Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο επαναληπτικός αγώνας με την Άλκμααρ

Στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα δώσει οριστικά την ρεβάνς με την Άλκμααρ, ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ.


Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει πως ο επαναληπτικός αγώνας της ομάδας μας με την Άλκμααρ για την 3η Φάση του Europa League θα διεξαχθεί στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 04/08/2016.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Το νέο Δ.Σ. της ομάδας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.
Πρόεδρος:  Κόντος Σταύρος
Αντιπρόεδρος:  Σίνης Ιωάννης
Γενικός αρχηγός:  Βαγγελάτος Κων/νος
Γραμματέας:  Μπαρίμη Αικατερίνη
Ταμίας:  Σίνης Παναγιώτης
Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων: Κουρής Δημήτριος

Έφορος αθλητικού υλικού: Ντίνος Ιωάννης

Οι απόψεις του Θανάση Μποζιάρη σε θέματα που αφορούν το Δήμο Πωγωνίου

Ας προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε το ήθος και τη συμπεριφορά με τα οποία ο Δήμαρχός μας αντιμετωπίζει τα του Δήμου, διότι πολλά λέγονται, στεκόμενοι σε γεγονότα, τα οποία καταγράφομε και δημοσιοποιούμε κάνοντας έτσι κοινωνούς τους συνδημότες μας και ας βγάλουν και αυτοί τα δικά τους συμπεράσματα.
1. Η κατάργηση της εκδήλωσης της 9ης Μαϊου: Από καιρό καταγγέλλουμε μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμαρχος προσωπικά, αντιδημοκρατικά και παράνομα κατάργησε την εκδήλωση στο Χάνι Δελβινακίου για τη λήξη του β΄ Παγκοσμίου πολέμου, μια εκδήλωση ιστορική, συμφιλιωτική και σήμα κατατεθέν όλου του Πωγωνίου και θυμίζαμε ότι ούτε καν Απόφαση του Δ.Σ. δεν είχε πάρει  γι’ αυτό». 
Απαντώντας, λοιπόν, τις προάλλες ο κ. Δήμαρχος (για 1η φορά μετά 6 χρόνια!) σε σχετικό ερώτημα Δημ. του Συμβούλου ανάμεσα σε αφελείς, ψεύτικες και ανιστόρητες εξηγήσεις  που επικαλείται και που μαρτυρούν ή πλήρη άγνοια της αλήθειας ή σύγχυση γράφει και τούτο το απίθανο, ότι για την τέλεση της εκδήλωσης: « μέχρι σήμερα δεν ανευρέθη σχετική απόφαση του πρώην Δήμου Δελβινακίου…».  Δηλ. – κατά τη λογική του Δημάρχου Πωγωνίου- ο μεν πρώην Δήμος Δελβινακίου έκανε την εκδήλωση στο Χάνι Δελβινακίου δίχως απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ο δε Δήμαρχος Πωγωνίου  επί 6 χρόνια(!)  παρά το …φιλότιμο ψάξιμο του ιδίου στα αρχεία του Δήμου, του οποίου μάλιστα ο ίδιος προΐσταται, δεν …βρήκε  σχετική απόφαση και μάλιστα το λέει τούτο και  εγγράφως!!!. κ. Δήμαρχε, και «ψύλλο στα άχυρα να ψάχνατε», σε 6 χρόνια θα τον βρίσκατε…  
Αφού λοιπόν εσείς για 6 χρόνια δεν μπορέσατε να την βρείτε, την βρήκαμε εμείς σε 10 λεπτά. Με αυτήν είχε ΟΜΟΦΩΝΑ (προσέξτε το ομόφωνα διότι έχει μεγάλη σημασία σε τέτοια θέματα και διότι εμείς αν δεν είχαμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ. Σ.  ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ την εκδήλωση) αποφασιστεί από τον πρώην Δήμο Δελβινακίου ο κατ΄ έτος εορτασμός στο Χάνι Δελβινακίου. Προμετωπίδα των ενεργειών μας είχαμε πάντα τη νομιμότητα, τη διαφάνεια, τη συναίνεση ( και όχι το διχασμό)  και την ανάδειξη των ιστορικών πλεονεκτημάτων του Πωγωνίου χωρίς διακρίσεις, ανιστόρητα ψεύδη και προσωπικές του Δημάρχου αυθαιρεσίες ή σκοπιμότητες. Η απόφαση εκείνη είναι η αριθμ. 29/2005.
2. Εμπορευματικό Κέντρο.  Ο πρώην Δήμος Δελβινακίου από το 2005 είχε προετοιμάσει Φάκελο με ανεύρεση χώρου, ήταν στα όρια του Δ.Δ. Κτισμάτων, 500 μ από το Μ.Σ. Κακαβιάς,  με έτοιμες όλες ή  σχεδόν όλες τις υποδομές, καθώς και προμελέτη από την τότε Περιφέρεια Ηπείρου κ.λ.π.
Ο νυν Δήμαρχός μας  είχε παρέμβει (προσωπικά είχα ήδη φύγει από τα κοινά) και προεκλογικά το 2010 είχε υποσχεθεί με περισσή μάλιστα έμφαση ότι το Εμπορευματικό Κέντρο θα γίνει στο Δήμο Καλπακίου διότι τα είχε  όλα έτοιμα και «συμφωνημένα»  (χώρο, αδειοδοτήσεις, Μελέτη κ.λ.π.). 
Για να μην παρεξηγηθούμε, ΚΑΘΟΛΟΥ δεν θα με πείραζε όπου κι αν γινόταν το Ε.Κ. αρκεί να υλοποιούνταν η προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου μας  να γινόταν στο Πωγώνι. Ας δούμε  όμως την εξέλιξη: Προχτές 16-7-2016 ανακοινώθηκε επίσημα ότι το Εμπορευματικό Κέντρο θα γίνει στο Νομό Θεσπρωτίας στα όρια του Δήμου Σουλίου κάπου κοντά στο εκεί Επιχειρηματικό Πάρκο. Δήμαρχε, μεταξύ Μ.Σ. Κακαβιάς και λιμανιού Ηγουμενίτσας προκρίθηκε το λιμάνι Ηγουμενίτσας.  
\Δηλαδή, έχομε άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση του Δημάρχου μας , άλλη μια χαμένη ευκαιρία, την απώλεια της οποίας πού αλλού θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς αν όχι στην ανυποληψία ή στην απραξία στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμαρχος αλλά δυστυχώς έχει οδηγήσει  και το Δήμο μας. Δυστυχώς η καθεστωτική νοοτροπία που έχει επιβληθεί από αυτή τη Δημοτική αρχή δεν αφήνει κανένα περιθώριο να διεκδικηθεί ένα τουλάχιστον ουσιαστικό έργο στο Πωγώνι για να του δώσει ζωή αφού μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο η ανάσα του αραιώνει και αδυνατίζει.  
Και τούτο με φοβίζει όχι μόνο για όσες ευκαιρίες χάνονται αλλά και για ό,τι θα χαθεί…

Θανάσης Μποζιάρης
Πρώην Δήμαρχος πώην Δήμου Δελβινακίου

Θανατηφόρο τροχαίο στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Άρτας-Τρικάλων (στο ύψος του Πέτα Άρτας)

Χθες (22-07-2016) το μεσημέρι, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Άρτας – Τρικάλων (στο ύψος του Πέτα Άρτας), δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Ενεργείται προανάκριση, από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (22-07-2016) το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Μαυροματίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, ο 38χρονος κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πέντε πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Πιστώνονται σήμερα τα χρήματα στην κάρτα αλληλεγγύης

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σήμερα θα ενεργοποιηθεί για 13η φορά η κάρτα αλληλεγγύης.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν από σήμερα το πρωί να κάνουν χρήση του ποσού που τους αναλογεί. Ως είθισται όμως τα χρήματα πιστώνονται το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης μέρας.
Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται συνολικά σε 16.654.980,00 ευρώ και αφορά 148.044 δικαιούχους του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Φορολόγηση αγροτών από το 2016 με συντελεστές 22% ως 45%

Με τους αυξημένους συντελεστές φορολόγησης των μισθωτών που κυμαίνονται από 22% έως 45%, θα φορολογείται πλέον το εισόδημα όσων ασκούν ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 112 του ν.4387/2016 και του άρθρου 44 του ν.4389/2016 υπενθυμίζεται με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1107/2016 την οποία έδωσε στην δημοσιότητα στις 20 Ιουλίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο τα κέρδη από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα θα φορολογούνται πλέον αυτοτελώς, χωρίς δηλαδή τα εισοδήματα αυτά να αθροίζονται με τυχόν εισοδήματα από άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και από μισθούς και συντάξεις.
Με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, η φορολογία για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2016, καθορίζεται ως εξής:
22% για εισόδημα μέχρι τα 20.000 ευρώ,
29% για εισόδημα από 20.001 έως 30.000 ευρώ,
37% για εισόδημα από 30.001 έως και 40.000 ευρώ και
45% για μεγαλύτερα από 40.000 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι όπως ισχύει και για τους μισθωτούς θα ισχύει έκπτωση 1.900 ευρώ για αγρότες που δεν έχουν παιδιά, 1.950 για όσους έχουν ένα παιδί, 2.000 για όσους έχουν δυο παιδιά και 2.100 ευρώ για όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά.

ΠΗΓΗ: www.agrotypos.gr

Βροντισμένη Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουλίου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Βροντισμένη  Πωγωνίου.

Καλπάκι Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουλίου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Καλπάκι Πωγωνίου.

Λίμνη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 26 Ιουλίου


Η Αδελφότητα Λιμνίων διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι, την  Τρίτη 26  Ιουλίου, στο χωριό Λίμνη Πωγωνίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (25-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Τρίτη (26-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (27-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (28-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη
Παρασκευή (29-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Σάββατο (30-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.

Ρουψιά Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 26 Ιουλίου

Η Αδελφότητα διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 26 Ιουλίου, στο χωριό Ρουψιά Πωγωνίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (25-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (26-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι -Αμπελώνας.
Τετάρτη (27-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (28-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (29-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (30-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Φαράγγι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 26 Ιουλίου

Ημερήσιο Πανηγύρι με παραδοσιακό τραπέζι, την  Τρίτη 26  Ιουλίου, στο χωριό Φαράγγι Πωγωνίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (25-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά
Τρίτη (26-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (27-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (28-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (29-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (30-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.