Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για τα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου

Η Περιφερειακή Αρχή, το τελευταίο διάστημα κατ΄ επανάληψη είχε θέσει στο Υπουργείο Παιδείας την αναγκαιότητα επαναφοράς στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2012-2013 των τμημάτων Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας – Ιχθυοκομίας και Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΤΕΙ Ηπείρου, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, στους οποίους στηρίζεται η ανάπτυξη της Ηπείρου, αλλά και η έξοδος της Ελλάδος από την οικονομική κρίση.
Είναι θετικό ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα για το τμήμα Ζωικής Παραγωγής. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το μήνυμα των καιρών, ούτε τη σημασία που έχει για την Ήπειρο η απρόσκοπτη λειτουργία και των άλλων δύο τμημάτων, τα οποία, για μια ακόμη φορά, άφησε εκτός μηχανογραφικού δελτίου.
Η απόφαση αυτή, ευελπιστούμε ότι δεν θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο λάθος, την οριστική διακοπή λειτουργίας των δύο τμημάτων. Κάτι τέτοιο να είναι σίγουροι - και ας το λάβουν σοβαρά υπόψη στο Υπ. Παιδείας - ότι θα βρει αντίθετους όλους τους Ηπειρώτες.