Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Χαραυγή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 16 Αυγούστου


Η  αδελφότητα  Χαραυγής Πωγωνίου διοργανώνει παραδοσιακό  βραδινό   πανηγύρι, την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2019, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου
φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
1. (i) Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00, το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00 και την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00,
(ii) Την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00 και την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00,
(iii) Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
(α) Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
(β) Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
(δ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι -Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

Συνέδριο της Πανπωγωνησιακής στη Μονή Μακρυαλέξη στην Κάτω Λάβδανη

Στη Μονή Μακρυαλέξη στην Κάτω Λάβδανη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου το συνέδριο της Πανπωγωνησιακής.









Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου: Αυτά που συνέβησαν εχθές, στο αντάμωμά μας δεν περιγράφονται!


Αυτά που συνέβησαν εχθές, στο αντάμωμά μας δεν περιγράφονται!
Δεν περιγράφεται η συγκίνηση, η χαρά, η αγωνία !!!
Η διακοπή ρεύματος που μας αιφνιδίασε, η συνέχεια με τα αναμμένα κεριά και "στα σκέτα" των μουσικών, το χορευτικό των γυναικών των Δολιανών που στο ημίφως, όπως παλιά, μας μάγεψε, ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο και τραγουδούσε, το σερβίρισμα του κοφτού στα σκοτεινά από τα μικρά μας, η παρουσία των "δικών μας "ξεχωριστών ανθρώπων", η λύση που δόθηκε με τη γεννήτρια από τα σαΐνια του χωριού μας, το παιδικό χορευτικό μας που άνοιξε, το με ρεύμα πια αντάμωμά μας....
Μας βρήκε το ξημέρωμα της Κυριακής ευτυχισμένους, πλήρης, χαρούμενους, ευγνώμονες σε όλους εσάς που μας δείξατε με τόσο ξεχωριστό τρόπο, την αγάπη σας!!!
Τα πολυτιμότερα πράγματα στην ζωή μας είναι αυτά που είναι φτιαγμένα με αγάπη!

Black out στο Πωγώνι, τυχαίο γεγονός ή ……


Η αιτία  του black out στο Πωγώνι, λίγο πιο κάτω από το χωριό Κάτω Ραβένια, την ώρα της έναρξης της βραδινής εκδήλωσης του Ανταμώματος!
Εμείς, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι κυκλοφορεί ανάμεσά μας το "είδος" αυτό!
Τα συμπεράσματα, δικά σας!!!







Παλαιόπυργος Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Αυγούστου


Διήμερο  παραδοσιακό πανηγύρι  την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Αυγούστου, στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου.

Ιερομνήμη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 17 Αυγούστου


Παραδοσιακό  πανηγύρι  το Σάββατο 17 Αυγούστου στην Ιερομνήμη Πωγωνίου.

Αντάμωμα στα Κάτω Ραβένια

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του το Κατω-Ραβενιώτικο αντάμωμα, το Σάββατο 10 Αυγούστου.










Ακμή: Πώς μπορώ να απαλλαχθώ οριστικά;


Στις ορμονικές δυσλειτουργίες του οργανισμού θα πρέπει να εστιάζεται η αναζήτηση των αιτιών της ακμής, δεδομένου ότι η ανισορροπία ορισμένων ορμονών είναι ο συχνότερος λόγος εμφάνισης της δερματικής πάθησης. Η ακμή, δηλαδή, είναι ο τρόπος που κάποιες φορές το σώμα εκδηλώνει άλλα υποκείμενα νοσήματα, όπως είναι ο υποθυρεοειδισμός, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή το σύνδρομο Cushing. Οπότε, κάθε προσπάθεια ίασης με τοπικές θεραπείες είναι αναποτελεσματική.
«Οι ορμόνες είναι οι χημικές ουσίες που συντονίζουν τις δραστηριότητες των ζωντανών οργανισμών, αλλά και την ανάπτυξή τους. Εκκρίνονται από ειδικούς ιστούς και έχουν διαφορετικές επιδράσεις στο σώμα. Παίζουν ρόλο στην μεταφορά πληροφοριών και εντολών μεταξύ των κυττάρων και στον καθορισμό των γονιδίων που θα εκφραστούν. Ορισμένες από αυτές επιδρούν γρήγορα για να ξεκινήσουν ή να τερματίσουν μια λειτουργία και ορισμένες συνεχίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκτελέσουν τους σκοπούς τους. Από αυτές εξαρτάται σημαντικός αριθμός ουσιωδών λειτουργιών του οργανισμού, όπως η ανάπτυξη, ο μεταβολισμός, η σεξουαλική λειτουργία, η αναπαραγωγή κ.ά.», μας εξηγεί η Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής Δρ. Νικολέτα Κονη, M.D. Επιστημονική Υπεύθυνη για το σύστημα Λειτουργικής Ιατρικής στην Ιατρική μονάδα ΙΑΤΩΡ.
Τι συμβαίνει, όμως, στο σώμα όταν αυτές οι ορμόνες απελευθερώνονται σε περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα; «Όταν το ορμονικό σύστημα βρίσκεται σε ανισορροπία, τότε οι εντολές που μεταφέρονται είναι ελλιπείς και επομένως ο οργανισμός δυσλειτουργεί. Τότε εκδηλώνονται προβλήματα. Μεταξύ αυτών είναι η ακμή, η παχυσαρκία, οι διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, του καρδιακού παλμού, των επιπέδων άγχους και της θερμοκρασίας του σώματος καθώς και η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.