου να προσελκυστούν τα αγριογούρουνα.
Οι θηροφύλακες έστησαν ενέδρα και όταν εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα το σταμάτησαν και συνέλαβαν τον οδηγό του. Τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους, καθώς ο δράστης παραδέχτηκε την ενοχή του, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

ΜΕΤΣΟΒΟ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθησαν χθες (10-05-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 ετών, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους, κατηγορούμενοι για κλοπή μοτοσικλέτας και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, οι τρεις δράστες από κοινού λίγο νωρίτερα, είχαν αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, στο Μέτσοβο.
Η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Παραδόθηκε το πόρισμα για τη ρύπανση στην περιοχή ΧΥΤΑ Ελληνικού


Παραδόθηκε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η Έκθεση – πόρισμα της Επιτροπής που είχε συσταθεί με απόφασή του για τη διερεύνηση των φαινόμενων ρύπανσης απορροών περιοχής του έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΑ 1ης διαχειριστικής ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου». Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις είναι οι εξής:
Συμπεράσματα – Πόρισμα
Μετά τις παραπάνω αξιολογήσεις των μακροσκοπικών και εργαστηριακών ευρημάτων, σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία των εκθέσεων και τις παρατηρήσεις των αυτοψιών κατά τη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, οπότε εμφανίστηκαν και τα φαινόμενα ρύπανσης των εκροών της περιοχής, η Επιτροπή διαμόρφωσε την ακόλουθη εδραιωμένη άποψη-θέση:
1) Στην ευρύτερη περιοχή δεν εντοπίστηκαν άλλες ρυπαίνουσες δραστηριότητες, ούτε ενδείξεις απόρριψης κάποιου ρυπαντικού φορτίου. Συνεπώς, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η αιτία των φαινόμενων ρύπανσης είναι ο χώρος του ΧΥΤΑ.
2) Δεξαμενές συλλογής και επεξεργασίας στραγγισμάτων: Από μετρήσεις της στάθμης των υγρών τόσο από τον ανάδοχο, όσο και την Επιτροπή, φαίνεται ότι οι δεξαμενές - κατασκευαστικά (στεγανότητα) - δεν ευθύνονται για τα φαινόμενα της ρύπανσης.
3) Κύτταρο: Η πιθανότητα το ρυπαντικό φορτίο να προκλήθηκε από ενδεχόμενη διαρροή (κατασκευαστική αστοχία) του κυττάρου του ΧΥΤΑ είναι ελαχιστοποιημένη. Η ενδεχόμενα πιθανή ύπαρξη διαρροής του κυττάρου – προς το παρόν – είναι «διαχειρίσιμη» και συσχετισμένη με την παρακολούθηση του ρυπαντικού φορτίου (ποσοτικά και ποιοτικά) τόσο των εκροών κατάντι του κυττάρου (λιθορριπή) και εκτός της περίφραξης, όσο και των υπογείων υδάτων Γεωτρήσεων (μετά από προηγούμενο καθαρισμό και απολύμανσή τους) και, κατ’ επέκταση, της πηγής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για τα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου

Η Περιφερειακή Αρχή, το τελευταίο διάστημα κατ΄ επανάληψη είχε θέσει στο Υπουργείο Παιδείας την αναγκαιότητα επαναφοράς στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2012-2013 των τμημάτων Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας – Ιχθυοκομίας και Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΤΕΙ Ηπείρου, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, στους οποίους στηρίζεται η ανάπτυξη της Ηπείρου, αλλά και η έξοδος της Ελλάδος από την οικονομική κρίση.
Είναι θετικό ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα για το τμήμα Ζωικής Παραγωγής. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το μήνυμα των καιρών, ούτε τη σημασία που έχει για την Ήπειρο η απρόσκοπτη λειτουργία και των άλλων δύο τμημάτων, τα οποία, για μια ακόμη φορά, άφησε εκτός μηχανογραφικού δελτίου.
Η απόφαση αυτή, ευελπιστούμε ότι δεν θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο λάθος, την οριστική διακοπή λειτουργίας των δύο τμημάτων. Κάτι τέτοιο να είναι σίγουροι - και ας το λάβουν σοβαρά υπόψη στο Υπ. Παιδείας - ότι θα βρει αντίθετους όλους τους Ηπειρώτες.

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια των δικαιούχων του προγράμματος «κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων»

Τα κριτήρια και τη διαδικασία υπαγωγής ωφελουμένων στο πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων» ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η κατοχύρωση συνθηκών αξιοπρεπούς και αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η παραπομπή τους σε δομές κλειστής φροντίδας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δικαιούχοι είμαι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου φορέων κυρίας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του ΝΑΤ, του Δημόσιου καθώς και συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΓΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας και πληρούν σωρευτικά τα εξής κριτήρια επιλογής:
α) Να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 78ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν κριθεί ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας,
β) Να διαβιούν μόνοι τους ή με σύζυγο ή άλλο πρόσωπο που πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα,
γ) Το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας που προβλέπεται, κάθε φόρα, για την παροχή του ΕΚΑΣ,
δ) Η κατάσταση της υγείας τους, λόγω ασθένειας (χρόνιας ή πρόσκαιρης), να καθιστά αδύνατη την αυτοεξυπηρέτηση τους ή δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών,
ε) Να μη λαμβάνουν επίδομα απολυτού αναπηρίας, ή εξωϊδρυματικό επίδομα ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα συμπαράστασης από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
στ) Να μην εντάσσονται στο πρόγραμμα συνταξιούχοι, που πληρούν τα κριτήρια επιλογής, αλλά διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας του δημοσίου, ιδιωτικού ή εθελοντικού τομέα ή νοσηλεύονται σε νοσηλευτικές μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή του ιδιωτικού τομέα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ


ΣΤΑΥΡΑΚΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Marc: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ


Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται να αναταράξει το ήδη περίπλοκο πολιτικό σκηνικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 6,2 μονάδες.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%.
ΝΔ: 17,4%
ΠΑΣΟΚ: 10,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8,7%
ΚΚΕ: 6%
Χρυσή Αυγή: 4,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,2%.
Κάτω από το όριο του 3% είναι ο ΛΑΟΣ (2%), Οικολόγοι Πράσινοι (1,5%), Δημιουργία Ξανά (1,5%), ΔΗΣΥ (1,35) και ΔΡΑΣΗ (1,1%).
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, το 15% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αισθάνεται ελπίδα, το 21,9% συγκρατημένη αισιοδοξία, το 21,5% απογοήτευση και το 36,3% ανησυχία.
Το 62,7% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ενώ μόλις το 32% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της επανάληψης των εκλογών.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 30,45 επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση, το 28,1% συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς και το 24,7% συνεργασία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ωστόσο, το 53,2% αισθάνεται καθόλου ή ελάχιστα ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Στον αντίποδα, το 44,8% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, στην ερώτηση "ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γνωρίζατε το αποτέλεσμα", το 23,2% απάντησε ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από εκείνο που πήρε στις εκλογές της 6ης Μαίου.
Ότι θα ψήφιζε ΝΔ, απάντησε το 19,6%, ενώ χαμηλότερα ποσοστά απ΄όσα συγκέντρωσε στις εκλογές έχει στη δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 12,5%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 10,4%, στα προηγούμενα ποσοστά του το ΚΚΕ, στο 6,9%, στο 5,9% η Χρυσή Αυγή και στο 5,6% η Δημοκρατική Αριστερά.

ΟΓΑ: Έναρξη λειτουργίας της Διαδικτυακής Εφαρμογής για χορήγηση βεβαιώσεων φορολογικής χρήσης

Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας της Διαδικτυακής Εφαρμογής (web application) για την έκδοση βεβαιώσεων καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση, των αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης.
Οι βεβαιώσεις καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση θα εκδίδονται από το τρέχον οικονομικό έτος και εφεξής μόνο διαδικτυακά, μέσω του ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr , και δεν θα αποστέλλονται ταχυδρομικά στους ασφαλισμένους.
Οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, θα εκτυπώνουν απευθείας, οι ίδιοι, τις βεβαιώσεις καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού, μεταβαίνοντας σε ειδική παραπομπή «εκτύπωση βεβαίωσης εισφορών για φορολογική χρήση» (link), η οποία οδηγεί στην εφαρμογή της εκτύπωσης των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση.
Για την έκδοση της βεβαίωσης καταβολής εισφορών, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει διαθέσιμες τις εξής πληροφορίες:
τον Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)§
τον Α.Μ. ΟΓΑ (Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου ΟΓΑ)§
τον Α.Φ.Μ. (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου)§
Επισημαίνεται, ότι στις περιπτώσεις που ο Α.Μ.Κ.Α. δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα του ΟΓΑ ή έχει καταχωρηθεί λανθασμένα, δεν είναι δυνατή η εκτύπωση βεβαίωσης από τον ιστότοπο του ΟΓΑ και ο ασφαλισμένος θα πρέπει για την εκτύπωση να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα του Α.Μ.Κ.Α. ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ) και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο Α.Φ.Μ. του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).
Επίσης, οι εν λόγω βεβαιώσεις δεν εκδίδονται από τα ΚΕΠ, επειδή δεν έχει γίνει πιστοποίηση της σχετικής διαδικασίας.
Αναλυτικές οδηγίες για την έκδοση των βεβαιώσεων παρέχονται στην εγκύκλιο του
Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ αριθ. 2 /2012.
ΙΙ. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΓΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Α) ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ Β) ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
Έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση
α)καταβολής συντάξεων και β) καταβολής πολυτεκνικών επιδομάτων.
Όσοι δεν έχουν λάβει ή έχουν χάσει τις βεβαιώσεις αυτές μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ για την υποβολή αιτήσεως εκδόσεως αντιγράφου. Ειδικά οι βεβαιώσεις καταβολής συντάξεων (πλην των ορφανικών) χορηγούνται αμέσως από τα ΚΕΠ, μέσω ειδικής εφαρμογής.

ΠΗΓΗ: www.oga.gr

O Εξωραϊστικός Σύλλογος Αποδήμων Μετσόβου τιμά την μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Νικολάου - Μπασδάνη την Κυριακή 20 Μαΐου 2012