Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - Α.Ε. ΡΙΖΑΣ 5 - 0

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Έξι νέοι σταθμοί διοδίων


Οι ιδιώτες θα αναλάβουν το κόστος συντήρησης.
Έξι νέοι προσωρινοί σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν στην Εγνατία Οδό ως το καλοκαίρι.
Αυτό ανέφερε, στη ΝΕΤ, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, συμπληρώνοντας ότι το αντίτιμο των διοδίων θα υπολείπεται του αντιστοίχου των 5 αυτοκινητοδρόμων.
Τα διόδια θα λειτουργήσουν σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Γρεβενά (Βενέτικος ποταμός), Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή.
Οι προσωρινοί αυτοί σταθμοί θα πάψουν να λειτουργούν, όποτε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων.
Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία Οδός, μήκους 670 χλμ., συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομίας.

Παλαιότερα, είχαν επικρατήσει εισηγήσεις για «σπάσιμο» της Εγνατίας σε δύο ή ακόμη και σε τρία κομμάτια. Τώρα, ο σχεδιασμός φαίνεται ότι αλλάζει, προκρίνοντας μία σύμβαση παραχώρησης, προκειμένου να καλυφθούν γρηγορότερα οι δανειακές υποχρεώσεις της Εγνατίας.

Οι ιδιώτες θα αναλάβουν, μεταξύ άλλων, το κόστος συντήρησης, το οποίο ανέρχεται ετησίως ως και τα 100 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Υποδομών αναμένεται να ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους παραχωρησιούχους να παρουσιάσουν και ένα σχέδιο επενδύσεων που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, με στόχο την τόνωση των τοπικών οικονομιών (υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια για logistic park).

Με δεδομένο ότι οι εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαχείριση της Εγνατίας Οδού θα έχουν άμεσα έσοδα, εκτιμάται ότι θα ενδιαφερθούν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Σημειώνεται ότι, το 2008, η διοίκηση της Εγνατίας, με προτροπή του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, είχε συνάψει δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δις. ευρώ για τη χρηματοδότηση των έργων, χωρίς την επιβάρυνση του δημόσιου χρέους.

Το μεγαλύτερο μέρος των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κάλυπταν τα έσοδα από τα μελλοντικά διόδια.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα λειτουργεί μόνο ένας σταθμός διοδίων, με αποτέλεσμα τραπεζικά ιδρύματα να «απειλήσουν» μέχρι και σε κατάσχεση του αυτοκινητοδρόμου, ενώ εξώδικα απέστειλαν και άλλοι οργανισμοί που χορήγησαν δάνεια, με εγγύηση τις εισπράξεις από τα διόδια και το ΦΠΑ.

Το σίριαλ με τα διόδια στην Εγνατία φτάνει στο τέλος του, έπειτα και από τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού η χώρα μας είχε δεσμευτεί για τη λειτουργία τους από τα τέλη του 2008.
Εκτός των ανωτέρω, ο υφυπουργός Υποδομών εξέφρασε, στη ΝΕΤ, την αισιοδοξία του για την άρση των αδιεξόδων στους 5 αυτοκινητοδρόμους, με πιθανή λύση την ανανέωση των συμβάσεων παραχώρησης.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 1 - 0

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από εντατική αξιολόγηση θα περνούν δάσκαλοι και καθηγητές


Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προωθούνται στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ στο στόχαστρο εκτός από το μαθητικό πρόγραμμα και τον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μπαίνουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Το Νέο Λύκειο που προωθεί η κα Άννα Διαμαντοπούλου θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση καθηγητών, αλλά και κυνήγι αυτών που κάνουν ιδιαίτερα.

Το μέτρο που θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, λέγοντας ότι "δεν είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να μην αξιολογουνται".

"Δεν είναι δυνατόν να ζητάµε από τους καθηγητές να καθοδηγήσουν τα παιδιά στις ερευνητικές εργασίες, αλλά να µην αξιολογούνται οι ίδιοι".
Με αυτά τα λόγια, η υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου προανήγγειλε την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Έτσι από του χρόνου έρχεται αξιολόγηση στο εκπαιδευτικό έργο όλων των σχολείων, αλλά και των καθηγητών.

Τον προηγούµενο χρόνο έγινε αυτοαξιολόγηση σε περίπου 600 σχολεία. Του χρόνου θα επεκταθεί σε όλα, ενώ αναµένεται να αρχίσει και η εξωτερική αξιολόγηση, τόσο των σχολείων όσο και του εκπαιδευτικού εργου, µε συγκεκριµένους, ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους επίδοσης που θα πρέπει να επιτυγχάνουν σχολεία, µαθητές και φυσικά οι εκπαιδευτικοί.

Η διαδικασία θα έχει ως εξής:

* Οι συνήθεις εκθέσεις που υποβάλλονταν από τον διευθυντή του σχολείου προς το τέλος των εργασιών του σχολικού έτους, από το τρέχον σχολικό έτος θα υποβάλλονται µέχρι τις δεκαπέντε Μαΐου, αυτές που συντάσσονται από τον οικείο επιθεωρητή µέχρι τις 15 Ιουνίου και οι ειδικές εκθέσεις που συντάσσονται από οµάδα επιθεωρητών µέχρι το τέλος Ιουλίου.

*Σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση να διατυπωθεί δυσµενής κρίση σε οποιαδήποτε έκθεση, ενηµερώνεται γραπτώς ο επηρεαζόµενος εκπαιδευτικός του παρέχεται η ευκαιρία να ακουστεί και να υποβάλει τις παραστάσεις του προτού ληφθεί η τελική απόφαση η οποία του κοινοποιείται γραπτώς.
Δυσµενής κρίση θεωρείται η επίκριση για ολιγωρία, παραλείψεις ή ανάρµοστη συµπεριφορά του εκπαιδευτικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

*Ο υφιστάµενος κανονισµός αντικαθίσταται από νέο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του οποίου από το έτος σύνταξης ειδικής έκθεσης θα κοινοποιείται το περιεχόµενό της συνήθους έκθεσης και της ειδικής έκθεσης µέχρι τις 15 Οκτωβρίου σε διεύθυνση που δηλώνει γραπτώς ο εκπαιδευτικός.

*Ο εκπαιδευτικός µπορεί να υποβάλει ένσταση µε πλήρη δικαιολογητικά µέσα σε είκοσι µία ηµέρες από την ηµεροµηνία κοινοποίησης της βαθµολογίας του.

*Η εξέταση των ενστάσεων και η πληροφόρηση των ενδιαφερόµενων εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται µέχρι το τέλος Δεκεµβρίου.

* Η απόφαση για την ένσταση είναι τελική και δεν µπορεί να γίνει επανεξέταση της ένστασης, εκτός αν η διαδικασία κριθεί άκυρη από το Ανώτατο Δικαστήριο.

*Από τις 11 Μαρτίου 2011, οι εκπαιδευτικοί µπορεί να έχουν πρόσβαση στο περιεχόµενο των φακέλων εκθέσεών τους, ύστερα από αίτησή τους και καταβολή τέλους δεκαεπτά ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος θα έχει και ως στόχο την καταπολέμηση της παραπαιδείας καθώς θα μπουν στο στόχαστρο οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα.

Η υπουργός σε συνέντευξή της σημείωσε ότι "εκείνοι που προσφεύγουν σε αυτή την πρακτική διαπράττουν έγκλημα καθοσιώσεως".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» δεν είναι σαφές ακόμη τι θα γίνει με τους καθηγητές που θα κοπούν, εξαιτίας των συγχνεύσεων, ωστόσο θεωρείται ότι για τους νεοδιοριζόμενους μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις, καθώς μπορεί να μην επικυρωθεί ο διορισμός τους.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μέρες εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ έχουν αναλάβει να κάνουν μελέτη για την αποδοτικότητα της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της. Το κόστος της μελέτης είναι 127.000 ευρώ.

Το REQUIEM MEDITERRANEO του Ηπειρώτη συνθέτη Νίκου Παπακώστα στον ΙΑΝΟ, τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου


Η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ , Σταδίου 24 , στην Αθήνα οργανώνει την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 το μεσημέρι στις 12.30 εκδήλωση, προκειμένου να παρουσιάσει το έργο του Ηπειρώτη συνθέτη Νίκου Παπακώστα REQUIEM MEDITERRANEO, που συμπληρώνει ένα χρόνο από την Πρώτη Παγκόσμια πρεμιέρα του στην Λυρική Σκηνή Αθηνών, όπου δόθηκε με συντελεστές την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με διευθυντή τον Ανδρέα Πυλαρινό, σολίστ τον Βασίλη Λέκκα , την Καλλιόπη Βέττα, την Αναστασία Ζαννή και την Αγγελική Γκίκα και την σύμπραξη των χορωδιών «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ» Πεύκης με διευθυντή τον Χαράλαμπο Μιχαηλίδη και Εθνικού Ωδείου Καισαριανής με διευθυντή τον Γιάννη Κοντίτση.

Σπουδαίοι συνθέτες και άλλοι άνθρωποι της τέχνης θα μιλήσουν για το έργο και θα προβληθούν στις γιγαντοοθόνες του ΙΑΝΟΥ αποσπάσματα από την παράσταση, πράγμα που θα γίνεται μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή. Η εκδήλωση θα είναι δωρεάν και είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Εισαγωγικό σημείωμα του συνθέτη Νίκου Παπακώστα στην έκδοση της παρτιτούρας του έργου REQUIEM MEDITERRANEO.
Η αφορμή για τη δημιουργία του ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ βασίστηκε σε μια ιδέα του Μαέστρου Antonello Gotta, μετά τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάρτη του 2009, για τη συγγραφή ενός requiem, με την προοπτική να ενταχθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D' OPERA ITALIANA.
Συζητώντας ως προς τη δομή του έργου αυτού, εξέφρασα την άποψη, αλλά και την επιθυμία να βασίζεται σε κείμενα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και στη λαϊκή μουσική της Ανατολικής Μεσογείου, πράγμα που ο Μαέστρος όχι μόνο δέχτηκε, αλλά και θεώρησε ότι είναι απόλυτα αναγκαίο. Ομολογώ ότι ουδέποτε υπήρξα ουσιαστικά ενταγμένος στην εκκλησιαστική ζωή και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα εντρυφήσει στα κείμενά της, πολύ περισσότερο σε κείμενα, που είχαν σχέση με την Εξόδιο Ακολουθία. Έτσι αποφάσισα να μελετήσω τα Ιδιόμελα του Ιωάννη Δαμασκηνού, κείμενα του 7ου αιώνα, προσπαθώντας να μεταφράσω και να αποδώσω ποιητικά το λόγο του με μια σύγχρονη μορφή και άποψη. Αυτό με έκανε να καταλάβω τον αστείρευτο πλούτο και την ασύγκριτη αξία ετούτων των μοναδικών κειμένων, που μαζί με τόσα άλλα, δυστυχώς και ατυχώς, παραμένουν αμετάφραστα και απρόσιτα έως τις μέρες μας.
Διαπίστωσα, ότι τα κείμενα της Εξοδίου Ακολουθίας είναι φιλοσοφημένα, άψογα από λογοτεχνική άποψη, αλλά, το σπουδαιότερο, βαθιά ουμανιστικά. Είναι δίπλα στον άνθρωπο, που θρηνεί την απώλεια του προσφιλούς προσώπου, συγγενή η φίλου, και συμμετάσχουν στη θλίψη και την οδύνη του. Προσπαθούν να δώσουν δύναμη και παρηγοριά και θεωρούν το θάνατο αναπόσπαστο μέρος του βιολογικού κύκλου, που οδηγεί σε μια άλλη ζωή και στην ένωση με το Θείο. Κρίμα αυτά τα κείμενα και οι απόψεις να μην είναι κτήμα ολόκληρου του λαού. Πόσο μεγάλη απώλεια θα ήταν για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα, αν ο Όμηρος, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων δεν είχαν μεταφραστεί σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και τις διαλέκτους του κόσμου!
Αποφεύγοντας την Εκκλησιαστική-Λειτουργική προσέγγιση, προσπάθησα να αποδώσω τον ποιητικό λόγο από καθαρά φιλοσοφική και θρησκευτική άποψη, όπως τη νοιώθει ο μέσος άνθρωπος, γιατί αυτό θεωρώ ότι είμαι κι εγώ. Προσπάθησα να μη στερήσω από τον αρχαίο λόγο τη διαχρονικότητα και αυθεντία του, επιδιώκοντας παράλληλα να δημιουργήσω απλούς, καθημερινούς και απόλυτα κατανοητούς στίχους, με σεβασμό στο πνεύμα των κειμένων, με τα οποία ερχόμουν σε επαφή για πρώτη φορά. Η διαδικασία αυτή κράτησε αρκετούς μήνες, αλλά ούτε στιγμή δεν μ' έκανε να μετανοήσω για το χρόνο που αφιέρωσα στη μελέτη και απόδοση αυτού του μοναδικού πνευματικού κληροδοτήματος.
Πριν από χρόνια άκουσα έναν Κρητικό λυράρη να μου λέει ότι «Εμείς τους φίλους τους καταβοδώνουμε με ΜΑΤΖΟΡΕ (χαρούμενες μουσικές κλίμακες) θέλοντας να μου πει ότι ο θάνατος είναι, πραγματικά, μια φυσιολογική εξέλιξη της ζωής και της φύσης. Κάτι σχετικό με τα λόγια αυτά βρήκα και σε πολλά κείμενα με παραδόσεις άλλων λαών, αλλά και από την Αρχαία Ελλάδα. Έτσι αποφάσισα το έργο αυτό, σαν μουσική σύνθεση, να έχει ένα καθαρά μεσογειακό χαρακτήρα και όχι τη γνωστή δομή και το τραγικό ύφος των Δυτικών μεγάλων Requiem. Να είναι ένας πραγματικός αποχαιρετισμός κάποιου δικού μας ανθρώπου. Ένας αποχαιρετισμός προκαθορισμένα προσωρινός, αφού είναι αναπόφευκτη η συνάντηση, έστω σε έναν ιδεατό χώρο και χρόνο. Και σ' έναν αποχαιρετισμό δεν υπάρχει μόνο η θλίψη για το χωρισμό, υπάρχει ο προβληματισμός, υπάρχουν οι αναμνήσεις, υπάρχει η αναζήτηση, υπάρχει η συγχώρεση, υπάρχει η ελπίδα, υπάρχει το αύριο...
Τελειώνοντας τον ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν είχα ούτε την πρόθεση, ούτε και το στόχο να γράψω ένα έργο κλασικής μουσικής, μιμούμενος η συναγωνιζόμενος τη μεγαλοφυΐα ενός Μότσαρτ ή ενός Βέρντι αποποιούμενος την ιδιότητα του λαϊκού συνθέτη. Απλά ήθελα να δημιουργήσω ένα σύγχρονο, καθαρά λαϊκό έργο, που θα μπορούσε να εκτελεσθεί τόσο με παραδοσιακά όργανα, όσο και με συμφωνική ορχήστρα, χωρίς αυτό να αλλάζει το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του.

Για το έργο δήλωσαν:
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος :
Θερμά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας μαέστρου κ. Νίκο Παπακώστα για την πανελλήνια και παγκόσμια πρωτοβουλία του να μελοποιήσει τους μοναδικούς εις την παγκόσμια φιλολογία ύμνους της εξόδιας ακολουθίας του Ιωάννη του Δαμασκηνού και να καταστήσει τούτους περισσότερο κατανοητούς και ζωτικούς εις τας ψυχάς και τας καρδίας όχι μόνον του Ορθοδόξου πληρώματος της Εκκλησίας μας , αλλά και ολόκληρης της Χριστιανοσύνης. Η προσπάθεια του μαέστρου αναμφισβητήτως τιμάει ιδιαιτέρως την πατρίδα μας και προβάλλει τον διαχρονικό αυτής πολιτισμό εις το παγκόσμιο κοινό και αποδεικνύει ότι τόπος μας δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν αλλά και ένδοξο παρόν.

Ο μαέστρος Μιχάλης Πατσέας , Διευθυντής του Ωδείου KODALLY :
Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη "σύλληψη" του Requiem Mediterraneo, την ώρα που ο καλός μαέστρος Antonello Gotta το παρήγγειλε στον αγαπημένο μου φίλο Νίκο Παπακώστα. Το είδα να "κυοφορείται" στο μυαλό και στα χέρια του, να μεγαλώνει, έμβρυο μουσικό, στίχο το στίχο, μέτρο το μέτρο και να "γεννιέται" έτοιμο για την πρώτη του παρουσίαση. Ζηλεύω λίγο που δεν θα έχω αυτή τη φορά τη χαρά να το διευθύνω πρώτος. Γλυκιά επιμνημόσυνη δέηση με ήχους Ελληνικούς και Μεσογειακούς.

O Διευθυντής της COMPAGNIA D' OPERA ITALIANA Μαέστρος Αντονέλο Γκόττα: To requiem Mediterraneo του Νίκου Παπακώστα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια μουσικά δρώμενα.


ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ. Βιογραφικό.
Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βασικό όργανο του είναι η κιθάρα και έχει συνεργαστεί σε παλιές η πρόσφατες συναυλίες η δισκογραφικά με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, η Καλλιόπη Βέττα , ο Μίλτος Πασχαλίδης , ο Μπάμπης Στόκας, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α.
Η μουσική του κινείται σε ευρύτατα επίπεδα. Από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τη τζαζ και το μπλουζ και χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά. Έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.Είναι μέλος των Ενώσεων Σύνθετων και Στιχουργών της Γαλλίας και της Ιταλίας , καθώς και πολλών οργανώσεων της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Παραγωγών Δισκογραφίας ( F . I . P . I .) για όλο τον κόσμο , ενώ τώρα είναι γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας ,ΕΜΣΕ.

Ελληνική και ξένη δισκογραφία
Φεύγουν οι ώρες
Ο πρώτος δίσκος του, στις αρχές της δεκαετίας του '80.
Ταξίδια και όνειρα
Μια μουσική περιήγηση στο χώρο της λαϊκής μπαλάντας με το Μιχάλη Δημητριάδη, τη Χρυσούλα Σταύρου, τη Φαίη Μάτσου, το Χρήστο Αγραφιώτη και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.
13 Ροκ Ιστορίες
Δισκογραφική συνεργασία Νίκου Παπακώστα και Αλέξανδρου Χατζή. Ο δίσκος αυτός, χωρίς να έχει ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, παίρνει θαυμάσιες κριτικές και χαρακτηρίζεται σαν ένας από τους καλύτερους δίσκους της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.
Balkan
Κορυφαία δισκογραφική στιγμή στην πορεία του συνθέτη, του ανοίγει τις πόρτες στην παγκόσμια δισκογραφία, αφού εκδίδεται σε πολλές χώρες του κόσμου και χαρακτηρίζεται σαν δίσκος αναφοράς στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Τραγουδούν η Νάντια Καραγιάννη και ο Αλέξανδρος Χατζής, ενώ καθοριστική είναι η συμμετοχή των Χάλκινων της Γουμένισσας και του Βούλγαρου Ιvan Kostof στα παραδοσιακά πνευστά.
La citta del sole
Πρώτη δισκογραφική συνεργασία με τον κορυφαίο Ιταλό τραγουδιστή Franco Simone και την μεγάλη κύρια του ιταλικού τραγουδιού Iva Zannichi (ήταν η πρώτη που έκανε γνωστά στην Ευρώπη τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη). Ο δίσκος αυτός χαρακτηρίζεται σαν η καλύτερη διεθνής δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς, οδηγεί -μαζί με τον Franco Simone - στην κατάκτηση του Μεγάλου Βραβείου για τον Πολιτισμό και την Μουσική Wam 2000 και γίνεται αφορμή για την πρώτη συνεργασία του συνθέτη με τη Warner.
Παρά θιν αλός
Ένα μουσικό ταξίδι στο Αιγαίο με σολίστ το Νικόλα Χατζόπουλο. Στο δίσκο αυτό ο Νίκος Παπακώστας κάνει την ενορχήστρωση χρησιμοποιώντας έντεχνη ορχήστρα, για να προβάλει τη μαγεία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής.
Quatrifoglium
Συμμετέχει στο δίσκο Quatrifogliumτου συγκροτήματος Guaragniaumαπό την Κάτω Ιταλία. Ο δίσκος αυτός γράφτηκε για τις ανάγκες της ταινίας Nonholatestaτου τιμημένου με Oscar Ιταλού σκηνοθέτη Hermano Olmi . Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
Terra Humana
Ειδική έκδοση του Balkanγια όλο τον κόσμο από τη γαλλική SunsetFrance.
Eliopolis
Ειδική έκδοση του Lacittadelsoleγια όλο τον κόσμο από τη Warner.
Mediterraneo
Μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια προβολής της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής μέσα από την σύγχρονη αντίληψη και με χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής τεχνολογίας.
Freedom
Μια μοναδική συνεργασία με το αφρικάνικο γκρουπ AfricaMoyo.
The secret side
Ορχηστρικός δίσκος, από την ιταλική δισκογραφική εταιρεία GudyMusic, που παραμένει στα charts για περισσότερο από είκοσι εβδομάδες, ενώ κατακτά την πρώτη θέση για πέντε εβδομάδες.
Let ' s dance with the Lucky Band
Δίσκος από την BusyMusic στη Γαλλία, που προκύπτει από τη συνεργασία του Νίκου Παπακώστα με το Βέλγο σύνθετη και τραγουδιστή Alex Busanel για τις ανάγκες ταινιών κινουμένων σχεδίων.
MediterraneanSpirits and Sounds
Δισκογραφική δουλειά του συνθέτη για τις ανάγκες του μουσικού περιοδικού NewAge στην Ιταλία.
ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Συνεργασία του συνθέτη με την Μαρία Σουλτάτου
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Τελευταία δισκογραφική δουλειά του συνθέτη με την Καλλιόπη Βέττα για την Warner
Συμμετοχή σε διεθνείς δισκογραφικές συλλογές:
RueBalzac
Του κορυφαίου γάλλου τραγουδιστή Johnny Haliday, μαζί με τους Ray Charles, John Lee Hooker, Willie Nelson, Kenny Rodgers, Franky Lane κ.α.
NewMorning
Του πλέον έγκυρου περιοδικού στο χώρο της παγκόσμιας έντεχνης μουσικής NewAge, μαζί με τους David Scott, Wayne Gratz κ.α.
Collezione2002
Συλλογή των σαράντα καλύτερων τραγουδιών της χρονιάς από την Ομοσπονδία Εταιρειών Δίσκων της Ιταλίας, όπου συμπεριλαμβάνονται τρία τραγούδια του.
Karma
Συλλογή από τα καλύτερα ethnic μουσικά κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από τις πέντε ηπείρους.
Anthologie
Συλλογή των καλύτερων τραγουδιών του Ιταλού τραγουδιστή Franco Simone. Μια ειδική έκδοση της Warnerγια τη Λατινική Αμερική.
Βραβεύσεις:
Το 2000 στο Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ των Βρυξελλών Viva Musica βραβεύεται με το Μεγάλο Βραβείο για τον Πολιτισμό και την Μουσική Wam 2000 .
Το 2003, στις Κάννες, βραβεύεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Δισκογραφικών Εταιρειών ( F . I . P . I .), για την προσφορά του στη μουσική και για τον αγώνα του για την προστασία των δικαιωμάτων των ανεξάρτητων καλλιτεχνών.
Το 2004 βραβεύεται με το Μεγάλο Διεθνές Βραβείο από την Ακαδημία Κορφιάτικων Βραβείων στη Λυρική Σκηνή στην Αθήνα, για το σύνολο του έργου του και την διεθνή του πορεία. Το 2009 βραβεύεται για την προσφορά του στον πολιτισμό από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας.
Το 2010 βραβεύεται από την NATIONAL ACADEMY OF MUSIC των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για το έργο του REQUIEM MEDITERRANEO.

www.nikospapakostas.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Λαθραία τσιγάρα μέσα σε κεράσια


Τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 57χρονος οδηγός φορτηγού, καθώς μετέφερε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων κρυμμένη πίσω από παλέτες με κιβώτια με κατεψυγμένα κεράσια, χωρίς νόμιμα χαρτιά κατοχής και διακίνησης.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr

ΣΔΟΕ: Βγαίνει... παγανιά και ξεκινά κατασχέσεις-Στο στόχαστρο τραγουδιστές συμβολαιογράφοι, προμηθευτές φαρμακείων


Εντατικούς ελέγχους και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ξεκινά η εφορία σε συγκεκριμένες ομάδες φορολογούμενων για τους οποίους έχει εντοπίσει ενδείξεις φοροδιαφυγής. Πρόκειται για φορολογούμενους, κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα και άλλους με μεγάλη ακίνητη περιουσία που χρωστούν στο δημόσιο ή δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ, για όλους όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος καθώς και για μεγάλες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών είναι και τραγουδιστές, συμβολαιογράφοι, προμηθευτές φαρμακείων, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κ.α.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση προόδου των πέντε Ειδικών Ομάδων Εργασίας που συγκροτήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη φορολογικής συμμόρφωσης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τους φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία και τους ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα από την έκθεση προκύπτει ότι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν:

- Σε 1.700 φυσικά πρόσωπα, στους οποίους θα γίνουν προσωρινοί έλεγχο.

- Σε 150 φυσικά πρόσωπα υψηλού κινδύνου, στα οποία γίνονται έλεγχοι πόθεν έσχες για υποκρυπτόμενα εισοδήματα

- Σε όσους αγόρασαν ακίνητα χωρίς να το δηλώσουν

- Σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΜΑΠ για το διάστημα 1997

- Σε 9.173 φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ, που αν και υπόχρεοι, δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007

Σε οτι αφορά τους οφειλές του δημοσίου η αρμόδια ομάδα εργασίας θέτει στο επίκεντρο των ελέγχων:

" Οφειλέτες της ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού

" Φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές και μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο, Σαντορίνη. Επίσης οφειλέτες με επαγγελματικά ακίνητα στο 1ο Διαμέρισμα Αθηνών.

" Οφειλέτες με ακίνητη περιουσία σε ακριβές περιοχές με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 200.000 ευρώ.

" προμηθευτές του Υπουργείου Υγείας με βεβαιωμένες οφειλές, και ιδιοκτήτες μισθωμένων από το υπ. Πολιτισμού ακινήτων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

" 4.117 πρατηριούχους που χρωστούν χρήματα στο σύστημα "Ήφαιστος".

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει τις 1.150 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν κύκλο εργασιών άνω των 30 εκατ ευρώ, όπως και τράπεζες, ασφαλιστικές και εισηγμένες με ετήσιο τζίρο άνω των 10 εκατ ευρώ ( με βάση τα στοιχεία του 2009).

ΣΟΥΛΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Μπήκαν σε στάνη και λήστεψαν τον βοσκό


Στην περιοχή Μύλοι των Κουκλιών του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας δύο νεαρά άτομα μπήκαν σε στάνη ημεδαπού όπου αρχικά τον ακινητοποίησαν με χρήση σπρέι και εν συνεχεία τον έδεσαν με σχοινί και με την απειλή μαχαιριού του απέσπασαν χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ και ένα γυναικείο χρυσό δακτυλίδι.
Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Παραμυθιάς Θεσπρωτίας.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Ξεκινά το πρόγραμμα, ακόμη περισσότεροι δικαιούχοι


Βελτιωμένο ξεκινά το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
Το ΥΠΕΚΑ βελτίωσε τα κριτήρια ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες στο πρόγραμμα, που αφορά κτίρια που χτίστηκαν πριν από το 1980.
Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση και η μόνη που παραμένει σταθερή.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»θα χρηματοδοτείται από το εδικό ταμείο που δημιούργησε το ΥΠΕΚΑ και το οποίο διαθέτει πάνω από 400 εκατ. ευρώ και θα ανά-χρηματοδοτείται κάθε τριετία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο τον δυνατόν περισσότερους δικαιούχους.

ΔΗΜΟΣΙΟ: «Μαχαίρι» έως και 35% στους μισθούς - Κόβονται 99 από τα 102 επιδόματα


Πάνω από 90 ειδικά και κλαδικά επιδόματα καταργούνται από την 1η Ιουλίου με την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, από το οποίο αναμένεται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ότι θα εξοικονομηθούν δαπάνες της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Παράλληλα, τα 15 ειδικά μισθολόγια, που αφορούν 285.000 υπαλλήλους του δημοσίου, όπως οι δικαστικοί λειτουργοί, οι γιατροί του ΕΣΥ και τα μόνιμα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνουν σε ισχύ, αν και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να περικόψει ορισμένα από τα επιδόματα που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.
Όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξαγγελίες του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, θα μπουν τίτλοι τέλους σε 99 από τα 102 επιδόματα που μέχρι σήμερα καταβάλλονται σε κατηγορίες εργαζομένων στα υπουργεία, στους ΟΤΑ, καθώς και σε ΝΠΔΔ.

Όπως αναφέρει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα απλοποιημένο σύστημα αμοιβών, που θα οδηγήσει στην είσπραξη του βασικού μισθού, μαζί με δύο ή, το πολύ, τρία επιδόματα: αυτά της θέσης ευθύνης, της οικογενειακής παροχής και του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Από την εφαρμογή των ρυθμίσεων που θα προωθήσει η κυβέρνηση εκτιμάται ότι οι συνολικές αποδοχές μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα μειωθούν ακόμη και κατά 35%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Μπαράζ ληστειών σε καταστήματα, σε κεντρικό δρόμο της πόλης!


Τουλάχιστον 10 καταστήματα και γραφεία, σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων στην αρχή της Ναπ. Ζέρβα, διέρρηξαν άγνωστοι αρπάζοντας διάφορα αντικείμενα και χρήματα. Σε άλλα τόσα δεν κατάφεραν να τα παραβιάσουν και άφησαν ορατά τα ίχνη των προσπαθειών τους στις πόρτες τους.

Ήταν από τις πλέον προκλητικές διαρρήξεις σε τόσο κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ προκαλεί ερωτηματικά στην αστυνομία, η θρασύτητα των αγνώστων που παραβίαζαν με κατσαβίδι ή άλλο μεταλλικό αντικείμενο τις πόρτες και στην συνέχεια περνούσαν στο εσωτερικό των καταστημάτων και γραφείων, κλέβοντας ό,τι έβρισκαν.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

ΑΡΤΑ: Ληστεία σε αποθήκη με λεία κλοπιμαία αξίας 14.000 ευρώ!


Άγνωστοι διέρρηξαν αποθήκη στους Άγιους Αναργύρους της Άρτας και έκλεψαν πετρέλαιο, λάδι μηχανημάτων και διάφορα οικοδομικά εργαλεία συνολικής αξίας 14.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της Σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ερεύνησαν για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που ενδεχομένως οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Στο 10,6% το έλλειμμα


Νέα οικονομικά μέτρα ενδέχεται να επιβληθούν, ύστερα από την αναθεώρηση του ελλείμματος για το έτος 2010, που «αγγίζει» το 10,6%, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η οποία απέστειλε τα σχετικά στοιχεία στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορά αυτή οφείλεται στο πιο αυξημένο –συγκριτικά με το προβλεπόμενο- έλλειμμα του δημοσίου τομέα αλλά και στη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε τον Ιανουάριο στα 3,061 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα η κεντρική κυβέρνηση παρουσίασε έλλειμμα 3,286 δισ. ευρώ, ενώ τα νομικά πρόσωπα εμφάνισαν πλεόνασμα 174 εκατ. ευρώ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσίασε πλεόνασμα 77 εκατ. ευρώ ενώ έλλειμμα 26 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΑΡΙΣΤΗ: Βόθροι καταλήγουν στον Βοϊδομάτη


Στελέχη της διοίκησης του φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου Βόρειας Πίνδου διαπίστωσαν ότι στην Αρίστη «ξεβράζονται» λύματα από τους βόθρους.
Η διαπίστωση αυτή προκαλεί έναν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα των όποιων αποχετευτικών δικτύων σε μια ευαίσθητη οικολογικά περιοχή στην οποία παράλληλα υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα.

Το WWF Ελλάς προτείνει ως μοναδική λύση την εφαρμογή ενός πρότυπου σχεδίου «πράσινης ανάπτυξης» για όλο το εθνικό πάρκο. Η αυτοψία από στελέχη της διοίκησης του εθνικού πάρκου έγινε στις 22 Μαρτίου μετά από καταγγελία που δέχτηκαν ότι στην περιοχή εκπέμπεται έντονη δυσοσμία από τον υπό κατασκευή αγωγό συλλογής ομβρίων υδάτων ο οποίος οδηγεί τα νερά από την πλατεία του χωριού σε παρακείμενο ρέμα που καταλήγει στον Βοϊδομάτη.
Τα στελέχη διαπίστωσαν την αλήθεια της καταγγελίας και ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία, όπως δημοσιεύει ο Ηπειρωτικός Αγών.

Ο φορέας διαχείρισης με επιστολή του ζήτησε τη συνέργεια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου. «Κανένα έργο παροχέτευσης νερών δεν δημιουργεί πρόβλημα, αν οι βόθροι είναι στεγανοί.

Η όλη υπόθεση προκαλεί αρκετές ανησυχίες. Είναι εύλογο ότι ένα προβληματικό και ανεπαρκές αποχετευτικό δίκτυο ιδίως σε μια τέτοια περιοχή πλήττει όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την τουριστική ζήτηση. Και αυτό ισχύει για όλες τις προστατευόμενες περιοχές της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr