Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα αποκατάστασης υποδομών, μεταφοράς μαθητών κ.ά.

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης υποδομών, συντήρησης του οδικού δικτύου και για τη μεταφορά μαθητών έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Ανάδοχοι έργων
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
«Αποκατάσταση ζημιών λόγω βροχοπτώσεων και κατολισθήσεων στον δρόμο Παλαιόκαστρο-Καρβουνάρι», προϋπολογισμού 246.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κασσαβός Νικόλαος)
«Συντήρηση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας προς Παντάνασσα», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γ. Μπέλλος & ΣΙΑ ΕΕ)
«Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κόμβους Αυγού, Μουσιωτίτσας, Παντάνασσας», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημήτριος Λαγός/ ΕΔΕ)

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κυλικείο στην πόλη της Άρτας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 17-08-2014 σε κυλικείο, στην πόλη της Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού Ρομά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 32χρονος μαζί με τον συνεργό του, βραδινές ώρες της 17-08-2014, διέρρηξαν την είσοδο κυλικείου που στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας και αφού απενεργοποίησαν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα ποτά - αναψυκτικά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του 32χρονου.  

Συλλήψεις φυγόποινων στο Δελβινάκι Πωγωνίου και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν χθες , από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση. Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
Χθες το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γρεβενών, για κλοπές.
Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε ο 23χρονος στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.
2. Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του
Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης (2) ετών, για παράβαση του Νόμου «περί αλλοδαπών».
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA»
 Αντικείμενο και Στόχοι του Έργου
Ο Δήμος Πωγωνίου, με την συμμετοχή των Ιταλικών Δήμων Calimera, Sternatia & Zollino, υλοποιεί το Έργο με τίτλο «POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA» με ακρωνύμιο POLY.SONG στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕλλάδαΙταλία 2007 – 2013.
Περιοχή Παρέμβασης του Έργου
Η περιοχή παρέμβασης του Έργου περιλαμβάνει από Ελληνικής πλευράς το Δήμο Πωγωνίου και από Ιταλικής πλευράς τους  Δήμους Calimera(KΑΛΗΜΕΡΑ), Sternatia(ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ) και Zollino(ΤΖΟΛΛΙΝΟ).

Θα κατάσχεται το ταξί σε όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αυτοκινητιστές

Οργή στις τάξεις των αυτοκινητιστών προκάλεσε η αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ τις οποίες δεν έχουν ρυθμίσει, καθώς πλέον κινδυνεύουν με κατάσχεση και τα οχήματά τους.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου των αυτοκινητιστών Θύμιος Λυμπερόπουλος προανήγγειλε δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που υλοποιηθούν τέτοιες πρακτικές.
«Αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Όχι μόνο θα αντιδράσουμε, αλλά είμαστε αποφασισμένοι αυτή τη φορά να φτάσουμε στα άκρα. 
Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο αν θελήσουν να πάρουν τα αυτοκίνητα της δουλειάς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Μόλις 1 στους 40 δήλωσε ακατάσχετο λογαριασμό

Η ΓΓΔΕ, εντός Σεπτεμβρίου θα κάνει την ηλεκτρονική εφαρμογή φιλικότερη προς τους πολίτες

Με 3,380 εκατομμύρια φορολογούμενους να έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και να είναι έτσι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο κατασχέσεων, θα περίμενε κανείς ότι στο taxisnet, η έναρξη της εφαρμογής λειτουργίας της εφαρμογής για το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών θα συνοδευόταν από κοσμοσυρροή.
Τα στοιχεία δείχνουν μια διαφορετική εικόνα. 
Ναι μεν, από τα τέλη Ιουνίου μέχρι σήμερα, μπαίνουν κατά μέσο όρο περίπου 1.500 φορολογούμενοι ημερησίως για να ενεργοποιήσουν το "τείχος προστασίας" των 1.500 ευρώ και συνολικά μέχρι σήμερα να ανέρχονται 81.000 φορολογούμενοι, αλλά μπροστά στο σύνολο όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη είναι μόλις ένας στους σαράντα.

20 χρόνια πίσω γύρισε η αγοραστική δύναμη των μισθών

Απλήρωτοι από 1 έως 12 μήνες 850.000 εργαζόμενοι

Δραματικές επιπτώσεις στην αγοραστική δύναμη των πραγματικών μέσων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προκάλεσε η οικονομική κρίση. 
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ η αγοραστική δύναμη γύρισε 20 χρόνια πίσω κατά την περίοδο 2010-2013.
Ο μέσος πραγματικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι στα 750 με 800 ευρώ μικτά, από 1.100 που ήταν στην αρχή της κρίσης καταγράφοντας μείωση κατά μέσο όρο 23%.
Ακόμη πιο δραματικές ήταν οι συνέπειες της κρίσης στους κατώτατους μισθούς των εργαζομένων οι οποίοι από τα 751 ευρώ μειώθηκαν κατά 22% στα 560 ευρώ μικτά για τους άνω των 25 ετών και κατά 32% στα 510 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους κάτω των 24 ετών.

Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Γιορτή κυνηγού στους Λογγάδες δήμου Ιωαννιτών, την Κυριακή 31 Αυγούστου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνει την γιορτή κυνηγού στους Λογγάδες δήμου Ιωαννιτών, την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014.
Στην εκδήλωση θα υπάρχει δημοτικό συγκρότημα στο οποίο θα συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες κυνηγοί, καθώς επίσης θα υπάρχει και συμμετοχή χορευτικών ομάδων.

\Στο χώρο θα υπάρχουν ψησταριές, αναψυκτήρια ενώ θα γίνει και λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα!

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επιστημονική ημερίδα με θέμα το Πολυφωνικό Τραγούδι, το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ,


Το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ, στην Αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Επιστημονική Ημερίδα με θέμα την «Προβολή και προώθηση του Πολυφωνικού  Τραγουδιού.
Χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.
Βελτίωση της διασυνοριακής συνεργασίας» διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ, στην Αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο  πλαίσιο του Έργου «POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND  DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI  AND GRECIA SALENTINA - (Polysong)» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής  Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 - 2013».  Στόχος της Ημερίδας είναι η προώθηση και προβολή της μουσικής και πολιτιστικής  κληρονομιάς των περιοχών που συμμετέχουν στο Έργο, καθώς και η ενσωμάτωση καινοτόμων  τεχνολογιών στην καθημερινή δραστηριότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το πολυφωνικό τραγούδι και την αξιοποίηση της προώθησης και προβολής των έργων τους.
Επίσης  η βελτίωση της διασυνοριακής συνεργασίας, η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων και η  αναβάθμιση του διασυνοριακού εμπορίου.
Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με την εγγραφή των συμμετεχόντων, καλωσόρισμα και  παρουσίαση του Έργου «Polysong».
Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες ισχύει το τηλέφωνο 6937955775 και η διεύθυνση  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dimos.pogoniou@gmail.com.

        

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Σήμερα (19-08-2014) το πρωί στην Πρέβεζα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό, για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 58.109,87 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.