Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έλεγχος πτυχίων πριν την πρόσληψη και μετά την παραίτηση

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξηγούν ότι τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 150 υπάλληλοι που παραιτήθηκαν για να αποφύγουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, διότι εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών δικαιολογητικών
Νέες διατάξεις για τον έλεγχο της εγκυρότητας των πτυχίων όσων διορίζονται αλλά και όσων παραιτούνται από το Δημόσιο επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Ειδικότερα, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή προβλέπεται αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών των υποψηφίων πριν από την υπογραφή των πράξεων διορισμού τους, αλλά και έλεγχος των πτυχίων και των δικαιολογητικών πριν από ενδεχόμενη παραίτηση δημόσιου υπαλλήλου.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξηγούν ότι τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 150 υπάλληλοι που παραιτήθηκαν για να αποφύγουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, διότι εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών δικαιολογητικών.

Η «Πανηπειρωτική» επιμένει στην αντίθεσή της για Ε.Ο.Ζ.

ΜΕ… «ΟΧΙ Σ’ ΟΛΑ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Και πάλι στείρα άρνηση από τους διοικούντες την Π.Σ.Ε., χωρίς την παράθεση κάποιας εναλλακτικής πρότασης για να μη σβήσουν εντελώς οι ακριτικές περιοχές μας

Φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί οι διοικούντες την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ) ότι μέρα με τη μέρα το ακριτικό πολύπαθο Πωγώνι, αφανίζεται από τον χάρτη, χάνεται, αφού ήδη υπάρχουν χωριά χωρίς ούτε έναν κάτοικο και τα περισσότερα με μονοψήφιο αριθμό.
Ως γνωστόν, είναι ερημωμένο 11 μήνες το χρόνο, πλην βεβαίως Αυγούστου που φθάνουν κάποιοι απόδημοι για να μας αναπτύξουν θεωρητικά με παχιά λόγια και αραδιάζοντας γενικώς και αορίστως κάποιες εκτός πραγματικότητας προτάσεις και όνειρα.
 Όμως, μόνο με ένα ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον και με καθαρό αέρα δεν μπορούν να επιβιώσουν οι εναπομείναντες λιγοστοί υπερήλικες ακρίτες μας.

Νέες εστίες καταρροϊκού πυρετού σε περιοχές της Ηπείρου

Έξαρση του καταρροϊκού πυρετού σε περιοχές της Ηπείρου, διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα, που υποβοηθείται από την αλλαγή των καιρικών συνθηκών.
Παράλληλα από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου άρχισε η καταγραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίες έχουν προμηθευτεί εντομοαπωθητικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προκειμένου να τους καταβληθεί αποζημίωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Περιφέρεια είναι σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο και τις άλλες Περιφέρειες. "Ο καταρροϊκός πυρετός στην Ελλάδα είναι μια πανδημία και προβλήματα υπάρχουν από το ένα άκρο στo άλλο. Η ασθένεια δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα, αλλά ήταν γνωστή σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία. 'Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε", τόνισε.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19-9-2014 (Πρακτικό Νο 11)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   19-9-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  11/19-9-2014] ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
 1. Συγκρότηση Επιτροπής Προστασίας Δημοτικής Περιουσίας.  ΑΠΟΦΑΣΗ 181.
2. Συγκρότηση Επιτροπής Φορολογικών διαφορών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  182.
3. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου, ως μέλους Επιτροπής Παρακολούθησης & Παραλαβής εργασιών, Παροχής Υπηρεσιών & Μεταφορών [αρθρ. 67 Π.Δ. 28/80] ΑΠΟΦΑΣΗ  183.
4. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής έργων [προϋπολ. έως 5.869,41 Ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.]  ΑΠΟΦΑΣΗ  184.
5.    Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών και ψήφιση πίστωσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  185.
6. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. ετ. 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  186.
7. Κατανομή ΣΑΤΑ ετ. 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  187.

ΕΛΓΑ: Οικονομικές ενισχύσεις σε 539 παραγωγούς την Τετάρτη

Οικονομικές ενισχύσεις ύψους 750.078 ευρώ θα καταβάλει την Τετάρτη ο ΕΛΓΑ σε 539 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
Ειδικότερα, η πληρωμή αφορά σε ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, για απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου (συμπληρωματική ενίσχυση) και για απώλεια της ηρτημένης παραγωγής (δηλαδή τα προϊόντα που δεν έχουν ωριμάσει και δεν έχουν ακόμη συγκομισθεί από τα φυτά).

Τις ενισχύσεις θα λάβουν αγρότες των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Κιλκίς, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φωκίδος, Χανίων και Χίου.

3.070 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο σε επτά διαφορετικούς διαγωνισμούς

Επτά διαφορετικοί διαγωνισμοί με 3.070 προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και υπηρεσίες του Δημοσίου θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Ο ένας εξ αυτών θα είναι κλειστός και θα αφορά σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα γίνουν:
-500 προσλήψεις ειδικών φρουρών σε δικαστήρια και φυλακές
-600 προσλήψεις τεχνικών και μηχανικών στη ΔΕΗ
-400 προσλήψεις εφοριακών
-260 προσλήψεις λιμενοφυλάκων
-450 προσλήψεις οδηγών και τεχνικών στις Οδικές Συγκοινωνίες
-70 προσλήψεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Όσον αφορά στον κλειστό διαγωνισμό, θα γίνει για 790 επιτυχόντες παλαιότερων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ μηχανικών και διοικητικών.

Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου: Η βιομηχανία που παράγει κέρματα κι όμως απειλείται με λουκέτο!

Με τον εφιάλτη του λουκέτου ζουν οι 57 εργαζόμενοι στα ''Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα'', δηλαδή της βιομηχανικής μονάδας της Ηπείρου που κύριο αντικείμενο της είναι η παραγωγή κερμάτων του ευρώ.
Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης μπαίνει η βιομηχανική μονάδα της Ηπείρου που παράγει κέρματα του ευρώ και εάν δεν βρεθεί αγοραστής τότε θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε κλείσιμο.
Με τον εφιάλτη του λουκέτου ζουν οι 57 εργαζόμενοι στα ''Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα'', δηλαδή της βιομηχανικής μονάδας της Ηπείρου που κύριο αντικείμενο της είναι η παραγωγή κερμάτων του ευρώ.
Όμως αρχίζει και διαφαίνεται ένα σενάριο σωτηρίας για το εργοστάσιο και τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital ο όμιλος Βιοχάλκο φέρεται πως ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτηση της μονάδας, με την επωνυμία ''Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου''.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Παχυκάλαμο Άρτας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο γυναικών Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία
Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι, ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε προχθές (21-09-2014) το μεσημέρι στον Παχυκάλαμο Άρτας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών γυναικών Ρομά, ηλικίας 46 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ακόμα γυναίκες συνεργούς τους, που αναζητούνται.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 21-09-2014, οι προαναφερόμενες, διέρρηξαν παράθυρο μονοκατοικίας στον Παχυκάλαμο Άρτας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της χρηματικό ποσό.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Εκδήλωση για τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 8:00 μ.μ. στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς»
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 8.00 μ.μ.
Βυζαντινό Μουσείο  Ιωαννίνων
Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων
ΟΜΙΛΙΑ:  Μαίρη Μάντζιου, «Η αντιμετώπιση του χρόνου στην αρχαία ελληνική ποίηση» 
          Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό  των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014  με  την ομιλία της κ. Μαίρης Μάντζιου, επίκουρης καθηγήτριας της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με θέμα  «Η αντιμετώπιση του χρόνου στην αρχαία ελληνική ποίηση».
Ο χρόνος, έννοια σύμφυτη με την ανθρώπινη ύπαρξη και δράση, έχει απασχολήσει την αρχαία ελληνική φιλοσοφική και σοφιστική σκέψη, καθώς και την ευρωπαϊκή σκέψη. Στην αρχαία ελληνική ποίηση η αντιμετώπιση του χρόνου ποικίλλει. Στη διάλεξη θα εξετασθούν τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις της αντιμετώπισης του χρόνου στην αρχαία ελληνική ποίηση, από την Ιλιάδα, τον Πίνδαρο και τον Σοφοκλή. Η ομιλία θα συνοδευτεί από απαγγελία λογοτεχνικών κειμένων από την ηθοποιό κ. Ξανθή Γεωργίου. 

Η Διευθύντρια της Εφορείας