Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ιωαννίνων: Ευχές για το Πάσχα

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ιωαννίνων σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.-Ν.Τ. Ιωαννίνων
Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών
Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων
Μιχαήλ Αγγέλου 15, 3ο όροφο - 453 32  Ιωάννινα
τηλ-fax 2651023678

Πώς θα κάνετε αίτηση για επίδομα ενοικίου και κάρτα σίτισης

Ξεκινούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι αιτήσεις για την κάρτα σίτισης, το επίδομα ενοικίου και το δωρεάν ρεύμα.
Η ηλεκτρονική κάρτα σίτισης με το ποσό που θα αναλογεί στον κάθε δικαιούχο θα είναι συμβατή με τα τερματικά των καταστημάτων τροφίμων και των σούπερ μάρκετ.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου.
Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι «οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης». 

Παρακάλαμος: Μεγάλη Παρασκευή 10-4-2015 περιφορά του επιταφίου

Φωτό: Dimitris Ntotis

Δημήτριος Σπ. Ντότης: Ευχές για το Πάσχα

Η ανάσταση του κυρίου εύχομαι να μας φέρει ανάσταση στις καρδιές μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Εύχομαι σε όλους τους Πωγωνήσιους υγεία και δημιουργία και χαρά στους απόδημους καλό επαναπατρισμό γιατί το Πωγώνι μας τους έχει πραγματικά ανάγκη.
Χριστός Ανέστη!

Δημήτριος Σπ. Ντότης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

Αναστάσιμη Εγκύκλιος Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου


Αριθ.  Πρωτ. 10           Άγιον Πάσχα 2015
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  179η


ΘΕΜΑ:  Ο Αναστημένος Χριστός είναι ο Αιώνιος Νικητής.

          Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ!

Συνάντηση της κας Μερόπης Τζούφη με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ τον κ. Φίλιππο Τσουμάνη

Συνάντηση πραγματοποίησε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η Μερόπη Τζούφη με τον κ. Φίλιππο Τσουμάνη, πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, στα γραφεία του Οργανισμού.
Στη συνάντηση ο κ. Τσουμάνης παρουσίασε την πλούσια και πολυποίκιλη δράση του ΟΚΠΑΠΑ, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση. Τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί χρηματοδοτικά η προσπάθεια του Οργανισμού από την Πολιτεία και  να υπάρξει μόνιμο προσωπικό. Στα πλαίσια αυτά ζήτησε να στηριχθεί και η προσπάθεια του ΟΚΠΑΠΑ να ιδρύσει παιδικό σταθμό για ΑμΕΑ. Ακόμα υποστήριξε ότι η όλη προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη πρέπει να γίνεται μέσα από τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά η κεντρική ευθύνη, ο έλεγχος και ο σχεδιασμός να βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείου, ενώ ζήτησε από την κα Τζούφη την ευθύνη για τα προγράμματα επισιτισμού να την έχουν οι Δήμοι και όχι οι Περιφέρειες. Τέλος, ενημέρωσε τη βουλευτή για τα στοιχεία που έδωσαν οι υπηρεσίες των οποίων προΐσταται ο κ. Τσουμάνης στο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια της υλοποίησης του νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστική Κρίσης.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,7% η ανεργία τον Ιανουάριο


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Ιανουάριο του 2015 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.534.594 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.220.828 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.350.597 άτομα.
Η ανεργία στους νέους ηλικίας 15-24 ετών ανήλθε στο 50,1%.
 Στο 25,7% μειώθηκε το  ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2015, από 25,9% το Δεκέμβριο του 2014 και 27,2% τον Ιανουάριο του 2014.
Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 36.781 άτομα σε σχέση με το Ιανουάριο του 2014 (αύξηση 1,1%) και κατά 2.306 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 (αύξηση 0,1%).
Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 87.228 άτομα σε σχέση με το Ιανουάριο του 2014 (μείωση 6,7%) και κατά 13.435 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 (μείωση 1,1%).

Η ανεργία στους νέους ηλικίας 15-24 ετών ανήλθε στο 50,1%, στην ηλικιακή ομάδα 25-34 στο 34,1%, στην ομάδα 35-44% στο 23,3% και στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών στο 20,3%.

Ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία από τη χορήγηση της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας