Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Alco: Οριακή πρωτιά για την ΝΔ

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές αλλά και για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Για τις ευρωεκλογές:
ΝΔ: 18,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 18,5%
«Ποτάμι»: 8,2%
Χρυσή Αυγή: 7,8%
ΚΚΕ: 6,8%
«Ελιά»: 4,8%
«Ανεξάρτητοι Έλληνες»: 3,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,4%.

Για τις εθνικές εκλογές:
ΝΔ: 21,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,2%
«Ποτάμι»: 9,4%
«Χρυσή Αυγή»: 8,2%
ΚΚΕ: 7,8%
«Ελιά»: 5,5%
«Ανεξάρτητοι Έλληνες»: 4,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:  2,8%.


Προβάδισμα έχει ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο αξιοπιστίας. Στην ερώτηση «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις ποιος πιστεύετε ότι δικαιώνεται για όσα έλεγε;» το 27% απαντά «ο Αντώνης Σαμαράς», το 20% απαντά «ο Αλέξης Τσίπρας», όμως ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων που φτάνει το 42% απαντά «κανένας».

Αύξηση - «φωτιά» στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το «τέλος ΑΠΕ»

Αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας («ΕΤΜΕΑΡ»), που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος κατά 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το 2014 προκύπτει από τις διατάξεις για την εξάλειψη του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ καθορίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία ήδη με απόφασή της προχώρησε σε υπερδιπλασιασμό του για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, με ισχύ από την προσεχή Τρίτη 1η Απριλίου.
Για τους οικιακούς καταναλωτές π.χ. το τέλος κατά την απόφαση αυτή αυξάνεται κατά 114 % (από 20,8 σε 44,42 ευρώ ανά μεγαβατώρα), για τις αγροτικές χρήσεις 150 % (από 7,33 σε 18,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα), κλπ.)
Όμως η απόφαση αυτή θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεξετασθεί με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ώστε η αύξηση να περιοριστεί μεσοσταθμικά (σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου) στα 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Καταργείται από 1η Ιουνίου η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας


Πρόσβαση στο «ασφαλιστικό» ιστορικό του από τον υπολογιστή του θα μπορεί να έχει κάθε εργαζόμενος, μέσω του συστήματος «Άτλας», που θα είναι 100% έτοιμο έως το τέλος του 2015. 
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε το Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας, που έχει την επωνυμία «Άτλας».
Παρουσιάζοντας το Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας, που έχει την επωνυμία «Άτλας», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να βλέπει την ψηφιακή απεικόνιση του συνόλου της ασφαλιστικής του πορείας, από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθει στην αγορά εργασίας μέχρι και τη συνταξιοδότησή του. 
Υπογράμμισε μάλιστα πως η έκδοση και απονομή της, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, καθίσταται ζήτημα ημερών.
Πάντως, από την 1η Ιουνίου 2014, καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. 
Η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας θα γίνεται πλέον on line με το σύστημα «Άτλας» από τους ίδιους τους παρόχους υγείας.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΛΙΑΣ: (Πρόεδρος Τ.Κ. Χαραυγής Πωγωνίου)-«Αυτά έπραξα στην διάρκεια της θητείας μου και θέτω πάλι υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου στις εκλογές του Μαΐου»

Βασιλείου Ηλίας-Πρόεδρος Τ.Κ. Χαραυγής Πωγωνίου
Γράφει ο Καψάλης Χάρης

Σε πάρα πολλούς από εμάς τους απόδημους έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πώς όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας περνούν την ώρα τους γυρνώντας από καφενείο σε καφενείο.
Το θέμα αυτό το συζήτησα και με τον πάρεδρο του χωριού μας κ. Βασιλείου Ηλία μόνιμο κάτοικο Χαραυγής πλέον εδώ και αρκετά χρόνια. Σας καταθέτω λοιπόν την συζήτησή μας (κατόπιν αδείας από τον ίδιο τον Βασιλείου Ηλία) για να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ηλία εγκατέλειψες την πρωτεύουσα μετά από πολλά χρόνια παραμονής και εγκαταστάθηκες μόνιμα στο χωριό μας.
Τι σε οδήγησε σε αυτή την πρωτοβουλία;

Συνεχίζει να σκοτώνει η γρίπη στη χώρα μας (113 οι νεκροί)


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι νεκροί από τη γρίπη έχουν φθάσει τους 113, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας ανέρχονται σε 42.

Συνολικά από την ημέρα που ξέσπασε το κύμα της εποχικής γρίπης, έχουν νοσηλευθεί 295 ασθενείς σε ΜΕΘ νοσοκομείων.

«Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»: Ομιλία-συζήτηση με εισηγητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Παναγιώτη Καραγιάννη, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, ώρα 7:00 μ.μ. στον Παιδικό Σταθμό Καλπακίου

Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις 7:00 μ.μ. σε αίθουσα του Παιδικού Σταθμού Καλπακίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία-συζήτηση με εισηγητή τον Παναγιώτη Καραγιάννη, υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στο Δήμο Πωγωνίου.


Βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου δήμαρχου με τη δημοτική κίνηση «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» κ. Ζηκόπουλου Σταύρου


ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ  υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ με τη δημοτική κίνηση «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»

Βιογραφικό σημείωμα
 Ο Ζηκόπουλος Σταυρός γεννήθηκε στο Μαζαράκι Πωγωνίου το 1949. Τελείωσε το Γυμνάσιο Ζίτσας και αποφοίτησε από το Λύκειο Μετσόβου το 1969.
Σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της Α.Β.Σ.Θ. Πανεπιστήμιο Μαμαδονίας στη Θεσσαλονίκη, απ όπου έλαβε το πτυχίο του Οικονομολόγου.
Συμμετείχε ως εργάτης τότε στην εξέγερση στο Πολυτεχνείο το 1973 και μέσα από το ΠΑΚ εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ απ΄ όπου διαγράφτηκε το Γενάρη του 1977.
Έκτοτε παρέμεινε ανένταχτος μέχρι το 2004 όποτε συμμετείχε στο ΣΥΡΙΖΑ ως Ανένταχτος.
Το 2012 έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε στο Συνέδριο του.

Έκκληση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για άμεσους εμβολιασμούς ζώων πρόληψης της λύσσας

Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκαν από σήμερα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος λύσσας σε περιοχή της Π.Ε. Τρικάλων.
Παράλληλα αρχίζει νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων, καθώς επίσης και η τοποθέτηση, σε συνεργασία με τη Θηροφυλακή, ενημερωτικών - προειδοποιητικών πινακίδων σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Π.Ε. Τρικάλων.
Δημόσια έκκληση για την άμεση έναρξη των εμβολιασμών απεύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και ο Δήμος Ιλίου τιμά τους Ηπειρώτες ευεργέτες το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»