Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Αντιρρίου, από την Τρίτη 19 Μαΐου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αντιρρίου, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ιστών οδοφωτισμού του εν λόγω κόμβου.
Ειδικότερα, την Τρίτη 19 Μαΐου και από τις 08:00 έως τις 18:00 θα ισχύσει ολικός αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Αντιρρίου στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων και μέσω της Παλαιάς εθνικής Οδού, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Γαυρολίμνης από όπου και θα εισέρχονται σε αυτόν.
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.
Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη  σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Υπουργείο Υγείας: Δύο νέοι θάνατοι το 24ωρο, συνολικά 165 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 2 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διευθυντή του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, λοιμωξιολόγου κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με αυτόν 2 είναι σήμερα τα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.836, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 616 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1473 (51.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών.
Εννέα (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Ενενήντα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 24.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής εξοχικής κατοικίας στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής εξοχικής κατοικίας στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 20-01-2020 έως 01-02-2020 σε εξοχική κατοικία στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα τρόφιμα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δήμος Πωγωνίου: Περίληψη επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης ακινήτου στην Τ.Κ. Χρυσόρραχης


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Προκηρύσσει επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος  στη Χρυσόρραχη Πωγωνίου.
Η επαναληπτική δημοπρασία θα διεξαχθεί την 25/05/2020, ώρα 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των είκοσι ευρώ (20€).
Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των είκοσι τεσσάρων ευρώ (24€).
Ειδικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δημοτική & φορολογική ενημερότητα και αξιόχρεος εγγυητής.
Πληροφόρηση ενδιαφερομένων:
Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες τηλ.2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μήνυμα της Μερόπης Τζούφη για την επαναλειτουργία των γυμνασίων, της Α’ και Β’ Λυκείου


Ξεκίνησε σήμερα η ολιγοήμερη επαναλειτουργία των γυμνασίων, της Α’ και Β’ Λυκείου, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στη «φυσική» τάξη.
Από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι και σήμερα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να διατηρηθεί η επαφή και να υπάρξει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, παρά τις αντιξοότητες, τις ελλείψεις και την ελάσσονα συνεισφορά του υπουργείου Παιδείας.
Η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της φανέρωσαν την αξία της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας και ατομικής υγείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας. Κατέδειξαν επίσης την ανάγκη ενίσχυσης του Κοινωνικού Κράτους, της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.
Όλο αυτό το διάστημα επισημάναμε τα προβλήματα και τις αστοχίες, ενώ προτείναμε μέτρα βελτίωσης σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής». Λίγα από αυτά εισακούστηκαν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο επέμεινε στο ολιγοήμερο και αχρείαστο άνοιγμα των σχολείων -πλην της Γ’ Λυκείου, δίχως την κατάλληλη προετοιμασία και την απουσία κατάλληλων σχολικών υποδομών.
Για το λόγο αυτό, τα μέτρα προφύλαξης πρέπει να τηρούνται τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι. Η κυβερνητική προσπάθεια για βεβιασμένη «επιστροφή στην κανονικότητα» δε σημαίνει πως ο κίνδυνος έχει παρέλθει, πως ο κορονοϊός εξαφανίστηκε. Ας μείνουμε αισιόδοξοι και προσεκτικοί, στηρίζοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με όλα τα μέσα.
Καλή επιστροφή, με υγεία και όρεξη.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Εθνική Οδό Αγρινίου - Άρτας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους (15,8) γραμμαρίων


Συνελήφθη, χθες (17-05-2020) το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Άρτας (στο ύψος του Κομποτίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθη, διότι αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, απέρριψε από το παράθυρο του οχήματος ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους -15,8- γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Σ. Ζαχαράκη: Μετά τις 20 Μαΐου αναμένεται η εισήγηση των ειδικών για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, μετά τις 20 Μαΐου αναμένεται η εισήγηση των ειδικών για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να έχουν εκτιμηθεί επαρκώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της νόσου μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Η κα Ζαχαράκη μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, επανέλαβε πως η επαναλειτουργία των σχολείων ή συνέχιση της αναστολής τους θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.
Απέρριψε το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν μόνο οι μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού (5η και 6η), δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ένα τέτοιο σενάριο.

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση επανάληψης δημοπρασίας για τη διάθεση δασικών προϊόντων των συστάδων 2ε Χαραυγής και 3γ Δολού


Κατόπιν της υπ΄αρ.40/2020 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου περί καθορισμού των όρων διακήρυξης διενέργειας δημοπρασιών για τις εν θέματι εκμισθώσεις και λόγω της αναβολής των δημοπρασιών στις 18/03/2020 με την αρ.πρωτ.οικ.1994/16-03-2020 ανακοίνωση, λόγω Covid-19 και λαμβάνοντας υπόψη την υπ΄αρ.οικ.1567/26-02-2020 διακήρυξη δημοπρασίας του Δημάρχου Πωγωνίου ανακοινώνουμε ότι:
Τάσσεται νέα ημερομηνία διεξαγωγής δημοπρασιών για τη διάθεση δασικών προϊόντων των συστάδων 2ε Χαραυγής και 3γ Δολού, η 25η Μαΐου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα:
 α)  10.00 π.μ.-10.15 π.μ. 2ε Χαραυγής
 β)  10.15 π.μ - 10.30 π.μ. 3γ Δολού
Προσκόμιση και έλεγχος δικαιολογητικών 9:30π.μ. έως 10:00π.μ. για όλες τις   συστάδες.
  Η επαναληπτική δημοπρασία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους όρους της υπ΄αρ.οικ.1567/26-02-2020 αναλυτικής διακήρυξης Δημάρχου Πωγωνίου η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
****
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΔΩΝ 7γ & 7δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ,3αΡΟΥΨΙΑΣ,2ε ΧΑΡΑΥΓΗΣ,3γ ΔΟΛΟΥ ΚΑΙ 4γ ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) τις διατάξεις του Ν.3463/2006(ΦΕΚ 114/8-06-2006 τεύχος Α΄) Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας
γ) τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-06-2010 τεύχος Α΄)-Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης
δ) τις ισχύουσες Διαχειριστικές Μελέτες των Δημοτικών δασών Βασιλικού, Ρουψιάς, Χαραυγής Δολού και Μαυρονόρους, που εγκρίθηκαν με τις υπ΄αριθμ. 10643/785/4-03-2015, 64730/5574/21-10-2013,22000/1539/5-05-2015,12914/915/11-03-2015 και 75124/5803/12-12-2014 αντίστοιχες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας
ε) την αριθ. 220/2019  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί εκμίσθωσης
στ) την 40/2020 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι των δημοπρασιών.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
  δημοπρασίες πλειοδοτικές, φανερές και προφορικές για τη διάθεση δασικών προϊόντων, των συστάδων 7γ και 7δ του δημοτικού δάσους Βασιλικού, 3α Ρουψιάς, 2ε Χαραυγής,3γ Δολού και 4γ Μαυρονόρους με τους εξής όρους:
1.      Περιγραφή:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ  ΣΥΣΤΑΔΩΝ – ΛΗΜΜΑΤΩΝ  ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΜΙΣΘΩΘΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
- Επισημάνεται ότι 2 χ.κ.μ. καυσόξυλων ισοδυναμούν με 1 τόνο καυσόξυλων.
2.Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Κρούσματα διαδικτυακής απάτης


Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο παραπλανητική διαφήμιση  και εμφανίζει τον Πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να συνιστά κάποια μέθοδο αδυνατίσματος ή συμπλήρωμα διατροφής.
Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο ενημερώνει ότι ο Δρ. Κωνσταντινίδης και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο ουδεμία σχέση έχουν με την παραπάνω διαφήμιση και η χρήση του ονόματος, της εικόνας και του τίτλου του αποτελούν προϊόν υποκλοπής από απατεώνες οι οποίοι επιχειρούν να προσδώσουν κύρος στα διαφημιζόμενα προϊόντα και μεθόδους με τρόπο απολύτως παράνομο και καταχρηστικό, εκμεταλλευόμενοι την αναγνωρισιμότητα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Προέδρου του.
Οι συγκεκριμένες «διαφημίσεις» έχει παρατηρηθεί ότι τις περισσότερες φορές αναπαράγονται μέσω μαζικής αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) ή ανεπιθύμητων αναδυόμενων παραθύρων (pop-ups) κατά την διάρκεια της περιήγησης του χρήστη σε μη ασφαλείς ιστότοπους και δυνητικά μπορούν να είναι φορείς κακόβουλου λογισμικού και ηλεκτρονικών ιών, οι οποίοι με την σειρά τους μολύνουν τον υπολογιστή του χρήστη καθιστώντας δυσχερή την χρήση του ή ακόμα και υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή.

Στις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία


Σκέψεις να επαναλειτουργήσουν μόνο οι δύο μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού.
Στα σχολεία επιστρέφουν σήμερα και οι μαθητές της Α΄και Λυκείου, καθώς και οι συμμαθητές τους των γυμνασίων.
Η επιστροφή στα θρανία των μαθητών αυτών αν και είναι πιο πολυπληθής ομάδα, γίνεται πιο ομαλά καθώς έχει προηγηθεί η επιστροφή των μαθητών της Γ λυκείου, των εκπαιδευτικών, έχουν εκδοθεί και εφαρμοσθεί για μία εβδομάδα οι οδηγίες ενώ και οι δήμοι έχουν προχωρήσει στην διανομή στα σχολεία των αντισηπτικών και όλων των μέσω για την τήρηση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Επίσης σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Στοχευμένοι έλεγχοι στην Ιόνια Οδό σχετικά με την τήρηση των διατάξεων για τους ταχογράφους


Το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου εντοπίστηκαν εννέα (9) φορτηγά στα οποία είχε πραγματοποιηθεί επέμβαση στον ταχογράφο

Επίσης, σε ακόμα ένα φορτηγό διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός χρησιμοποιούσε κάρτες ταχογράφου τρίτων προσώπων
Οι αστυνομικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων συνεχίζουν συστηματικά τους ειδικούς ελέγχους σχετικά με την τήρηση της νομοθεσίας για τους ταχογράφους κατά μήκος της Ιόνιας Οδού.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου, εντοπίστηκαν σε εννέα (9) φορτηγά μηχανισμοί επέμβασης, οι οποίοι έδιναν τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλοιώνει κατά βούληση την ορθή καταγραφή του ταχογράφου αναφορικά με τη δραστηριότητά του, όπως είναι οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Επίσης, σε ακόμα ένα φορτηγό διαπιστώθηκε ότι οδηγός προέβαινε σε χρήση δύο καρτών ταχογράφου άλλων οδηγών, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται στη δική του κάρτα ο πραγματικός χρόνος οδήγησης.
Στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα που οδηγούσαν μέχρι την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, από κατάλληλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου αφαιρέθηκαν.
Οι στοχευμένοι έλεγχοι στα φορτηγά θα συνεχιστούν με σκοπό τη διασφάλιση συνθηκών ασφαλούς οδήγησης.

Ευεργετική διατροφή για ιούς και αιμορροΐδες


Καθοριστικός παράγοντας στην αντιμετώπιση μιας πιθανής επίθεσης του νέου κορωνοϊού στον οργανισμό είναι η υγεία του εντέρου. 
Οι ειδικοί από την αρχή της πανδημίας συστήνουν την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, σπόρων, ξηρών καρπών δημητριακών και ψαριών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε αυτό να είναι σε θέση να πολεμήσει τη νόσο COVID-19. 
Οι καλύτερες διατροφικές επιλογές υπό τον φόβο νόσησης από τον SARS-CoV-2, όμως, βοηθούν στην αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων υγείας, όπως οι αιμορροΐδες και οι πρωκτικές ραγάδες. 
Και αυτό διότι μια τέτοια διατροφή προστατεύει από τη δυσκοιλιότητα, την κύρια δηλαδή αιτία των δύο αυτών παθήσεων.
«Παλαιότερα πιστεύαμε ότι η διατροφή επηρεάζει μόνο στην υγεία του πεπτικού, αλλά υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι έχει ευρύτερο αντίκτυπο. 
Και αυτό διότι από αυτήν εξαρτάται η ανάπτυξη και συντήρηση ενός υγιούς εντερικού μικροβιώματος, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ομοιόσταση του ανοσοποιητικού. 
Είναι τεκμηριωμένο ότι άνθρωποι που υποσιτίζονται, όπως συμβαίνει συχνά σε ηλικιωμένους, είναι πιο ευάλωτοι σε μολυσματικές ασθένειες. Σε σύγκριση με τους νεότερους, είναι πιθανότερο να προσβληθούν ή να πεθάνουν από αυτές. Οι αναπνευστικές λοιμώξεις (όπως είναι η COVID-19 που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2), αποτελούν αιτίες θανάτου σε άτομα άνω των 65 ετών παγκοσμίως», επισημαίνει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr), και μας εξηγεί: